SPREMENI VSAKO CESTO V RDEČO PREPROGO.

Oblika BMW serije 6 Gran Coupé.

SPREMENI VSAKO CESTO V RDEČO PREPROGO.

Oblika BMW serije 6 Gran Coupé.

Popolnost naredi vtis, nasprotja navdušujejo – in iz obojega nastane posebna karizmatičnost BMW serije 6 Gran Coupé. Ta z lahkoto združi navidez nasprotna avtomobilska koncepta limuzine in športnega kupeja. Njegova luksuzna plat je prav tako očitna kot njegova inovativna, medtem ko v enaki meri demonstrira učinkovitost in dinamiko. Nastala je edinstvena združitev revolucionarne oblike, brezkompromisne športnosti in dinamične elegance.

SPREMENI VSAKO CESTO V RDEČO PREPROGO.Oblika BMW serije 6 Gran Coupé.

Popolnost naredi vtis, nasprotja navdušujejo – in iz obojega nastane posebna karizmatičnost BMW serije 6 Gran Coupé. Ta z lahkoto združi navidez nasprotna avtomobilska koncepta limuzine in športnega kupeja. Njegova luksuzna plat je prav tako očitna kot njegova inovativna, medtem ko v enaki meri demonstrira učinkovitost in dinamiko. Nastala je edinstvena združitev revolucionarne oblike, brezkompromisne športnosti in dinamične elegance.

OBLIKA ZUNANJOSTI.

Široka, značajska linija se razteza od sprednjega dela preko dolgega pokrova motorja, vzpenja na vetrobransko steklo in tekoče zlije preko strehe v močan zadek. Precizno izdelana zaobljena robova na bokih z igro svetlobe in senc lepo poudarjata ekskluzivno in dinamično eleganco BMW serije 6 Gran Coupé.
Poudarki, kot npr. pokromana zaključka končnih izpušnih cevi, zunanja ogledala ali ledvička, skrbijo za eleganten in vseskozi športen videz. Prečke ledvičke so bile oblikovane posebej ekstravagantno in z manjšim številom. S tem sprednji del z velikimi vstopnimi odprtinami za zrak v prenovljenem podaljšanem sprednjem odbijaču deluje še bolj voluminozno. Naslednji poudarek določajo usmerjeni LED žarometi. Skupaj z novimi lakiranji zunanjosti, kot je kovinska barva Frozen Brilliant White iz BMW Individual na sliki, je v vsakem trenutku zagotovljen spektakularen videz.

Fascinacija elegance.

Doživite obliko BMW serije 6 Gran Coupé v filmu.

PRILAGODLJIVI LED ŽAROMETI.

Prilagodljivi LED žaromet z integrirano funkcijo zasenčene in dolge luči se odlikuje s porazdelitvijo svetlobe, ki se avtomatsko prilagaja hitrosti (dinamična osvetlitev cestišča). Poleg smernika in dnevne luči vključuje tudi funkcije prilagodljivega snopa žarometa s spremenljivo porazdelitvijo luči za vožnjo v mestu in na avtocesti, luč za osvetlitev notranje strani ovinka (smerni žaromet) in BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolgo luč) z avtomatskim vklopom in izklopom dolge luči. S tem nudi sistem optimalno osvetlitev vozišča v vseh razmerah.
Vrtljivi žarometi lahko tako v temi osvetlijo velik del ovinka, takoj ko voznik zasuče volan. Integriran smerni žaromet ali luč za osvetlitev notranje strani ovinka, ki izboljša vidljivost ponoči, se pri vklopu smernika ali zasuku volana avtomatsko aktivira že na mestu. Prilagodljiv snop žarometa, ki aktivno sledi ovinku, v vseh voznih razmerah skrbi za optimalno osvetlitev bližnje okolice in s tem izboljša aktivno varno vožnjo.
Z BMW Selective Beam vožnja stalno poteka z dolgo lučjo, kar pomeni optimalno vidljivost ponoči. Sistem nadzoruje spredaj vozeči promet in vozila, ki prihajajo iz nasprotne smeri, ter preko brezstopenjskega uravnavanja dolge luči zanesljivo prepreči njen slepeči učinek.

