BMW i

TRAJNOSTNA CELOVITA OSKRBA.

Oprema in storitve za BMW i3.

BMW i je razvil trajnosten servisni koncept, ki pred in po nakupu BMW i3 jamči celovito oskrbo. Na kaj se lahko še zanesete: na trajnostno proizvedeno opremo z inteligentnimi funkcijami v obliki BMW i.

ORIGINALNA OPREMA BMW I.

BMW i je razvil trajnostni servisni koncept, ki pred in po nakupu BMW i3 jamči celovito oskrbo. Na kaj se lahko še zanesete: na trajnostno proizvedeno opremo z inteligentnimi funkcijami v obliki BMW i.

BMW i Wallbox.

Progresivno in ergonomsko oblikovana BMW i Wallbox je domača polnilna postaja za BMW i3, s katero se ta lahko polni posebej enostavno, varno in hitro. V primerjavi s priloženim standardnim polnilnim kablom se postopek polnjenja BMW i3 skrajša še za pribl. 30 %. Funkcija in upravljanje BMW i Wallbox Pure sta optimalno prilagojena vozilom BMW i. Poleg standardne različice Wallbox Pure nudi Wallbox Pro celo vrsto komfortnih funkcij vse do uporabe samopridobljene sončne energije. Montaža BMW i Wallbox se, po želji, opravi po obsežnem svetovanju in individualnem pregledu na licu mesta. Električno omrežje se po potrebi lahko tudi nadgradi. S tem prejmete celovito storitev iz ene roke. Tudi storitev po nakupu poteka udobno prek BMW i. Z Online Pre-Check lahko preverite, če izpolnjujete pogoje za montažo BMW i Wallbox.

Kabel za hitro polnjenje tipa AC (polnjenje na poti).

Kabel za hitro polnjenje z izmeničnim tokom (AC) podpira do trikrat hitrejše polnjenje na javno dostopnih polnilnih točkah – odvisno od lokalne električne infrastrukture – in se po zaslugi velike spiralizacije rokuje posebej enostavno.

Predpražnik za vse letne čase.

Po meri narejen predpražnik za vse letne čase v 3D videzu se s svojo inovativno obliko skladno ujema z neprekinjenim prostorom za noge in je optimalno usklajen z notranjostjo BMW i. Nepremočljiv material, ki je odporen na umazanijo, nudi varno oporo po zaslugi preverjenega zadrževalnega sistema BMW. Predpražnik je izdelan iz novo razvite, trajnostne kombinacije umetnih mas, ki so 100 % razgradljive. Tudi odpadki, ki nastajajo v proizvodnji, so 100 % razgradljivi.

Torba za vozilo.

Atraktivna torba za vozilo v obliki BMW i omogoča čisto spravljanje polnilnega kabla, orodja in izdelkov za nego vozila. Robustna torba se odlično prilega v korito pod sprednjim pokrovom BMW i3. Za enostavno, čisto in udobno spravljanje in jemanje pripomočkov. Tako polnilni kabel kot vtič se učinkovito zavarujeta pred umazanijo in škropljeno vodo. Torba za vozilo se dobavi skupaj z izvlekljivim organizatorjem in originalnimi delavniškimi rokavicami BMW.

Zložljiva škatla.

Praktična zložljiva škatla v obliki BMW i, ki je izdelana iz kakovostnih tekstilnih vlaken iz recikliranih plastenk PET, odlično ustreza prtljažniku BMW i3 in omogoča stabilno spravljanje predmetov. Prtljažnik se poleg tega učinkovito zavaruje pred umazanijo. Zaradi enostavnega in inteligentnega zložljivega mehanizma se lahko škatla zloži z varčno izrabo prostora. V razkropljenem stanju ustreza vsakemu nakupovalnemu vozičku in s svojima dvema velikima razdelkoma in dvema manjšima žepoma skrbi za urejenost.

STORITVE ZA BMW I WALLBOX.

Za montažo BMW i Wallbox pri vas doma poskrbi, po brezplačnem Online Pre-Check in skrbnem pregledu vaše električne inštalacije, služba Wallbox Installation Service. Z našim Online Pre-Check lahko čisto enostavno sami, neposredno prek spleta preverite, ali je vaš dom primeren za montažo BMW i Wallbox.

 • Wallbox Installation Service

  Za montažo BMW i Wallbox nudi BMW i atraktivno celovito storitev: z Online Pre-Check lahko hitro preverite, ali je montaža BMW i Wallbox pri vas doma načeloma možna. Ta hitri test lahko skupaj z vami opravi tudi vaš agent BMW i. V nadaljevanju se Wallbox Installation Check, ki ga naročite neposredno pri svojem agentu BMW i, opravi na licu mesta, da se potrdi, če električna napeljava in drugi pogoji omogočajo montažo BMW i Wallbox. Zadnji korak je montaža BMW i Wallbox preko Wallbox Installation Service, ki jo lahko naročite pri svojem agentu BMW i. Poleg te udobne rešitve lahko po želji sklenete pogodbo za odjem električne energije s ponudnikom zelene energije, da se vaš BMW i3 lahko polni s pridobljeno elektriko iz obnovljivih virov.

