VIZIONARSKA IZ VSAKEGA ZORNEGA KOTA.

Oblika novega vozila BMW i3.

VIZIONARSKA IZ VSAKEGA ZORNEGA KOTA.

VIZIONARSKA IZ VSAKEGA ZORNEGA KOTA.Oblika novega vozila BMW i3.

Vozilo BMW i3 ne sledi nobenemu trendu, je izraz samozavestnega življenjskega sloga. Oblikovano je v progresivnem oblikovnem jeziku in odraža jasnost navzven ter salonski značaj navznoter. Opremljeno je z lahkostjo, ki navdušuje s trajnostnimi materiali in funkcionalnimi podrobnostmi. Vozilo, ki s svojo individualnostjo določa trende.

Preberi več

DUH ČASA, MODERNO INTERPRETIRAN.

MODERNA Z VSEH STRANI.

Zunanjost vozila BMW i3 sporoča športnost že na prvi pogled. Kratki previsi in dvobarvno lakirane površine izoblikujejo sodobno obliko. Izbirni paket Sport to jasno izraža s številnimi podrobnostmi. Na primer z 20-palčnimi platišči iz lahke zlitine v barvi Jetblack ali dvobarvni izvedbi in z večjo kolotečino, tako da se samozavestna športnost prepričljivo prenaša na cesto. Športno podvozje, spuščeno za deset milimetrov, in aerodinamična pragova na straneh pa dopolnjujejo dinamičen videz.

Preberi več

Z VKLJUČENIM ODPRTIM PROSTOROM.

Edinstven občutek prostora v notranjosti vozila BMW i3 postane očiten ob pogledu na odprta vrata v slogu kočije. Odprta, vabljiva konstrukcija naredi vstopanje in natovarjanje enostavno in udobno. Pri tem pa varnost ni zanemarjena, saj varovalno funkcijo B-stebrička prevzamejo kar zaprta vrata.

Preberi več

OČARA NA PRVI POGLED.

Na obrazu vozila BMW i3 piše dinamika. Serijska LED žarometa v obliki črke U spremljata simbol blagovne znamke na obeh straneh: zaprto ledvičko. Odbijač pod njimi pa vizualno razširi sprednji del vozila z velikima smernikoma in mu s tem daje zelo močno izrazitost.

Preberi več

JASNO IZRAŽENA ŠPORTNOST.

Zadnji odbijač, ki spominja na difuzor, meri 40 mm več kot pri predhodniku in določa širino zadka. Napisa „eDrive“ in „i3“ na steklenih vratih prtljažnika sta pomaknjena skrajno navzven, s čimer dodatno poudarjata športno in stabilno držo. Modri poudarki BMW i v logotipu, ki so v kontrastu z značilnim oblikovnim poudarkom Black Belt, pa nadalje izpostavijo izrazito športnost.

Preberi več

NAJVEČJI UČINEK JE V PODROBNOSTIH.

Izbrani poudarki zaokrožijo vsak videz. Vozilo BMW i3 ga kaže v najbolj čisti obliki. A-stebriček in stebrički strehe v črni barvi visok sijaj z okrasno letvijo v mat kromu so primeri prefinjenih podrobnosti, ki lepo poudarjajo inovativno obliko vozila in mu dajejo pridih elegance.

Preberi več

SIJOČA NAVZOČNOST.

Od dnevnih luči do smernikov ter zasenčenih in dolgih luči so vse funkcije žarometov na voljo v LED tehnologiji, ki varčuje z energijo. LED žarometi razpolagajo s samodejnim uravnavanjem dolžine svetlobnega snopa, medtem ko z odlično osvetlitvijo in barvo svetlobe, ki je podobna dnevni svetlobi, izboljšajo varnost ponoči in v slabih vremenskih razmerah.

Izbirni LED žarometi z razširjeno funkcionalnostjo vključujejo matrični modul z zasenčeno in dolgo lučjo ter lučjo za osvetlitev notranje strani ovinka.

Preberi več

SPREMENITA NOČ V DAN.

LED enoti zadnjih luči v obliki črke U, ki je značilna za znamko BMW i, obsegata zadnjo in zavorno luč ter smernik. Enoti luči, ki zagotavljata dobro vidljivost tudi v slabih vremenskih razmerah, segata od boka karoserije do zastekljenih vrat prtljažnika. Žarometa za vzvratno vožnjo, zadnji luči za meglo in odsevnika so vgrajeni v odbijač.

Preberi več

Z LAHKOTO VEČ AGILNOSTI.

Kot del inteligentne zasnove lahke konstrukcije, karbonska streha iz plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni (CFRP), prispeva k zmanjšanju skupne mase vozila in hkrati zniža njegovo težišče. To privede do povečane agilnosti in dinamike pri vožnji skozi ovinke, pospeševanju in zaviranju.

Preberi več

DINAMIKA IZ GLOBINE.

Paket Sport poudarja dinamiko vozila BMW i3. Vključuje 20-palčna platišča iz lahke zlitine z dvojnimi kraki dvobarvnega videza ali izbirno v barvi Jetblack s kombiniranimi pnevmatikami, športno podvozje s spuščeno lego za 10 mm, široke obrobe na okrovih koles in aerodinamična pragova na straneh v črni barvi visokega sijaja.

Preberi več

EDINSTVEN ZNAČAJ S ŠTEVILNIMI FASETAMI.

Individualnost pozna veliko izraznih oblik. Prav tako kot moderna barvna shema vozila BMW i3, ki obsega šest briljantnih lakiranj. Prvič na voljo: elegantno Imperial Blue in močno Melbourne Red, oba s kovinskim poudarkom Frozen Grey. Čudovito usklajena 19 in 20-palčna lita alu. platišča različnih oblik nadalje povečajo vrednost progresivnega zunanjega videza.

BLISKOVITO. IN NABITO S ČUSTVI.

BLISKOVITO. IN NABITO S ČUSTVI.

   

DOSEG, POLNJENJE IN UČINKOVITOST.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i3:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0.0
  Poraba električne energije v kWh/100 km: 15.3 / 16.3
  Električni doseg v km (kombiniran): 308.0 / 285.0

  Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i3s:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0.0
  Poraba električne energije v kWh/100 km: 16.2 / 16.5
  Električni doseg v km (kombiniran): 284.0 / 279.0

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html