POOBLASTITE ZANESLJIVEGA POMOČNIKA.

Asistenčni sistemi za voznika iz BMW ConnectedDrive v BMW serije 6 Cabrio.

Med vožnjo vas podpirajo številne tehnologije in vam na različne načine zagotavljajo udobje ter varnost na najvišjem nivoju. Tako se lahko osredotočite na bistvo – popoln užitek v vožnji.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Oprema Driving Assistant Plus ne vključuje le sistemov opreme Driving Assistant, kot so opozorilo za zapustitev voznega pasu, opozorilo pred naletom in opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo rahlega zaviranja v mestu. Dodatno udobje nudi tudi aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go.
 

Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti vzdržuje nastavljeno hitrost in razdaljo do spredaj vozečega vozila do hitrosti 210 km/h. V počasi premikajočem se prometu in koloni, vozilo samo prevzame speljevanje in upočasnjevanje, medtem ko se izbrana razdalja vzdržuje vse do zaustavitve vozila. Če spredaj vozeče vozilo močno zavira, BMW pri aktiviranem opozorilu pred naletom takoj reagira. Postopoma, najprej z opozorilnim simbolom, nato z utripanjem opozorilnega simbola in zvočnega piska, na koncu pa z odločnim zaviranjem.

 

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

Barvni BMW Head Up projektor prikazuje vse za vožnjo pomembne podatke v vidnem polju voznika in s tem izboljša koncentracijo na dogajanje v prometu. Tako se, med drugim, tukaj prikazujejo aktualna hitrost, navigacijski napotki, Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja, telefonski in razvedrilni seznami ter vsebine in opozorila asistenčnih sistemov za voznika.
Preko sprednjega stekla projicirani simboli se prikazujejo v barvah in s posebej briljantno ločljivostjo. Zaradi oddaljenosti slike pribl. 2,3 m pred vozilom in optimalnega položaja, se lahko informacije razberejo hitro in udobno ter z minimalnim potencialom odvrnitve pozornosti.
Svetlost projekcije se samodejno prilagaja zunanjim svetlobnim pogojem; dodatno sta na voljo nočni in dnevni prikaz in prilagodi se lahko tudi višina projekcije. Izbere se lahko tudi, katere informacije poleg prikaza hitrosti in opozoril asistenčnih sistemov za voznika naj se prikazujejo.

BMW Head Up projektor.

PARKIRNI ASISTENT.

Parkirni asistent olajša parkiranje vzporedno s cestiščem. Sistem neodvisno od aktiviranja izmeri potencialna prazna parkirna mesta pri vožnji mimo z nizko hitrostjo (pod 35 km/h) in pri največji oddaljenosti 1,5 m do vrste parkiranih vozil. Ko najde dovolj veliko parkirno mesto, voznik vklopi le smernik in parkirni asistent prevzame obračanje volana. Medtem voznik spremlja postopek parkiranja preko ustrezne izbire prestave, dodajanja plina in zaviranja. Sistem vozniku prav tako posreduje navodila na nadzornem prikazovalniku in dodatna zvočna opozorila. Za sproščeno parkiranje v vsakem trenutku z dodatno mero varnosti.
  

 

BMW NIGHT VISION Z ZAZNAVANJEM OSEB.

BMW Night Vision z zaznavanjem oseb nudi doseg pogleda, ki presega svetlobni stožec žarometov in s tem v temi prepozna osebe in večje živali že na veliki oddaljenosti. Kamera s toplotno sliko, ki je integrirana v ledvički BMW, prenaša slike območja pred vozilom na nadzornem prikazovalniku. Osebe in večje živali se lahko zaznajo na oddaljenosti do pribl. 300 m.
Sistem upoštevajoč hitrost vožnje in krmilni kot dodatno izračuna, če obstaja ogroženost zaradi zaznane ovire. Pri resni nevarnosti se v video sliki in dodatnem BMW Head Up projektorju prikaže utripajoče rdeče opozorilo (oseba ali žival). Hkrati zadoni opozorilni pisk in zavore se nastavijo v najvišjo pripravljenost za zaviranje.
Ta opozorilna funkcija se pri zagonu vozila aktivira avtomatsko. Zato se opozorilo po potrebi sproži tudi v primeru, če slikovni prikaz ni aktiviran. BMW Night Vision z zaznavanjem oseb je inovacija iz BMW ConnectedDrive.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Z BMW Selective Beam postanejo nočne vožnje še prijetnejše in varnejše. Kajti ta oprema vam omogoča najboljšo vidljivost v temi, brez zaslepitve drugih voznikov. Sistem prepozna druge udeležence v prometu in jih ciljno izvzame iz svetlobnega snopa dolge luči. Dolžina svetlobnega snopa preko 400 m skrbi za pravočasno prepoznavanje nevarnosti in izboljšano ohranjanje smeri vožnje.

