NEPREKOSLJIVA ŠPORTNOST Z DOBRIM OBČUTKOM.

Udobje in varnost v BMW serije 3 Limuzina.

BMW serije 3 vam ponuja vse, kar potrebujete za sprostitev. Notranjost z ogromno možnosti shranjevanja vsako vožnjo spremeni v udobno doživetje. Prilagodljivo uporaben prtljažni prostor zagotavlja izvrstno funkcionalnost. Premišljena zaščita potnikov pa poskrbi za dober občutek, kjer koli že sedite.

Read more

PROSTOROČNO ODPIRANJE POKROVA PRTLJAŽNIKA.

Po nakupu stojite s polnimi rokami pred svojim vozilom in želite nakupovalne vrečke spraviti v prtljažnik. Sedaj sledi nadležno iskanje avtomobilskega ključa v žepu. Ne, če imate inovativni komfortni dostop, ki omogoča prostoročno odpiranje pokrova prtljažnika. Kratek usmerjen zamah z nogo pod zadnji odbijač in senzor sprosti odpiralni mehanizem za odpiranje pokrova prtljažnika.
Vrata se odklenejo in samodejno odprejo navzgor. Za prepoznavanje uporabnika so senzorji, ki prepoznajo zamah z nogo, nameščeni na različni višini v oblogi zadnjega odbijača. Ta inovativna oprema poveča udobje upravljanja in nalaganja prtljažnika. Pravica do dostopa se dodeli samo, če sistem hkrati pri uporabniku identificira avtomobilski ključ.

ODLAGALNI KONCEPT.

Najsi gre za pametni telefon, pijače ali majhno prtljago: BMW serije 3 Limuzina ima veliko prostora za vse, kar človek rad vzame s seboj. V sredinski konzoli se nahaja držalo za dve pijači. Prekrivni rolo, ki spada zraven, je v zaprtem stanju uporaben tudi kot dodatna odlagalna površina. Na notranji strani sprednjih vrat se lahko shranjujejo steklenice s prostornino do enega litra.

Dodaten odlagalni paket obsega predal s pokrovom na armaturni plošči voznikove strani, mreži na hrbtiščih naslonjal sprednjih sedežev in kljuki za torbe ali vrečke. V prtljažniku je na voljo odlagalna mreža za majhne pripomočke. Zraven so na voljo tudi fleksibilna mreža na dnu v prtljažniku, odlagalno korito za predal pod dnom in 12-voltna vtičnica na sredinski konzoli zadaj in v prtljažniku.

FUNKCIONALNOST.

S prostornino pribl. 480 litrov je prtljažni prostor BMW serije 3 Limuzina dovolj prostoren, da izpolni vaše vsakdanje potrebe. S sistemom za prevoz dolgih predmetov v okviru dodatne opreme poskrbi za delitev naslonjala zadnje sedežne klopi v razmerju 40 : 20 : 40 za razširjene možnosti prevoza. Tako lahko poljubno spreminjate nastavitev sedežev in prtljažnega prostora. Sredinski sedežni segment in segment na sovoznikovi strani se lahko enojno zložita. Sedežni segment na voznikovi strani se lahko preklopi skupaj s sredinskim sedežnim segmentom. Tako lahko prilagodljivo naložite in izpraznite BMW serije 3 Limuzina. In tako lahko udobno sedita na zadnjih sedežih dva potnika, medtem ko prevažate dolge predmete, kot npr. torbe s smučmi in snežnimi deskami.

PASIVNA VARNOST.

PASIVNA VARNOST.

Paket inteligentnih varnostnih ukrepov pri vsakem modelu vozil BMW skrbi za ciljno zmanjšanje tveganj v primeru nesreče – in za dober občutek, da ste v vsakem trenutku optimalno zaščiteni. Velike nosilne strukture, ki prenašajo visoke obremenitve, in inteligentna uporaba posebnih jekel z visoko trdnostjo, skrbijo pri majhni masi za največjo stabilnost varnostne potniške celice.
Energija trka se preusmeri mimo potniške celice, na druga območja karoserije, kot so talna konstrukcija, bočni okvir, pregrada v motornem prostoru, pa tudi streha, kjer se absorbira s pomočjo deformacijskih con v sprednjem in zadnjem delu vozila. Pri bočnem trku zagotavljajo zaščito ojačene strukture v B stebričkih in pragovih, bočni elementi za ublažitev trka z visoko trdnostjo v vratih in stabilni prečni nosilci sedežev.
V sprednjem delu se nahajajo številne funkcije za zaščito pešcev. Med nosilcem in oblogo odbijača je vgrajen blažilnik udarcev, ki kar najbolj zmanjša poškodbe pri trku. Za zmanjšanje energije trka je pokrov motorja opremljen z deformacijskimi elementi, ki služijo kot zmečkljive cone.