SPROSTITEV. NA NAJVIŠJI RAVNI.

Udobje in ambient v BMW serije 7.

SPROSTITEV. NA NAJVIŠJI RAVNI.

Udobje in ambient v BMW serije 7.

BMW serije 7 razširi tipičen užitek v vožnji BMW z novim užitkom, ki se lahko vozi. Potniki, ki sedijo na luksuznih sedežih zadaj, uživajo v velikodušnem občutenju prostora. Medtem ko aktivna tehnologija za uravnavanje podvozja opreme Executive Drive Pro v vsaki vozni situaciji nudi neomejeno udobno in dinamično vozno doživetje, skrbijo ambientna razsvetljava in inovativne komfortne ter razvedrilne funkcije za sproščen potovalni užitek na najvišji ravni.

SPROSTITEV. NA NAJVIŠJI RAVNI.Udobje in ambient v BMW serije 7.

BMW serije 7 razširi tipičen užitek v vožnji BMW z novim užitkom, ki se lahko vozi. Potniki, ki sedijo na luksuznih sedežih zadaj, uživajo v velikodušnem občutenju prostora. Medtem ko aktivna tehnologija za uravnavanje podvozja opreme Executive Drive Pro v vsaki vozni situaciji nudi neomejeno udobno in dinamično vozno doživetje, skrbijo ambientna razsvetljava in inovativne komfortne ter razvedrilne funkcije za sproščen potovalni užitek na najvišji ravni.

Read more

BOWERS & WILKINS DIAMOND SURROUND SOUND SYSTEM.

Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System nudi izvrstno studijsko kakovost zvoka v vozilu. Premišljena umestitev zvočnikov jamči vozniku in potnikom največji glasbeni užitek ne glede na izbiro sedeža v vozilu. Skupno skrbi 16 zvočnikov z izhodno močjo 1400 W za fascinantno slušno doživetje.
Inovativni materiali zvočnikov ustvarijo odlično razmerje med kakovostjo zvoka in maso vozila. Diamantni visokotonci iz Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System so narejeni iz čistega sintetičnega diamanta. Ta neverjetno lahek in ekstremno stabilen material je idealen za predvajanje visokofrekvenčnih signalov. Med nadaljnje poudarke spadajo tehnologija NautilusTM, ki preusmeri neželen odboj zvoka s hrbtne strani kalote in povzroči tridimenzionalen zvočni vtis, srednjetonci s tehnologijo Kevlar® in centralni basi s tehnologijo Rohacell®.
Maske zvočnikov iz legiranega jekla kažejo ekskluzivno obliko razporeda luknjic po Fibonaccijevem zaporedju. Pri vklopljenem sistemu se zvočniki rahlo osvetlijo, kar izvrstno kakovost zvoka poudari tudi optično.

EXECUTIVE LOUNGE.

Težko si je predstavljati kakšen drug kraj, kjer bi se med vožnjo spočili tako učinkovito kot pri Executive Lounge v BMW serije 7. Potniku zadaj na sovoznikovi strani nudi najvišje udobje sedenja z raznolikimi možnostmi nastavitve, dodatno masažno funkcijo z Vitality Programme in oporo za noge za posebej udoben položaj za počivanje. Dodatno se sovoznikov sedež lahko električno pomakne skrajno naprej in zloži njegovo naslonjalo, da se nastane maksimalen prostor za noge. Preklopna mizica in sistem z razvedrilnimi vsebinami zadaj Experience čudovito zaokrožujeta varno zavetje zadaj v BMW serije 7.

 • Executive Lounge Seating

  Oprema Executive Lounge Seating nudi potniku zadaj za sovoznikovim sedežem visoko udobje sedenja z maksimalnim prostorom za noge. Sedež in nagib naslonjala se lahko nastavita individualno in omogočata udoben položaj za počitek. Električno raztegljiva opora za noge na hrbtni strani naslonjala sovoznikovega sedeža po potrebi dodatno izboljša udobje.
  Za dodatno prostornost zadaj se lahko sovoznikov sedež pomakne naprej do 90 mm in zloži naslon za glavo, da se odpre vidljivost naprej.

