EDEN ZA VSE: LUKSUZ IN ADRENALIN.

Novi BMW M760Li xDrive: 610 KM, 448 kW.*

BMW M Performance

EDEN ZA VSE: LUKSUZ IN ADRENALIN.

Novi BMW M760Li xDrive: 610 KM, 448 kW.*

EDEN ZA VSE: LUKSUZ IN ADRENALIN.Novi BMW M760Li xDrive: 610 KM, 448 kW.*

Z BMW M760Li xDrive in BMW M760Li xDrive model V12 Excellence predstavlja podjetje BMW M GmbH prva avtomobila M Performance na osnovi BMW serije 7 Limuzina. Oba najzmogljivejša modela serije sta opremljena z 12-valjnim bencinskim motorjem M Performance TwinPower Turbo. Pri tem BMW M760Li xDrive poudarja športen videz, medtem ko pri modelu V12 Excellence še bolj stopi v ospredje luksuzen značaj vozila. Oba modela imata na voljo najbolj prefinjeno opremo zunanjosti in notranjosti iz portfelja BMW Individual. Nastala sta dva avtomobila, ki osupneta s čisto dinamiko in edinstvenim luksuzom.

Podatki za BMW M760Li xDrive:
Poraba goriva (kombinirana): 12,8 l/100 km*
Emisije CO2 (kombinirane): 294 g/km*

Podatki za BMW M760Li xDrive model V12 Excellence:
Poraba goriva (kombinirana): 12,6 l/100 km*
Emisije CO2 (kombinirane): 294 g/km*

* Pri navedenih podatkih gre za začasne, še ne uradno potrjene vrednosti.

Design

OBLIKA M PERFORMANCE ZA BMW M760Li xDRIVE.

Izbrana oprema paketa M Sport daje stilsko dovršenemu videzu BMW M760Li xDrive jasno športno noto. Ta je čudovito dopolnjena z ekskluzivnimi oblikovnimi značilnostmi M Performance. Cela vrsta tehničnih in optičnih sprememb kaže na strokovno znanje oddelka M GmbH. Cilji so maksimalna dinamika, minimalni zračni upor in najboljše vozno udobje. Osupljiva navzočnost luksuzne limuzine je bila dopolnjena z agilnimi značilnostmi, ki bodo navdušile voznike s športnimi ambicijami.

EKSKLUZIVNA OPREMA BMW M760Li xDRIVE.

Oblikovni elementi v akcentni barvi.

Spremenjen sprednji del z večjimi vstopnimi odprtinami za zrak vključuje ekskluzivne elemente M Performance. Okvir in čelne ploskve ledvičke ter elementi Air Blade so na voljo v barvi Cerium Grey.

20'' M lita alu. platišča Double-spoke 760 M.

Polirana lita alu. platišča v barvi Cerium Grey prenašajo pospeške in zaviranja, v součinkovanju z 19" M športnimi zavorami z modrimi zavornimi sedli, optimalno na asfalt.

Elegantne značke M Performance.

M napis, logotip V12, ohišje zunanjega ogledala, Air Breather in okrasni elementi na vratih in kljukah so pri pogledu s strani na voljo v barvi Cerium Grey.

Impresiven M športen izpušni sistem.

Z ekskluzivnimi zaključki končnih dvojnih izpušnih cevi v barvi Cerium Grey, vklj. z razdelilnikom, je bil M športen izpušni sistem M760Li xDrive izpopolnjen za športno karizmatičen zvok.

Nezamenljiv zadek.

Ekskluzivno za M Performance: okrasna letev pokrova prtljažnika in oznaka modela v barvi Cerium Grey. Dodaten M zadnji spojler še močneje poudari posebno športnost.

Individualne vstopne letve.

Osvetljeni vstopni letvi z oznako V12 sporočata vozniku in sovozniku, kako izjemno vozno doživetje je pred njima.

BMW M760Li xDRIVE MODEL V12 EXCELLENCE.

Kdor želi svoje vozilo BMW M760Li xDrive opremiti maksimalno luksuzno, bo svoje zahteve zagotovo našel v dodatnem značajskem modelu BMW M760Li xDrive Model V12 Excellence. Pozornost je usmerjena na ekskluzivnem udobju, elegantnem luksuzu in jasni navzočnosti. Ta 12-valjnik M Performance je priporočljiv za vse, ki se raje usedejo v luksuzen zadek vozila.

 • Oblika zunanjosti Pure Excellence

  Pri tem značajskem modelu videz ustreza oblikovanju zunanjosti Pure Excellence. Tukaj so vključena tudi 20'' BMW Individual lita alu. platišča W-spoke 646 in M športne zavore s črnimi zavornimi sedli visok sijaj. Spredaj na rešetki za zrak nosi BMW M760Li xDrive V12 Excellence kromirano sponko. Prečke ledvičke so na voljo v srebrni barvi s pokromanimi čelnimi ploskvami in okrasnim okvirjem. Okvirji oken, Air Breather z okrasnim elementom na vratih in napis V12 na C-stebričku so prav tako na voljo v svetlem kromu. Na zadku se prek pokromane okrasne letve lesketa značka xDrive na levi strani pokrova prtljažnika, na desni pa ponosno stoji znak V12.

 • Oblika notranjosti Pure Excellence

  Ta značajski model tudi v notranjosti vključuje oblikovanje Pure Excellence. Oprema obsega strop iz alkantare in vstopne letve iz aluminija z osvetljeno oznako V12. Vložki iz plemenite vrste lesa za navijala varnostnih pasov, naslone za roko in ročaje na stropu zadaj ter usnjen volan BMW z leseno intarzijo določajo elegantne poudarke. Z vklopom vžiga se prikaže znak V12 na sredi kombiniranega instrumenta – in oznani začetek nepozabnega luksuznega voznega doživetja.

