BMW serije 5 Touring G31, osvežitev 2020, Sophisto Grey, stranski pogled

THE 5

BMW SERIJE 5 TOURING: MODELI IN OPREMA

Konfigurirajte BMW serije 5 Touring tako, da bo ustrezal vašim željam. Izbirate lahko med široko paleto privlačnih oblikovnih možnosti, motorjev, funkcij vozne dinamike, sistemov za pomoč vozniku in digitalnih storitev.

Preberi več
THE 5BMW SERIJE 5 TOURING: MODELI IN OPREMA

MODELI IN OPREMA.

BMW serije 5 Touring

V osnovni različici opreme BMW serije 5 Touring navdušuje s svojo vsestranskostjo in raznoliko paleto funkcionalnih značilnosti za izboljšanje udobja in varnosti.

BMW serije 5 Touring 530i, G31 2020, oprema Basic, Sophisto Grey

V osnovni različici opreme BMW serije 5 Touring navdušuje s svojo vsestranskostjo in raznoliko paleto funkcionalnih značilnosti za izboljšanje udobja in varnosti.

Luxury Line

Luxury Line prikazuje elegantno stran vozila. Elegantni oblikovni elementi, izdelani iz kroma visokega sijaja, podarjajo zunanjosti vozila ekskluziven videz. Stilski vtis se nadaljuje tudi v notranjosti. Prvovrstno usnjeno oblazinjenje in zelo kakovostne notranje obloge pa označujejo čisti prestiž.

BMW serije 5 Touring 530i, G31 2020, Luxury Line, Mineral White

Luxury Line prikazuje elegantno stran vozila. Elegantni oblikovni elementi, izdelani iz kroma visokega sijaja, podarjajo zunanjosti vozila ekskluziven videz. Stilski vtis se nadaljuje tudi v notranjosti. Prvovrstno usnjeno oblazinjenje in zelo kakovostne notranje obloge pa označujejo čisti prestiž.

Paket M Sport

Paket M Sport daje vozilu še bolj športen pridih. Poleg številnih podrobnosti na zunanjosti in v notranjosti, ki izpopolnijo videz, paket M Sport zagotavlja večji užitek v vožnji. M športno podvozje in paket M Aerodynamics pa znatno izboljšata vozno dinamiko avtomobila.

BMW serije 5 Touring 530e, G31 2020, paket M Sport, kovinska barva Tansanite Blue II

Paket M Sport daje vozilu še bolj športen pridih. Poleg številnih podrobnosti na zunanjosti in v notranjosti, ki izpopolnijo videz, paket M Sport zagotavlja večji užitek v vožnji. M športno podvozje in paket M Aerodynamics pa znatno izboljšata vozno dinamiko avtomobila.

BMW 530e TOURING.

Inovativen in učinkovit priključni hibrid BMW serije 5 Touring.

Izjemno napreden in nadvse funkcionalen. Prvi BMW serije 5 Touring kot priključni hibrid navdušuje zahvaljujoč kombinaciji močnega bencinskega motorja, visokonapetostne baterije in elektromotorja BMW eDrive, ki ponuja impresivno zmogljivost, hkrati pa znižuje porabo goriva in zmanjšuje emisije CO2. Asistent za polnjenje in inteligentno upravljanje energije iz BMW ConnectedDrive vas podpirata tako med postopkom polnjenja kot pri zmanjševanju porabe energije. Obenem pa vam BMW Connected Charging zagotavlja dodatne koristi tega nadvse učinkovitega poslovnega karavana.

BMW 530e Plug-in Hybrid, G31, motor

BMW 530e.

Inovativni priključni hibridni pogon združuje učinkovit motor z notranjim zgorevanjem z močnim elektromotorjem. Tako dosežena izredno visoka sistemska zmogljivost vam ponuja udobje dosega motorja z notranjim zgorevanjem in hkrati možnost vožnje brez lokalnih emisij.
Inteligentno upravljanje energije v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

Inteligentno upravljanje energije.

