Stage

NAELEKTRENO NEKONVENCIONALEN.

Priključni hibrid BMW 530e.

BMW Priključni hibrid

NAELEKTRENO NEKONVENCIONALEN.

Priključni hibrid BMW 530e.

NAELEKTRENO NEKONVENCIONALEN.Priključni hibrid BMW 530e.

Razmišljajte kreativno. Ostanite v koraku s časom. To sta dva bistvena koncepta za trajnostni uspeh. BMW 530e Priključni hibrid odlično udejanja oba pristopa in s tem vozi pred svojim časom. Stavi na naelektren užitek v vožnji in se po zaslugi priključnega hibridnega pogona veseli svetle prehodnosti.

Preberi več

KONCEPT VOZILA.

KONCEPT VOZILA.

BMW 530e Priključni hibrid, ki združuje elektromotor in 4-valjni bencinski motor TwinPower Turbo, poganja zelo učinkovit priključni hibridni pogon BMW eDrive. Ta omogoča povsem električno vožnjo brez emisij na kratkih razdaljah z dinamično vozno zmogljivostjo in ‒ v kombinaciji s 4-valjnim bencinskim motorjem ‒ zmožnost vožnje na dolge razdalje.

Preberi več

POGON.

POGON.

Jedrne komponente pogona vključujejo 4-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo z močjo 135 kW (184 KM), elektromotor z močjo 70 kW (95 KM) in visokonapetostno litij-ionsko baterijo z zmogljivostjo 9,2 kWh. Pri izključno električnem režimu vožnje ima vozilo doseg okoli 45 km, medtem ko znaša njegova največja električna hitrost 140 km/h.Preberi več

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJE.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJE.

Inteligentno upravljanje energije izpopolni izkoristek hibridnega pogona s predvidljivo izbiro ustreznega pogona. Na primer, razpoložljivi navigacijski podatki se uporabijo za vnaprejšnje identificiranje odsekov poti in voznih situacij, ki so najbolj primerne za elektromotor ali polnjenje visokonapetostne baterije.

Preberi več

VOZNO DOŽIVETJE.

VOZNO DOŽIVETJE.

BMW 530e Priključni hibrid ima na voljo različne režime pogona, s katerimi lahko voznik pomembno vpliva na realno porabo. Ta je po eni strani odvisna od izbire načina vožnje – po drugi pa od osebnega sloga voznika.

Preberi več

OBLIKA.

BMW 530e Priključni hibrid s svojim samozavestnim videzom v značilni poslovni obleki: prečke rešetke hladilnika v obliki ledvičke v tipični modri barvi BMW i. Modri pokrovi kolesnih pest. Logotip BMW i na bočni steni spredaj. Logotip eDrive na Hofmeistrovem pregibu in vstopnih letvah.

POVEZLJIVOST.

Aplikacija My BMW Remote (za priključne hibride) za operacijska sistema iOS in Android kaže podrobne informacije o aktualnem statusu BMW 530e Priključni hibrid – npr. napolnjenost baterije in preostali doseg. Postopek polnjenja se lahko nadzoruje daljinsko prek časovnega regulatorja.

UDOBNO POLNJENJE.

Vozilo BMW 530e Priključni hibrid se lahko polni na gospodinjskih vtičnicah s priloženim polnilnim kablom ali med potjo na javnih polnilnih postajah s kablom, ki je na voljo v ponudbi originalne opreme BMW. Navigacijski sistem in aplikacija BMW Remote posredujeta informacije o lokaciji in razpoložljivosti primernih polnilnic. Obračunavanje se lahko izvaja npr. prek kartice BMW ChargeNow.

Preberi več

Poraba goriva in električne energije ter emisije CO₂.

  • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

    Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

    Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

    Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

    Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html