DINAMIKA JE IMELA LE REDKO TOLIKO ZRAKA.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 6 Cabrio.

DINAMIKA JE IMELA LE REDKO TOLIKO ZRAKA.

Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 6 Cabrio.

Motorji z visokim navorom in izpiljene tehnologije podvozja se odlično dopolnjujejo med seboj in zagotavljajo suveren užitek v vožnji – dovršen z dinamičnim zvokom športnega izpušnega sistema. Visoka mera dinamike in agilnosti pri BMW serije 6 Cabrio se zrcali predvsem v tehnologijah BMW EfficientDynamics, kot so zmogljivi in ravno tako učinkoviti motorji BMW TwinPower Turbo ali 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic.

DINAMIKA JE IMELA LE REDKO TOLIKO ZRAKA.Vozna dinamika in učinkovitost BMW serije 6 Cabrio.

Motorji z visokim navorom in izpiljene tehnologije podvozja se odlično dopolnjujejo med seboj in zagotavljajo suveren užitek v vožnji – dovršen z dinamičnim zvokom športnega izpušnega sistema. Visoka mera dinamike in agilnosti pri BMW serije 6 Cabrio se zrcali predvsem v tehnologijah BMW EfficientDynamics, kot so zmogljivi in ravno tako učinkoviti motorji BMW TwinPower Turbo ali 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Bodisi gre za maksimalno zmogljivost bodisi za minimalno porabo – na koncu se pri BMW vse vrti okoli značilnega užitka v vožnji BMW. BMW EfficientDynamics je ime za strategijo BMW, ki zmanjša porabo goriva in emisije CO2 na minimum ter hkrati poveča dinamiko in užitek v vožnji na maksimum. Je paket ukrepov, ki obsega pogon, upravljanje energije in koncept vozila BMW EfficientLightweight – in to serijsko pri vsakem BMW.
 

Za višjo zmogljivost pri sočasno nižji porabi je odgovorna aktualna generacija družine motorjev BMW TwinPower Turbo in velja tako za bencinske kot dizelske motorje. Svoj delež k izboljšanju učinkovitosti prispeva tudi izpopolnjena aerodinamika.

ŠPORTEN IZPUŠNI SISTEM.

Močan zvok športnega izpušnega sistema je v skladu s športno usmerjenim celotnim konceptom vozila. Hkrati se lahko na zvok vpliva preko integrirane tehnike loput izpušnih cevi, kjer krmiljenje poteka s pomočjo razpoložljivih programov stikala za uravnavanje vozne dinamike. Tako se dinamično usmerjena programa vožnje SPORT in SPORT+ sočasno poudarita z emocionalnim, še markantnejšim zvokom, medtem ko je pri komfortnih programih, skladno z luksuznim voznim doživetjem, v ospredju bolj zadržana akustika, primernejša za vožnjo na dolge razdalje.

Močan in nezamenljiv.

VOZNA DINAMIKA.

Kar deluje lahko, je pogosto rezultat trdega dela. BMW serije 6 Cabrio ni nobena izjema. Lahkota, s katero se upravlja, pogojuje pikolovsko nastavitev podvozja vse do zadnje podrobnosti. Tehnologije BMW EfficientDynamics, kot so 6 in 8-valjni motorji BMW TwinPower Turbo z visokim navorom ter osnovni 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic, naredijo ta BMW serije 6 z odprto streho tisto, kar je: dinamičen kabriolet, kjer se lahko predate lahkotnosti sonca in vetra.

Navduši v trenutku.

Doživite vozno dinamiko BMW serije 6 Cabrio.

 • Podvozje

  BMW serije 6 Cabrio navduši s preciznim obnašanjem vozila med vožnjo in absolutno stabilnostjo ohranjanja smeri. Tehnično osnovo za to tvori podvozje, ki zagotavlja optimalen stik s cestiščem in idealno lego na cesti v vsaki situaciji. Podvozje BMW serije 6 Cabrio združuje odlično med seboj usklajene tehnične komponente, enakomerno razporeditev osne obremenitve v razmerju 50 : 50 in zadnji pogon.
  Medtem ko zadnja prema moč motorja dinamično prenaša na cesto, ostaja krmilni mehanizem neodvisen in ni podvržen nobenim vplivom pogonskega klopa. Del podvozja sta tudi sprednja prema z dvojnim prečnim vodilom in integralna zadnja prema. Zaradi zmanjšanja mase vozila sta obe večinoma izdelani iz aluminija. Kajti manj je več: manjša masa, večja agilnost, udobje in varnost.

