OBČUTEK POPOLNOSTI.

Udobje v BMW serije 6 Gran Coupé.

OBČUTEK POPOLNOSTI.

Udobje v BMW serije 6 Gran Coupé.

Medtem ko dosledna usmerjenost k vozniku v kokpitu omogoča popolno koncentracijo na cesto, sedeža zadaj navdušita s športnim značajem samostojnega sedeža. Oblikovanje notranjosti, ki jo zaznamujejo zelo kakovostni materiali z izvrstnim avdio sistemom, vabi k sprostitvi. Številne možnosti za odlaganje pijače ali manjših pripomočkov ustvarjajo potreben prostor za prvovrsten užitek v vožnji.

OBČUTEK POPOLNOSTI.Udobje v BMW serije 6 Gran Coupé.

Medtem ko dosledna usmerjenost k vozniku v kokpitu omogoča popolno koncentracijo na cesto, sedeža zadaj navdušita s športnim značajem samostojnega sedeža. Oblikovanje notranjosti, ki jo zaznamujejo zelo kakovostni materiali z izvrstnim avdio sistemom, vabi k sprostitvi. Številne možnosti za odlaganje pijače ali manjših pripomočkov ustvarjajo potreben prostor za prvovrsten užitek v vožnji.

MULTIFUNKCIJSKI INSTRUMENTNI PRIKAZ.

MULTIFUNKCIJSKI INSTRUMENTNI PRIKAZ.

Multifunkcijska instrumentna plošča s tehnologijo Black Panel in 10,25'' diagonalo zaslona nudi osupljivo vizualno uprizoritev okroglih instrumentov, značilnih za BMW. Prek prikaza pomembnih informacij podpira voznika, kar pomeni večjo koncentracijo na vožnjo in manj odvračanja pozornosti.

V kombiniranem instrumentu se lahko prikažejo trije različni načini in njihove posebne značilnosti, ki so barvno in grafično prilagojene vsakemu posebej: ECO PRO, COMFORT in SPORT. V primerjavi z načinom COMFORT, ki v veliki meri sovpada z že navajenim prikazom, prevladuje v načinu ECO PRO modra barva, kjer prikazi EfficientDynamics in bonusnega dosega podpirajo voznika pri čim bolj učinkovitem slogu vožnje. V načinu SPORT, ki je po obliki prepoznaven po rdeči barvi, je dodatno na voljo prikaz o moči.

Multifunkcijska instrumentna plošča omogoča tudi prikazovanje navigacijskih podatkov, vključno z napotki asistenta za predvidevanje poti in prikazi seznamov za razvedrilne in telefonske funkcije.

OBČUTENJE PROSTORA.

Vsaka podrobnost v notranjosti BMW serije 6 Gran Coupé je zasnovana za maksimalno udobje. Medtem ko voznik in sovoznik v kokpitu uživata v športni atmosferi, v zadnjem delu svoje potnike pričakujeta ergonomsko oblikovana sedeža in veliko prostora.
V srednjem naslonu za roko na zadnji sedežni klopi najdejo napitki varno mesto za odlaganje. Manjši predmeti se lahko udobno spravljajo in za vsak sedež se lahko, po zaslugi avtomatske klime z 4-področnim upravljanjem, nastavi individualna temperatura. Za dodatno zasebnost in senco v vročih poletnih dneh skrbijo roloji proti soncu za zadnje in zadnji bočni okenski stekli. Po potrebi tretji sedež zadaj na kratkih vožnjah nudi možnost za prevažanje petega potnika.
Pri želji za razširitev prtljažnika se 460-litrski prtljažnik s pomočjo sistema za prevoz dolgih predmetov in deljivega naslonjala zadnje klopi v razmerju 40 : 60, enostavno poveča na 1265 litrov.

USMERJENOST K VOZNIKU.

Luksuz, biti vedno na varni strani: v BMW serije 6 Gran Coupé je vsako stikalo, vsak prikaz in vsak upravljalni element vedno tam, kjer ga intuitivno pričakujete.
Levo zraven volana najdete stikalo za asistenčne sisteme za voznika in nastavitve luči, neposredno pred seboj pa kombinirani instrument z vsemi za vožnjo in varnost pomembnimi informacijami, ki jih barvni BMW Head Up projektor po želji projicira neposredno v vaše vidno polje.
Nekoliko v desno je mesto za dodaten, prostostoječ 10,25" barvni zaslon. Pod njim si sledijo spominske tipke, preko katerih lahko neposredno prikličete lastno določene funkcije in prednastavitve. Še nižje so nameščene funkcijske tipke klimatske naprave.
V neposredni bližini in na intuitivnem dosegu za voznika se na sredinski konzoli nahaja prestavna ročica avtomatskega menjalnika s stikalom za uravnavanje vozne dinamike. Zraven – in z možnostjo udobnega upravljanja z eno roko tudi za sovoznika – leži upravljalnik iDrive Touch.

KOMFORTNI DOSTOP.

KOMFORTNI DOSTOP.

Inovativno udobje upravljanja – komfortni dostop omogoča, da se vrata vozila odprejo in v nadaljevanju zažene motor, ne da bi za to morali v roke vzeti avtomobilski ključ. V žepu hlač ali v aktovki odložen avtomobilski ključ se avtomatsko prepozna, takoj ko se približate vozilu. Po avtomatskem odklepanju vrat lahko vstopite in s pritiskom zagonskega gumba start/stop zaženete motor. Po zaslugi avtentifikacije ključa je varno delovanje komfortnega dostopa zagotovljeno v vsakem trenutku.

 

 

 

 

 

 

OGREVANJE NA MESTU.

OGREVANJE NA MESTU.

Ogrevanje na mestu, vključno s funkcije časovnika, omogoča individualno temperiranje notranjosti vozila pri nizkih zunanjih temperaturah brez obratovanja motorja. S tem odpravi tudi zamrzovanje in orošenost stekel.

Upravljanje oz. aktiviranje ogrevanja na mestu poteka npr. prek ločenega daljinskega upravljalnika, aplikacije BMW Connected ali upravljalnika iDrive. Kot vir ogrevanja se uporablja naprava za vodno ogrevanje, ki se prek sistema goriva oskrbuje z energijo. Hladen motor se s pomočjo hladilnega sistema prav tako predhodno segreje. To dodatno zmanjša porabo goriva v fazi segrevanja motorja. Ogrevanje na mestu je pripravljeno za uporabo pri vnaprej določenem času vklopa, če je zunanja temperatura pod 15°C, in neposrednem vklopu pri vsaki temperaturi. Pri toplejših temperaturah skrbi prezračevanje na mestu za hladnejšo notranjost.