BMW serije 7 Limuzina, luksuzna limuzina, luksuzni razred, informacije

THE 7

BMW SERIJE 7 LIMUZINA

BMW serije 7 Limuzina predstavlja izjemno razkošje in edinstven občutek na novo opredeljenih meja. Ravno zaradi tega so na voljo različne izbrane funkcije opreme vozne dinamike, možnosti oblikovanja zunanjosti in notranjosti, kot tudi tehnološke inovacije in povezljivost, ki ponujajo neskončne možnosti individualizacije.

Preberi več
THE 7BMW SERIJE 7 LIMUZINA

PIONIRSKA SUVERENOST

ODKRIJTE MODELE IN MOŽNOSTI OPREME VOZILA BMW SERIJE 7 LIMUZINA

ZUNANJOST PURE EXCELLENCE

V luksuzni barvi Bernina Grey s svetlečim učinkom jantarne barve in 20-palčnimi večkrakimi platišči iz lahke zlitine – limuzina serije 7 BMW vas bo navdušila s svojim neprimerljivim nastopom.

BMW serije 7 Limuzina z zunanjostjo Pure Excellence v tričetrtinskem pogledu od spredaj

V luksuzni barvi Bernina Grey s svetlečim učinkom jantarne barve in 20-palčnimi večkrakimi platišči iz lahke zlitine – limuzina serije 7 BMW vas bo navdušila s svojim neprimerljivim nastopom.

  • Zunanjost

  • Notranjost

PAKET M SPORT

Paket M Sport daje vozilu izrazit športni značaj. S športnimi oblikovnimi elementi na sprednjem in zadnjem delu je videti še močnejši. Dinamični profil zaokrožujejo ekskluzivno lakiranje, športna platišča iz lahke zlitine M in številne podrobnosti v notranjosti avtomobila.

BMW serije 7 Limuzina, kovinska barva Frozen Bluestone, paket M Sport, tričetrtinski pogled od spredaj

Paket M Sport daje vozilu izrazit športni značaj. S športnimi oblikovnimi elementi na sprednjem in zadnjem delu je videti še močnejši. Dinamični profil zaokrožujejo ekskluzivno lakiranje, športna platišča iz lahke zlitine M in številne podrobnosti v notranjosti avtomobila.

  • Zunanjost

  • Notranjost

PREPRIČLJIVA ELEGANCA

ZUNANJOST IN NOTRANJOST VOZILA BMW SERIJE 7 LIMUZINA

Posebno žareče sevanje moči : limuzina serije 7 BMW žari od moči in odločnosti. Fokusirani žarometi in impozantno umeščena dvojna ledvička že na prvi pogled določajo njegov prezentni značaj. Tekoča linija edinstvenega dizajna poteka od sprednjih odprtin za dovod zraka prek stranskih rež Air Breather vse do zadnjega dela vozila. Limuzina serije 7 BMW hkrati deluje dolga in elegantna. Notranjost limuzine serije 7 BMW obvladujeta jasnost in vrhunska kakovost. Razkošna usnjena notranjost in večmodalni koncept upravljanja poudarjata vrhunsko estetiko in edinstveno udobje. Poleg tega ustvarja ambientna svetloba v notranjosti edinstveno vzdušje in odlično dopolnjuje harmonično zasnovo.
BMW serije 7 Limuzina v pogledu s strani z odprtimi vrati pred razsvetljenim hotelom
BMW serije 7 Limuzina: pogled od spredaj, bližnji posnetek sprednjega odbijača

Sprednji odbijač

Sprednji odbijač z veliko ledvičko BMW zagotavlja močno navzočnost na cesti. Spodnje odprtine za zrak obrobljajo dinamično oblikovani Air Blades, ki optimizirajo aerodinamiko vozila in poudarjajo športno-elegantni značaj limuzine.
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek laserskih luči BMW

