VELIKO PROSTORA ZA VAŠE IDEJE.

Udobje in varnost BMW serije 3 Touring.

VELIKO PROSTORA ZA VAŠE IDEJE.

Udobje in varnost BMW serije 3 Touring.

VELIKO PROSTORA ZA VAŠE IDEJE.Udobje in varnost BMW serije 3 Touring.

Pri vsakdanjih dejavnostih, na izletu ob koncu tedna ali na dopustniškem potovanju: BMW serije 3 Touring je popolno vozilo, saj vam omogoča največje udobje. Notranjost z ogromno možnosti shranjevanja vsako vožnjo spremeni v sproščujoče doživetje. Velikodušni prtljažni prostor je izjemno prilagodljiv. Premišljena zaščita potnikov pa zagotavlja dober občutek, kjer koli že sedite.

Preberi več

PROSTOROČNO ODPIRANJE IN ZAPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA.

PROSTOROČNO ODPIRANJE IN ZAPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA.

Po nakupu stojite s polnimi rokami pred svojim vozilom in želite nakupovalne vrečke spraviti v prtljažnik. Sedaj sledi nadležno iskanje avtomobilskega ključa v žepu. Ne, če imate inovativni komfortni dostop, ki omogoča – v kombinaciji z avtomatskim upravljanjem vrat prtljažnika – prostoročno odpiranje vrat prtljažnika. Kratek usmerjen zamah z nogo pod zadnji odbijač in senzor sprosti odpiralni mehanizem za odpiranje vrat prtljažnika.


Za prepoznavanje uporabnika so senzorji, ki prepoznajo zamah z nogo, nameščeni na različni višini v oblogi zadnjega odbijača. Tudi avtomatsko zapiranje vrat prtljažnika se izvede na tak način. Ta oprema znatno poveča udobje upravljanja in nalaganja prtljažnika. Sistem dovoli dostop šele po tem, ko je prepoznal ustrezni avtomobilski ključ.

ODLAGALNI KONCEPT.

Najsi gre za pametni telefon, pijače ali majhno prtljago: BMW serije 3 Touring ima veliko prostora za vse, kar človek rad vzame s seboj. V sredinski konzoli se nahaja držalo za dve pijači. Prekrivni rolo, ki spada zraven, je v zaprtem stanju uporaben tudi kot dodatna odlagalna površina. Na notranji strani sprednjih vrat se lahko shranjujejo steklenice s prostornino do enega litra.

Z odlagalnim paketom v okviru dodatne opreme je na voljo še več možnosti shranjevanja: Predal s pokrovom na voznikovi strani armaturne plošče, mreže na naslonjalih sprednjih sedežev in tudi dva kavlja za torbe. V prtljažnem prostoru sta tudi vsestransko mrežo za dno prtljažnika, odlagalno korito za predal spodaj in 12-voltno vtičnico zadaj.

FUNKCIONALNOST.

Prtljažni prostor BMW serije 3 Touring je popolnoma pripravljen za vsak izziv – od prevoza majhnih predmetov do največje prtljage. Že pri dvignjenem naslonjalu zadnje sedežne klopi je na voljo 495 litrov prostora. Ko je naslonjalo v celoti zloženo, se ta prostornina poveča na osupljivih 1500 litrov. S sistemom za prevoz dolgih predmetov v okviru osnovne opreme je mogoče naslonjalo zadnje sedežne klopi deliti v razmerju 40 : 20 : 40. Tako lahko poljubno spreminjate nastavitev sedežev in prtljažnega prostora. Sredinski sedežni segment in segment na sovoznikovi strani se lahko enojno zložita. Sedežni segment na voznikovi strani se lahko preklopi skupaj s sredinskim sedežnim segmentom. Tako lahko prilagodljivo naložite in izpraznite BMW serije 3 Touring. In tako lahko udobno sedita na zadnjih sedežih dva potnika, medtem ko prevažate dolge predmete, kot npr. torbe s smučmi in snežnimi deskami. BMW serije 3 Touring je edino vozilo v svojem segmentu, pri katerem se lahko zadnje okno odpre in s tem nadvse olajša nalaganje.

PASIVNA VARNOST.

PASIVNA VARNOST.

Paket inteligentnih varnostnih ukrepov pri vsakem modelu vozil BMW skrbi za ciljno zmanjšanje tveganj v primeru nesreče – in za dober občutek, da ste v vsakem trenutku optimalno zaščiteni. Velike nosilne strukture, ki prenašajo visoke obremenitve, in inteligentna uporaba posebnih jekel z visoko trdnostjo, skrbijo pri majhni masi za največjo stabilnost varnostne potniške celice.
Energija trka se preusmeri mimo potniške celice, na druga območja karoserije, kot so talna konstrukcija, bočni okvir, pregrada v motornem prostoru, pa tudi streha, kjer se absorbira s pomočjo deformacijskih con v sprednjem in zadnjem delu vozila. Pri bočnem trku zagotavljajo zaščito ojačene strukture v B-stebričkih in pragovih, bočni elementi za ublažitev trka z visoko trdnostjo v vratih in stabilni prečni nosilci sedežev.
V sprednjem delu se nahajajo številne funkcije za zaščito pešcev. Med nosilcem in oblogo odbijača je vgrajen blažilnik udarcev, ki kar najbolj zmanjša poškodbe pri trku. Za zmanjšanje energije trka je pokrov motorja opremljen z deformacijskimi elementi, ki služijo kot zmečkljive cone.