SURROUND VIEW.

Surround View vključuje funkcije s kamero, kot so Top View, Side View in vzvratna kamera. Kameri v zunanjih ogledalih in vzvratna kamera omogočajo panoramski razgled 270° okoli vozila.
Top View prikaže območje ob vratih in bočni del cestišča ob vozilu za udobno manevriranje. Side View naredi vključevanje na nepreglednih odsekih, kot so izvozi ali nepregledna križišča, varnejše. Dve digitalni kameri levo in desno na sprednjem delu vozila zajemata dogajanje pred vozilom. Voznik lahko tako predčasno prepozna prečni promet in se ustrezno odzove na razmere v prometu. Od hitrosti 15 km/h se funkcija Side View avtomatsko deaktivira. Izbira se lahko med tremi funkcijami, to je vzvratno kamero, Top View in Side View, in po želji katero koli aktivira.
Sistemi s kamero se aktivirajo preko izbire prestave „R“, tipke PDC ali tipke Side View. Prikaz se izvaja preko nadzornega prikazovalnika.

NAVIGACIJSKI SISTEM PROFESSIONAL Z UPRAVLJALNIKOM IDRIVE TOUCH.

Navigacijski sistem Professional navdušuje s svojo obliko in obsegom funkcij najvišjega razreda: enostavno upravljanje navigacijskega sistema z upravljalnikom iDrive Touch in nadzornim prikazovalnikom vključuje tudi napravo za prostoročno telefoniranje z USB vmesnikom in glasovnim upravljanjem. Prav tako sta vključeni radio BMW Professional z DVD predvajalnikom in 20 GB spomina tako za zvočne posnetke kot za zbirko podatkov naslovov skladb. Dodatno se lahko prikažejo tudi alternativne poti. Najbolj priljubljene interesne točke (POI), kot so bencinski servisi, hoteli in podobno, so navedene v meniju POI kot simboli glede na pogostost iskanja. Nepremičen 10,2" barvni zaslon z visoko ločljivostjo s funkcijo deljenega zaslona zagotavlja optimalno berljivost in jasnost.

Intuitivno upravljanje poteka s pomočjo upravljalnika iDrive Touch, na čigar površini, ki je občutljiva na dotik, lahko voznik povsem enostavno in z lastnim rokopisom vnaša naslovne podatke za navigacijski sistem. Alternativno se lahko sistem upravlja tudi s pomočjo tipk za neposredni dostop in osmih spominskih tipk ali s pomočjo glasovnega upravljanja. Po zaslugi prikaza zemljevida v 3D, tudi s slikami satelitov kot ozadjem zemljevida in izbranimi znamenitostmi v foto realističnem prikazu, postane navigacija prav posebej fascinantno doživetje za oči.

Navigacijski sistem Professional.

  • Upravljalnik iDrive Touch

    Z upravljalnikom iDrive Touch, ki je sestavni del navigacijskega sistema Professional, se lahko nadzorni prikazovalnik udobno upravlja z eno roko. Po zaslugi v upravljalniku integrirane sledilne ploščice, lahko, na primer, naslovne podatke za navigacijski sistem udobno vnašate preko lastnega rokopisa.
    Z vrtenjem in pritiskanjem upravljalnika se lahko prikličejo in nastavljajo številne funkcije, možno pa je tudi brskanje po seznamih. Upravljanje poteka enostavno in intuitivno s pomočjo otipa – ravno za vas kot voznika je to pomembna razbremenitev, saj se vaša koncentracija na dogajanje v prometu pri upravljanju le komaj odvrne. Vse funkcije, ki se upravljajo s pomočjo upravljalnika, lahko udobno spremljate na nadzornem prikazovalniku.