Inteligentno upravljanje energije je eden glavnih stebrov koncepta BMW eDrive. Sistem koordinira interakcijo vseh pogonskih komponent BMW z elektromotorjem, da bi združil najboljšo možno učinkovitost z odlično vozno dinamiko in da bi povečal električni doseg.
BMW Charging v BMW serije 5 Touring G31, osvežitev 2020

BMW Charging.

BMW Charging voznikom električnih vozil omogoča enostavno in udobno iskanje, uporabo in plačevanje storitev javnih polnilnih postaj doma in v tujini. Polnilne postaje stalno rastočega omrežja so prikazane v navigacijskem sistemu, prek aplikacije in na spletni strani.
BMW serije 5 Touring G31, osvežitev 2020, barva, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo v coni eDrive na mostu

eDrive Zones.

BMW z vsakim novim dnem prevzema odgovornost, da jutrišnjo mobilnost pripelje korak bližje. Z inovativnimi digitalnimi storitvami, kot sta eDrive Zones in bonusna shema BMW Points, ki so predvidene, da bodo na voljo v letu 2020, si prizadevamo ustvarjati inovativne rešitve. Na ta način dobimo še več od vsakega metra vaše učinkovite vožnje.
Connected Charging v BMW serije 5 Limuzina, G30, osvežitev 2020

BMW Maps – Connected Charging.

S storitvami Connected Charging boste s priključnim hibridom dosegli najboljše od električnega dosega. Takoj, ko začnete načrtovati potovanje, vas sistem usmeri na najbližje javne polnilne postaje na vaši poti in vas vnaprej obvesti o njihovi razpoložljivosti in ponujenih polnilnih tokovih.

E-MOBILNOST.

Če bi radi izvedeli več o naprednem konceptu elektromobilnosti BMW skupaj s podrobnostmi o osebnih koristi in priložnostih, ki so na voljo, potem ste na pravem mestu. Tu boste našli informacije o temah elektromobilnosti, priključnih hibridov, BMW i, polnjenju, dosegu in še veliko več.

Preberi več

VOZNA DINAMIKA IN UČINKOVITOST BMW SERIJE 5 TOURING.

Tehnologije pogonskega sklopa in podvozja na kratko.

Vsi upravljalni elementi so nastavljeni na užitek v vožnji. Od posebno varčnega 4-valjnega dizelskega motorja do obratovanja pri visoki vrtilni frekvenci in impresivnega navora 6-valjnega bencinskega motorja. BMW serije 5 Touring se izkaže z atletsko zmogljivostjo na vsakem potovanju. S popolnoma uglašenimi tehnologijami pogona in podvozja, kot so prilagodljivo podvozje, integralno aktivno krmiljenje ali inteligentni sistem štirikolesnega pogona xDrive, sta vedno zagotovljena optimalni oprijem in največji užitek v vožnji.

6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo.

Suverena moč, uglajeno miren tek in prodoren zvok so značilnosti vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics nove generacije. Z dvojnim VANOS, Valvetronic, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom proizvede 245 kW (333 KM).
4-valjni dizelski motor BMW TwinPower Turbo v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

4-valjni dizelski motor BMW TwinPower Turbo.

2,0-litrski 4-valjni dizelski motorji BMW TwinPower Turbo nove generacije demonstrirajo agilen razvoj moči in izvrstno odzivnost tudi pri nizki vrtilni frekvenci. Tehnologija turbopolnilnika s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic in neposredno vbrizgavanje goriva prek skupnega voda pa zagotavljata, da so ti motorji izjemno varčni in proizvajajo malo škodljivih snovi.
BMW xDrive v BMW serije 5 Touring G31, osvežitev 2020

xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Za še boljšo okretnost pa na primer elektronsko nadzorovana porazdelitev moči izravna prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih.
Integralno aktivno krmiljenje v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo

Integralno aktivno krmiljenje.

