ZASENČI TURBULENCO.

Oblika BMW serije 6 Cabrio.

ZASENČI TURBULENCO.

Oblika BMW serije 6 Cabrio.

Oblikovni jezik, ki črpa svoj navdih iz oblikovanja športnih čolnov, odprt navzgor za veliko svežega zraka in v svojem elementu na gladkem asfaltu: BMW serije 6 Cabrio je eleganten dvovratnik, ki izžareva morsko lahkotnost. Zložljiva platnena streha se harmonično zlije z ramensko linijo. Instrumenti v kokpitu so oblikovani športno. Vsaka poteza je odraz aerodinamike.

ZASENČI TURBULENCO.Oblika BMW serije 6 Cabrio.

Oblikovni jezik, ki črpa svoj navdih iz oblikovanja športnih čolnov, odprt navzgor za veliko svežega zraka in v svojem elementu na gladkem asfaltu: BMW serije 6 Cabrio je eleganten dvovratnik, ki izžareva morsko lahkotnost. Zložljiva platnena streha se harmonično zlije z ramensko linijo. Instrumenti v kokpitu so oblikovani športno. Vsaka poteza je odraz aerodinamike.

OBLIKA ZUNANJOSTI.

Vsaka faseta BMW serije 6 Cabrio zrcali agilnost, zračni tok in silo naprej. Skupaj z osnovnimi LED žarometi in dnevnimi lučmi nad vstopnimi odprtinami za zrak, tvori naprej nagnjena, izrazna ledvička sliko sprednjega dela, ki se vtisne v spomin.
Pri pogledu s strani padeta v oči novi zunanji ogledali z integriranim smernikom in široka medosna razdalja. Tekoč zaobljen rob, ki se steka v sprednji del daje vtis, kot da bi se kabriolet lahko potopil v asfalt. Vse poteze z obrisi spominjajo na tekočo obliko motornega čolna.
Zadek z mišičastim zunanjim delom okrovov koles in močno, stabilno držo deluje v kontrastu z dinamiko sprednjega dela. Tukaj je slika zaznamovana predvsem z enotama zadnjih luči v obliki črke L, markantnima končnima izpušnima cevema in horizontalno pokromano letvijo. Zlasti pri odprti zložljivi platneni strehi je nespregledlijv že na daleč: to je najbolj ekskluziven kabriolet med modeli BMW.

PRILAGODLJIVI LED ŽAROMETI.

Prilagodljivi LED žaromet z integrirano funkcijo zasenčene in dolge luči se odlikuje s porazdelitvijo svetlobe, ki se avtomatsko prilagaja hitrosti (dinamična osvetlitev cestišča). Poleg smernika in dnevne luči vključuje tudi funkcije prilagodljivega snopa žarometa s spremenljivo porazdelitvijo luči za vožnjo v mestu in na avtocesti, luč za osvetlitev notranje strani ovinka (smerni žaromet) in BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolgo luč) z avtomatskim vklopom in izklopom dolge luči. S tem nudi sistem optimalno osvetlitev vozišča v vseh razmerah.
Vrtljivi žarometi lahko tako v temi osvetlijo velik del ovinka, takoj ko voznik zasuče volan. Integriran smerni žaromet ali luč za osvetlitev notranje strani ovinka, ki izboljša vidljivost ponoči, se pri vklopu smernika ali zasuku volana avtomatsko aktivira že na mestu. Prilagodljiv snop žarometa, ki aktivno sledi ovinku, v vseh voznih razmerah skrbi za optimalno osvetlitev bližnje okolice in s tem izboljša aktivno varno vožnjo.
Z BMW Selective Beam vožnja stalno poteka z dolgo lučjo, kar pomeni optimalno vidljivost ponoči. Sistem nadzoruje spredaj vozeči promet in vozila, ki prihajajo iz nasprotne smeri, ter preko brezstopenjskega uravnavanja dolge luči zanesljivo prepreči njen slepeči učinek.

20" LITA ALU. PLATIŠČA MULTI-SPOKE 616.

20" LITA ALU. PLATIŠČA MULTI-SPOKE 616.