Laserske luči BMW

Laserske luči BMW svetijo v načinu hitrostno prilagodljivih laserskih dolgih luči skoraj dvakrat dlje od običajnih žarometov in s tem povečujejo varnost z izboljšano vidljivostjo. Tehnologijo zaznamujejo modri oblikovni poudarki in napis „BMW Laserlight“. Ta oprema vključuje tudi prilagodljive smerne žaromete in BMW Selective Beam (pomočnik za neslepeče dolge luči).
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek Air Breather

Air breather

Air Breather poudarja športno-elegantni značaj vozila in zagotavlja optimalen pretok zraka v področju sprednjih koles. Skupaj s sprednjim odbijačem in veliko ledvičko BMW zagotavlja močno navzočnost na cesti.
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek zadnjega odbijača

Zadnji odbijač

Z novo oblikovanim zadnjim odbijačem, ozkimi odsevniki in daleč ven segajočimi trapezoidnimi zaključki izpušnih je zadnji del vozila videti širok in prezenten. Širino limuzine poudarjajo tudi ravne zadnje LED-luči ter ozek svetlobni trak med njimi.
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek zadnjih LED-luči z ozkim svetlobnim trakom

Zadnje LED-luči z ozkim svetlobnim trakom

Dvodelne zadnje LED-luči vključujejo zadnjo pozicijsko luč, zavorno luč, vzvratno luč, zadnjo meglenko in smernik v tehnologiji svetlečih diod. Odsevnika sta vgrajena v levi in desni segment odbijača. Ozek svetlobni trak med lučmi poudarja širino vozila.
BMW serije 7 Limuzina: panoramska steklena streha iz ptičje perspektive

Panoramska steklena streha

Panoramska steklena streha odprta ponuja veliko svežega zraka in tudi zaprta skrbi za prijazno, s svetlobo prežeto vzdušje v notranjosti vozila. Odpira in zapira se popolnoma samodejno ob pritisku na gumb ali z avtomobilskim ključem, ima dvojno funkcijo kot drsna in zračna streha ter je opremljena s senčnikom in vetrnim zaslonom.
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek sedežev iz napa usnja

Usnje „Nappa“ z dodatnim prešivom v odtenku Cognac

Ekskluzivno usnje Nappa z razširjeno vsebino in kontrastnimi šivi v barvi Cognac, barva notranjosti je črna.
BMW serije 7 Limuzina: Ambientalna razsvetljava v notranjosti

Ambientalna razsvetljava

Ambientalna razsvetljava vzdolž B-stebričkov ustvarja vzdušje dobrega počutja za potnike na zadnjih sedežih. Mehka svetloba se lahko vklopi in izklopi s tipko ter ustvarja prijetno vzdušje tudi podnevi. Tudi ko je vklopljena, se lahko zaslona na hrbtni strani naslonjala sprednjih sedežev uporabljata brez njenega odseva.
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek letve iz nerjavnega jekla v odprtem prtljažniku

Letev iz nerjavnega jekla

Široka letev iz nerjavnega jekla daje eleganten akcent in dodatno povečuje ekskluzivnost prtljažnika.
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek hladilnika za pijačo BMW Individual

Hladilnik za pijačo BMW Individual

Električni hladilnik za pijačo BMW Individual se nahaja v prtljažnem prostoru in se lahko odpre iz potniškega prostora ob spuščenem sredinskem naslonjalu za roke. S približno 15 l prostornine ponuja prostor za dve steklenici (0,5 l) in steklenico šampanjca (0,375 l). Lahko se preprosto odstrani in tako znova zagotavlja polno kapaciteto prtljažnega prostora.
BMW serije 7 Limuzina Executive Lounge: največje udobje v prostoru za zadnje potnike

Executive Lounge

Executive Lounge ponuja potniku za sovoznikovim sedežem največje udobje sedenja in pogled na vse strani. Sedež je opremljen z masažno funkcijo in različnimi možnostmi nastavljanja položaja, ki omogočajo sproščujoče potovanje. Zagotavlja maksimalni prostor za noge in vključuje oporo za noge na hrbtni strani naslonjala sovoznikovega sedeža, ki ustvari udoben položaj za počitek.

