BMW serije 5 Limuzina G30, osvežitev 2020, Phytonic Blue, pogled iz ptičje perspektive med mirovanjem

THE 5

BMW SERIJE 5 LIMUZINA: MODELI IN OPREMA

Konfigurirajte BMW serije 5 Limuzina tako, da bo ustrezal vašim željam. Izbirate lahko med široko paleto privlačnih oblikovnih možnosti, motorjev, funkcij vozne dinamike, sistemov za pomoč vozniku in digitalnih storitev.

Preberi več
THE 5BMW SERIJE 5 LIMUZINA: MODELI IN OPREMA

MODELI IN OPREMA.

Značilni modeli in možnosti opreme za BMW serije 5 Limuzina.

BMW serije 5 Limuzina

V osnovni različici opreme BMW serije 5 Limuzina navdušuje s svojo vsestranskostjo in raznoliko paleto funkcionalnih značilnosti za izboljšanje udobja in varnosti.

BMW serije 5 Limuzina 540i, G30 2020, oprema Basic, barva Sophisto Grey

V osnovni različici opreme BMW serije 5 Limuzina navdušuje s svojo vsestranskostjo in raznoliko paleto funkcionalnih značilnosti za izboljšanje udobja in varnosti.

 • Zunanjost

 • Notranjost

Luxury Line

Luxury Line prikazuje elegantno stran vozila. Elegantni oblikovni elementi, izdelani iz kroma visokega sijaja, podarjajo zunanjosti vozila ekskluziven videz. Stilski vtis se nadaljuje tudi v notranjosti. Prvovrstno usnjeno oblazinjenje in zelo kakovostne notranje obloge pa označujejo čisti prestiž.

BMW serije 5 Limuzina 520d xDrive, G30 2020, Luxury Line, barva Bernina Grey

Luxury Line prikazuje elegantno stran vozila. Elegantni oblikovni elementi, izdelani iz kroma visokega sijaja, podarjajo zunanjosti vozila ekskluziven videz. Stilski vtis se nadaljuje tudi v notranjosti. Prvovrstno usnjeno oblazinjenje in zelo kakovostne notranje obloge pa označujejo čisti prestiž.

 • Zunanjost

 • Notranjost

Paket M Sport

Paket M Sport daje vozilu še bolj športen pridih. Poleg številnih podrobnosti na zunanjosti in v notranjosti, ki izpopolnijo videz, paket M Sport zagotavlja večji užitek v vožnji. M športno podvozje in paket M Aerodynamics pa znatno izboljšata vozno dinamiko avtomobila.

BMW serije 5 Limuzina 520d xDrive, G30 2020, paket M Sport, barva Alpine White

Paket M Sport daje vozilu še bolj športen pridih. Poleg številnih podrobnosti na zunanjosti in v notranjosti, ki izpopolnijo videz, paket M Sport zagotavlja večji užitek v vožnji. M športno podvozje in paket M Aerodynamics pa znatno izboljšata vozno dinamiko avtomobila.

 • Zunanjost

 • Notranjost

PRIKLJUČNI HIBRIDNI MODELI BMW 520e, BMW 530e, BMW 530e xDRIVE IN BMW 545e xDRIVE LIMUZINA.

Odkrijte prednosti in tehnične poudarke limuzin 520e, 530e, 530e xDrive in 545e xDrive z inovativnim hibridnim pogonom.

Najboljše iz obeh svetov: s priključnimi hibridnimi limuzinami BMW 520e, BMW 530e, BMW 530e xDrive in BMW 545e xDrive boste doživeli trajnostno mobilnost in učinkovito vozno dinamiko. Raziščite številne prednosti teh inovativnih hibridnih vozil BMW in izvedite več o pogonskem konceptu, vozni dinamiki, programu BMW Charging in praktičnih digitalnih storitvah iz BMW ConnectedDrive.

Priključni hibrid BMW serije 5 Limuzina, 2021, G30, stranski pogled, polnjenje z manekenko
Priključni hibrid BMW serije 5 Limuzina, 2021, G30, stranski pogled na BMW Wallbox

Priključna hibridna tehnologija BMW serije 5 Limuzina.

