BMW serije 8 Coupé, tričetrtinski pogled od spredaj, pogled na pokrov motorja med mirovanjem.

THE 8

BMW serije 8 Coupé

THE 8BMW serije 8 Coupé

IZVEDBE IN OPREMA

Možnosti izvedb in opreme za BMW serije 8 Coupé

BMW serije 8 Coupé

BMW serije 8 Coupé združuje športnost in eleganco s suvereno lahkotnostjo – in tako ustvarja nepremagljivo estetiko. Številne ekskluzivne podrobnosti za notranjost in zunanjost ter največje udobje poudarjajo dinamičen in zelo kakovosten značaj.

BMW serije 8 Coupé, oprema

BMW serije 8 Coupé združuje športnost in eleganco s suvereno lahkotnostjo – in tako ustvarja nepremagljivo estetiko. Številne ekskluzivne podrobnosti za notranjost in zunanjost ter največje udobje poudarjajo dinamičen in zelo kakovosten značaj.

  • Zunanjost

  • Notranjost

Paket M Sport

Paket M Sport daje vozilu dinamičen pridih. Podaljšan sprednji odbijač z odprtinami za zrak, bočna pragova in podaljšan zadnji odbijač z difuzorskim vložkom v kovinski barvi Dark Shadow izostrijo zunanjo podobo, hkrati pa izboljšajo aerodinamiko in okretnost. Poleg tega funkcije, kot so M-športno podvozje in M-platišča iz lahke zlitine, povečajo vozno dinamiko do skrajnosti.

BMW serije 8 Coupé, paket M Sport

Paket M Sport daje vozilu dinamičen pridih. Podaljšan sprednji odbijač z odprtinami za zrak, bočna pragova in podaljšan zadnji odbijač z difuzorskim vložkom v kovinski barvi Dark Shadow izostrijo zunanjo podobo, hkrati pa izboljšajo aerodinamiko in okretnost. Poleg tega funkcije, kot so M-športno podvozje in M-platišča iz lahke zlitine, povečajo vozno dinamiko do skrajnosti.

  • Zunanjost

  • Notranjost

OBLIKA

Oblika BMW serije 8 Coupé

Pogled, ki vas prevzame: BMW serije 8 Coupé izžareva športnost z razkošnim videzom in neverjetno željo, da se predstavi. Vsak oblikovni element, kot je ledvička Active Air Stream, M-karbonska streha ali ekskluzivna steklena prevleka "CraftedClarity", združuje udobne visokotehnološke lastnosti z dinamično eleganco tega luksuznega športnega avtomobila.
BMW serije 8 Coupé, kovinska barva Barcelona Blue, tričetrtinski pogled od zadaj.
BMW serije 8 Coupé, poudarek na sprednjem delu, prečke ledvičke in vložek Air Breather.

Ledvička Active Air Stream

Ledvička Active Air Stream odpira in zapira zračne lopute rešetke hladilnika v skladu s potrebami za hlajenje motorja, zavor in klimatske naprave. Obenem premične prečke sistema v zaprtem položaju skrbijo za manjši zračni upor in s tem izboljšujejo aerodinamiko.
BMW serije 8 Coupé, poudarek na sprednjih žarometih, laserske luči BMW.

Laserske luči BMW

V načinu laserske dolge luči ima laserska luč BMW domet do 600 m, kar je skoraj dvakrat dlje od konvencionalnih žarometov. Boljša vidljivost v temi znatno poveča varnost. Modri poudarki in napis "BMW Laser" v žarometu prav tako poudarjajo tehnološke standarde in športnost vozila.
BMW serije 8 Coupé, pogled iz ptičje perspektive, M-streha iz karbonskih vlaken.

M-streha iz karbonskih vlaken

Kot del inteligentnega koncepta lahke konstrukcije M-streha iz karbonskih vlaken znatno prispeva k zmanjšanju skupne mase vozila. Izdelana je iz plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP) in je 800 g lažja od običajne strehe. Na ta način se težišče vozila premakne navzdol, vozna dinamika pa se poveča.
BMW serije 8 Coupé, galvanska obdelava Cerium Grey, pokrovi zunanjih ogledal.

Zunanji elementi

Zunanji elementi, kot so pokrovi zunanjih ogledal, logotipi, izpušne cevi, vložki za prezračevalne reže, ledvička in njene ledvičke, so na voljo v kontrastni barvi Cerium Grey galvanske obdelave. Skladno se ujemajo z dinamično celotno podobo in poudarjajo športni videz vozila.
BMW serije 8 Coupé, multifunkcijski sedeži.

