ESTETIKA. ZA VIZIONARJE.

Oblika BMW serije 7 Limuzina.

ESTETIKA. ZA VIZIONARJE.

Oblika BMW serije 7 Limuzina.

„Novi BMW serije 7 kaže naše razumevanje modernega luksuza. Tehnične inovacije in visoka kakovost podrobnosti so enako neobhodno potreben del tega, kot emocionalen oblikovni jezik in atmosfera dobrega počutja v notranjosti. V času procesa oblikovanja smo delali z idejo „Technological Poetry“ – občutkom popolnega součinkovanja napredne tehnologije in njenega prenosa v obliko.“

Karim Habib, vodja oddelka oblikovanja avtomobilov BMW

ESTETIKA. ZA VIZIONARJE.Oblika BMW serije 7 Limuzina.

„Novi BMW serije 7 kaže naše razumevanje modernega luksuza. Tehnične inovacije in visoka kakovost podrobnosti so enako neobhodno potreben del tega, kot emocionalen oblikovni jezik in atmosfera dobrega počutja v notranjosti. V času procesa oblikovanja smo delali z idejo „Technological Poetry“ – občutkom popolnega součinkovanja napredne tehnologije in njenega prenosa v obliko.“

Karim Habib, vodja oddelka oblikovanja avtomobilov BMW

Read more

OBLIKA ZUNANJOSTI.

Dinamična sorazmerja, precizne linije in skulpturalne površine: BMW serije 7 kaže tipično obliko BMW v svoji najelegantnejši podobi. Bodisi dinamičen sprednji del s poudarjeno potisno silo, pogled na raztegnjen bok bodisi močan zadek: BMW serije 7 iz vsakega zornega kota izžareva naravno in suvereno navzočnost.

 • Samozavesten sprednji del

  Na sprednjem delu izrazito izstopa širok okvir velike in pokončne ledvičke in daje BMW serije 7 njegov dinamičen značaj, ki prodira naprej. Pod njim leži vstopna odprtina za zrak, optično razdeljena na tri dele, ki se razteza preko celotnega podaljšanega sprednjega odbijača in daje vozilu posebno suvereno ter navzočo pojavo. Notranje cevi pri dodatnih LED žarometih, osnovno opremljene z LED tehniko, so preko horizontalnega veznega člena povezane z ledvičko.
  Laserska luč BMW je revolucionarna tehnologija luči v pravem pomenu besede in je razpoznavna po modrih, horizontalnih rebrih na sredi cevi.

 • Eleganten pogled s strani

  Pri pogledu s strani označuje rahlo padajoča strešna linija posebej elegantno silhueto. Okenske grafike iz kroma brezhibno prehajajo v Hofmeistrov pregib. Dvojni zaobljen rob z integriranimi kljukami na vratih, v dveh preciznih linijah poteka od sprednjih do zadnjih luči. Med obema črtama nastane ozka površina, ki se v součinkovanju svetlobe in sence kaže kot stalno navzoč svetlobni pas na bočni ploskvi, ki prav tako poudarja dolžino in bočno višino BMW serije 7. Uravnotežen videz in optično nizko težišče limuzine poudarja pokromana letev, ki izvira iz elementa Air Breather in se razteza preko celotnega boka vozila.

 • Močan zadek

  Horizontalna postavitev vseh elementov na zadku poudari širino in suverenost BMW serije 7. Izrazit horizontalni razpornik iz kroma se razteza preko celotne širine vozila in s tem ustvarja optično povezavo med lučmi. Svetlobna cev v obliki črke L se prvič nadaljuje tudi skulpturalno v geometriji stekla, s čimer dobita enoti zadnjih luči še bolj markantno pojavo. Zaključka končnih izpušnih cevi sta prekrita s kromom. V kombinaciji s široko kolotečino in izoblikovanimi zunanjimi deli okrovov koles se optično zniža težišče, medtem ko BMW serije 7 tudi pri pogledu na zadek dobi edinstveno navzočnost.

LEDVIČKA ACTIVE AIR STREAM.

Nezamenljivo markantno oblikovno podrobnost pri pogledu od spredaj BMW serije 7 predstavlja ledvička Active Air Stream. Zračne lopute s pokromanimi vzdolžnimi prečniki so vidne in aktivno uravnavajo zračni tok. Pri večji potrebi hlajenja motorja so zračne lopute odprte. V zaprtem stanju izboljšajo aerodinamiko in s svojimi vzdolžnimi prečniki iz kroma skrbijo za dovršeno navzočnost.

OBLIKA NOTRANJOSTI.

Vseeno, kateri sedež zasedete v BMW serije 7, takoj začutite moderno atmosfero luksuznega dobrega počutja. Virtuozna kompozicija iz materiala, luči, oblike, barve in inovativnih tehnologij spremlja ljudi, ki želijo spremeniti stvari – bodisi zadaj bodisi z voznikovega sedeža.

Udobje in ambient.

Nova era voznega udobja v BMW serije 7.

