HITREJE DO CILJA. Z UŽITKOM IN BREZ EMISJ.

Doseg, polnjenje in učinkovitost novega vozila BMW i3.

HITREJE DO CILJA. Z UŽITKOM IN BREZ EMISJ.

HITREJE DO CILJA. Z UŽITKOM IN BREZ EMISJ.Doseg, polnjenje in učinkovitost novega vozila BMW i3.

Vozilo BMW i3 ima vse, kar potrebujete, da se soočite z izzivi moderne mobilnosti – in jih neslišno presežete. Baterijo lahko na hitri polnilni postaji napolnite do 80 % njene zmogljivosti v samo 42 minutah. Inteligentno upravljanje energije pa naredi vozilo fleksibilno in skrajno učinkovito – tako v mestnem prometu kot na dolgih razdaljah.

Preberi več
BMW i

MOČNEJE. DALJ. DLJE.

Napredovanje še nikoli ni bilo tako enostavno: vozilo BMW i3 lahko prevozi 260 kilometrov na dan z razširjenim dosegom. Nova visokozmogljiva baterija zdaj oskrbuje elektromotor s še več energije. Vi pa dobite še več električnega užitka v vožnji.

HITRO IN ENOSTAVNO POLNJENJE VSEPOVSOD.

Polnjenje še nikoli ni bilo tako preprosto: inteligentne možnosti polnjenja vozila BMW i3 omogočajo fleksibilnost in udobje na najvišjem nivoju. Z digitalnimi storitvami lahko postopek polnjenja načrtujete še bolj pregledno kot prej – ne glede na to, ali ste doma ali naokrog.

 • Polnjenje doma

  S polnilnimi postajami BMW i Wallbox, BMW Wallbox Plus in BMW i Wallbox Connect lahko polnite svoje vozilo BMW i3 doma hitro, varno in udobno. V manj kot treh urah bo baterija napolnjena do 80 % svoje kapacitete. To je mogoče zaradi trifazne polnilne moči nove BMW i Wallbox*, ki znaša do 11 kW za vozilo BMW i3. Montažna služba BMW i bo poskrbela, da bodo namestitev vaše polnilne postaje BMW i Wallbox izvedli usposobljeni strokovnjaki. Obenem imate tudi možnost koriščenja zelene elektrike in lastno proizvedene sončne energije – za še večjo trajnost.
  * Polnilna postaja Wallbox omogoča polnilno moč do 22 kW.

 • Polnjenje na poti

  Obstaja veliko razlogov, da ste na poti s svojim vozilom BMW i3 – in prav tako veliko priložnosti, da ga pri tem polnite. Praktični vidik: z vozilom BMW i3 lahko uporabljate javne polnilne postaje z izmeničnim (AC) in enosmernim tokom (DC). To vas dela bolj fleksibilne in vam omogoča, da čim hitreje napolnite svoje vozilo. Kajti pri javni polnilni postaji tipa DCpolnilni postaji z enosmernim tokom (DC) se energija z enakomerno močnim električnim tokom prenaša naravnost v visokonapetostni zbiralnik baterije vozila. Vozilo BMW i3 je tako do 80 % svoje kapacitete napolnjeno v manj kot 39 minutah. Alternativno lahko svoje vozilo BMW i3 napolnite tudi na polnilni postaji AC do 80 % polnilne kapacitete v manj kot treh urah. Javne polnilne postaje AC pa so primerne zlasti za polnjenje pri daljšem parkiranju podnevi, na primer med nakupovanjem.

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i3:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0.0
  Poraba električne energije v kWh/100 km: 15.3 / 16.3
  Električni doseg v km (kombiniran): 308.0 / 285.0

  Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i3s:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0.0
  Poraba električne energije v kWh/100 km: 16.2 / 16.5
  Električni doseg v km (kombiniran): 284.0 / 279.0

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html