Stage

JUNAŠKO DINAMIČEN.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 5 Limuzina.

JUNAŠKO DINAMIČEN.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 5 Limuzina.

JUNAŠKO DINAMIČEN.Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 5 Limuzina.

Kar se tiče dinamike, BMW serije 5 brez dvoma pomika meje. Zmogljivi motorji impresivno prenašajo njegovo športno zunanjost na cesto. Ampak BMW serije 5 ima poleg moči tudi pamet. Kajti pravi junak je opremljen z naprednimi tehnologijami prihodnosti, zaradi katerih izživi svojo dinamiko skrajno učinkovito.

 

BMW 540i Limuzina (3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,4–7,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 168-161

Read more

STIKALO ZA URAVNAVANJE VOZNE DINAMIKE Z NAČINOM ADAPTIVE.

Stikalo za uravnavanje vozne dinamike nudi izbiro med standardnim načinom COMFORT, načinom ECO PRO, usmerjenim na učinkovitost, in načinom SPORT, ki omogoča še bolj dinamično vožnjo. Nova interaktivna funkcija Adaptive Mode prilagaja prilagodljivo podvozje, krmilni mehanizem in menjalnik Steptronic, da ustrezajo trenutnim voznim razmeram.

Read more

RAZVIT, DA POSTANE BOLJŠI.

RAZVIT, DA POSTANE BOLJŠI.

BMW serije 5 se ne zadovolji s povprečjem. Zato je logično le, da je absolutni šampion svojega razreda glede pospeška in emisij CO2. Tudi zaradi inteligentne funkcije Start Stop, ki je prvič na voljo v BMW serije 5: funkcija izklopi motor samo takrat, ko se pričakuje, da bo postanek trajal določen čas.

Read more

BMW 520D EFFICIENTDYNAMICS EDITION.

BMW 520d EfficientDynamics Edition z 2,0-litrskim 4-valjnim dizelski motorjem BMW TwinPower Turbo pospeši utrip srca vseh prijateljev maksimalne učinkovitosti in odličnih voznih lastnosti. Z razvojem največje moči 140 kW (190 KM) pospeši od 0 do 100 km/h v 7,5 sekunde.

 

 

PRIHRANI PRI MASI. PRIDOBI NA DINAMIKI.

PRIHRANI PRI MASI. PRIDOBI NA DINAMIKI.

Po zaslugi lahkih materialov, kot so aluminij in najmodernejše magnezijeve zlitine, pokaže tehtnica pri BMW serije 5 sedme generacije do 100 kg manj kot pri njegovem predhodniku. Inteligentna lahka konstrukcija skrbi tudi za uravnoteženo porazdelitev mase med sprednjo in zadnjo premo ter nizko težišče. Rezultat: zelo dinamične vozne lastnosti.

Read more

USMERJA ZRAK. IZBOLJŠA AGILNOST.

USMERJA ZRAK. IZBOLJŠA AGILNOST.

Paket ukrepov BMW EfficientDynamics je pri BMW serije 5 viden na markantni oblikovni ikoni: dvojni ledvički. Če je potreba po hladnem zraku majhna, ostane zračna loputa znotraj ledvičke Active Air Stream zaprta, kar vodi do rekordno nizkega količnika zračnega upora (cW znaša 0,22) – edinstven v tem razredu.

Read more

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Manj emisij, več užitka v vožnji: BMW EfficientDynamics je ime za strategijo, ki zmanjša porabo goriva in emisije CO2 na minimum ter hkrati poveča dinamiko in užitek v vožnji. Paket ukrepov obsega pogon, upravljanje energije in koncept vozila.

Read more

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

    (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

    Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

    Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

    Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.