CILJ ZNOTRAJ DOSEGA. Z REZERVO ENERGIJE.

BMW i

Absolutno primerna za vsak dan – doseg in polnjenje za BMW i3.

CILJ ZNOTRAJ DOSEGA. Z REZERVO ENERGIJE.

Absolutno primerna za vsak dan – doseg in polnjenje za BMW i3.

CILJ ZNOTRAJ DOSEGA. Z REZERVO ENERGIJE.Absolutno primerna za vsak dan – doseg in polnjenje za BMW i3.

BMW i dosledno spodbuja razvoj trajnostne mobilnosti in jo dela še bolj primerno za vsak dan. Poleg preizkušenega BMW i3 s 60 Ah je na voljo tudi model z večjim dosegom in kapaciteto baterije 94 Ah. Medtem ko nudi BMW i3 (60 Ah) pri vsakodnevni uporabi stabilen akcijski radij do največ 130 km (nov evropski vozni cikel NEDC: 190 km), dosežete z BMW i3 (94 Ah) cilje z oddaljenostjo do 200 km (NEDC: 300 km). S tem BMW i3 ni le vaš suvereni spremljevalec za vse mestne trenutke. Ampak tudi odlična rešitev mobilnosti za vsakodnevne vožnje med domom in službo – vključno s priložnostnimi izleti.

Svoj individualni doseg lahko določite s kalkulatorjem dosega.

Ko gredo energijske rezerve enkrat h koncu, se polnjenje BMW i3 opravi praktično samo: izkoristite čas parkiranja in udobno napolnite vozilo v nekaj urah s standardnim polnilnim kablom (način 2) ali še hitreje z BMW i Wallbox oz. BMW i Wallbox Pro preko noči na svojem domu. Na poti vam je na voljo storitev mobilnosti ChargeNow z največjo mrežo javnih polnilnic na svetu. Koliko časa morate polniti BMW i3, izveste s pomočjo kalkulatorja časa polnjenja.

BMW i

VOZNI PROFILI.

BMW i3 nudi dve modelni različici: uveljavljenega BMW i3 (60 Ah) s stabilnim dosegom do največ 130 km pri vsakodnevni uporabi 130 km (nov evropski vozni cikel NEDC: 190 km). In novega BMW i3 (94 Ah) z akcijskim radijem do največ 200 km (NEDC: 300 km).

Oba vizualizirana vozna profila, „Mesto“ in „Dnevni migrant“, kažeta dva tipična namena uporabe BMW i3 (60 Ah) in BMW i3 (94 Ah). Vozni profil „Mesto“, ki pokriva vožnje v mestnem območju, zaznamujejo pogoste faze rekuperacije vse do mirovanja. Poleg pogostega upočasnjevanja se upoštevajo tudi značilne potovalne hitrosti med 0 in 60 km/h. Vozni profil „Dnevni migrant“ pa upošteva tretjinsko razdelitev na vožnjo v naselju, zunaj naselja in na avtocesti. Električni doseg za BMW i3 z Range Extender se lahko glede na vozni profil razlikuje do 10 km.

DOSEG.

Večina ljudi naredi precej manj kilometrov, kot misli: v povprečju dnevno prevozimo med 35 in 50 km. BMW i3 nudi dve modelni različici: uveljavljenega BMW i3 (60 Ah) s stabilnim dosegom do največ 130 km pri vsakodnevni uporabi 130 km (nov evropski vozni cikel NEDC: 190 km). In novega BMW i3 (94 Ah) z akcijskim radijem do največ 200 km (NEDC: 300 km). Oba modela presežeta povprečno dnevno potrebo za tri oz. štirikrat. Kljub temu ničesar ne prepuščamo naključju: zanesljiv program analizira vse dejavnike, ki so pomembni za določitev dosega: slog vožnje, topografija, temperatura, način vožnje, načrtovanje poti, klima in ogrevanje se upoštevajo pri izračunu dosega. S tem ste vedno natančno obveščeni o svojem akcijskem radiju in svoje cilje lahko dosežete udobno in varno.

Range Extender po želji dodatno poveča užitek v vožnji: majhen in tih 2-litrski bencinski motor poganja generator, ki se po potrebi avtomatsko vklopi in stalno vzdržuje napolnjenost visokonapetostne baterije.