Dva agregata v popolni harmoniji: priključni hibridi serije BMW 5 Limuzina, kot so BMW 520e, BMW 530e, BMW 530e xDrive in BMW 545e xDrive, združujejo tehnologijo električnega pogona BMW eDrive z zmogljivim motorjem z notranjim zgorevanjem BMW. Obe pogonski enoti skupaj zagotovita izkušnjo vožnje, ki povezuje največjo učinkovitost z vrhunskim užitkom v vožnji, odvisno od načina vožnje pa je to mogoče ali lokalno brez emisij in skoraj popolnoma neslišno ali z vznemirljivim odmerkom navora in zadostno zalogo goriva tudi za daljša potovanja. Pri BMW 530e xDrive in BMW 545e xDrive sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive, ki je edinstven za priključne hibride v tem segmentu, pomeni dodatno zagotovilo za najboljšo dinamiko in brezhiben oprijem. Tako imenovana rekuperacija, kjer se kinetična energija med zaviranjem pretvori v električno energijo in shranjuje v visokonapetostno baterijo, pa še nadalje zagotavlja dragocen prispevek k učinkoviti vožnji.
Raziščite elektromobilnost BMW
Priključni hibrid BMW serije 5 Limuzina, 2021, G30, tričetrtinski pogled od spredaj, vožnja po cesti

Načini vožnje priključnih hibridov BMW serije 5 Limuzina.

Z električnim pogonom brez emisij na poti v službo ali zelo dinamično in z zadostnim dosegom na izlet ob koncu tedna – s priključnimi hibridnimi limuzinami 520e, 530e, 530e xDrive in 545e xDrive imate odprte vse možnosti. Izkoristite prednosti inteligentnih načinov vožnje, ki zagotavljajo optimalno prepletanje motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja za vsako situacijo ter se prepustite navdušenju nad tehnologijo prihodnosti in edinstveno izkušnjo za volanom.
Raziščite elektromobilnost BMW
Priključni hibrid BMW serije 5 Limuzina, 2021, G30, tričetrtinski pogled od spredaj, polnjenje z manekenko

Polnjenje priključnih hibridov BMW serije 5 Limuzina.

Ali doma ali na poti: BMW Charging vam ponuja prilagojene rešitve za polnjenje vašega BMW serije 5 Limuzina s hibridnim pogonom. Poleg standardnega polnilnega kabla, primernega za gospodinjske vtičnice, ki je priložen vozilu, vam BMW Wallbox zagotavlja izjemno priročen, varen in hiter način polnjenja. Smart Wallbox našega partnerja ponuja več dodatnih storitev za inteligentno polnjenje. S storitvijo namestitve si boste zagotovili enostavno in pravilno vgradnjo zasebne stenske polnilne postaje. Izberete lahko tudi prilagodljivi hitri polnilnik za največjo prilagodljivost med polnjenjem doma. Omogoča vam polnjenje priključnega hibrida BMW na vseh gospodinjskih ali industrijskih vtičnicah z uporabo različnih adapterjev. Seznam dobave priključnih hibridov BMW serije 5 Limuzina poleg standardnega polnilnega kabla zajema tudi polnilni kabel načina 3 za polnjenje na javnih polnilnih postajah in kartico BMW Charging, ki vam ponuja privlačne pogoje za javno dostopno polnilno infrastrukturo*. Čas polnjenja (0 – 100 %) limuzin BMW 520e, BMW 530e, BMW 530e xDrive in BMW 545e xDrive je pribl. 3,6 ure pri zmogljivosti polnjenja 3,7 kWh (BMW Wallbox, prilagodljivi hitri polnilnik in javne polnilne postaje) ali pribl. 6,0 ur pri zmogljivosti polnjenja 2,3 kWh (gospodinjska vtičnica). * Ponudba, prilagojena glede na trg.
Izvedite več o temi polnjenja
Priključni hibrid BMW serije 5 Limuzina, 2021, G30, navigacijski sistem, pogled od blizu

Digitalne storitve za priključne hibride BMW serije 5 Limuzina.

Čim bolj izkoristite vsak meter svojega potovanja: BMW vam ponuja inovativne digitalne storitve, ki naredijo vsakdanje življenje z limuzino 520e, 530e, 530e xDrive ali 545e xDrive še lažje in bolj priročno. BMW Connected Charging vas zanesljivo usmerja do najbližjih polnilnih postaj na poti in vas oskrbi z dodatnimi podrobnimi informacijami o tem, katera polnilna postaja je prosta, kakšni stroški bodo nastali in kje v neposredni bližini lahko čim bolje izkoristite čas, medtem ko se vozilo polni. Z uporabo aplikacije My BMW si zagotovite popolno preglednost nad napolnjenostjo in zadnjimi cikli polnjenja. Potisno obvestilo boste na primer prejeli v trenutku, ko bo vaše vozilo popolnoma napolnjeno. Druge digitalne storitve, kot je BMW Intelligent Personal Assistant ali integracija pametnih telefonov, pa še nadalje olajšajo vašo vsakodnevno mobilnost za najbolj sproščen užitek v vožnji z BMW serije 5 Limuzina s priključnim hibridnim pogonom.
Raziščite elektromobilnost BMW

E-MOBILNOST.

