INTELIGENTNO POVEZAN.

Povezljivost v BMW i3.

INTELIGENTNO POVEZAN.

Povezljivost v BMW i3.

BMW i3 je preko integrirane kartice SIM s svojimi rešitvami BMW ConnectedDrive, narejene posebej po meri električnih vozil, prvo serijsko celovito povezano vozilo. Povezana BMW i Navigation z asistentom dosega in prikazom polnilnic vas vodi do cilja po najučinkovitejši poti. BMW i Remote App je podaljšana roka BMW i3 na pametnem telefonu. In po zaslugi posebej za BMW i razvitih BMW TeleServices je trgovec z vozili BMW i vedno obveščen, ko nastopi potreba za servis.

INTELIGENTNO POVEZAN.Povezljivost v BMW i3.

BMW i3 je preko integrirane kartice SIM s svojimi rešitvami BMW ConnectedDrive, narejene posebej po meri električnih vozil, prvo serijsko celovito povezano vozilo. Povezana BMW i Navigation z asistentom dosega in prikazom polnilnic vas vodi do cilja po najučinkovitejši poti. BMW i Remote App je podaljšana roka BMW i3 na pametnem telefonu. In po zaslugi posebej za BMW i razvitih BMW TeleServices je trgovec z vozili BMW i vedno obveščen, ko nastopi potreba za servis.

BMW i

BMW i Navigation.

Navigacijski sistem za BMW i3 je bil s svojimi povezanimi storitvami BMW i ConnectedDrive razvit posebej za to, da je vožnja z BMW i3 čim bolj enostavna in udobna. Osrednji del BMW i Navigation je asistent dosega z dinamičnim zemljevidom dosega, ki upošteva vse pomembne dejavnike, ki so ključni za vodenje do cilja: napolnjenost baterije, slog vožnje, razmere na cesti in topografske danosti poti - in na podlagi teh dejavnikov prikaže najbolj učinkovito pot. S tem je zagotovljeno, da načrtovani cilj s trenutno napolnjenostjo baterije dosežete čim hitreje in udobneje. Naslednja revolucija v navigacijskem vodenju do cilja: če lahko z alternativnimi prometnimi sredstvi, kot je podzemna železnica ali (pri)mestna železnica, cilj dosežete hitreje, BMW i Navigation upošteva javna prometna sredstva, prikaže aktualni vozni red in vas vodi do prostega parkirnega mesta sistema P + R v bližini postajališča.*
* Na voljo v kratkem.

Poudarek o BMW i Navigation.

 • ECO Route

  BMW i Navigation lahko preračuna najučinkovitejšo pot: ECO Route pri preračunavanju načrtovanja poti upošteva vse dejavnike, ki vplivajo na doseg. To ne zadeva le napolnjenosti baterije in osebnega sloga vožnje, temveč tudi aktualne razmere na cesti, kakovost cest in topografske danosti načrtovane poti. S tem ste lahko prepričani, da svoj cilj dosežete učinkovito in okolju prijazno.

 • Kombinirano vodenje do cilja

  BMW i Navigation upošteva tudi javni primestni promet in pri načrtovanju poti predlaga razpoložljive javne prometne povezave, skupaj s časi odhoda in prihoda. Kajti včasih je lahko primestni promet hitrejša rešitev za prihod na cilj.

 • Iskanje javnih polnilnic

  BMW i Navigation vas po potrebi pravočasno vodi do javne polnilne postaje. Informacije o razpoložljivih polnilnih postajah se prikličejo in posodobijo v realnem času.

 • Asistent dosega z dinamičnim zemljevidom dosega

  Preko zemljevida dosega se na barvnem informacijskem zaslonu kadar koli prikaže maksimalen doseg v okolici BMW i3. Ko se pogoji spremenijo – npr. zaradi zastoja – se predlaga alternativna pot, priporoči preklop na drug način vožnje ali – po potrebi – kot alternativni cilj predlaga polnilna postaja v bližini.

BMW i Remote App.