Multifunkcijska sedeža za voznika in sovoznika

Multifunkcijska sedeža za voznika in sovoznika nudita obsežne možnosti nastavitev ter odlično udobje sedenja in varnost. Tako se lahko sedeža optimalno nastavita glede na osebne zahteve s pomočjo električne nastavitve naslonjala z nastavitvijo širine, spremenljive ledvene opore in ročne nastavitve globine sedeža.
BMW serije 8 Coupé, ambientalna razsvetljava

Ambientalna razsvetljava

S številnim svetlečimi diodami ambientalna razsvetljava ustvari prijetno svetlobno vzdušje v notranjosti avtomobila in poseben občutek prostornosti v temi. Barve, intenzivnost in barvni scenariji se lahko nastavijo individualno. Oprema vključuje osvetlitev obrisov in žepov na vratih ter svetlobne vodnike na sredinski konzoli.
BMW serije 8 Coupé, prestavna ročica, steklena prevleka "CraftedClarity".

Steklena prevleka CraftedClarity

Steklena prevleka CraftedClarity obsega ročno izdelane steklene elemente, ki vizualno in na otip izboljšajo notranjost vozila. Podrobnosti prestavne ročice, upravljalnika iDrive in gumba Start/Stop so izdelane iz finega kristala.
BMW serije 8 Coupé, poudarek na sedežu, razširjeno oblazinjenje BMW Individual iz usnja Merino v barvi Cognac.

Razširjeno oblazinjenje BMW Individual iz usnja Merino v barvi Cognac

Razširjeno oblazinjenje BMW Individual iz usnja Merino v barvi Cognac, barva notranjosti je črna.

VOZNA DINAMIKA

Vozna dinamika BMW serije 8 Coupé

Moč in zmogljivost BMW serije 8 Coupé sta jasno vidna vsem. Zahvaljujoč močnim in športnim motorjem BMW TwinPower Turbo, izjemno natančnim voznim lastnostim in ekskluzivnim funkcijam iz sveta motošporta, kot je M-športni diferencial, ni nobenih omejitev za razkošen užitek v vožnji, ki ga ponuja.
BMW serije 8 Coupé, pogled od zgoraj, 8-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo.

8-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

8-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo združuje dva turbopolnilnika s popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov Valvetronic in neposrednim vbrizgavanjem bencina. Doseže največjo izhodno moč 390 kW (530 KM) in 750 Nm največjega navora. Oba turbopolnilnika sta pametno umeščena med vrstama valjev.
BMW serije 8 Coupé, pogled od zgoraj, vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

Vrstni 6-valjni dizelski motor BMW TwinPower Turbo

Vrstni 6-valjni dizelski motor BMW TwinPower Turbo nove generacije nudi impresiven razvoj moči skupaj z zgledno porabo goriva, kar je posledica kombinacije tehnologije turbopolnilnika s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic in neposrednega vbrizgavanja dizelskega goriva prek skupnega voda.
BMW serije 8 Coupé, poudarek na sredinski konzoli, športni menjalnik Steptronic.

Športni menjalnik Steptronic

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno pretikanje. Ali samodejno ali ročno z uporabo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu – za udobno umirjeno ali zelo dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levem položaju S/M so vklopi prestav nastavljeni za najboljšo zmogljivost.
BMW serije 8 Coupé, pogled od zadaj, oznaka BMW xDrive

BMW xDrive

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Inovativno mreženje z vsemi krmilnimi funkcijami prečne dinamike vozila omogoča prilagoditev v odvisnosti od oprijema do največje športne dinamičnosti vožnje.
BMW serije 8 Coupé, pogled na volan, integralno aktivno krmiljenje.

Integralno aktivno krmiljenje

Integralno aktivno krmiljenje združuje podporo, ki se spreminja glede na kot krmiljenja na sprednji premi, in zadnji kolesi, ki prav tako prispevata h krmiljenju. Pri nižjih hitrostih zagotavlja izpopolnjeno manevriranje in okretnost, s tem da se zadnji kolesni par obrača v nasprotni smeri kot sprednji. Od hitrosti pribl. 60 km/h pa se zadnji kolesni par obrača v isti smeri kot sprednji, kar izboljša stabilnost vožnje in udobje.
BMW serije 8 Coupé, stranski posnetek na zavorni kolut, M-športne zavore modre barve.

