BMW i

UDOBNA ELEKTRIČNA MOBILNOST – VEDNO IN POVSOD.

Polnjenje BMW i3.

Inovativen koncept polnjenja skrbi za novo dimenzijo električne mobilnosti: BMW i3 se z BMW i Wallbox ali polnilnim kablom enostavno, hitro in udobno ne polni le doma, ampak je tudi na poti na voljo čedalje večje število javnih polnilnic. BMW i3 te čisto enostavno poišče preko inovativnih storitev BMW ConnectedDrive, kot je npr. povezana BMW i Navigation z dinamičnim zemljevidom dosega in prikazom polnilnic.

POLNJENJE DOMA.

Če imate doma lastno parkirišče, lahko BMW i3 polnite čisto enostavno z BMW i Wallbox. Ta polnilna postaja, ki se namesti na steno hiše ali garaže, edinstvene oblike vozil BMW i ne dopolni le optično, temveč BMW i3 napolni do 30 % hitreje od priloženega polnilnega kabla – 80 % maksimalne kapacitete BMW i3 se tako napolni pod 6 urami.*
BMW i Wallbox Pure po želji prejmete neposredno pri BMW, skupaj s službo za montažna dela. V kolikšni meri je vaše zasebno bivališče primerno za montažo BMW i Wallbox, lahko preverite na spodnji povezavi. In ker BMW i prevzema odgovornost za popolno trajnost v električni mobilnosti, lahko po želji pri izbranem trgovcu z vozili BMW i sklenete pogodbo za odjem zelene energije ali preko solarnega nadstreška sami proizvajate svojo električno energijo.
* Pri jakosti električnega toka 16 A.

Enostavna razlaga.

Tako poteka polnjenje doma.

 • Zelena energija

  Sklenitev pogodbe za odjem zelene energije vam daje možnost, da električni tok za polnjenje svojega BMW i3 pridobite iz obnovljivih virov – s tem ne le vsaka vožnja, ampak tudi vsako polnjenje poteka povsem brez emisij. S portfeljem izdelkov BMW Green Energy lahko te možnosti čisto enostavno in udobno uporabljate iz enega vira: od preusmeritve na trajnostno proizvedeno električno energijo, npr. iz vetrne ali vodne elektrarne, do lastnega proizvajanja energije z rešitvami „My Green Energy“ pri vas doma, npr. s pomočjo montaže sončnih kolektorjev. V ta namen vam vaš trgovec z vozili BMW i z veseljem ponudi premium solarni nadstrešek za proizvajanje lastne električne energije.

Z BMW i3 postane vsaka vtičnica bencinski servis.

Polnjenje BMW i3.

POLNJENJE NA JAVNI TOČKI.

BMW i je ustvaril inovativen koncept, ki tudi na poti nudi optimalne možnosti polnjenja za BMW i3. Poleg ChargeNow – storitev mobilnosti BMW i in največjega združenja ponudnikov mobilnih polnilnih postaj – ta koncept omogoča na pol javna parkirišča za dolgoročne uporabnike, kjer se BMW i3 lahko udobno polni, npr. v parkirnih hišah.
Navigacija v BMW i3 vam nudi podporo pri iskanju primernih možnosti za polnjenje, ki se prikažejo v vozilu, BMW i Remote App in internetnem portalu BMW ConnectedDrive ter upoštevajo pri asistentu dosega. Enostavna brezgotovinska uporaba poteka s kartico ChargeNow. Ob koncu meseca prejmete obračun, ki pregledno prikazuje vsa vaša polnjenja s kartico ChargeNow.

Enostavna razlaga.

Tako poteka polnjenje na poti.

 • ChargeNow

  ChargeNow je storitev mobilnosti BMW i, ki omogoča posebej hitro in enostavno iskanje ter uporabo javnih polnilnic različnih ponudnikov. Uporaba in plačilo potekata povsem preprosto, brezgotovinsko s kartico ChargeNow, ki velja pri vseh sodelujočih partnerjih ChargeNow. Po zaslugi BMW i ConnectedDrive se vse razpoložljive polnilnice prikažejo v BMW i Navigation.
  Enkrat mesečno prejmete podroben pregled opravljenih postopkov polnjenj in s tem povezanih stroškov.

 • ParkNow LongTerm

  ParkNow LongTerm daje uporabnikom BMW i dolgotrajne možnosti parkiranja in polnjenja v parkirni hiši v bližini njihovega bivališča oz. delovnega mesta.
  Ponudba je usmerjena predvsem na tiste uporabnike, ki nimajo osebnega dostopa do infrastrukture za polnjenje.
  Bodisi celodnevno, ponoči bodisi med delovnim časom – s ParkNow LongTerm boste našli pravo rešitev zase.

360° ELECTRIC.

BMW i pod streho 360° ELECTRIC združuje vrsto inovativnih izdelkov in storitev, ki zagotavljajo, da je električna vožnja udobno doživetje in absoluten užitek za vsakdan.