20" LITA ALU. PLATIŠČA MULTI-SPOKE 616.

20" LITA ALU. PLATIŠČA MULTI-SPOKE 616.

20" lita alu. platišča Multi-spoke 616 s kombiniranimi pnevmatikami in z lastnostmi za zasilni tek športnega poudarka ne določajo le vizualno. Po zaslugi visoke trdnosti pri majhni masi se občutno izboljšajo vozne lastnosti. Poleg tega zagotavlja filigranski vzorec tankih in debelih prečk platišča optimalno prezračevanje zavornega sistema.

OBLIKA NOTRANJOSTI.

BMW serije 6 Gran Coupé sledi enemu cilju: športno eleganco interpretirati še bolj ekskluzivno. To se zelo jasno odraža v notranjosti. Dolge linije in zaobljene površine ustvarjajo izbrano občutenje prostora. Dodatni elementi opreme, kot je izvedba iz plemenite vrste lesa Ash Grain White iz BMW Individual ali polno usnjeno oblazinjenje v barvi Amaro Brown iz BMW Individual, kronajo ekskluziven značaj.
Pomembne informacije za vožnjo se prikazujejo na nadzornem prikazovalniku visoke ločljivosti, ki prekrit s steklom in z galvansko obrobo prosto stoji na instrumentni plošči. Ploskovni zaključek ekrana in okvirja skrbi za posebej sofisticiran vtis. Pri pogledu na sredinsko konzolo zbudijo pozornost površine v videzu Black Panel visok sijaj. Prestavna ročica avtomatskega menjalnika in upravljalnik iDrive Touch sta obrobljena s keramičnimi elementi.
Zadnja sedežna klop z dvema navidez samostojnima sedežema vabi k sprostitvi. Pri zloženem srednjem naslonu za roko nazaj je na kratkih razdaljah prostor tudi za petega potnika. Novosti sta oba paketa opreme Design Pure Experience in Design Pure Excellence. S prav tako novim ekskluzivnim usnjem Nappa z razširjenimi obsegi v barvi Cognac/črna ali Ivory White/črna in številnimi drugimi podrobnostmi, izvedbi še močneje poudarita bodisi športen bodisi eleganten videz.

BARVE IN MATERIALI.

Medtem ko novi kovinski lakiranji v barvah Glacier Silver in Jatoba skrbita za bolj klasičen videz, kovinski lakiranji v barvah Melbourne Red in Sonic Speed Blue poudarjata športno plat vozila BMW serije 6 Gran Coupé.
V notranjosti zbudi pozornost novo ekskluzivno usnje Nappa z razširjenimi obsegi v barvi Ivory White/črna ali Cognac/črna. S kontrastnimi šivi in črnimi aplikacijami na naslonjalih in sedežih se športna eleganca združi z luksuzno estetiko. Posebej ekskluziven dodatek: notranja obloga v črnem laku Piano iz BMW Individual.
Še več izbire – do popolnega unikata – nudi program BMW Individual. Za zunanjost je npr. poleg kovinske barve Frozen Brilliant White iz BMW Individual na sliki, na voljo deset dodatnih lakiranj – med katerimi je pet kovinskih. Notranjost BMW serije 6 Gran Coupé lahko oplemenitite tudi z najbolj ekskluzivnim usnjem, ki ga nudi BMW: to je usnje Merino iz BMW Individual.

BANG & OLUFSEN HIGH END SURROUND SOUND SYSTEM.

Bang & Olufsen High End Surround Sound System nudi, po zaslugi nove tehnologije obdelave zvoka Dirac Dimensions, odprto in živo atmosfero, kjer se proizvaja izvrstna akustika. Za to skrbi 16 zvočnikov z izhodno močjo 1200 vatov, vklj. centralni zvočnik na avtomatsko izvlekljivem armaturnem nosilcu. Ta vsebuje srednjetonec in Acoustic Lens Technology, ki skrbi za konstantno kakovost zvoka na vseh sedežih. Sistem nudi izbiro med dvema nastavitvama zvoka: „Studio“ za brezhiben zvok in „Expanded“ za čutno razširitev zvočnega prostora. Svetlobna inscenacija posameznih okvirjev zvočnikov izpopolni avdiovizualno doživetje.