20" lita alu. platišča Multi-spoke 616 s kombiniranimi pnevmatikami in z lastnostmi za zasilni tek športnega poudarka ne določajo le vizualno. Po zaslugi visoke trdnosti pri majhni masi se občutno izboljšajo vozne lastnosti. Poleg tega zagotavlja filigranski vzorec tankih in debelih prečk platišča optimalno prezračevanje zavornega sistema.

ZLOŽLJIVA PLATNENA STREHA.

Avtomatska zložljiva platnena streha zagotavlja odlično zvočno in toplotno izolacijo. V zaprtem stanju daje kabrioletu silhueto kupeja. Električno ugrezljivo in ogrevano zadnje steklo omogoča učinkovito prezračevanje notranjosti brez prepiha.
Poleg črne je zložljiva platnena streha na voljo še v dveh barvah. Do hitrosti 40 km/h se odpre v samo 19 in zapre v 24 sekundah.
Tudi v zaprtem stanju lahko potniki v kabrioletu še vedno uživajo v voznem doživetju na svežem zraku: vseh pet okenskih stekel se lahko hkrati ugrezne, medtem ko zložljiva platnena streha ostane zaprta, npr. zaradi zaščite pred močnim sončnim sevanjem.

OBLIKA NOTRANJOSTI.

Elegantna in športno oblikovana - značaj zunanjosti se dosledno nadaljuje v notranjost. Z izvedbo opreme Design Pure Experience se mehko ekskluzivno usnje Nappa z razširjenimi obsegi v barvi Cognac/črna, notranje obloge iz plemenite vrste lesa Fineline Brown in velikodušno oblikovane površine harmonično združijo v prostorni in imenitni notranjosti.
Pomembne informacije za vožnjo se prikazujejo na nadzornem prikazovalniku visoke ločljivosti, ki prekrit s steklom in z galvansko obrobo prosto stoji na instrumentni plošči. Sredinska konzola v videzu Black Panel in keramične aplikacije na upravljalniku iDrive Touch ter prestavni ročici avtomatskega menjalnika oplemenitijo ambient. Funkcionalni predali in držala za pijačo spredaj ter v sredinskem naslonu za roko zadaj, nudijo številne možnosti za odlaganje.

BARVE IN MATERIALI.

Visoka kakovost materiala in njegova skrbna obdelava določata ekskluziven značaj BMW serije 6 Cabrio. Vendar tudi barve bistveno prispevajo k posebnosti vsakega vozila. Za zunanjost je na izbiro enajst različnih lakiranj – od klasično elegantnega Glacier Silver do novega, športnega kovinskega lakiranja Sonic Speed Blue. Eleganco v notranjosti čudovito dopolnjujejo mehko ekskluzivno usnje Nappa z razširjenimi obsegi v barvi Cognac/črna ali Ivory White/črna in okrasne letve, kot je obloga iz plemenite vrste lesa Fineline Brown, ki dajejo površinam še intenzivnejšo strukturo.
Še več luksuzne izbranosti izpolni ponudba iz BMW Individual. Elementi opreme, kot so notranje obloge iz plemenite vrste lesa BMW Individual ali oblazinjenje v usnju Merino iz BMW Individual, oplemenitijo notranjost. Za posebej izrazen videz nudi BMW Individual na izbiro enajst dodatnih lakiranj – bodisi v mat bodisi v kovinskem videzu.

BANG & OLUFSEN HIGH END SURROUND SOUND SYSTEM.

Bang & Olufsen High End Surround Sound System nudi, po zaslugi nove tehnologije obdelave zvoka Dirac Dimensions, odprto in živo atmosfero, kjer se proizvaja izvrstna akustika. Za to skrbi 12 zvočnikov z izhodno močjo 1000 vatov, vklj. centralni zvočnik na avtomatsko izvlekljivem armaturnem nosilcu. Ta vsebuje srednjetonec in Acoustic Lens Technology, ki skrbi za konstantno kakovost zvoka na vseh sedežih. Sistem nudi izbiro med dvema nastavitvama zvoka: „Studio“ za brezhiben zvok in „Expanded“ za čutno razširitev zvočnega prostora. Svetlobna inscenacija posameznih okvirjev zvočnikov izpopolni avdiovizualno doživetje.