 • Integralno aktivno krmiljenje

  Integralno aktivno krmiljenje za vozila z zadnjim pogonom združuje krmiljenje za zadnji kolesi s spremenljivim prestavnim razmerjem volana na sprednji premi. Pri hitrostih do pribl. 60 km/h se zadnji kolesi krmilita v nasprotni smeri kot sprednji. S tem občutna krajša medosna razdalja izboljša okretnost in agilnost. Pri hitrostih nad pribl. 60 km/h pa se zadnji kolesi krmilita v enaki smeri kot sprednji. Medosna razdalja se tako intuitivno podaljša, kar izboljša stabilnost vožnje in udobje – zlasti pri hitri in nenadni menjavi voznega pasu.

 • Stikalo za uravnavanje vozne dinamike, vklj. ECO PRO

  Stikalo za uravnavanje vozne dinamike nudi izbiro med načinom COMFORT za osnovno nastavitev motorja in menjalnika, načinom ECO PRO, usmerjenim na učinkovitost, in načinom SPORT, ki poudarja še bolj dinamično vožnjo. Način ECO PRO prilagodi karakteristični diagram za pedal za plin, menjalnik in strategijo ogrevanja/klime za varčen način vožnje.
  Način ECO PRO zmanjša porabo goriva do 20 odstotkov. Nadaljnji varčevalni potencial nudijo funkcije „jadranja“, asistenta za predvidevanje poti in ECO PRO Route. Asistent za predvidevanje poti s pomočjo podatkov iz navigacijskega sistema prepozna lokalne okoliščine in predčasno posreduje nasvete. Če za naslednjim ovinkom začne veljati omejitev hitrosti, sistem še pred ovinkom priporoči odvzem plina.
  Za varčno porabo goriva skrbi tudi ECO PRO Route. Glede na obseg prometa, individualne vozne lastnosti in krajevne okoliščine nudi izpopolnjeno pot za največjo učinkovitost. S funkcijo “jadranja” vozilo križari po cesti s hitrostjo do 160 km/h, takoj ko voznik odvzame plin in ne zavira. V načinu SPORT se vozilo odziva bolj neposredno in omogoča še bolj športno vožnjo.

8-STOPENJSKI ŠPORTNI MENJALNIK STEPTRONIC.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic se prilagaja individualnemu slogu vožnje. Pri tem sega obseg od udobnega jadranja do zelo dinamične vožnje. Poleg avtomatskega obstaja v vsakem trenutku tudi možnost ročnega prestavljanja. Menjava prestav se izvaja preko dinamično oblikovane prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu.
V načinu Sport so postopki prestavljanja naravnani za maksimalno zmogljivost. Po zaslugi izvrstne razporeditve zobnikov osmih prestav, se motor vedno ohrani na optimalnem nivoju, kjer lahko na najboljši možen način izkoristi svojo moč in učinkovitost. Skrajšajo se tudi vmesni pospeški, npr. pri prehitevanju.
Pri velikih hitrostih se s pomočjo dodatne osme prestave občutno zmanjša število vrtljajev, z njim pa tudi poraba in hrup motorja. Svoj delež prispeva tudi na novo razvita, učinkovitejša sklopka pretvornika vrtilnega momenta. 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi maksimalno udobje prestavljanja in najboljšo možno učinkovitost.

 • Launch Control

  Launch Control je funkcija 8-stopenjskega športnega menjalnika Steptronic, ki omogoča maksimalno pospeševanje iz mesta. Za to se preko kratkega pritiska tipke DSC (dinamični nadzor stabilnosti) aktivira funkcija DTC (dinamični nadzor oprijema), prestavna ročica avtomatskega menjalnika vklopi v položaj „S“, močno pritisne zavora in pohodi pedal za plin do dna (kickdown). Nato se zavora sprosti pri pritisnjenem pedalu za plin do dna in vozilo maksimalno pospeši, dokler voznik ne odvzame plina. Oprema, ki jo cenijo vozniki s posebej športnimi ambicijami.

BMW XDRIVE.