 • Toplotna črpalka: pretvori zrak v doseg

  Električna vozila se morajo ogrevati električno. Kajti ta nimajo na voljo motorja z notranjim zgorevanjem, kjer se zaostala toplota motorja lahko uporabi za ogrevanje. To ima lahko negativen vpliv na doseg. Zato smo zlasti za zimski čas razvili inovativen sistem toplotne črpalke, ki uporablja energijo zraka iz okolja. Dodatno razpoložljiva toplotna črpalka se aktivira avtomatsko in v primerjavi z običajnim ogrevanjem doseže do 50 % večjo energijsko učinkovitost. Medtem ko ostane udobje ogrevanja enako, se doseg glede na zunanjo temperaturo poveča do 30 %.

 • Načini vožnje: učinkovitost vas pripelje dlje

  V BMW i3 sami odločate, da povečate doseg, ki znaša v standardni nastavitvi COMFORT do 200 km. Če s stikalom za uravnavanje vozne dinamike izberete posebej učinkovita načina ECO PRO in ECO PRO+, se vaš akcijski radij dodatno poveča.

 • BMW i Remote App: bodite vedno povezani s svojim BMW i3

  Doba električne mobilnosti odpira vrata novim priložnostim, ki so doslej veljale kot nepredstavljive: Z BMW i Remote App lahko prek pametnega telefona ali pametne ure od vsepovsod nadzorujete BMW i3 in se kadar koli pozanimate o napolnjenosti baterije in električnem dosegu. Če je BMW i3 priklopljen na polnilnico, lahko postopek polnjenja udobno spremljate na daljavo. Lahko pa določite tudi čase odhoda, ko naj bo vaš BMW i3 napolnjen in predhodno temperiran. Po želji aplikacija analizira tudi vašo učinkovitost vožnje.

 • Dinamičen prikaz dosega: poštenost pripelje dlje

  Pri BMW i3 je bil dosledno prenovljen tudi prikaz dosega. Cilj je v tem, da ste v vsakem trenutku absolutno zanesljivo obveščeni o svojem dosegu. Kar se sliši tako enostavno, zahteva kompleksen program, ki je v stanju, da analizira množico dejavnikov v realnem času: podatki o slogu vožnje, topografiji, temperaturi, načinu vožnje, načrtovanju poti, klimi in ogrevanju se morajo oceniti v delčku sekunde. Rezultat: dinamičen prikaz dosega, ki ni le posebej natančen, ampak transparentno kaže tudi vpliv sloga vožnje in okoljskih dejavnikov.

POLNJENJE DOMA.

Naelektren užitek v vožnji se začne že pri polnjenju: ko gredo energijske rezerve vašega BMW i3 enkrat h koncu, ga lahko doma ponovno udobno napolnite. S pomočjo priloženega standardnega polnilnega kabla enostavno povežite BMW i3 z 230-voltno gospodinjsko vtičnico in visokonapetostna baterija je v manj kot 8 urah ponovno napolnjena 80 %.

Še hitreje in udobneje poteka polnjenje s polnilno postajo BMW i Wallbox ali BMW i Wallbox Pro, ki vam jo naša montažna služba z veseljem namesti. Glede na izvedbo se lahko vaš BMW i3 napolni do 80 % svoje kapacitete v manj kot treh urah. To je možno zaradi posebej visoke polnilne moči nove BMW i Wallbox, ki znaša do 11 kW za BMW i3 (94 Ah).

Z “bencinskim servisom” doma imate prav tako možnost, da koristite zeleno elektriko in samopridobljeno sončno energijo – za hitrejše polnjenje in še večjo trajnost.

BMW i WALLBOX.

Hitra. Varna. Učinkovita.

OBLIKA.

Nova BMW i Wallbox navduši s svežo obliko in zelo kakovostnimi materiali.

V vsakdanu pa domača polnilna postaja prepriča s svojo funkcionalnostjo. Kompaktne mere, funkcionalna oblika in dolg kabel olajšajo upravljanje in postopek polnjenja.

POSTOPEK POLNJENJA.

Zadostuje že priključitev polnilnega kabla – in postopek polnjenja se avtomatsko zažene.

Polnilna moč znaša do 7,4 kW (enofazna napetost) oz. 11 kW (trifazna napetost). S tem lahko svojega BMW i3 napolnite do 80 % kapacitete v manj kot treh urah. Postopek polnjenja postane hitrejši in udobnejši kot s serijsko priloženim standardnim polnilnim kablom (način 2).

Vaše vozilo se lahko med polnjenjem predhodno segreje ali shladi. Za to potrebna energija pa se ne zagotovi s pomočjo baterije vozila, kar poveča doseg.

MONTAŽA.

Izkoristite službo za montažna dela v okviru ponudbe vašega trgovca z vozili BMW.

S tem prejmete varno in individualno prilagojeno rešitev, ki poleg polnilne postaje in pregleda za izvedbo montaže, obsega tudi celovito montažno storitev na licu mesta.