Če bi radi izvedeli več o naprednem konceptu elektromobilnosti BMW skupaj s podrobnostmi o osebnih koristih in priložnostih, ki so na voljo, potem ste na pravem mestu. Tu boste našli informacije o temah elektromobilnosti, priključnih hibridov, BMW i, polnjenju, dosegu in še veliko več.

Preberi več

VOZNA DINAMIKA BMW SERIJE 5 LIMUZINA.

Tehnologije pogonskega sklopa in podvozja na kratko.

Več moči, več nadzora. Od posebno varčnega 4-valjnega dizelskega motorja do obratovanja pri visoki vrtilni frekvenci in impresivnega navora 6-valjnega bencinskega motorja. BMW serije 5 Limuzina se izkaže z atletsko zmogljivostjo na vsakem potovanju. S popolnoma uglašenimi tehnologijami pogona in podvozja, kot so prilagodljivo podvozje, integralno aktivno krmiljenje ali inteligentni sistem štirikolesnega pogona xDrive, sta vedno zagotovljena optimalni oprijem in največji užitek v vožnji.

6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

Suverena moč, uglajeno miren tek in prodoren zvok so značilnosti vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics nove generacije. Z dvojnim VANOS-om, Valvetronicom, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom proizvede 245 kW (333 KM).
4-valjni dizelski motor BMW TwinPower Turbo v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020

4-valjni dizelski motor BMW TwinPower Turbo.

2,0-litrski 4-valjni dizelski motorji BMW TwinPower Turbo nove generacije demonstrirajo agilen razvoj moči in izvrstno odzivnost tudi pri nizki vrtilni frekvenci. Tehnologija turbopolnilnika s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic in neposredno vbrizgavanje goriva prek skupnega voda pa zagotavljata, da so ti motorji izjemno varčni in proizvajajo malo škodljivih snovi.
BMW xDrive v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020

xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Za še boljšo okretnost pa na primer elektronsko nadzorovana porazdelitev moči izravna prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih.
Integralno aktivno krmiljenje v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od zadaj med vožnjo

Integralno aktivno krmiljenje.

Integralno aktivno krmiljenje združuje podporo, ki se spreminja glede na kot krmiljenja na sprednji premi, in zadnji kolesi, ki prav tako prispevata h krmiljenju. Pri nižjih hitrostih zagotavlja izpopolnjeno manevriranje in okretnost, pri čemer se zadnji kolesni par obrača v nasprotni smeri kot sprednji. Od hitrosti pribl. 60 km/h pa se zadnji kolesni par obrača v isti smeri kot sprednji, kar izboljša stabilnost vožnje in udobje.
Prilagodljivo podvozje pri BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, pogled od blizu na gumb Start/Stop

Prilagodljivo podvozje.

Prilagodljivo podvozje omogoča odlično prilagoditev karakteristik blažilnikov, da ustrezajo vsem voznim razmeram, kar izboljšuje udobje in dinamiko vožnje. Poleg standardne nastavitve COMFORT za večje vozno udobje lahko za športno nastavitev blažilnikov izberete tudi program SPORT.
Adaptive Drive pri BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, pogled od blizu na volan

Adaptive Drive.

Adaptive Drive združuje aktivno stabilizacijo nihanja okoli vzdolžne osi Dynamic Drive in prilagodljivo podvozje za uravnavanje stabilizatorjev in blažilnikov, ko je potrebno. Hkrati pa to zagotavlja izvrstno vozno udobje s komaj opaznim nagibanjem karoserije, kar posledično omogoča večje hitrosti in krajše zavorne poti pri vožnji skozi ovinek.
Blaga hibridna tehnologija pri BMW serije 5 Limuzina, G30, podvozje

Blaga hibridna tehnologija.

Blaga hibridna tehnologija služi za rekuperacijo kinetične energije med zaviranjem in podpira motor z notranjim zgorevanjem med pospeševanjem. To znatno zmanjša porabo goriva in emisije, hkrati pa vam daje dinamično prednost. Blaga hibridna tehnologija omogoča tudi veliko hitrejšo in veliko bolj udobno funkcijo Auto Start/Stop.

OBLIKA BMW SERIJE 5 LIMUZINA.

Možnosti oblikovanja na zunanjosti in v notranjosti.