Z BMW i Remote App za operacijska sistema iOS in Android prejmete podrobne informacije o aktualnem statusu BMW i3 v vsakem trenutku. To vključuje, npr. prikaz dosega, napolnjenost baterije, servisne objave in tudi lokacijo vozila. Klimatizacija notranjosti in visokonapetostne baterije se preko pametnega telefona lahko aktivira še pred odhodom – BMW i3 s tem že pri vstopu razvaja z idealno temperaturo, hkrati pa se izpopolni zmogljivost visokonapetostne baterije. BMW i Remote App vam nudi podporo tudi pri vašem načrtovanju poti. Pomembni cilji, kot so npr. proste polnilne postaje, se lahko čisto enostavno pošljejo v vozilo še pred začetkom vožnje.

 • Status vozila

  BMW i Remote App kaže aktualno razpoložljiv doseg BMW i3 in napolnjenost baterije neposredno na pametnem telefonu. Prikažejo se tudi opozorilne objave in servisni termini. Poleg tega se lahko izvajajo različne funkcije, kot sta zaklepanje in odklepanje vozila na daljavo. Klimatizacija se lahko aktivira že pred začetkom vožnje. Nastavljivi časomer za klimatizacijo in napolnjenost skrbi za to, da je BMW i3, npr. od ponedeljka do petka, ob 7:30 uri pred začetkom vožnje glede na nastavitve ustrezno klimatiziran in da je visokonapetostna baterija v celoti napolnjena.

 • Mobilnost

  Vse funkcije BMW i so uporabne neposredno na pametnem telefonu – polnilne postaje in posebni cilji se lahko določijo preko BMW i Remote App in pošljejo neposredno v navigacijo vozila. Dinamičen zemljevid dosega na pametnem telefonu, enako kot v vozilu, kaže možen doseg BMW i3.
  V mestu pogosto ni mogoče parkirati tik ob cilju. Zato vas BMW i Remote App po zapustitvi svojega BMW i3 na parkirnem mestu ali polnilni postaji vodi do cilja po najhitrejši poti. Izbrani navigacijski cilj se avtomatsko prenese v aplikacijo navigacije na pametnem telefonu, hkrati pa se v navigaciji upoštevajo tudi javna prometna sredstva. BMW i Remote App nudi pomoč tudi pri povratku do vozila: prikazuje aktualno lokacijo vozila in vas vodi do vozila nazaj po najkrajši poti. Kot alternativna možnost mobilnosti bo v kratkem na voljo uporaba javnih prometnih sredstev.

 • Učinkovitost

  BMW i Remote App podpira voznika pri tem, da doseže čim bolj učinkovit način vožnje in s tem čim večji doseg. Last Trip Performance prikazuje, kako učinkovito je bil vožen BMW i3. To npr. zadeva slog vožnje in uporabo regeneracije energije, kjer se zavorna energija pretvori v elektriko. Obsežne vaje za večjo učinkovitost v BMW i Remote App pomagajo, da se način vožnje oblikuje čim bolj učinkovito in okolju prijazno. Statistika omogoča nazoren pregled nad učinkovitostjo celotne uporabe BMW i3. S tem določena osebna učinkovitost se lahko primerja s povprečno vrednostjo drugih voznikov BMW i3, kjer se podatki anonimno ovrednotijo in prikažejo v primerjavi.

BMW TELESERVICES.

S tem obsežnim paketom v okviru storitev za stranke, BMW i3 komunicira neposredno z voznikom ali pooblaščenim servisom BMW i. Ta opozarja na potrebna vzdrževalna ali servisna dela in takoj posreduje za to pomembne podatke naprej. Voznik je avtomatsko obveščen, takoj ko nastopi servisni termin, in lahko kadar koli tudi sam stopi v stik s svojim pooblaščenim servisom BMW i ter ročno prenese podatke vozila. S tem se lahko vsa morebitna vprašanja hitreje razjasnijo bodisi preko telefona bodisi neposredno pri pooblaščenem servisu BMW i.

 • Battery Guard

  Battery Guard lastniku BMW i3 nudi podporo pri nadzoru visokonapetostne baterije vozila in ga obvešča, če bi npr. prišlo do odstopanja od načrtovanega postopka polnjenja ali če je luč v vozilu predolgo prižgana.