12-VALJNI BENCINSKI MOTOR M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO.

Ta motor določa merila v svojem segmentu vozil. 12-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo združuje osupljivo zmogljivost s potisno močjo vse do najvišjega območja vrtilne frekvence. Največji navor 800 Nm* je na voljo že od 1500 vrt/min*. Svojo največjo moč 448 kW* (610 KM) proizvede 6,6-litrski motor pri 5250* do 6.000* vrt/min. 12-valjna limuzina BMW serije 7 pospeši od 0 do 100 km/h v le 3,7* sekunde.


* Pri navedenih podatkih gre za začasne, še ne uradno potrjene vrednosti.

 • Spremenjen izpušni sistem

  Ekskluzivno doživetje zvoka novo razvitega M športnega izpušnega sistema s krmiljenjem loput se spreminja med nevsiljivo elegantnim slogom in čustvenim zvokom dvanajstvaljnika, ki izrazito poudari dinamičen značaj BMW M760Li xDrive.

  Pri BMW M760Li xDrive Model V12 Excellence posreduje komforten izpušni sistem bolj zadržan in uglajen zvok. Obe pokromani končni izpušni cevi uokvirja dodatna kromirana vez v podaljšanem zadnjem odbijaču in ju optično poveže.

VOZNA DINAMIKA M PERFORMANCE.

BMW M760Li xDrive je opremljen z aktivnim uravnavanjem podvozja Executive Drive Pro z zračnim vzmetenjem na obeh premah, dinamičnim nadzorom blažilnikov, integralnim aktivnim krmiljenjem in inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona xDrive. Po zaslugi posebne nastavitve M Performance skrbijo ti sistemi za izjemno vozno dinamiko in istočasno za zelo visoko vozno udobje.

 • Več agilnosti: integralno aktivno krmiljenje

  Integralno aktivno krmiljenje izboljša vozno dinamiko, s tem da prilagaja krmilni kot sprednjih in zadnjih koles glede na hitrost vožnje, kar izpopolni tudi obnašanje vozila med vožnjo in stabilnost smeri vožnje. Hitre vožnje skozi ovinek in menjave voznega pasu obvlada neverjetno agilno. Različni diagrami elektronike krmilnega mehanizma so neposredno povezani s stikalom za uravnavanje vozne dinamike. Aktivirajo se z izbiro vsakokratnega programa vožnje in so posebej prilagojeni dinamičnemu značaju BMW M760Li xDrive.

 • Več trakcije: štirikolesni pogon BMW xDrive

  Stalni sistem štirikolesnega pogona je del osnovne opreme BMW M760Li xDrive. Inteligentni sistem porazdeli navor popolnoma spremenljivo med sprednjo in zadnjo premo. Več dinamike, višja agilnost in bistveno boljša trakcija se pozitivno odrazijo na športen užitek v vožnji. Da se tekmovalen M Performance značaj BMW M760Li xDrive še bolj nabrusi, je bil pogon zasnovan z močnejšim poudarkom na zadnjih kolesih, kar pomeni še preciznejšo dinamiko.

V AKCIJI.

Modela M Performance BMW M760Li xDrive in BMW M760Li xDrive Model V12 Excellence.

VEČ UDOBJA: EXECUTIVE DRIVE PRO.

Aktivno uravnavanje podvozja skrbi, v součinkovanju z zračnim vzmetenjem na obeh premah in dinamičnim nadzorom blažilnikov, za izjemno vozno udobje. Izpopolnjena je bila tudi stabilizacija nihanja okoli vzdolžne osi Dynamic Drive. Udobje vzmetenja, blaženja in nihanja te limuzine M Performance je odlično uravnovešeno med športnim in uglajenim. Pri nenadnih spremembah smeri se bočni nagibi izravnajo v trenutku. Pri vožnjah naravnost omogočajo nastavljivi stabilizatorji sistemu vzmetenja največjo možno svobodo premikanja, kar še dodatno izboljša vozno udobje. Sistem je bil posebej prilagojen za bolj dinamičen značaj BMW M760Li xDrive.

ODKRIJTE LUKSUZNI RAZRED BMW.

Steptronic

VEČ ŠPORTNOSTI: 8-STOPENJSKI ŠPORTNI MENJALNIK STEPTRONIC.

Za prenos moči motorja V12 je odgovoren 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic. Specifična nastavitev programov prestavljanja M Performance je bila posebej prilagojena karakteristiki motorja s 610 KM. Prestave se lahko menjajo posebej športno prek prestavnih vzvodov na volanu. Poleg tega ima menjalnik na voljo funkcijo Launch Control. S tem zagotovi ambicioznim voznikom optimalen pospešek. Kompaktna konstrukcija, nizka masa in odlično součinkovanje s funkcijo Auto Start Start bistveno prispevajo k znižanju porabe goriva in vrednosti emisij.

DRUŽINA M PERFORMANCE.

Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon, najboljša vozna dinamika. Avtomobili M Performance utelešajo to trojico. V okviru ekskluzivne ponudbe oddelka BMW M GmbH združijo najboljše iz vsake serije BMW z dinamičnimi geni BMW M in s tem oblikujejo svoj razred.

Intenziviran užitek v vožnji.

Spoznajte celotno ponudbo avtomobilov M Performance.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Vrednosti porabe so bile določene na osnovi preskusnega cikla ECE.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predhodnega temperiranja.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.