 • Konzola zadaj Executive Lounge

  Konzola zadaj Executive Lounge nudi množico funkcij za najboljše možno udobje zadaj in s pomočjo BMW Touch Command, to je 7" velike tablice s funkcijo na dotik, omogoča udobno upravljanje funkcij iz področij udobja in razvedrila.
  Poleg preklopne mizice z možnim navpičnim nagibom in vodoravnim pomikom za potnika zadaj na sovoznikovi strani, nudi konzola zadaj Executive Lounge dve integrirani držali za pijačo, vklj. odlagališče, in predal pod pokrovom naslona za roko.
  Poleg tega obseg opreme vključuje tudi polnilno postajo snap-in za BMW Touch Command in ekskluzivna debela predpražnika. S konzolo zadaj Executive Lounge so v vozilu na voljo štirje sedeži.

 • Vitality Programme

  Potujte sproščeno in prispite na cilj vitalni. V kombinaciji z masažnima sedežema zadaj in sistemom z razvedrilnimi vsebinami zadaj Experience, BMW Vitality Programme nudi potniku zadaj obsežen program za izboljšanje fizičnega dobrega počutja.
  Hrbtne in ramenske mišice se lahko mobilizirajo v osmih različnih vadbenih programih. Interaktivna telesna vadba se prikaže na zaslonu sistema z razvedrilnimi vsebinami zadaj, medtem ko v sprednjih sedežih vgrajeni senzorji posredujejo povratne informacije za optimalno izvedbo vaje.

 • Masažna funkcija zadaj

  Potnika zadaj lahko izbirata med osmimi različnimi masažnimi funkcijami v naslonjalu in sedežni ploskvi, da povzročita ciljno aktiviranje oz. sprostitev mišičevja in razbremenitev medvretenčnih ploščic. Intenzivnost masažnih programov se lahko nastavlja v treh stopnjah.
  Osem masažnih programov se razdeli na področja mobilizacije, sprostitve in vitalizacije. V področju mobilizacije se ne masirajo le posamezni deli telesa, kot je medenica ali trup, ampak tudi celo telo.
  Z določenimi aktivnimi vajami se prav tako razbremeni hrbtenica. V področju sprostitve se nežno masirajo hrbet, ramena in ledja. V področju vitalizacije skrbi vadba za občutno sprostitev in poživitev telesa, zlasti na dolgih potovanjih. Na zaslonu sistema z razvedrilnimi vsebinami zadaj se prikaže animirani vadbeni program (Vitality Programme) v interakciji z masažo. Celotna programska ponudba se nastavi s pomočjo BMW Touch Command sistema z razvedrilnimi vsebinami zadaj.

AMBIENTNA OBLIKA RAZSVETLJAVE.

Svetloba ustvarja svetove – v naravi, umetnosti, oblikovanju in BMW serije 7. Različni neposredni in posredni viri luči dajejo notranjosti BMW serije 7 njen moderen salonski značaj. Koncept luči se dopolni s panoramsko stekleno streho Sky Lounge, ko se naravni viri svetlobe z niansami ambientne razsvetljave združijo v nepozabno atmosfero.

 • Panoramska steklena streha Sky Lounge

  Panoramska steklena streha Sky Lounge omogoča potnikom neoviran pogled proti nebu in ustvari velikodušno ter odprto občutneje prostora. Zaradi visoke prepustnosti svetlobe deluje notranjost izjemno atraktivno in luksuzno. Pri intenzivnem sončnem sevanju skrbita električna, ločeno upravljiva roloja proti soncu spredaj in zadaj za prijetno senčenje.

  Grafika luči iz več kot 15.000 svetlobnih elementov pričara ponoči razpoloženjsko atmosfero. Grafika luči se lahko preklaplja v 6 barvah ambientne razsvetljave.

  S svojo drsno in dvižno funkcijo spredaj, panoramska streha nudi dodatne možnosti prezračevanja notranjosti. S pomočjo integriranega in avtomatsko izvlekljivega usmerjevalnika zračnega toka ostane vožnja kljub odprti strehi prijetno udobna brez prepiha.

