VIZIONARSKA IZ VSAKEGA ZORNEGA KOTA.

Oblika novega vozila BMW i3.

VIZIONARSKA IZ VSAKEGA ZORNEGA KOTA.

Oblika novega vozila BMW i3.

VIZIONARSKA IZ VSAKEGA ZORNEGA KOTA.Oblika novega vozila BMW i3.

Vozilo BMW i3 ne sledi nobenemu trendu, je izraz samozavestnega življenjskega sloga. Oblikovano je v progresivnem oblikovnem jeziku in odraža jasnost navzven ter salonski značaj navznoter. Opremljeno je z lahkostjo, ki navdušuje s trajnostnimi materiali in funkcionalnimi podrobnostmi. Vozilo, ki s svojo individualnostjo določa trende.

Read more
BMW i

DUH ČASA, MODERNO INTERPRETIRAN.

MODERNA Z VSEH STRANI.

Zunanjost vozila BMW i3 sporoča športnost že na prvi pogled. Kratki previsi in dvobarvno lakirane površine izoblikujejo sodobno obliko. Izbirni paket Sport to jasno izraža s številnimi podrobnostmi. Na primer z 20-palčnimi platišči iz lahke zlitine v barvi Jetblack ali dvobarvni izvedbi in z večjo kolotečino, tako da se samozavestna športnost prepričljivo prenaša na cesto. Športno podvozje, spuščeno za deset milimetrov, in aerodinamična pragova na straneh pa dopolnjujejo dinamičen videz.

Read more

Z VKLJUČENIM ODPRTIM PROSTOROM.

Edinstven občutek prostora v notranjosti vozila BMW i3 postane očiten ob pogledu na odprta vrata v slogu kočije. Odprta, vabljiva konstrukcija naredi vstopanje in natovarjanje enostavno in udobno. Pri tem pa varnost ni zanemarjena, saj varovalno funkcijo B-stebrička prevzamejo kar zaprta vrata.

Read more

OČARA NA PRVI POGLED.

Na obrazu vozila BMW i3 piše dinamika. Serijska LED žarometa v obliki črke U spremljata simbol blagovne znamke na obeh straneh: zaprto ledvičko. Odbijač pod njimi pa vizualno razširi sprednji del vozila z velikima smernikoma in mu s tem daje zelo močno izrazitost.

Read more

JASNO IZRAŽENA ŠPORTNOST.

Zadnji odbijač, ki spominja na difuzor, meri 40 mm več kot pri predhodniku in določa širino zadka. Napisa „eDrive“ in „i3“ na steklenih vratih prtljažnika sta pomaknjena skrajno navzven, s čimer dodatno poudarjata športno in stabilno držo. Modri poudarki BMW i v logotipu, ki so v kontrastu z značilnim oblikovnim poudarkom Black Belt, pa nadalje izpostavijo izrazito športnost.

Read more

NAJVEČJI UČINEK JE V PODROBNOSTIH.

Izbrani poudarki zaokrožijo vsak videz. Vozilo BMW i3 ga kaže v najbolj čisti obliki. A-stebriček in stebrički strehe v črni barvi visok sijaj z okrasno letvijo v mat kromu so primeri prefinjenih podrobnosti, ki lepo poudarjajo inovativno obliko vozila in mu dajejo pridih elegance.

Read more

SIJOČA NAVZOČNOST.

Od dnevnih luči do smernikov ter zasenčenih in dolgih luči so vse funkcije žarometov na voljo v LED tehnologiji, ki varčuje z energijo. LED žarometi razpolagajo s samodejnim uravnavanjem dolžine svetlobnega snopa, medtem ko z odlično osvetlitvijo in barvo svetlobe, ki je podobna dnevni svetlobi, izboljšajo varnost ponoči in v slabih vremenskih razmerah.

Izbirni LED žarometi z razširjeno funkcionalnostjo vključujejo matrični modul z zasenčeno in dolgo lučjo ter lučjo za osvetlitev notranje strani ovinka.

Read more

SPREMENITA NOČ V DAN.

LED enoti zadnjih luči v obliki črke U, ki je značilna za znamko BMW i, obsegata zadnjo in zavorno luč ter smernik. Enoti luči, ki zagotavljata dobro vidljivost tudi v slabih vremenskih razmerah, segata od boka karoserije do zastekljenih vrat prtljažnika. Žarometa za vzvratno vožnjo, zadnji luči za meglo in odsevnika so vgrajeni v odbijač.

Read more

Z LAHKOTO VEČ AGILNOSTI.

Kot del inteligentne zasnove lahke konstrukcije, karbonska streha iz plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni (CFRP), prispeva k zmanjšanju skupne mase vozila in hkrati zniža njegovo težišče. To privede do povečane agilnosti in dinamike pri vožnji skozi ovinke, pospeševanju in zaviranju.

Read more

DINAMIKA IZ GLOBINE.

Paket Sport poudarja dinamiko vozila BMW i3. Vključuje 20-palčna platišča iz lahke zlitine z dvojnimi kraki dvobarvnega videza ali izbirno v barvi Jetblack s kombiniranimi pnevmatikami, športno podvozje s spuščeno lego za 10 mm, široke obrobe na okrovih koles in aerodinamična pragova na straneh v črni barvi visokega sijaja.

Read more

EDINSTVEN ZNAČAJ S ŠTEVILNIMI FASETAMI.

Individualnost pozna veliko izraznih oblik. Prav tako kot moderna barvna shema vozila BMW i3, ki obsega šest briljantnih lakiranj. Prvič na voljo: elegantno Imperial Blue in močno Melbourne Red, oba s kovinskim poudarkom Frozen Grey. Čudovito usklajena 19 in 20-palčna lita alu. platišča različnih oblik nadalje povečajo vrednost progresivnega zunanjega videza.

BLISKOVITO. IN NABITO S ČUSTVI.

BLISKOVITO. IN NABITO S ČUSTVI.

   

DOSEG, POLNJENJE IN UČINKOVITOST.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,1
  Električni doseg v km (kombiniran): 359
  Električni doseg v praksi v km: do 260

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 z Range Extender* (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 13
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,5
  Električni doseg v km (kombiniran): 235
  Skupni električni doseg v praksi v km: do 380

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3s (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,6–14,0
  Električni doseg v km (kombiniran): 330–345
  Električni doseg v praksi v km: do 260

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3s z Range Extender* (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 14
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,5
  Električni doseg v km (kombiniran): 220
  Skupni električni doseg v praksi v km: do 380

  * Vrednosti so izmerjene v skladu s preskusnim ciklom NEDC.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, izbrane poti, vremenskih razmer, uporabe ogrevanja/hlajenja in predhodnega temperiranja.

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko spreminja med konfiguracijo.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (2), so začasne.

  Vrednosti za vozila so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.