NAPREDNE TEHNOLOGIJE

PRELOMNE INOVACIJE V VOZILU BMW SERIJE 7 LIMUZINA

Intuitivno v prihodnost. Kmalu boste imeli možnost izbirati, ali želite voziti sami ali pa vas vaš avtomobil pelje avtonomno. Danes inteligentni asistenčni sistemi za voznika BMW Personal CoPilot že nudijo predogled, kakšna bo vožnja v bližnji prihodnosti. Podpirajo voznika ali celo popolnoma prevzamejo njegove naloge. V vozilu BMW serije 7 Limuzina je vse osredotočeno na voznika. Tako lahko na primer prikazovalnike BMW Live Cockpit Professional preprosto individualizirate po svoji meri. BMW Intelligent Personal Assistant vam omogoča hitro in udobno upravljanje različnih funkcij. Nova doba tehnologije.
BMW serije 7 Limuzina: prikazovalnik z operacijskim sistemom BMW Operating System 7.0

Operacijski sistem BMW različice 7

Inovativni koncept upravljanja operacijskega sistema BMW različice 7 omogoča še bolj enostavno upravljanje funkcij vozila, na primer s pomočjo govora, zaslona na dotik in upravljalnika iDrive – zelo intuitivno. V ta namen je bila funkcionalnost upravljalnika ustrezno nadgrajena. Zdaj lahko meni Aplikacije izberete neposredno.
BMW serije 7 Limuzina: prikazovalnik in instrumentna plošča prikazujeta Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta pri menjavi voznega pasu in asistenta za zaustavitev v sili ter asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.
BMW serije 7 Limuzina: prikazovalnik s Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus

Parkirni asistent Plus olajša parkiranje in manevriranje vozila. Med drugim vključuje sistem Surround View, vključno s Top View, Panorama View, Remote View 3D, pa tudi pomoč pri bočnem parkiranju, funkcijo zaviranja v sili aktivnega nadzora razdalje pri parkiranju, parkirnega asistenta z vzdolžnim in prečnim vodenjem in asistenta za vzvratno vožnjo.
BMW serije 7 Limuzina: prikazovalnik in instrumentna plošča prikazujeta BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant

»Hej BMW. Kdo si?« Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil vaš BMW tudi vaš osebni pomočnik? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vseh okoliščinah. Prav tako mu lahko dodelite svojo osebno aktivacijsko besedo. In lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da se bolje seznanite s svojim BMW.
BMW serije 7 Limuzina: prikazovalnik z BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 12,3-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 12,3-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW različice 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.

NOVA RAVEN UČINKOVITOSTI IN DINAMIČNOSTI

MOTORJI VOZILA BMW SERIJE 7 LIMUZINA

Vrhunska zmogljivost pozna različne oblike – zato ima BMW serije 7 Limuzina cel portfelj motorjev. Poleg vrstnega 6-valjnega motorja BMW TwinPower Turbo iz množice izstopata v rekordnem času izredno zmogljiv motor V8 in mogočni motor V12. Kot priključni hibrid je vozilo tudi izredno učinkovito. Rezultat kombinacije 6-valjnega motorja, električnega pogona in visokonapetostne baterije zadnje generacije je maksimalna zmogljivost in obenem izboljšana poraba goriva. Zaradi inovativnega štirikolesnega pogona BMW xDrive vozilo BMW serije 7 Limuzina prenaša vso svojo moč na cesto v vseh voznih razmerah – dinamično in avtoritativno.
BMW serije 7 Limuzina pri mestni vožnji v tričetrtinskem pogledu od spredaj
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek 4-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo

4-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

Nova generacija 2,0-litrskega 4-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo zagotavlja največje udobje v vožnji. Odlikuje se s temperamentnim razvojem moči in spontano odzivnostjo že pri nizkem številu vrtljajev in obenem z učinkovito porabo goriva in nizkimi emisijami CO₂.
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo nove generacije družine motorjev BMW EfficientDynamics zaznamujejo suverena moč, izjemno miren tek in navdušujoč zvok. Z dvojnim VANOS, Valvetronic, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom pa je še posebej zmogljiv in učinkovit.
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek 8-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo

8-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

8-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo združuje dva turbopolnilnika s popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov Valvetronic in visoko natančnim neposrednim vbrizgavanjem goriva. Njegova največja moč znaša 390 kW (530 KM) pri največjem navoru 750 Nm. Oba turbopolnilnika sta kompaktno nameščena med vrstama valjev.
BMW serije 7 Limuzina: bližnji posnetek 8-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo

12-valjni bencinski motor BMW M Performance TwinPower Turbo

12-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo uteleša popolnost pogonskega sklopa. Najmočnejšo motorizacijo serije zaznamujeta vrhunska moč in izjemno miren tek, ki ju je mogoče doseči le z motorjem V12. Ta značaj zagotavlja neprimerljivo doživetje vožnje in potovanja.
BMW serije 7 Limuzina: povečan posnetek električnega motorja

Električni motor

Izkušnja vožnje s pogledom v prihodnost: Osrednji element sistema za prenos moči pri hibridnem pogonu je električni motor. V sklopu hibridnega delovanja in poleg 6-valjnega bencinskega motorja zagotavlja e-drive udobno in povsem električno vožnjo s hitrostjo do 140 km/h. Pri zaviranju in vožnji v prostem teku e-drive pretvarja zavorno energijo v električno energijo in jo shrani v baterijo z visoko napetostjo. To je idealna kombinacija učinkovitosti in agilnosti.

TEHNIČNI PODATKI.

Pokaži več

Masa

Masa praznega vozila kg 1.845
Najv. masa v kg 2.435
Dopustna obremenitev v kg 665
Dovoljena osna obremenitev spredaj/zadaj v kg 1.185 / 1.340
Dovoljena masa nezaviranega prikopnika v kg 750 / 100
Dovoljena skupna masa priklopnika z zavoro do 12 % / 8 % naklona v kg 2.100 / 2.100
Kapaciteta prtljažnika min.-max. v l 515

Meritve

Dolžina/Širina/Višina 5.120 / 1.902 / 1.467
Širina vključno z zunanjimi ogledali (voznikova/sovoznikova stran) v mm 2169 (1090 / 1079)
Medosna razdalja v mm/obračalni krog v m 3.070 / 12,3

Kolesa

Sprednja pnevmatika 225/60 R17 99 Y
Zadnja pnevmatika 225/60 R17 99 Y
Sprednje platišče 7,5Jx17 LM
Zadnje platišče 7,5Jx17 LM

Motor

Vaji/ventili na valj 6 / 4
Tehnična zmogljivost v cm3 2.998
Vrtina/gib v mm 94,6 / 82
Moč motorja z notranjim izgorevanjem v kW (KM) 245 (333) / 5500-6250
Najv. navor (Nm) pri vrt/min 450 / 1600-4800
Kompresija : 1 11

Zmogljivost

Največja hitrost 250
Pospešek 5,5

CO2 emisije

Kombinirana v l/100 km 8,6 - 7,7
Prostornina posode za gorivo v l 78
EU emisijski standard Euro 6d-ISC-FCM

Emisije CO2

Kombinirana v g/km 197 - 176

BMW serije 7 Limuzina, tehnični podatki

TEHNIČNI PODATKI ZA BMW SERIJE 7 LIMUZINA

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO₂.

* Z blago hibridno tehnologijo.

Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html

Preberi več