BMW i

INTELIGENTNA POVEZLJIVOST POMENI, DA VAS SPREMLJA NA CESTI.

Povezana mobilnost v BMW i3.

Dosledno trajnosten pomeni dosledno povezan: s serijsko vgrajeno kartico SIM je BMW i3 povezan z zunanjim svetom s polno hitrostjo. S tem lahko uporabljate storitve BMW i ConnectedDrive, ki vas varno pripeljejo na cilj. Da vam energija nikoli ne poide, imate na voljo storitev mobilnosti ChargeNow z največjo mrežo javnih polnilnic na svetu. Storitev mobilnosti ParkNow vam kaže, kje lahko parkirate svoje vozilo ob robu cestišča ali v kateri garaži. S storitvijo izposoje vozila DriveNow boste po potrebi enostavno našli vozilo v svoji bližini.

POVEZANA NAVIGACIJA.

Navigacijski sistem v BMW i3 je bil razvit posebej za to, da je vožnja z BMW i3 še bolj udobna in učinkovita. Dinamičen zemljevid dosega vam npr. vseskozi kaže razpoložljiv doseg. Če napolnjenost baterije ne bi bila zadostna, prejmete nasvete, kako dosežete svoj cilj. Poleg tega se vam na zemljevidu prikažejo proste polnilne postaje. Posebej udobno je kombinirano načrtovanje poti, s pomočjo katerega se v gostem prometu lahko prihrani dragoceni čas. To vam priporoči uporabo alternativnih prevoznih sredstev in vas vodi do parkirišč P + R.

  • BMW i Navigation

    Da lahko svoje cilje dosežemo trajnostno, smo morali navigacijo za električno mobilnost narediti po meri: z dodatnim navigacijskim sistemom je dovolj pogled na dinamičen zemljevid dosega in že vam je jasno, kateri cilji ležijo znotraj vašega dosega. Pri tem se upoštevajo napolnjenost baterije, vozne lastnosti, geografske danosti in prometne informacije v realnem času. S tem so podatki zelo natančni. Če napolnjenost baterije ne bi bila zadostna, vam asistent dosega posreduje do tri priporočila, kako varno dosežete svoj cilj. Pogosto je dovolj že nasvet, da za nadaljevanje vožnje preklopite v učinkovitejši način. Poleg tega se vam prikažejo proste polnilne postaje, kjer lahko napolnite svojega BMW i3.

  • Kombinirano načrtovanje poti

    Zlasti v mestih vožnja z avtomobilom ni vedno najhitrejša oblika prevoza do cilja. Namesto čakanja v koloni je včasih priporočljivo, da se izberejo alternative, kot sta vlak in podzemna železnica ali avtobus. Kombinirano načrtovanje poti analizira prometno situacijo in v vodenje do cilja vključi javna prevozna sredstva. S tem imate pred in med vožnjo možnost, da izberete najhitrejšo pot. Prestop na javna transportna sredstva je čisto enostaven: aktualni načrti vožnje se prikažejo pregledno. Po želji vas vodi tudi do parkirišča P + R v bližini postajališča.

BMW I REMOTE APP.

BMW I REMOTE APP.

Doba električne mobilnosti odpira vrata novim priložnostim, ki so doslej veljale kot nepredstavljive: z BMW i Remote App lahko prek pametnega telefona ali pametne ure od vsepovsod nadzorujete BMW i3 in se kadar koli pozanimate o napolnjenosti baterije in električnem dosegu. Če je BMW i3 priklopljen na polnilnico, lahko postopek polnjenja udobno spremljate na daljavo. Lahko pa določite tudi čase odhoda, ko naj bo vaš BMW i3 napolnjen in predhodno temperiran. Po želji aplikacija analizira tudi vašo učinkovitost vožnje.

SVOJE VOZILO NADZORUJTE S PAMETNO URO.

Pametna ura Apple omogoča dodatne možnosti dostopa do funkcij BMW i Remote App. Ura pametno dopolnjuje spojen pametni telefon in vam nudi veliko pomembnih statusnih informacij. Npr. električni doseg, stanje napolnjenosti baterije ali informacije o odprtih vratih in oknih, pa tudi številne praktične funkcije na daljavo in alternativne poti – vse to neposredno z vašega zapestja.

SMART HOME.

SMART HOME.

Upravljajte svoje naprave doma, tudi ko ste na poti: s Smart Home App ponudnika Deutsche Telekom. Odslej se lahko s pomočjo aplikacije, povezane naprave Smart Home upravljajo prek prikazov in upravljalnega sistema vašega vozila BMW. Čisto enostavno lahko med potjo upravljate ogrevanje, luči ali alarmni sistem Možno je tudi programiranje določenih situacij, kot je npr. scenarij „Coming Home“. Po zaslugi posebej razvitih funkcij za uporabo v vozilu se avtomatsko aktivira profil „Dom“, kakor hitro se nahajate na poti domov. Vse informacije se pregledno prikažejo na projiciranem zaslonu BMW – da vas dom vedno pričaka takšen, kot si ga želite.

CHARGENOW – HITRO IN ENOSTAVNO POLNJENJE VSEPOVSOD.

Da vam energija nikoli ne poide, imate na voljo storitev mobilnosti ChargeNow z največjo mrežo javnih polnilnic na svetu. S pomočjo ChargeNow App, storitev BMW i ConnectedDrive v navigacijski enoti ali BMW i Remote App lahko v nekaj sekundah dobite pregled nad polnilnimi postajami. In medtem ko si vzamete krajši odmor, se vaš BMW i3 hitro napolni. Uporaba in plačilo potekata brezgotovinsko s kartico ChargeNow. Enkrat mesečno prejmete podroben pregled vseh polnjenj in stroškov.

PARKNOW – VEDNO ENO MESTO PROSTO.

PARKNOW – VEDNO ENO MESTO PROSTO.

ParkNow je celovita parkirna rešitev: premium storitev krije parkiranje ob cestišču (on-street) in v parkirnih garažah (off-street). Parkirišča v garažah se lahko udobno poiščejo v navigacijskem sistemu in rezervirajo ter plačajo prek spletnega mesta ali aplikacije. V primeru parkiranja ob cestišču odpade sitno iskanje kovancev, hoja do parkirne ure in odlaganje parkirnega listka na armaturno ploščo.

 

 

 

 

DRIVENOW – POIŠČITE AVTO IN SE ODPELJITE.

DRIVENOW – POIŠČITE AVTO IN SE ODPELJITE.

Storitev izposoje vozil DriveNow ponudnikov BMW i, MINI in Sixt je na voljo v metropolah po svetu. Stranke lahko fleksibilno rezervirajo vozila, kadar in kjer jih potrebujejo. Razpoložljiva vozila se lahko poiščejo s pomočjo DriveNow App, spletnega mesta ali neposredno na ulici. Čip na vozniškem dovoljenju, debetna kartica ali pametni telefon služijo kot elektronski ključ.

  

 

 

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO₂.

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3:
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirana): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,9

 

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 z Range Extender:
Emisije CO2 v g/km (kombinirana): 13
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

 

Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predtemperiranja.


Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik.


Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.