INOVACIJE. PRED SVOJIM ČASOM.

Inovativne funkcije v BMW serije 7.

INOVACIJE. PRED SVOJIM ČASOM.

Inovativne funkcije v BMW serije 7.

Iskanje revolucionarnih inovacij je glavni vzgib inženirjev BMW. S funkcijami, kot so upravljanje z gestami BMW, laserska luč BMW in daljinsko parkiranje, postavljajo v BMW serije 7 nova merila. Poleg tega je bila z BMW Touch Command v vozilu BMW prvič integrirana tablica, preko katere se lahko udobno upravljajo številne funkcije.

INOVACIJE. PRED SVOJIM ČASOM.Inovativne funkcije v BMW serije 7.

Iskanje revolucionarnih inovacij je glavni vzgib inženirjev BMW. S funkcijami, kot so upravljanje z gestami BMW, laserska luč BMW in daljinsko parkiranje, postavljajo v BMW serije 7 nova merila. Poleg tega je bila z BMW Touch Command v vozilu BMW prvič integrirana tablica, preko katere se lahko udobno upravljajo številne funkcije.

Read more

LASERSKA LUČ BMW.

Laserska luč BMW sveti v režimu laserske dolge luči z dometom do 600 m, kar je skoraj dvakrat dlje od običajnih žarometov. Z uporabo nove tehnologije žarometa, laserska luč BMW z boljšo vidljivostjo izboljša varnost pri nočnih vožnjah.
Oprema obsega zasenčeno in dolgo luč v LED tehniki z laserskim modulom. V nasprotju s konvencionalnimi viri luči doseže zelo svetla in intenzivna laserska luč BMW desetkrat višjo intenzivnost svetlobe. Za optično razlikovanje imajo žarometi z lasersko lučjo BMW na voljo modre oblikovne poudarke v ceveh in napis„BMW Laserlight“. V obseg opreme laserske luči BMW sodijo tudi LED pozicijska luč, LED dnevn luč, LED smernik, LED luč za osvetlitev notranje strani ovinka, prilagodljiv smerni žaromet in BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolgo luč).

BMW TOUCH COMMAND.

BMW Touch Command je na sredinskem naslonu za roko zadaj integrirana tablica s 7'' zaslonom, ki je povezana s sistemi vozila in nudi obsežne možnosti nastavitve in upravljanja.

S pomočjo tablice se tako lahko npr. upravljajo zadnja sedeža in sovoznikov sedež, klimatizacija, prezračevanje in ogrevanje sedeža zadaj, notranja luč z ambientalno razsvetljavo, roloja steklene strehe in roloji proti soncu. Poleg tega se lahko upravljajo razvedrilne funkcije in poljubne medijske vsebine na zaslonih zadaj, kot je npr. predvajanje filmov.

Prenosna tablica BMW Touch Command se lahko udobno polni s pomočjo adapterja snap-in.

UPRAVLJANJE S KRETNJAMI BMW.

Z upravljanjem s kretnjami BMW se lahko izbrane funkcije upravljajo z določenimi gibi z roko. Enostavne geste, kot je „drsanje“ ali „kazanje“, se prepoznajo v identifikacijskem območju nad sprednjo sredinsko konzolo in sprožijo funkcije, kot so npr. zavrnitev oz. sprejem dohodnega klica, nadaljevanje in prekinitev navigacije ter končanje govorjenih besedil. S krožnimi gibi kazalca se lahko prilagodi glasnost. Upravljanje z gestami dopolni dosedanje upravljalne sisteme, kot je upravljalnik iDrive Touch.

V okviru pomoči pri upravljanju se trenutno razpoložljive interakcijske možnosti upravljanja s kretnjami prikažejo na nadzornem prikazovalniku. Sistem na interakcije s kretnjami posreduje takojšnjo akustično in optično povratno informacijo.

Udobje in ambient.

Nova era voznega udobja v BMW serije 7.

 • Navigacijski sistem Professional z zaslonom na dotik.

  Navigacijski sistem Professional navdušuje s svojo obliko in obsegom funkcij najvišjega razreda: enostavno upravljanje z izvrstno integracijo v BMW s konceptom upravljanja iDrive z upravljalnikom iDrive Touch in zaslonom na dotik. Sistem vključuje glasovno upravljanje, radio BMW Professional z DVD pogonom in 20 GB velik pomnilnik za shranjevanje avdio datotek. Poleg tega se lahko uporablja Real Time Traffic Information (RTTI). Prostostoječ 10,25" LCD barvni zaslon s funkcijo deljenega zaslona (glavno in pomožno okno) zagotavlja optimalno berljivost in pregled.
  Upravljanje omogoča brezhibno preklapljanje med možnostmi vnosa z upravljalnikom iDrive Touch, na čigar na dotik občutljivi površini se lahko naslovni podatki za navigacijski sistem enostavno vnašajo z lastnim rokopisom, preko zaslona s funkcijo na dotik, upravljanja z gestami ali glasovnega upravljanja in s pomočjo sedmih spominskih tipk.
  V okviru BMW ConnectedDrive, sistem v izbranih evropskih državah tri leta samostojno posodablja zemljevid do štirikrat letno na domačem trgu.

