NOV CILJ: NIKOLI VEČ IZSTOPITI.

Udobje v BMW serije 6 Cabrio.

NOV CILJ: NIKOLI VEČ IZSTOPITI.

Udobje v BMW serije 6 Cabrio.

V BMW serije 6 Cabrio je vse zasnovano za užitek v vožnji z odprto streho. Dosledna usmerjenost k vozniku omogoča popolno koncentracijo na cesto – v kokpitu iz najbolj plemenitih materialov. Sedeža zadaj prinašata s svojim športnim značajem samostojnega sedeža veliko užitka tako pri zaprti, kot odprti zložljivi platneni strehi. Številne možnosti za odlaganje pijače in manjših pripomočkov nudijo potreben prostor za prvovrsten užitek v vožnji.

NOV CILJ: NIKOLI VEČ IZSTOPITI.Udobje v BMW serije 6 Cabrio.

V BMW serije 6 Cabrio je vse zasnovano za užitek v vožnji z odprto streho. Dosledna usmerjenost k vozniku omogoča popolno koncentracijo na cesto – v kokpitu iz najbolj plemenitih materialov. Sedeža zadaj prinašata s svojim športnim značajem samostojnega sedeža veliko užitka tako pri zaprti, kot odprti zložljivi platneni strehi. Številne možnosti za odlaganje pijače in manjših pripomočkov nudijo potreben prostor za prvovrsten užitek v vožnji.

MULTIFUNKCIJSKI INSTRUMENTNI PRIKAZ.

MULTIFUNKCIJSKI INSTRUMENTNI PRIKAZ.

Multifunkcijska instrumentna plošča s tehnologijo Black Panel in 10,25'' diagonalo zaslona nudi osupljivo vizualno uprizoritev okroglih instrumentov, značilnih za BMW. Prek prikaza pomembnih informacij podpira voznika, kar pomeni večjo koncentracijo na vožnjo in manj odvračanja pozornosti.

V kombiniranem instrumentu se lahko prikažejo trije različni načini in njihove posebne značilnosti, ki so barvno in grafično prilagojene vsakemu posebej: ECO PRO, COMFORT in SPORT. V primerjavi z načinom COMFORT, ki v veliki meri sovpada z že navajenim prikazom, prevladuje v načinu ECO PRO modra barva, kjer prikazi EfficientDynamics in bonusnega dosega podpirajo voznika pri čim bolj učinkovitem slogu vožnje. V načinu SPORT, ki je po obliki prepoznaven po rdeči barvi, je dodatno na voljo prikaz o moči.

Multifunkcijska instrumentna plošča omogoča tudi prikazovanje navigacijskih podatkov, vključno z napotki asistenta za predvidevanje poti in prikazi seznamov za razvedrilne in telefonske funkcije.

PROTIVETRNA PREGRADA.

Za izboljšanje udobja protivetrna pregrada učinkovito ščiti voznika in sovoznika (v predelu ramen in zatilja) pred prepihom tudi pri velikih hitrostih. Mrežna zaščita skrbi za prijeten in nemoten užitek pri vožnji z odprto streho. Protivetrna pregrada se tudi v nameščenem stanju lahko privzdigne, da se na zadnje sedeže odložijo predmeti. Ko ni več potrebna, se po zaslugi zložljivih stranskih delov v le nekaj korakih enostavno zloži skupaj in pospravi. Zaradi majhne velikosti lahko z varčno izrabo prostora svoje mesto najde v prtljažniku.

OBČUTENJE PROSTORA

Uživajte v svobodi in imejte prostor le za sebe – navidezni nasprotji, ki ju BMW serije 6 Cabrio mojstrsko uskladi. Kokpit je v celoti prežet s športno atmosfero, zadnja sedeža pa navdušujeta s športnim, polnovrednim videzom.
Medtem ko se predajate užitku v vožnji, napitki najdejo varno mesto v sredinskem naslonu za roko zadaj in na sredinski konzoli spredaj. Manjši predmeti se lahko udobno spravljajo in za vsak sedež se lahko, po zaslugi avtomatske klime z 2-področnim upravljanjem, nastavi individualna temperatura. Neodvisno od zložljive platnene strehe lahko odprete zadnje okensko steklo in tako ustvarite učinkovito ter prijetno klimo s svežim zrakom.
Pri odprti zložljivi platneni strehi ima prtljažnik na voljo 300 litrov prostornine. Pri vožnji z zaprto streho pa se ta poveča na 350 litrov.

USMERJENOST K VOZNIKU.

Da se lahko sproščeno predajate užitku v vožnji z odprto streho: V BMW serije 6 Cabrio je vsako stikalo, vsak prikaz in vsak upravljalni element vedno tam, kjer ga intuitivno pričakujete.
Levo zraven volana najdete stikalo za asistenčne sisteme za voznika in nastavitve luči, neposredno pred seboj pa kombinirani instrument z vsemi za vožnjo in varnost pomembnimi informacijami, ki jih barvni BMW Head Up projektor po želji projicira neposredno v vaše vidno polje.
Nekoliko v desno je mesto za dodaten, prostostoječ 10,25" barvni zaslon. Pod njim si sledijo spominske tipke, preko katerih lahko neposredno prikličete lastno določene funkcije in prednastavitve. Še nižje so nameščene funkcijske tipke klimatske naprave.
V neposredni bližini in na intuitivnem dosegu za voznika se na sredinski konzoli nahaja prestavna ročica avtomatskega menjalnika s stikalom za uravnavanje vozne dinamike. Zraven – in z možnostjo udobnega upravljanja z eno roko tudi za sovoznika – leži upravljalnik iDrive Touch.

KOMFORTNI DOSTOP.

KOMFORTNI DOSTOP.

Inovativno udobje upravljanja – komfortni dostop omogoča, da se vrata vozila odprejo in v nadaljevanju zažene motor, ne da bi za to morali v roke vzeti avtomobilski ključ. V žepu hlač ali v aktovki odložen avtomobilski ključ se avtomatsko prepozna, takoj ko se približate vozilu. Po avtomatskem odklepanju vrat lahko vstopite in s pritiskom zagonskega gumba start/stop zaženete motor. Po zaslugi avtentifikacije ključa je varno delovanje komfortnega dostopa zagotovljeno v vsakem trenutku.

OGREVANJE NA MESTU.

OGREVANJE NA MESTU.

Ogrevanje na mestu, vključno s funkcije časovnika, omogoča individualno temperiranje notranjosti vozila pri nizkih zunanjih temperaturah brez obratovanja motorja. S tem odpravi tudi zamrzovanje in orošenost stekel.

Upravljanje oz. aktiviranje ogrevanja na mestu poteka npr. prek ločenega daljinskega upravljalnika, aplikacije BMW Connected ali upravljalnika iDrive. Kot vir ogrevanja se uporablja naprava za vodno ogrevanje, ki se prek sistema goriva oskrbuje z energijo. Hladen motor se s pomočjo hladilnega sistema prav tako predhodno segreje. To dodatno zmanjša porabo goriva v fazi segrevanja motorja. Ogrevanje na mestu je pripravljeno za uporabo pri vnaprej določenem času vklopa, če je zunanja temperatura pod 15°C, in neposrednem vklopu pri vsaki temperaturi. Pri toplejših temperaturah skrbi prezračevanje na mestu za hladnejšo notranjost.