BMW serije 5 Limuzina navdušuje s svojo športno in sodobno obliko. Oprema, kot so laserske luči BMW spredaj ali zaključka izpušnih cevi trapezaste oblike in LED zadnje luči, lepo poudarja dinamičen in napreden značaj vozila. V notranjosti pa funkcije, kot so ambientalna razsvetljava ali upravljalni elementi s keramičnimi prevlekami, poudarjajo udobje in eleganco te poslovne limuzine.

BMW serije 5 Limuzina G30, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
Ledvička BMW pri BMW serije 5 Limuzina G30, osvežitev 2020, Phytonic Blue, bližnji pogled od spredaj

Sprednje okrasne rešetke.

Velika enodelna prednja okrasna rešetka - znana tudi kot ledvična rešetka BMW - je značilna oblikovalska lastnost, ki zagotavlja zelo prisoten in dinamičen videz vašega vozila. Barva navpičnih letvic in okoliškega obroča se razlikuje glede na linijo opreme.
Laserske luči BMW pri BMW serije 5 Limuzina G30, osvežitev 2020, Phytonic Blue, bližnji pogled od spredaj

Laserske luči BMW.

V načinu laserske dolge luči imajo laserske luči BMW domet do 650 m, kar je skoraj dvakrat dlje od običajnih žarometov. Boljša vidljivost v temi znatno poveča varnost. Modri poudarki in napis "BMW Laser" v žarometu prav tako poudarjajo tehnološke standarde in športnost vozila.
LED zadnje luči pri BMW serije 5 Limuzina, osvežitev 2020, Phytonic Blue, bližnji pogled od zadaj

LED zadnje luči.

Tridimenzionalne zadnje luči s svojo značilno L-obliko in izraznimi svetlobnimi elementi v celoti LED tehnologiji identificirajo vozilo kot BMW tudi v temi.
Zaključek izpušne cevi trapezaste oblike pri BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, bližnji pogled od zadaj

Končna izpušna cev, vidna, trapezaste oblike.

Vidna zaključka izpušnih cevi trapezaste oblike v kromu na levi in desni strani.
Ambientalna razsvetljava v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost

Ambientalna razsvetljava.

Ambientalna razsvetljava, ki vključuje konturno osvetlitev na vratih spredaj in zadaj, ustvarja sproščeno svetlobno vzdušje v notranjosti. Šest oblik osvetlitve z možnostjo zatemnjevanja vključuje tudi dinamično funkcijo v štirih programih.
Upravljalni elementi črne barve visokega sijaja v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost

Keramične prevleke za upravljalne elemente.

Ekskluzivne keramične prevleke za upravljalne elemente, kot so prestavna ročica, gumbi za uravnavanje temperature in glasnosti ter območje okoli upravljalnika iDrive, posredujejo videz visoke kakovosti in razkošja.
BMW serije 5 Limuzina, Individual, G30, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW serije 5 Limuzina, Individual, G30, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW serije 5 Limuzina, Individual, G30, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
Usnjeno oblazinjenje v BMW serije 5 Limuzina, Individual, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Usnjeno oblazinjenje v BMW serije 5 Limuzina, Individual, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Usnjeno oblazinjenje v BMW serije 5 Limuzina, Individual, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Notranje obloge v BMW serije 5 Limuzina, Individual, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Notranje obloge v BMW serije 5 Limuzina, Individual, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Notranje obloge v BMW serije 5 Limuzina, Individual, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

KOLEKCIJA BMW INDIVIDUAL ZA BMW SERIJE 5 LIMUZINA.

Nič ni bolj avtoritativno od individualnosti. To je razlog, zakaj BMW serije 5 Limuzina ponuja ekskluzivne in zelo kakovostne možnosti opreme BMW Individual, kot so impresivna aerodinamična platišča BMW Individual 1001 I, v svojem naboru za individualizacijo zunanjosti in notranjosti. Elegantno lakiranje BMW Individual v odtenkih Tanzanite Blue, Alvit Grey in Dravit Grey vam omogoča, da se športna zunanjost idealno ujema z vašimi željami, medtem ko elegantna usnjena oblazinjenja v barvah Caramel, Tartufo in Smoke White dajejo notranjosti tisto nekaj posebnega.

TEHNOLOGIJE V BMW SERIJE 5 LIMUZINA.

Digitalne storitve in inteligentni sistemi za pomoč vozniku.

Na prehitevalnem pasu v smeri prihodnosti: najsodobnejši sistemi za pomoč vozniku in funkcije povezljivosti zagotavljajo najvišjo raven varnosti in udobja, medtem ko inovativne poslovne in razvedrilne funkcije navdušujejo in obveščajo. Zahvaljujoč pametnim digitalnim storitvam pa ostanete brezhibno povezani na svoji poti – za brezskrbno in sproščeno mobilnost.