BMW XDRIVE.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive se odlično prilagaja zahtevnim razmeram na cesti, s tem da stalno nudi najboljšo trakcijo. Z xDrive in dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC) ostane BMW stabilno na svojem voznem pasu in ohranja smer vožnje. xDrive predčasno porazdeli pogonsko moč – krmiljena s pomočjo senzorjev DSC – med premama tako, da se prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih odpravi pravočasno in s tem poveča stabilnost ohranjanja smeri vožnje. Obenem zagotovi hitro in varno pospeševanje tudi na spolzkih ali strmih delih ceste. DSC mora v kritičnih razmerah na cesti posegati redkeje. BMW xDrive učinkovito združuje prednosti vsekolesnega pogona – trakcija, stabilnost ohranjanja smeri vožnje in varna vožnja – z značilno agilnostjo BMW.

INTELIGENTNO UPRAVLJANJE ENERGIJE.

K inteligentnemu upravljanju energije v BMW serije 6 Cabrio se v okviru osnovne opreme štejejo tehnologije BMW EfficientDynamics, kot so način ECO PRO, funkcija Auto Start Stop in regeneracija zavorne energije. Součinkovanje teh tehnologij skrbi za trajnostno mobilnost in maksimalno učinkovitost.

 • Način ECO PRO

  Način ECO PRO omogoča, glede na individualni slog vožnje, zmanjšanje porabe goriva do 20 odstotkov, kot kažejo rezultati interne študije BMW o porabi goriva. Nadaljnjih pet odstotkov varčevalnega potenciala omogočajo dodatne funkcije jadranja, asistenta za predvidevanje poti in ECO PRO Route.
  Funkcija jadranja loči pogonski sklop od motorja in vozilo se premika brez upora motorja, ko voznik v hitrostnem območju med 50 in 160 km/h odvzame plin in ne zavira. Asistent za predvidevanje poti lahko „jadranje“, po potrebi, inteligentno zaustavi.
  Asistent na podlagi podatkov navigacijskega sistema prepozna ovinke, začetke krajev, krožni promet, križišča, omejitve hitrosti in avtocestne izvoze znotraj poteka poti in lahko tako daljnovidno posreduje nasvete za predčasen odvzem plina.
  ECO PRO Route kaže, glede na prometne razmere, slog vožnje in krajevne danosti, najučinkovitejšo pot. Skupni računalnik kaže, koliko odstotkov goriva se lahko prihrani preko izbire ECO PRO Route.

 • Funkcija Auto Start Stop

  Funkcija Auto Start Stop skrbi za to, da se gorivo porablja le takrat, ko se vozilo vozi. Pri postankih, npr. pred semaforjem ali v počasi premikajočem se prometu, funkcija Auto Start Stop izkoristi svoj varčevalni potencial in enostavno izklopi motor, takoj ko je vozilo v prostem teku in ko voznik zavira vozilo do popolnega mirovanja.
  Prikaz v informacijskem zaslonu kaže, kdaj je funkcija aktivna. Ko voznik umakne nogo z zavornega pedala, se motor ponovno takoj in samodejno zažene.
  Vozno udobje in varnost ne sklepata nobenih kompromisov, saj se funkcija ne izvaja, če motor ni dosegel optimalne delovne temperature, če klima v notranjosti ni v želenem temperaturnem območju, če je stanje napolnjenosti akumulatorja prešibko ali če se premika volan. Osrednja krmilna enota zažene motor po potrebi tudi med postankom, npr., če se vozilo začne premikati ali pri zarošenem vetrobranskem steklu. Po želji se lahko funkcija Auto Start Stop s pritiskom tipke kadar koli deaktivira.

 • Regeneracija zavorne energije

  Vsako zaviranje sprošča kinetično energijo, ki je v vozilih dolgo časa ostajala neizkoriščena. Regeneracija zavorne energije izrablja ta doslej neizkoriščeni potencial in proizvaja električni tok iz sproščene potisne energije, ki nastane, ko voznik odvzame plin ali zavira. S tem se polni akumulator. Po zaslugi tega inteligentnega sistema za upravljanje energije, neprekinjeno obratovanje alternatorja ni več potrebno in generator se razbremeni. Rezultat: manjša poraba goriva in večja moč – povsem v duhu BMW EfficientDynamics.