Integralno aktivno krmiljenje združuje podporo, ki se spreminja glede na kot krmiljenja na sprednji premi, in zadnji kolesi, ki prav tako prispevata h krmiljenju. Pri nižjih hitrostih zagotavlja izpopolnjeno manevriranje in okretnost, pri čemer se zadnji kolesni par obrača v nasprotni smeri kot sprednji. Od hitrosti pribl. 60 do 80 km/h pa se zadnji kolesni par obrača v isti smeri kot sprednji, kar izboljša stabilnost vožnje in udobje.
Prilagodljivo podvozje pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, pogled od blizu na gumb Start/Stop

Prilagodljivo podvozje.

Prilagodljivo podvozje omogoča odlično prilagoditev karakteristik blažilnikov, da ustrezajo vsem voznim razmeram, kar izboljšuje udobje in dinamiko vožnje. Poleg standardne nastavitve COMFORT za večje vozno udobje lahko za športno nastavitev blažilnikov izberete tudi program SPORT.
Zračno vzmetenje na zadnji premi z regulacijo nivoja pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

Zračno vzmetenje zadnje osi s krmiljenjem nivoja vožnje.

Zračno vzmetenje zadnje osi s krmiljenjem nivoja vožnje zagotavlja stalno udobje v vožnji v vseh pogojih obremenitve. K visoki vozni varnosti prispeva tudi zračnost tal, ki ostaja konstantna tudi pri visoki uporabni obremenitvi.
Blaga hibridna tehnologija v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, podvozje

Blaga hibridna tehnologija.

Blaga hibridna tehnologija služi za rekuperacijo kinetične energije med zaviranjem in podpira motor z notranjim zgorevanjem med pospeševanjem. To znatno zmanjša porabo goriva in emisije, hkrati pa vam daje dinamično prednost. Blaga hibridna tehnologija pa omogoča tudi veliko hitrejšo in veliko bolj udobno funkcijo Auto Start Stop.

OBLIKA IN FUNKCIONALNOST BMW SERIJE 5 TOURING.

Možnosti oblikovanja na zunanjosti in v notranjosti.

V prihodnost z dovršenim slogom: sodobna oprema in oblikovni poudarki, kot so laserske luči BMW in LED zadnje luči, poudarjajo napreden značaj BMW serije 5 Touring. Z inovativnimi tehnologijami in funkcijami, kot sta 12,3-palčni nadzorni prikazovalnik in ambientalna razsvetljava, pa razkošna in funkcionalna notranjost še dodatno poudarja udobje in eleganco poslovnega karavana.

BMW serije 5 Touring G31, osvežitev 2020, stranski pogled med mirovanjem
Panoramska steklena streha pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost

Panoramska steklena streha.

Ko je panoramska steklena streha odprta, zagotavlja veliko svežega zraka. Zaprta pa pričara svetlo in s svetlobo preplavljeno vzdušje v notranjosti. Odpira in zapira se popolnoma samodejno s pritiskom gumba ali avtomobilskim ključem. Opremljena je z drsno in dvižno funkcijo, električnim senčnim rolojem in protivetrno zaščito.
Vlečna kljuka pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, pogled od blizu

Vlečna kljuka.

Vlečna kljuka z električno nastavljivo vlečno kroglo je dovoljena za težka bremena do 2.000 kg. Da bi stabiliziral prikolico, nadzor stabilnosti prikolice samodejno zavira vlečno vozilo, če se začne prikolica zibati. Elektronsko nastavljiva vlečna krogla ni vidna, ko je pospravljena pod podaljšanim zadnjim odbijačem.
Prtljažni paket pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

Prtljažni paket.

Prtljažni paket poveča funkcionalnost prtljažnega prostora s skoraj popolnoma spremenljivo prilagoditvijo nagiba naslonjala, vključno s položajem za tovor, pritrdilnimi letvami levo in desno z dvema premičnima pritrdilnima zankama, dvema napenjalnima trakovoma s plastičnim okvirjem na desni strani oblog, pa tudi z večnamensko kljuko.
Aerodinamična platišča BMW Individual 1001 I za BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

Aerodinamična platišča BMW Individual 1001 I.

