HITREJE DO CILJA. Z UŽITKOM IN BREZ EMISJ.

Doseg, polnjenje in učinkovitost novega vozila BMW i3.

HITREJE DO CILJA. Z UŽITKOM IN BREZ EMISJ.

Doseg, polnjenje in učinkovitost novega vozila BMW i3.

HITREJE DO CILJA. Z UŽITKOM IN BREZ EMISJ.Doseg, polnjenje in učinkovitost novega vozila BMW i3.

Vozilo BMW i3 ima vse, kar potrebujete, da se soočite z izzivi moderne mobilnosti – in jih neslišno presežete. Baterijo lahko na hitri polnilni postaji napolnite do 80 % njene zmogljivosti v samo 42 minutah. Inteligentno upravljanje energije pa naredi vozilo fleksibilno in skrajno učinkovito – tako v mestnem prometu kot na dolgih razdaljah.

Read more
BMW i

MOČNEJE. DALJ. DLJE.

Napredovanje še nikoli ni bilo tako enostavno: vozilo BMW i3 lahko prevozi 260 kilometrov na dan z razširjenim dosegom. Nova visokozmogljiva baterija zdaj oskrbuje elektromotor s še več energije. Vi pa dobite še več električnega užitka v vožnji.

HITRO IN ENOSTAVNO POLNJENJE VSEPOVSOD.

Polnjenje še nikoli ni bilo tako preprosto: inteligentne možnosti polnjenja vozila BMW i3 omogočajo fleksibilnost in udobje na najvišjem nivoju. Z digitalnimi storitvami lahko postopek polnjenja načrtujete še bolj pregledno kot prej – ne glede na to, ali ste doma ali naokrog.

 • Polnjenje doma

  S polnilnimi postajami BMW i Wallbox, BMW Wallbox Plus in BMW i Wallbox Connect lahko polnite svoje vozilo BMW i3 doma hitro, varno in udobno. V manj kot treh urah bo baterija napolnjena do 80 % svoje kapacitete. To je mogoče zaradi trifazne polnilne moči nove BMW i Wallbox*, ki znaša do 11 kW za vozilo BMW i3. Montažna služba BMW i bo poskrbela, da bodo namestitev vaše polnilne postaje BMW i Wallbox izvedli usposobljeni strokovnjaki. Obenem imate tudi možnost koriščenja zelene elektrike in lastno proizvedene sončne energije – za še večjo trajnost.
  * Polnilna postaja Wallbox omogoča polnilno moč do 22 kW.

 • Polnjenje na poti

  Obstaja veliko razlogov, da ste na poti s svojim vozilom BMW i3 – in prav tako veliko priložnosti, da ga pri tem polnite. Praktični vidik: z vozilom BMW i3 lahko uporabljate javne polnilne postaje z izmeničnim (AC) in enosmernim tokom (DC). To vas dela bolj fleksibilne in vam omogoča, da čim hitreje napolnite svoje vozilo. Kajti pri javni polnilni postaji tipa DCpolnilni postaji z enosmernim tokom (DC) se energija z enakomerno močnim električnim tokom prenaša naravnost v visokonapetostni zbiralnik baterije vozila. Vozilo BMW i3 je tako do 80 % svoje kapacitete napolnjeno v manj kot 39 minutah. Alternativno lahko svoje vozilo BMW i3 napolnite tudi na polnilni postaji AC do 80 % polnilne kapacitete v manj kot treh urah. Javne polnilne postaje AC pa so primerne zlasti za polnjenje pri daljšem parkiranju podnevi, na primer med nakupovanjem.

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,1
  Električni doseg v km (kombiniran): 359
  Električni doseg v praksi v km: do 260

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 z Range Extender* (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 13
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,5
  Električni doseg v km (kombiniran): 235
  Skupni električni doseg v praksi v km: do 380

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3s (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,6–14,0
  Električni doseg v km (kombiniran): 330–345
  Električni doseg v praksi v km: do 260

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3s z Range Extender* (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 14
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,5
  Električni doseg v km (kombiniran): 220
  Skupni električni doseg v praksi v km: do 380

  * Vrednosti so izmerjene v skladu s preskusnim ciklom NEDC.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, izbrane poti, vremenskih razmer, uporabe ogrevanja/hlajenja in predhodnega temperiranja.

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko spreminja med konfiguracijo.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (2), so začasne.

  Vrednosti za vozila so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.