BMW I SERVICE INCLUSIVE.

BMW i Service Inclusive dopolni BMW i Assistance Services z obsežnim paketom vzdrževanja in popravila za brezskrbno vožnjo. Z enkratnim plačilom so krite številne storitve BMW i Service, vključno s potrebnimi originalnimi deli BMW i. In to po vsem svetu pri vseh pooblaščenih servisih BMW i. S tem pridobite popolno preglednost stroškov in skozi celotno trajanje pogodbe ste zaščiteni pred dvigom cen ali nepričakovanimi izdatki. Vsak paket BMW i Service Inclusive velja od dne prve registracije do izteka dogovorjenega trajanja oz. prevoženih kilometrov.


Seveda je nadgradnja želene ponudbe izdelkov glede prevoženih kilometrov, trajanja in obsega storitev možna kadar koli. Pri menjavi lastništva je vaš paket BMW i Service Inclusive v celoti prenosljiv na novega/o lastnika/co. Vaš agent BMW i vam z veseljem svetuje glede obsegov razpoložljivih servisnih storitev.

 • Paket BMW i Service Inclusive

  BMW i Service Inclusive vključuje skupaj s pregledom vozila vse obsege v skladu s servisno knjigo, vključno z zamenjavo mikrofiltra in zavorne tekočine v okviru servisnih in vzdrževalnih del. Če je vaš BMW i3 opremljen z Range Extender (podaljševalnik dosega), so prav tako vključena dela, kot sta servis motornega olja z dolivanjem in menjava filtra za gorivo, zračnega filtra ter vžigalnih svečk – prvi korak od brezmejnega užitka v vožnji.

 • Paket BMW i Service Inclusive Plus

  Paket BMW i Service Inclusive Plus jamči brezmejen užitek v vožnji. Portfelj izdelkov paketa BMW i Service Inclusive dopolni z zamenjavo obrabljivih delov, kot so zavorne obloge in zavorni koluti ter zamenjavo metlic brisalnikov enkrat letno.

BMW ADD-ON MOBILITY.

BMW ADD-ON MOBILITY.

BMW Add-on-Mobility vam daje svobodo gibanja, ki si jo želite. V vsakodnevnem življenju sedite za volanom svojega BMW i3 z užitkom urbane mobilnosti v svoji najbolj inovativni obliki. Kadar želite prepotovati daljše razdalje ali za določene vožnje potrebujete več prostora, enostavno presedlajte na običajni model BMW.

BMW I ASSISTANCE SERVICES.

Z BMW i Assistance Services skrbi široka paleta storitev, ki so bile posebej razvite za povsem električna vozila, že pred začetkom vožnje z BMW i3 skrbi za to, da se v vsaki vožnji lahko uživa čim bolj sproščeno. Po zaslugi BMW Teleservices ne boste nikoli zamudili niti naslednjega servisnega termina niti potrebnih vzdrževanj. Pri težavah z vašim BMW i3 ali polnilno infrastrukturo ste s paketom mobilnosti BMW i Mobile Care odlično pripravljeni – tudi v primeru servisa ali popravila.

 • BMW Teleservices

  BMW Teleservices je obsežen paket v okviru storitev za stranke, kjer BMW i3 komunicira neposredno z voznikom ali pooblaščenim servisom BMW i. Ta opozarja na potrebna vzdrževalna ali servisna dela in takoj posreduje za to pomembne podatke naprej. Voznik je avtomatsko obveščen, kakor hitro nastopi servisni termin, in lahko kadar koli tudi sam stopi v stik s svojim pooblaščenim servisom BMW i ali službo za pomoč na cesti BMW i ter ročno prenese podatke vozila. S tem se lahko vsa morebitna vprašanja hitreje razjasnijo bodisi prek telefona bodisi neposredno pri pooblaščenem servisu BMW i.

 • Asistenca mobilnosti

  Z BMW i ostanete mobilni v vsaki situaciji. Tudi v primeru servisa in popravila je poskrbljeno za nadomestno mobilnost, kot so npr. vozovnice za primestni promet, kuponi za taksi službo, shuttle prevozi ali najeta vozila. Od storitve prevzema in dostave imate korist predvsem takrat, ko agenta BMW i ni v neposredni bližini.


  Z nakupom BMW i3 imate avtomatsko na voljo obsežen paket mobilnosti BMW i Mobile Care. Ta v vseh nepredvidljivih dogodkih, ki zadevajo vozilo ali infrastrukturo za polnjenje, skrbi za strokovno svetovanje preko telefona, po potrebi pa tudi za pomoč s hitro asistenco na licu mesta. V sili se vozilo ponovno napolni na licu mesta ali zagotovi prevoz do naslednje polnilnice ali, če je potrebno, neposredno do pooblaščenega servisa BMW i. Po zaslugi obsežne ponudbe nadomestne mobilnosti, ostanete mobilni tudi v takšnih primerih.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO₂.

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3:
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirana): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,9

 

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 z Range Extender:
Emisije CO2 v g/km (kombinirana): 13
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

 

Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predtemperiranja.


Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik.


Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.