M-športne zavore

M-športne zavore imajo štiribatna nepremična zavorna sedla spredaj in enobatna plavajoča zavorna sedla zadaj v modri barvi in so opremljene z M-oznako. Na voljo imajo velike zavorne kolute, kar zagotavlja izvrstno zmogljivost zaviranja.
BMW serije 8 Coupé, nizek pogled od zadaj, izpušni cevi in zadnji kolesi.

M-športni diferencial

M-športni diferencial optimizira oprijem in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, vožnji skozi ovinek z veliko hitrostjo in različnih razmerah na cesti. Za optimizacijo oprijema skrbi elektronsko krmiljena lamelna zapora, ki zmanjšuje razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
BMW serije 8 Coupé, BMW sDrive.

BMW sDrive

V primerjavi s štirikolesnim pogonom xDrive, sprednji pogon sDrive ne nudi le znatnega zmanjšanja mase, temveč predvsem ločen in natančen odziv krmiljenja s posebej občutljivimi povratnimi informacijami. Zaradi tega je vozilo videti lažje in bolj okretno. Nižja masa in trenje v primerjavi s štirikolesnim pogonom izboljšata tudi porabo goriva in zmanjšata emisije CO₂.

INOVACIJE

Inovacije v BMW serije 8 Coupé

Še hitrejši, še bolj intuitivni: inovativni sistemi za pomoč vozniku in funkcije povezljivosti v BMW serije 8 Coupé utirajo pot za novo obdobje čistega užitka v vožnji. S svojim enostavnim upravljanjem in pionirskimi komunikacijskimi sistemi že danes zagotavljajo, da boste še bolj uživali v vožnji.
BMW serije 8 Coupé, notranjost, nadzorni prikazovalnik
BMW serije 8 Coupé, kokpit, volan z instrumentno ploščo.

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva visokokakovostno prikazno omrežje, ki obsega 10,25-palčni nadzorni prikazovalnik visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in digitalno 10,25-palčno instrumentno ploščo. Operacijski sistem BMW različice 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
Izvedite več
BMW serije 8 Coupé, kokpit, operacijski sistem BMW 7.0.

Operacijski sistem BMW 7

Inovativen koncept upravljanja operacijskega sistema BMW 7 omogoča še bolj enostavno upravljanje funkcij vozila s pomočjo govora, zaslona na dotik in upravljalnika iDrive – zelo intuitivno. V ta namen je bila funkcionalnost upravljalnika ustrezno nadgrajena. Zdaj lahko meni Aplikacije izberete neposredno.
Izvedite več
BMW serije 8 Coupé, Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost pri vožnji v kritičnih in monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta pri menjavi voznega pasu in asistenta pri menjavi voznega pasu in asistenta za zaustavitev v sili ter lokalno opozarjanje na nevarnosti in asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom kot tudi druge varnostne funkcije.
Izvedite več
BMW serije 8 Coupé, nadzorni prikazovalnik s Connected Command.

Connected Command

Bi se radi popolnoma osredotočili na cesto pred seboj? Potem lahko nekaj nadzora odstopite svojim potnikom. S Connected Command je to preprosto. Z aplikacijo BMW Connected lahko potniki z vašim dovoljenjem dostopajo do razvedrilnih in navigacijskih sistemov. Prav tako pa lahko prilagajajo pomembne funkcije klimatske naprave.
Izvedite več
BMW serije 8 Coupé, nadzorni prikazovalnik s Concierge Service.

Concierge Service

Ali bo jutri v Rimu sončno? Kdaj imam let? Storitev Concierge Service vam pomaga med potovanjem in vam lahko nudi podporo pri kakršnikoli zahtevi s pritiskom gumba. Ali je to rezervacija v restavraciji, hotelu ali kinu. Lahko jo uporabite tudi za plačila. Kjerkoli že ste, karkoli potrebujete, vam storitev Concierge Service vedno stoji ob strani.
Izvedite več
BMW serije 8 Coupé, nadzorni prikazovalnik s Caring Car

Caring Car

Želite prispeti na cilj polni energije ali se sprostiti, ko ste napeti zaradi stresa? S Caring Car bo vaš BMW pazil za vas. Če rečete: »Hej, BMW. Utrujen sem.« ali »Hej, BMW. Sem pod stresom.«, bo BMW Intelligent Personal Assistant aktiviral program Vitalize ali Relax Caring Car, ki vpliva na vse vaše čute z medsebojnim delovanjem različnih funkcij vozila za čas trajanja programa.
Izvedite več

Poraba goriva in emisije CO₂

BMW 840d xDrive
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 6.8 / 7.1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 179 / 186

BMW M850i xDrive
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 11.2 / 11.4
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 255 / 258

Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html

 

Preberi več