20-palčna BMW Individual aerodinamična platišča 1001 I Jet Black 3D polirana s kombiniranimi in praznovoznimi pnevmatikami, stružena visok sijaj, velikost spredaj 8 J x 20 s pnevmatikami 245/35 R20, velikost zadaj 9 J x 20 s pnevmatikami 275/30 R20.
Ledvička BMW pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, bližnji pogled od spredaj

Sprednje okrasne rešetke.

Velika enodelna prednja okrasna rešetka - znana tudi kot ledvična rešetka BMW - je značilna oblikovalska lastnost, ki zagotavlja zelo prisoten in dinamičen videz vašega vozila. Barva navpičnih letvic in okoliškega obroča se razlikuje glede na linijo opreme.
Laserske luči BMW pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, bližnji pogled od spredaj

Laserske luči BMW.

V načinu laserske dolge luči imajo laserske luči BMW domet do 650 m, kar je skoraj dvakrat dlje od običajnih žarometov. Boljša vidljivost v temi znatno poveča varnost. Modri poudarki in napis "BMW Laser" v žarometu pa poudarjajo tehnološke standarde in športnost vozila.
LED zadnje luči pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, bližnji pogled od zadaj

LED zadnje luči.

Tridimenzionalne zadnje luči s svojo značilno L-obliko in izraznimi svetlobnimi elementi v celoti LED tehnologiji identificirajo vozilo kot BMW tudi v temi.
Vidna zaključka izpušnih cevi trapezaste oblike pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, bližnji pogled od zadaj

Končna izpušna cev, vidna, trapezaste oblike.

Vidna zaključka izpušnih cevi trapezaste oblike v kromu na levi in desni strani.
BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
Usnjeno oblazinjenje v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Usnjeno oblazinjenje v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Usnjeno oblazinjenje v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Notranje obloge v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Notranje obloge v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Notranje obloge v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

KOLEKCIJA BMW INDIVIDUAL ZA BMW SERIJE 5 TOURING.

Funkcionalnost sreča individualnost. Z ekskluzivnimi in zelo kakovostnimi možnostmi opreme BMW Individual, kot tudi impresivnimi aerodinamičnimi platišči BMW Individual 1001 I boste osebnost svojega BMW serije 5 Touring nadgradili z nadaljnjimi izrazitimi značilnostmi. Elegantno lakiranje v odtenkih Aventurin Red, Tanzanite Blue in Alvit Grey vam omogoča, da se športna zunanjost idealno ujema z vašimi željami, medtem ko elegantna usnjena oblazinjenja v barvah Caramel, Tartufo in Smoke White dajejo notranjosti tisto nekaj posebnega.

TEHNOLOGIJE V BMW SERIJE 5 TOURING.

Digitalne storitve in inteligentni sistemi za pomoč vozniku.

BMW serije 5 Touring vam je vedno na uslugo. Najsodobnejši sistemi za pomoč vozniku in funkcije povezljivosti zagotavljajo najvišjo raven varnosti in udobja, medtem ko inovativne poslovne in razvedrilne funkcije navdušujejo in obveščajo. Zahvaljujoč pametnim digitalnim storitvam pa ostanete brezhibno povezani na svoji poti – za brezskrbno in sproščeno mobilnost.

Informacijski zaslon v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
BMW Live Cockpit Professional v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 12,3-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 12,3-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
Paket Connected Professional v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Paket Connected Professional.

Concierge Services, Remote Services, BMW Maps, integracija pametnih telefonov vklj. Apple CarPlay in Andorid Auto, ali izkušnje v avtomobilu? Zakaj naročiti posamezne možnosti, ko pa lahko imate vse? Pri paketu Connected Professional lahko te storitve dobite preko BMW ConnectedDrive.
BMW Maps v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

BMW Maps - Connected Navigation.