 • Ambientna razsvetljava

  Ambientna razsvetljava ustvari v notranjosti, zlasti v temi, sproščujočo in prijetno razpoloženje. K ambientni razsvetljavi spada tudi Welcome Light Carpet, ki pri vstopu in izstopu osvetli območje pred vrati vozila.
  Poleg Welcome Light Carpet v beli barvi, obsega oprema šest barv, med katerimi so bela, modra, oranžna, bronasta, lila in zelena, z možnostjo zatemnjevanja.
  Povrh so na voljo tudi luči v prostoru za noge spredaj, armaturnem predalu, sredinskem naslonu za roko, odlagalnem predalu naslona za roko zadaj in naslonjalu sprednjih sedežev, bralne luči spredaj in zadaj, osvetlitev pokrova prtljažnika, osvetlitev okrasnih oblog, panelov na vratih in žepov za zemljevide, luči v prostoru za noge zadaj in izstopne luči na vseh vratih.

PAKET AMBIENT AIR.

Ambientalni osvežilci zraka preplavijo notranjosti vozila z nevsiljivo in prijetno dišavo z enostavnim pritiskom gumba. Skupno je na izbiro osem različnih dišav znotraj štirih tematskih svetov, ki so bile razvite posebej za vozilo. Dve od njih se lahko v vozilu uporabljata vzporedno in se nato izbirata izmenično. Intenzivnost dišav se lahko nastavlja v treh stopnjah. Aktivirajo se bodisi prek upravljalnika iDrive in menija iDrive ali neposredno z ustreznimi tipkami na upravljalni enoti klimatske naprave. Prikaz poteka na nadzornem prikazovalniku.

S prezračevanjem notranjosti se zunanji zrak hkrati filtrira in s tem učinkovito čisti. Poleg tega se z ionizacijo kisika občutno izboljša kakovost zraka.

Osem dišav je razdeljenih v štiri kategorije, to so „Blue Suite“ s svežimi vodnimi dišavami, „Green Suite“ s svežimi rastlinskimi dišavami, „Golden Suite“ s toplimi in bogatimi dišavami ter „Authentic Suite“ z naravnimi dišavami. Pri povprečni uporabi znaša trajnost vseh arom približno šest mesecev. Na voljo so v ponudbi originalne opreme BMW.

RAZVEDRILNE VSEBINE ZADAJ EXPERIENCE.

S sistemom z razvedrilnimi vsebinami zadaj Experience je tudi na zadnjih sedežih zagotovljena najboljša zabava pri dolgih vožnjah.
Sistem Experience se upravlja s pomočjo BMW Touch Command in obsega dva 10" barvna zaslona na hrbtni strani naslonjala sprednjih sedežev. Vključuje predvajalnik Blu-ray, priključek HDMI za mobilne naprave in različne priključke za predvajalnik MP3, igralne konzole itd. Preko integriranega brezžičnega vmesnika se lahko priključijo do tri slušalke.
V kombinaciji z masažnimi sedeži zadaj je sistem z razvedrilnimi vsebinami zadaj Experience na voljo tudi z Vitality Programme.

EXECUTIVE DRIVE PRO.

Sistem podvozja Executive Drive Pro zagotavlja izvrstno vozno udobje ob izjemni vozni dinamiki. Čeprav zračno vzmetenje na obeh premah s spremenljivim nadzorom blažilnikov že zagotavlja izvrstno udobje, dodatek sistema Executive Drive Pro z elektronsko-mehanično stabilizacijo nihanja okoli vzdolžne osi kar najbolj zmanjšuje nihanje v ovinkih in na slabih, neravnih voznih površinah. Sistem temelji na aktivnih stabilizatorjih na sprednji in zadnji premi ter med vožnjo neprestano uravnava vzmetenje. Vozno udobje in dinamika dosežeta najvišjo stopnjo izražanja zahvaljujoč integraciji dodatnih informacij iz navigacijskega sistema, analize sloga vožnje in podatkov asistenta za predvidevanje poti, ki so zbrani s pomočjo kamere.

 • Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW serije 7 z bencinskim ali dizelskim motorjem:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,3-4,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 194-129

  Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW serije 7 iPerformance (3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,9–2,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 66–51
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,8–13,4

  Poraba goriva in emisije CO2 za BMW 750Li xDrive (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,5 do 8,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 197 do 192

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko spreminja med konfiguracijo.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. Pri teh vozilih se lahko za izračun davka ali drugih dajatev, ki se nanašajo (tudi) na emisije CO2, vrednosti razlikujejo od navedenih podatkov, odvisno od nacionalne zakonodaje.

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.