CILJ ZNOTRAJ DOSEGA. Z REZERVO ENERGIJE.

Absolutno primerna za vsak dan – doseg in polnjenje za BMW i3.

CILJ ZNOTRAJ DOSEGA. Z REZERVO ENERGIJE.

Absolutno primerna za vsak dan – doseg in polnjenje za BMW i3.

CILJ ZNOTRAJ DOSEGA. Z REZERVO ENERGIJE.Absolutno primerna za vsak dan – doseg in polnjenje za BMW i3.

BMW i3 doseže električen doseg do 160 km – in s tem dokazuje, da je idealno vozilo za vsak dan. Kajti večina ljudi v povprečju dnevno ne prevozi več kot 35 do 50 km: tako se lahko vse običajne vožnje udobno opravijo z BMW i3 in polnjenje je potrebno le na pribl. vsake tri do štiri dni. Svoj individualni doseg lahko določite s kalkulatorjem dosega.

 

Ko gredo energijske rezerve enkrat h koncu, se polnjenje BMW i3 opravi praktično samo: izkoristite čas parkiranja in udobno napolnite vozilo v nekaj urah s standardnim polnilnim kablom ali BMW i Wallbox preko noči na svojem domu.

BMW i

DOSEG.

Doseg BMW i3 je odvisen od številnih dejavnikov. Zanesljiv program stalno analizira vse dejavnike, ki so pomembni za določitev dosega: slog vožnje, topografija, temperatura, način vožnje, načrtovanje poti, klima in ogrevanje se upoštevajo, da se vam precizno prikaže aktualni doseg. Tako se lahko v vsakem trenutku prepričate, da je vedno na voljo dovolj rezerv za varen prihod na cilj.
 

Če želite doseg povečati do 300 km, priporočamo BMW i3 z dodatno vgrajenim Range Extender. Električni doseg za BMW i3 z Range Extender se lahko razlikuje glede na vozni profil.

  • Toplotna črpalka: pretvori zrak v doseg

    Električna vozila se morajo ogrevati električno. Kajti ta nimajo na voljo motorja z notranjim zgorevanjem, kjer se zaostala toplota motorja lahko uporabi za ogrevanje. To ima lahko negativen vpliv na doseg. Zato smo zlasti za zimski čas razvili inovativen sistem toplotne črpalke, ki uporablja energijo zraka iz okolja. Dodatno razpoložljiva toplotna črpalka se aktivira avtomatsko in v primerjavi z običajnim ogrevanjem doseže do 50 % večjo energijsko učinkovitost. Medtem ko ostane udobje ogrevanja enako, se doseg glede na zunanjo temperaturo poveča do 30 %.

  • Načini vožnje: učinkovitost vas pripelje dlje

    V BMW i3 sami odločate, da povečate doseg, ki znaša v standardni nastavitvi COMFORT do 160 km. Če s stikalom za uravnavanje vozne dinamike izberete posebej učinkovita načina ECO PRO in ECO PRO+, se vaš akcijski radij dodatno poveča.

  • Dinamičen prikaz dosega: poštenost pripelje dlje

    Pri BMW i3 je bil dosledno prenovljen tudi prikaz dosega. Cilj je v tem, da ste v vsakem trenutku absolutno zanesljivo obveščeni o svojem dosegu. Kar se sliši tako enostavno, zahteva kompleksen program, ki je v stanju, da analizira množico dejavnikov v realnem času: podatki o slogu vožnje, topografiji, temperaturi, načinu vožnje, načrtovanju poti, klimi in ogrevanju se morajo oceniti v delčku sekunde. Rezultat: dinamičen prikaz dosega, ki ni le posebej natančen, ampak transparentno kaže tudi vpliv sloga vožnje in okoljskih dejavnikov.

VOZNI PROFILI.

VOZNI PROFILI.

Oba vizualizirana vozna profila, „Mesto“ in „Dnevni migrant“, kažeta dva tipična namena uporabe BMW i3. Vozni profil „Mesto“, ki pokriva vožnje v mestnem območju, zaznamujejo pogoste faze rekuperacije vse do mirovanja. Poleg pogostega upočasnjevanja se upoštevajo tudi značilne potovalne hitrosti med 0 in 60 km/h. Vozni profil „Dnevni migrant“ pa upošteva tretjinsko razdelitev na vožnjo v naselju, zunaj naselja in na avtocesti. Električni doseg za BMW i3 z Range Extender se lahko glede na vozni profil razlikuje do 10 km.

POLNJENJE DOMA.

Naelektren užitek v vožnji se začne že pri polnjenju: ko gredo energijske rezerve vašega BMW i3 enkrat h koncu, ga lahko doma ponovno udobno napolnite. S pomočjo priloženega standardnega polnilnega kabla enostavno povežite BMW i3 z 230-voltno gospodinjsko vtičnico in visokonapetostna baterija je v manj kot 8 urah ponovno napolnjena 80 %.

 

Še hitreje in udobneje poteka polnjenje s polnilno postajo BMW i Wallbox, ki vam jo naša montažna služba z veseljem namesti. Glede na to ali se odločite za izvedbo Pure ali Pro, se vaš BMW i3 do 80 % napolni v manj kot 6 oz. 3 urah. To je možno zaradi posebej visoke polnilne moči BMW i Wallbox, ki znaša 3,4 kW pri različici Pure oz. 7,4 kW pri različici Pro.

 

Z “bencinskim servisom” doma imate prav tako možnost, da koristite zeleno elektriko in samopridobljeno sončno energijo – za hitrejše polnjenje in še večjo trajnost.

Z BMW i3 POSTANE VSAKA VTIČNICA BENCINSKI SERVIS.

Z BMW i3 POSTANE VSAKA VTIČNICA BENCINSKI SERVIS.

POLNJENJE NA JAVNI TOČKI.

Obstaja veliko razlogov, da ste s svojim BMW i3 na poti – in prav tako veliko priložnosti, da ga medtem polnite. Praktičnost: z BMW i3 lahko uporabljate javne polnilnice z izmeničnim (AC) in enosmernim tokom (DC). To vas dela bolj fleksibilne in vam omogoča, da čim hitreje napolnite vozilo. Kajti pri javni polnilnici tipa DC se energija z enakomerno močnim električnim tokom prenaša neposredno v visokonapetostni zbiralnik baterije vozila. BMW i3 se s tem napolni do 80 % v manj kot 30 minutah. Če polnilnica tipa DC ni na voljo, lahko svojega BMW i3 prav tako polnite na polnilnici tipa AC, kjer se v manj kot treh urah napolni do 80 %. Na ta način so javne polnilne postaje tipa AC primerne zlasti za učinkovito polnjenje čez noč ali pri daljšem parkiranju podnevi.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO₂.

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3:
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirana): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,9

 

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 z Range Extender:
Emisije CO2 v g/km (kombinirana): 13
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

 

Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predtemperiranja.

 

Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik.

 

Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.