Usposobljeni strokovnjaki med pregledom za izvedbo montaže preverijo možnosti namestitve polnilne postaje BMW i Wallbox neposredno pri vas doma. Po montaži BMW i Wallbox vas seznanijo z navodili o uporabi. 24-mesečno jamstvo vam zagotavlja zanesljivo obratovanje.

Z Online Pre-Check imate možnost, da neobvezujoče sami vnaprej preverite, če je vaša individualna situacija primerna za montažo BMW i Wallbox.

BMW i WALLBOX PRO.

Pametna. Trajnostna. Večfunkcionalna.

OBLIKA.

Več polnilne moči in inteligentna povezava s sistemi Smart Home ter upravljanja energije – BMW i Wallbox Pro združuje zelo kakovostno obliko s skrajno funkcionalnostjo.

Za upravljanje BMW i Wallbox Pro vam je na voljo 7-palčni zaslon na dotik, preko katerega lahko upravljate postopek polnjenja in imate najboljši pregled nad svojimi podatki porabe. Vnos kode PIN zanesljivo varuje vašo BMW i Wallbox Pro pred nepooblaščenimi dostopi. Po zaslugi visoke namestitve kabla poteka električno polnjenje tako enostavno kot pri običajnem avtomatu za točenje goriva. Optimalna dolžina kabla BMW i Wallbox Pro prepreči neželen stik s tlemi in spotikanja. Atraktivne črte v LED tehniki vas obveščajo o aktualnem statusu polnjenja.

KONCEPT UPRAVLJANJA.

Integriran 7-palčni zaslon na dotik je osrednji upravljalni element BMW i Wallbox Pro, ki vam omogoča individualne nastavitve. Upravljanje lahko poteka na prostem in deluje v vsakem vremenu ter celo, če nosite rokavice. Senzor se odziva avtomatsko, kakor hitro se približate polnilni postaji in aktivira zaslon.

Na njem se med drugim prikažejo aktualni podatki porabe in informacije o predhodnih ciklih polnjenja.

Če svojo BMW i Wallbox Pro priključite na domače električno omrežje, lahko s pomočjo BMW i Wallbox Remote App od doma prikličete in upravljate vse funkcije tudi prek svojega pametnega telefona ali tablice.

POSTOPEK POLNJENJA.

Zadostuje že priključitev polnilnega kabla – in postopek polnjenja se zažene v skladu z vašimi osebnimi nastavitvami.

S svojo večjo polnilno močjo do 7,4 kW podpira BMW i Wallbox Pro posebej hitro oskrbo električnega toka v baterijo električnega vozila oz. priključnega hibrida. Visokonapetostna baterija v BMW i3 se lahko tako napolni do 80 % v manj kot treh urah.

Sami se odločite, s katero vrsto električne energije boste polnili svoje vozilo. Inteligentno upravljanje polnjenja BMW i Wallbox Pro z električnim števcem vam omogoča uporabo samopridobljene električne energije za postopek polnjenja. Tako lahko npr. svojo domačo solarno napravo uporabljate kot zasebni vir energije za mobilnost brez emisij. Če samopridobljena energija ni na voljo, BMW i Wallbox Pro avtomatsko uporablja elektriko iz električnega omrežja.

SAMOPRIDOBLJENA ELEKTRIKA.

S pomočjo dodatnega električnega števca BMW i Wallbox Pro se lahko vaša solarna naprava integrira v postopek polnjenja vašega vozila. BMW i Wallbox Pro izpopolni postopek polnjenja glede na razpoložljivost vaše elektrike iz solarne naprave in s tem skrbi za skrajno obliko mobilnosti brez emisij.

BMW i vam v sodelovanju s premium ponudniki solarnih sistemov omogoča uporabo samopridobljene solarne električne energije. Naši partnerji vam zagotovijo po meri izdelane celovite pakete solarnih rešitev za montažo na strehi hiše in garaže ali avtomobilskem nadstrešku. Informacije o individualnih solarnih ponudbah našega partnerja Solarwatt GmbH boste našli tukaj.

UPORABNIŠKO SKRBNIŠTVO.

Z uporabniškim skrbništvom BMW i Wallbox Pro imate svojo električno porabo vedno pred očmi.

Če svoje vozilo uporabljate kot službeno vozilo, skrbi integriran števec za ločeno zapisovanje porabljene elektrike in vam s tem zagotavlja jasen pregled za povračilo stroškov.

Podatki o električni porabi se lahko po potrebi prek elektronske pošte pošljejo neposredno iz BMW i Wallbox Pro.

UPRAVLJANJE OBREMENITVE.