 • Za potnike zadaj

  Zadaj je vse usmerjeno na udobno potovanje v luksuznem ambientu. Potniki uživajo v obširnem udobju in vrsti ekskluzivnih razvedrilnih možnosti. Snemljiva tablica Touch Command nudi polno integrirano možnost upravljanja funkcij iz področij udobja in razvedrila.
  Z dodatno opremo Executive Lounge ima potnik zadaj na sovoznikovi strani možnost, da vožnjo uživa v posebej udobnem položaju za počivanje. Na sredinskem naslonu za roko integrirana mizica je prevlečena v črnem usnju Nappa in navduši s kakovostnim videzom in prijetno oprijemljivostjo. Panoramska steklena streha Sky Lounge pri dolgi različici vozila ustvari odprto in svetlo občutenje prostora, ki se po želji lahko osvetli v barvah ambientne razsvetljave. Idealna atmosfera, da uživate v izjemni studijski kakovosti zvoka Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System s 1400 W izhodne moči.

 • Za voznika in sovoznika

  K vozniku usmerjena instrumentna plošča v BMW serije 7 nudi oder tehnološkim inovacijam. BMW kot prvi avtomobilski proizvajalec nudi upravljanje z gestami, kjer se glavni ukazi posredujejo s pomočjo giba roke. Prav tako inteligentne so izpopolnjene funkcije, kot so glasovno upravljanje, upravljalnik iDrive Touch in alternativno zaslon na dotik, ki v kombinaciji z navigacijskim sistemom Professional omogoča neposredno upravljanje preko 10,25" LCD barvnega zaslona.
  Glede na izbrani način vožnje so prikazi v kombiniranem instrumentu za usnjenim volanom upodobljeni z različnimi grafikami. Multifunkcijski gumbi so zaradi posebej prijetnega otipa oblikovani tridimenzionalno in prekriti s polirano površino iz kroma. Pogled sledi elegantni arhitekturi s horizontalnimi ploskvami in se prepusti vizualnim poudarkom ambientne razsvetljave.

DOVRŠENOST V PODROBNOSTI.

BMW serije 7 uteleša navzočnost in kakovost obdelave na najvišji ravni. Dokaz za to je Floating Design Mirror: zunanji ogledali delujeta, kot da organsko rasteta iz okenske grafike. Poleg modernega in elegantnega učinka izboljšata aerodinamiko. Nadaljnje primere pravega oplemenitenja podrobnosti kažejo ledvička Active Air Stream s pokromanimi vzdolžnimi prečniki, zelo precizna in markantna pojava oblikovanja vozila ter dovršen Hofmeistrov pregib brez ene same reže.

V notranjosti ustvarijo zelo kakovostne kombinacije materialov, kot je krom s plemenito vrsto lesa Poplar Grain Grey in sedeži, npr. iz ekskluzivnega usnja Nappa v barvi Ivory White, harmonično povezavo. Visoko mojstrsko spretnost izkazuje tudi instrumentna plošča, kjer so v proizvodnem procesu elementi individualno prilagojeni med seboj, kar pomeni, da nastane brezhibna celota.

Dodatne raznolike možnosti oblikovanja BMW serije 7 nudi kolekcija BMW Individual s svojim ekskluzivnim konceptom barv in materialov. Sem sodi barva oblazinjenja v usnju Merino iz BMW Individual v Mediterranean Brown Tartufo z mojstrskimi podrobnostmi, kot so prešivanje v pletenem videzu, ročno izdelane obrobe in šivi v kontrastnih barvah.

 • M Driver's paket.

  Z M Driver's paketom se največja hitrost poveča s serijskih 250 na 305 km/h. M Driver's paket se lahko naroči neposredno ob nakupu novega vozila ali pa se brez težav nadgradi naknadno. Ko je nameščen, ostanejo vsi ostali tehnični podatki nespremenjeni. V paketu je vključen tudi kupon intenzivnega usposabljanja BMW M v okviru BMW Driving Experience. Če se M Driver's paket zakupi večkrat, se lahko usposabljanje v okviru BMW Driving Experience proti doplačilu spremeni tudi v drugo usposabljanje.

Posebna izdaja „Montblanc for BMW“.

Izbrani materiali, premišljeno oblikovanje, superiorne funkcije – sodoben luksuz ima številne fasete. Posebna izdaja „Montblanc for BMW“ slavi skupno strast obeh blagovnih znamk za skrajno kakovost in mojstrsko ročno delo. Za to je Montblanc ekskluzivno za BMW serije 7 oblikoval zbirko izbranih izdelkov.
Usnjene kreacije in pisalni pribor so odlične rešitve – v vsakdanu in na dolgem luksuznem potovanju. Vsi kosi so na voljo s prefinjenim vtiskom v slogu BMW serije 7 in nevsiljivo oznako „Montblanc for BMW“. Od spomladi 2016 bo ekskluzivna serija, v okviru kolekcije BMW Lifestyle, na voljo pri izbranih trgovcih z vozili BMW in v prodajalnah Montblanc po vsem svetu.

 • Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW serije 7 z bencinskim ali dizelskim motorjem:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 12,8–4,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 294 do 129

  Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW serije 7 iPerformance:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,5 do 2,0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 56 do 45
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13, do 12,5

  Poraba goriva in emisije CO2 za BMW 750Li xDrive (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,5 do 8,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 197 do 192

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.