Stage

JUNAŠKO DINAMIČEN.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 5 Limuzina.

JUNAŠKO DINAMIČEN.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 5 Limuzina.

JUNAŠKO DINAMIČEN.Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 5 Limuzina.

Kar se tiče dinamike, BMW serije 5 brez dvoma pomika meje. Zmogljivi motorji impresivno prenašajo njegovo športno zunanjost na cesto. Ampak BMW serije 5 ima poleg moči tudi pamet. Kajti pravi junak je opremljen z naprednimi tehnologijami prihodnosti, zaradi katerih izživi svojo dinamiko skrajno učinkovito.

BMW 540i xDrive Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8.7 / 9.6
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 197.0 / 217.0

 

Preberi več

STIKALO ZA URAVNAVANJE VOZNE DINAMIKE Z NAČINOM ADAPTIVE.

Stikalo za uravnavanje vozne dinamike nudi izbiro med standardnim načinom COMFORT, načinom ECO PRO, usmerjenim na učinkovitost, in načinom SPORT, ki omogoča še bolj dinamično vožnjo. Nova interaktivna funkcija Adaptive Mode prilagaja prilagodljivo podvozje, krmilni mehanizem in menjalnik Steptronic, da ustrezajo trenutnim voznim razmeram.

Preberi več

RAZVIT, DA POSTANE BOLJŠI.

RAZVIT, DA POSTANE BOLJŠI.

BMW serije 5 se ne zadovolji s povprečjem. Zato je logično le, da je absolutni šampion svojega razreda glede pospeška in emisij CO2. Tudi zaradi inteligentne funkcije Start Stop, ki je prvič na voljo v BMW serije 5: funkcija izklopi motor samo takrat, ko se pričakuje, da bo postanek trajal določen čas.

Preberi več

BMW 520D EFFICIENTDYNAMICS EDITION.

BMW 520d EfficientDynamics Edition z 2,0-litrskim 4-valjnim dizelski motorjem BMW TwinPower Turbo pospeši utrip srca vseh prijateljev maksimalne učinkovitosti in odličnih voznih lastnosti. Z razvojem največje moči 140 kW (190 KM) pospeši od 0 do 100 km/h v 7,5 sekunde.

 

 

PRIHRANI PRI MASI. PRIDOBI NA DINAMIKI.

PRIHRANI PRI MASI. PRIDOBI NA DINAMIKI.

Po zaslugi lahkih materialov, kot so aluminij in najmodernejše magnezijeve zlitine, pokaže tehtnica pri BMW serije 5 sedme generacije do 100 kg manj kot pri njegovem predhodniku. Inteligentna lahka konstrukcija skrbi tudi za uravnoteženo porazdelitev mase med sprednjo in zadnjo premo ter nizko težišče. Rezultat: zelo dinamične vozne lastnosti.

Preberi več

USMERJA ZRAK. IZBOLJŠA AGILNOST.

USMERJA ZRAK. IZBOLJŠA AGILNOST.

Paket ukrepov BMW EfficientDynamics je pri BMW serije 5 viden na markantni oblikovni ikoni: dvojni ledvički. Če je potreba po hladnem zraku majhna, ostane zračna loputa znotraj ledvičke Active Air Stream zaprta, kar vodi do rekordno nizkega količnika zračnega upora (cW znaša 0,22) – edinstven v tem razredu.

Preberi več
BMW serije 5 Limuzina, blaga hibridna tehnologija

BLAGA HIBRIDNA TEHNOLOGIJA.

Blaga hibridna tehnologija služi za rekuperacijo kinetične energije med zaviranjem in podpira motor z notranjim zgorevanjem med pospeševanjem. To znatno zmanjša porabo goriva in emisije, hkrati pa vam daje dinamično prednost. Blaga hibridna tehnologija omogoča tudi veliko hitrejšo in veliko bolj udobno funkcijo Auto Start/Stop.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Manj emisij, več užitka v vožnji: BMW EfficientDynamics je ime za strategijo, ki zmanjša porabo goriva in emisije CO2 na minimum ter hkrati poveča dinamiko in užitek v vožnji. Paket ukrepov obsega pogon, upravljanje energije in koncept vozila.

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

    Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

    Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

    Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

    Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html