PRVI VTIS: ŠPORTEN. DRUGI: POPOLN.

Udobje v BMW serije 6 Coupé.

PRVI VTIS: ŠPORTEN. DRUGI: POPOLN.

Udobje v BMW serije 6 Coupé.

PRVI VTIS: ŠPORTEN. DRUGI: POPOLN.Udobje v BMW serije 6 Coupé.

Prijem usnjenega volana in bežen pogled na instrumentno ploščo sta dovolj. Takoj postane jasno, za kaj je bil konstruiran BMW serije 6 Coupé: maksimalno športnost v stilsko dovršenem okolju. Vsi upravljalni elementi so usmerjeni k vozniku in se lahko intuitivno upravljajo. Funkcionalnost in športna oblika sta v idealnem razmerju. Uživajte v vseh prednostih športnega vozila, ne da bi se morali odpovedati udobju.

MULTIFUNKCIJSKI INSTRUMENTNI PRIKAZ.

MULTIFUNKCIJSKI INSTRUMENTNI PRIKAZ.

Multifunkcijski instrumentni prikaz s tehnologijo Black Panel in 10,25''' diagonalo zaslona nudi osupljivo vizualno inscenacijo okroglih instrumentov, značilnih za BMW. Hkrati podpira voznika preko prikaza pomembnih informacij, kar pomeni večjo koncentracijo na vožnjo in manj odvrnitev pozornosti.
V kombiniranem instrumentu se lahko prikažejo trije različni načini in njihove specifične značilnosti, ki so barvno in grafično prilagojene vsakemu posebej: COMFORT, ECO PRO in SPORT. V primerjavi z načinom COMFORT, ki v veliki meri sovpada z že navajenim prikazom, v načinu ECO PRO prevladuje modra barva, kjer novi prikazi EfficientDynamics in bonusnega dometa podpirajo voznika pri čim bolj učinkovitem slogu vožnje. V načinu SPORT, ki je po obliki prepoznan po rdeči barvi, je dodatno na voljo prikaz o moči.
Multifunkcijski instrumentni prikaz omogoča tudi prikazovanje navigacijskih podatkov, vključno z napotki asistenta za predvidevanje poti in prikazi seznamov za razvedrilne in telefonske funkcije.

OBČUTENJE PROSTORA.

Z ozirom na najvišje standarde je bila notranjost BMW serije 6 Coupé oblikovana športno in luksuzno. Športni sedeži so oblazinjeni iz zelo kakovostnega usnja in so odlično usklajeni z notranjostjo. Enako kot sredinski naslon za roko, čigar odlagališča nudijo dovolj prostora za spravljanje najrazličnejših pripomočkov. Vaši veliki kosi prtljage, kot so športne torbe ali potovalke, najdejo prostor v 460-litrskem prtljažniku, medtem ko lahko pijačo odložite v za to predvidena držala na sredinski konzoli.

USMERJENOST K VOZNIKU.

Športna vožnja zahteva hitre reakcije. Zato je v BMW serije 6 Coupé vsako stikalo, vsak prikaz in vsak upravljalni element vedno tam, kjer ga intuitivno pričakujete.
Levo zraven volana najdete stikalo za asistenčne sisteme za voznika in nastavitve luči, neposredno pred seboj pa kombinirani instrument z vsemi za vožnjo in varnost pomembnimi informacijami, ki jih barvni BMW Head Up projektor po želji projicira neposredno v vaše vidno polje.
Nekoliko v desno je mesto za dodaten, prostostoječ 10,25" barvni zaslon. Pod njim si sledijo spominske tipke, preko katerih lahko neposredno prikličete lastno določene funkcije in prednastavitve. Še nižje so nameščene funkcijske tipke klimatske naprave.
V neposredni bližini in na intuitivnem dosegu za voznika se na sredinski konzoli nahaja prestavna ročica avtomatskega menjalnika s stikalom za uravnavanje vozne dinamike. Zraven – in z možnostjo udobnega upravljanja z eno roko tudi za sovoznika – leži upravljalnik iDrive Touch.

KOMFORTNI DOSTOP.

KOMFORTNI DOSTOP.

Inovativno udobje upravljanja – komfortni dostop omogoča, da se vrata vozila odprejo in v nadaljevanju zažene motor, ne da bi za to morali v roke vzeti avtomobilski ključ. V žepu hlač ali v aktovki odložen avtomobilski ključ se avtomatsko prepozna, takoj ko se približate vozilu. Po avtomatskem odklepanju vrat lahko vstopite in s pritiskom zagonskega gumba start/stop zaženete motor. Po zaslugi avtentifikacije ključa je varno delovanje komfortnega dostopa zagotovljeno v vsakem trenutku.

 

 

 

 

 

 

 

OGREVANJE NA MESTU.

OGREVANJE NA MESTU.

Ogrevanje na mestu, vključno s funkcije časovnika, omogoča individualno temperiranje notranjosti vozila pri nizkih zunanjih temperaturah brez obratovanja motorja. S tem odpravi tudi zamrzovanje in orošenost stekel.
Upravljanje oz. aktiviranje ogrevanja na mestu poteka npr. prek ločenega daljinskega upravljalnika, aplikacije BMW Connected ali upravljalnika iDrive. Kot vir ogrevanja se uporablja naprava za vodno ogrevanje, ki se prek sistema goriva oskrbuje z energijo. Hladen motor se s pomočjo hladilnega sistema prav tako predhodno segreje. To dodatno zmanjša porabo goriva v fazi segrevanja motorja. Ogrevanje na mestu je pripravljeno za uporabo pri vnaprej določenem času vklopa, če je zunanja temperatura pod 15°C, in neposrednem vklopu pri vsaki temperaturi. Pri toplejših temperaturah skrbi prezračevanje na mestu za hladnejšo notranjost.