DALJINSKO PARKIRANJE.

Funkcija daljinskega nadzora parkiranja omogoča vozniku, da udobno izstopi iz vozila in ga nato daljinsko parkira naprej na ozko parkirno mesto ali v garažo oz. vzvratno zapusti svoje parkirno mesto. Funkcijo daljinskega nadzora parkiranja aktivira voznik s pomočjo ključa z zaslonom BMW, ko se nahaja zunaj vozila.

Celoten postopek parkiranja spremljajo nadzor razdalje pri parkiranju (PDC), parkirni asistent in senzorji Surround View. Za daljinsko parkiranje mora biti vozilo pozicionirano frontalno na sredi in ravno pred parkirnim mestom ali garažo. Med postopkom parkiranja lahko voznik po potrebi nadzorovano ustavi vozilo.

Po končanem parkiranju se lahko motor izklopi s ključem in v nadaljevanju se enako tudi zažene. Pri daljinski zapustitvi parkirnega mesta vozilo samostojno zapelje iz parkirišča.

KLJUČ Z ZASLONOM BMW.

Ključ z zaslonom BMW prikazuje različne statusne podatke vozila in omogoča upravljanje izbranih funkcij s pomočjo integriranega zaslona na dotik.
Tako se lahko razberejo ura, napolnjenost posode za gorivo in aktualni doseg, servisna obvestila in status centralnega zaklepanja, oken ter steklene strehe. S pomočjo ključa z zaslonom BMW se lahko upravlja tudi oprema daljinskega parkiranja in ogrevanja na mestu.
Ključ z zaslonom BMW se lahko polni brezžično (Wireless Charging) ali preko kabla USB, ki je vključen v obsegu dobave.

TELEFONIJA Z WIRELESS CHARGING.

Telefonija z brezžičnim polnjenjem vključuje brezžično polnilno postajo in vgrajen opozorilni sistem v primeru, da ste pozabili telefon. Obenem sta na voljo dva polno delujoča priključka USB z do dvema amperoma napajalnega toka za hitro polnjenje mobilnih naprav. Predpriprava za dostopno točko WLAN omogoča uporabo storitev HotSpot Drive podjetja Telekom s standardom LTE in je na voljo proti doplačilu.

Povezava s strešno anteno skrbi za boljši sprejem mobilne telefonije, medtem pa dodatni mikrofon izboljša kakovost prostoročne uporabe na voznikovi in sovoznikovi strani. Hkrati se z drugim mikrofonom učinkovito odpravijo moteči šumi pri uporabi iz sovoznikovega sedeža in zadnjega dela.

Prek povezave Bluetooth sta lahko istočasno povezana do dva mobilna telefona in en mobilni avdio predvajalnik. Paket telefonije vključuje Bluetooth Office z dostopom do koledarja in funkcije pošiljanja kratkih ter elektronskih sporočil za združljive pametne telefone.

ADAPTIVE MODE.

ADAPTIVE MODE.

Adaptive Mode je inteligentna in interaktivno delujoča funkcija stikala za uravnavanje vozne dinamike. Adaptive Mode vpliva na sistem za uravnavanje podvozja dinamičnega nadzora blažilnikov, krmilni mehanizem in menjalnik Steptronic ter stalno prilagaja nastavitve aktualni vozni situaciji. V Adaptive Mode sistem upošteva številne kazalce, kot so plin do dna (kickdown), premikanja volana, asistent za uravnavanje hitrosti in individualni slog vožnje voznika. Hkrati sistem s pomočjo interakcije z navigacijo v realnem času predčasno in natančno vklopi pravilno prestavo. Poleg Adaptive Mode lahko voznik izbira tudi načine SPORT, COMFORT ali ECO PRO.

 • Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW serije 7 z bencinskim ali dizelskim motorjem:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 12,8–4,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 294 do 129

  Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW serije 7 iPerformance:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,5 do 2,0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 56 do 45
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13, do 12,5

  Poraba goriva in emisije CO2 za BMW 750Li xDrive (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,5 do 8,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 197 do 192

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.