Informacijski zaslon v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
BMW Live Cockpit Professional v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 12,3-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 12,3-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
Paket Connected Professional v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Paket Connected Professional.

Concierge Services, Remote Services, BMW Maps, integracija pametnih telefonov vklj. Apple CarPlay in Andorid Auto, ali izkušnje v avtomobilu? Zakaj naročiti posamezne možnosti, ko pa lahko imate vse? Pri paketu Connected Professional lahko te storitve dobite preko BMW ConnectedDrive.
BMW Maps v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

BMW Maps - Connected Navigation.

BMW Maps - Connected Navigation navdušuje z visoko natančnostjo predvidenega časa prihoda, izjemno hitrim izračunom poti in poenostavljenim vnosom cilja. To je mogoče s pomočjo prostega vnosa besedila. Dinamični izračun poti v oblaku priporočilo poti tako prilagodi vsem spremembam v prometnu.
Integracija pametnih telefonov v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Integracija pametnih telefonov.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če pa ga lahko uporabljate kot običajno? Z integracijo pametnih telefonov vaše vozilo podpira Apple CarPlay in Android Auto s pomočjo brezžične povezave med vašim pametnim telefonom in vozilom. To vam omogoča udobno uporabo znanih funkcij in različnih aplikacij v vozilu.
Connected Music v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Connected Music.

Poslušajte svojo najljubšo glasbo kjer koli že ste. Klasična na avtocesti, džez med uro hitenja in pop, ko se samo vozite naokoli. S storitvijo Connected Music lahko preko BMW glasbenega partnerja Spotify brez omejitev neposredno poslušate kar 30 milijonov skladb s pomočjo kartice SIM, nameščene v vašem vozilu.
Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, pogled od blizu na vrata

Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond.

Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond z dvema diamantnima visokotonskima zvočnikoma omogoča užitek v izvrstnem zvoku na vseh sedežih. 16 premišljeno nameščenih zvočnikov omogoča čudovito zvočno izkušnjo. Zvočniki so osvetljeni in vizualno poudarjajo izvrstno kakovost zvoka vrhunskega sistema.
BMW Digital Key BMW serije 5 Limuzina G30 Facelift 2020

BMW Digital Key.

Zakaj bi vzeli ključ, ko pa imate s sabo pametni telefon? Svoj BMW lahko zaklenete in odklenete in ga celo zaženete z Digital Key ključem. Z mobilnim telefonom* lahko, če je združljiv, pooblastite do pet oseb za uporabo vašega BMW. Med drugim je mogoče omejiti pogonsko moč in največjo hitrost, npr. za voznike začetnike. * Seznam združljivih mobilnih telefonov je na voljo na spletnem mestu bmw.com/digitalkey
Asistent pri vzvratni vožnji v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Asistent pri vzvratni vožnji.

Asistent pri vzvratni vožnji si zapomni zadnjih 50 m prevožene poti naprej do hitrosti 35 km/h, da lahko, če je potrebno, ponovi isto pot tudi vzvratno. Ni vam treba sukati volana, zato se lahko osredotočite na spremljanje okolice vozila.
BMW Intelligent Personal Assistant v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

BMW Intelligent Personal Assistant.

Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil BMW tudi vaš osebni avtomobilski strokovnjak? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Izgovarjajte naravne ukaze za upravljanje številnih funkcij vozila. Asistent lahko pojasni teme o vašem vozilu in vam pomaga, da se še bolje seznanite s svojim BMW.
Remote Software Upgrade v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Remote Software Upgrade

Na krovu imejte vedno najnovejšo različico programske opreme. Z Remote Software Upgrade bo vaš BMW vedno posodobljen. Nadgradnje preprosto prenesite prek aplikacije My BMW ali kartice SIM, nameščene v vozilu, in jih nato namestite. S tem boste aktivirali tudi druge razpoložljive funkcije v BMW.
Driving Assistant Professional v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost pri vožnji v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta za zaustavitev v sili in asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO2.

BMW 530e Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo.


BMW 540i Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8.4 / 9.2
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 191 / 210


BMW 520d xDrive Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 5.6 / 6.3
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 145 / 164


Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

 

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba goriva in emisije СО₂.

 • BMW 530e Limuzina(1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6.8 / 7.7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 154 / 174

  BMW 540i Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8.4 / 9.2
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 191 / 210

  BMW 520d xDrive Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 5.6 / 6.3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 145 / 164

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.