BMW Maps - Connected Navigation navdušuje z visoko natančnostjo predvidenega časa prihoda, izjemno hitrim izračunom poti in poenostavljenim vnosom cilja. To je mogoče s pomočjo prostega vnosa besedila. Dinamični izračun poti v oblaku priporočilo poti tako prilagodi vsem spremembam v prometnu.
Integracija pametnih telefonov v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Integracija pametnih telefonov.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če pa ga lahko uporabljate kot običajno? Z integracijo pametnih telefonov vaše vozilo podpira Apple CarPlay in Android Auto s pomočjo brezžične povezave med vašim pametnim telefonom in vozilom. To vam omogoča udobno uporabo znanih funkcij in različnih aplikacij v vozilu.
Connected Music v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Connected Music.

Poslušajte svojo najljubšo glasbo kjer koli že ste. Klasična na avtocesti, džez med uro hitenja in pop, ko se samo vozite naokoli. S storitvijo Connected Music lahko preko BMW glasbenega partnerja Spotify brez omejitev neposredno poslušate kar 30 milijonov skladb s pomočjo kartice SIM, nameščene v vašem vozilu.
Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, pogled od blizu na vrata

Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond.

Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond z ojačevalnikom 1.400 vatov izhodne moči in dvema diamantnima visokotonskima zvočnikoma odlikuje izjemen zvok studijske kakovosti na vseh sedežih v vozilu. 16 premišljeno nameščenih zvočnikov omogoča čudovito zvočno izkušnjo. Zvočniki so osvetljeni in vizualno poudarjajo izvrstno kakovost zvoka vrhunskega sistema.
BMW Digital Key BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

BMW Digital Key.

Zakaj bi vzeli ključ, ko pa imate s sabo pametni telefon? Svoj BMW lahko zaklenete in odklenete in ga celo zaženete z Digital Key ključem. Z mobilnim telefonom* lahko, če je združljiv, pooblastite do pet oseb za uporabo vašega BMW. Med drugim je mogoče omejiti pogonsko moč in največjo hitrost, npr. za voznike začetnike. * Seznam združljivih mobilnih telefonov je na voljo na spletnem mestu bmw.com/digitalkey
BMW Intelligent Personal Assistant v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

BMW Intelligent Personal Assistant.

Hej BMW. Kdo si?' Ali ne bi bilo neverjetno, če bi bil BMW tudi vaš osebni asistent? S svojim vozilom komunicirajte z osebnim asistentom BMW Intelligent Personal Assistant. Ta vas pozna, postaja vsak dan boljši in pomaga, ne glede na situacijo. Prav tako mu lahko dodelite svojo osebno besedo za aktiviranje. Pojasni vam lahko vse o vašem vozilu in vam pomaga, da še bolje spoznate svoj BMW.
Remote Software Upgrade v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Remote Software Upgrade.

Ali želite, da je vaš BMW posodobljen z najnovejšo programsko opremo? Z Remote Software Upgrade bo vaš BMW vedno kot nov. Nadgradnje se namestijo po zraku (over the air), prav tako kot za vaš pametni telefon. Na ta način imate lahko aktivirane tudi druge funkcije v vozilu.
Asistent pri vzvratni vožnji v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Asistent pri vzvratni vožnji.

Asistent pri vzvratni vožnji si zapomni zadnjih 50 m prevožene poti naprej do hitrosti 35 km/h, da lahko, če je potrebno, ponovi isto pot tudi vzvratno. Ni vam treba sukati volana, zato se lahko osredotočite na spremljanje okolice vozila.
Driving Assistant Professional v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost pri vožnji v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta pri menjavi voznega pasu in asistenta za zaustavitev v sili ter asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO2.

BMW 530e Touring(1):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): x,x–x,x
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): xxx–xxx


BMW 530i Touring:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6,2–5,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 141–135


Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.


Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

 

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba goriva in emisije СО₂.

 • BMW 530e Touring (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek ni na voljo.
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek ni na voljo.

  BMW 530i Touring (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.1 / 8.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 161 / 181

  Vrednosti vozil z oznako (1) so predhodne.

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.