BMW i Wallbox Pro po zaslugi integriranega upravljanja obremenitve prepozna, koliko elektrike se trenutno porablja v vašem domu in avtomatsko prilagodi moč polnjenja.

S tem se poskrbi za skrajno učinkovitost polnjenja v skladu z vsemi električnimi porabniki v vašem gospodinjstvu.

Aktualna situacija vašega domačega električnega omrežja je stalno nazorno prikazana na zaslonu na dotik.

SISTEM SMART HOME.

Z dodatno povezavo s sistemi Smart Home, kot jih nudita npr. myGEKKO in Loxone, se BMW i Wallbox Pro odlično integrira v vašem domu.

S tem lahko izbrane funkcije vašega sistema Smart Home upravljate neposredno prek BMW i Wallbox Pro. In še preden se vožnja začne, vas polnilna postaja seznani s trenutnim vremenskim poročilom.

MONTAŽA.

Izkoristite prednosti montažne službe BMW i.

S tem prejmete varno in individualno prilagojeno rešitev, ki poleg pregleda za izvedbo montaže, obsega tudi celovito montažno storitev na licu mesta.

Usposobljeni strokovnjaki med pregledom za izvedbo montaže preverijo možnosti namestitve polnilne postaje neposredno pri vas doma. Po montaži BMW i Wallbox Pro ste seznanjeni z navodili za uporabo polnilne postaje in skupaj z vašim partnerjem montaže ustvarite svoj prvi uporabniški račun. 24-mesečno jamstvo vam zagotavlja zanesljivo obratovanje.

Z Online Pre-Check imate možnost, da neobvezujoče sami vnaprej preverite, če je vaša individualna situacija primerna za montažo BMW i Wallbox Pro.

GREEN ENERGY.

Vožnja brez emisij je lahko še bolj okolju prijazna, če uporabljate trajnostno pridobljeno električno energijo. S pogodbo o odjemu zelene elektrike našega partnerja NATURSTROM AG se vaše vozilo 100 % oskrbuje z energijo iz vetrnih in hidroelektrarn. V povsem električnem režimu obratovanja se tako vozite popolnoma brez emisij. Hkrati lahko z inovativnimi solarnimi sistemi ponudnika SOLARWATT GmbH polnite svojega BMW i3 s samopridobljeno sončno energijo. Vseeno za kateri vir energije se odločite: z nasveti in dejanji smo vam vedno na voljo. To še posebej velja za našo montažno službo, ki vam namesti polnilno postajo in jo spravi v pogon.

Z BMW i3 postane vsaka vtičnica bencinski servis.

Z BMW i3 postane vsaka vtičnica bencinski servis.

POLNJENJE NA JAVNI TOČKI.

Obstaja veliko razlogov, da ste s svojim BMW i3 na poti – in prav tako veliko priložnosti, da ga medtem polnite. Praktičnost: z BMW i3 lahko uporabljate javne polnilnice z izmeničnim (AC) in enosmernim tokom (DC). To vas dela bolj fleksibilne in vam omogoča, da čim hitreje napolnite vozilo. Kajti pri javni polnilnici tipa DC se energija z enakomerno močnim električnim tokom prenaša neposredno v visokonapetostni zbiralnik baterije vozila. BMW i3 se s tem napolni do 80 % v manj kot 30 minutah. Če polnilnica tipa DC ni na voljo, lahko svojega BMW i3 prav tako polnite na polnilnici tipa AC, kjer se v manj kot treh urah napolni do 80 %. Na ta način so javne polnilne postaje tipa AC primerne zlasti za učinkovito polnjenje čez noč ali pri daljšem parkiranju podnevi.

 • ChargeNow: naelektren užitek v vožnji raste

  Naredite polnjenje na javni točki enostavno s ChargeNow. Storitev mobilnosti BMW i združi polnilne postaje različnih ponudnikov v veliko omrežje. Tako hitreje in udobneje poiščete možnost, da svojega BMW i3 napolnite med potjo – kjer koli se trenutno nahajate in tudi s prikazom hitrih polnilnic tipa DC. BMW i ConnectedDrive vam glede na vašo trenutno lokacijo prikaže vse razpoložljive polnilne postaje: v navigacijskem sistemu, prek aplikacije na pametnem telefonu ali na spletnem mestu ChargeNow.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah):
  Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,9

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah):
  Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,6/13,1*

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah) z Range Extender:
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 13
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) z Range Extender:
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 12
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,3/11,9**
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

  * Set platišč 2: 20" Styling 431.
  ** Set platišč 2: 20“ Winterräder


  Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predhodnega temperiranja.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.