PODPIRAJO VAŠO MOBILNOST.

Povezljivost in asistenčni sistemi za voznika novega vozila BMW i3.

PODPIRAJO VAŠO MOBILNOST.

Povezljivost in asistenčni sistemi za voznika novega vozila BMW i3.

PODPIRAJO VAŠO MOBILNOST.Povezljivost in asistenčni sistemi za voznika novega vozila BMW i3.
BMW i

BMW CONNECTED POVEŽE VAŠE VSAKODNEVNO ŽIVLJENJE Z NAELEKTRENIM UŽITKOM V VOŽNJI.

Povežite se s svojim vozilom BMW. Aplikacija BMW Connected je vaša digitalna pomočnica mobilnosti, ki skrbi za vaše potrebe pred in med vožnjo. Dostopajte do svojega avtomobila s pametnim telefonom, pametno uro ali Amazon Echo, pošljite cilje v navigacijski sistem ali prejemajte opomnike za sestanke in bodite prepričani, da boste nanje prispeli pravočasno.

AMAZON ALEXA CAR INTEGRATION.

AMAZON ALEXA CAR INTEGRATION.

"Alexa, dodaj čajne vrečke na nakupovalni seznam." ali "Alexa, predvajaj pesem od Pink.". Z Amazon Alexa Car Integration lahko Amazonovo glasovno pomočnico uporabljate v svojem vozilu tako udobno, kot ste navajeni doma. Alexini odgovori bodo prikazani tudi kot vizualna povratna informacija na nadzornem prikazovalniku vašega vozila.

Storitev bo kmalu na voljo.

* Amazon, Alexa in vsi povezani logotipi so blagovne znamke Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic.

CONTROL MY HOME.

CONTROL MY HOME.

"Ali sem ugasnil luči in klimatsko napravo?" S Control my Home vam ni treba skrbeti, saj lahko prek nadzornega prikazovalnika svojega vozila BMW neposredno nadzirate glavne funkcije pametnega doma. Poleg tega pa imate na voljo pregled najpomembnejših informacij svojega povezanega doma. Veljavnost znaša tri leta.

SPROŠČENA MOBILNOST.

GLAVNI NAČRTOVALEC.

Kam naprej? Poiščite nove cilje znotraj aplikacije BMW Connected in jih pošljite neposredno v navigacijski sistem svojega vozila BMW. Takoj, ko ste v avtomobilu in povezani s svojim pametnim telefonom prek povezave Bluetooth, lahko zaženete vodenje do cilja z enim klikom.

Read more

PRIPRAVLJENI. ZDAJ!

Ali sem zaklenil vrata avtomobila? Kje točno sem parkiral? Z eDrive Remote Services lahko to udobno preverite prek aplikacije BMW Connected na svojem pametnem telefonu. Poleg tega uravnajte temperaturo, zaklenite vozilo ali aktivirajte svetlobni signal na daljavo, če je to potrebno. Veljavnost znaša tri leta.

Read more

OSTANITE V STIKU.

S funkcijo Share Live Trip Status je vprašanje, kdaj pridete domov, odveč. Neposredno iz vozila ali prek aplikacije Connected lahko izbrane osebe obvestite o svoji točni lokaciji, cilju in času prihoda. Informacije vaše vožnje pa lahko prejemniki spremljajo v živo. Veljavnost znaša eno leto.

Read more

ASISTENCA ZA VOZNIKA Z JAMSTVOM UDOBJA.

Na asistenčne sisteme za voznika v vozilu BMW i3 se lahko vedno zanesete. Situacije, kot je kolona, počasi premikajoč se promet ali parkiranje, opravijo popolnoma avtomatizirano in zanesljivo. Varnost in udobje z najmodernejšo tehnologijo – da se lahko v celoti osredotočite na vožnjo.

 • Driving Assistant Plus

  Oprema Driving Assistant Plus skrbi za znatno večjo varnost in udobje. Ta obsega opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja v mestu, informacije Speed Limit, asistenta za uravnavanje hitrosti s kamero in funkcijo Stop&Go ter asistenta pri zastoju.

 • Parkirni asistent

  Parkirni asistent olajša parkiranje na parkirna mesta, ki ležijo vzporedno s cesto. Na nadzornem prikazovalniku se prikažejo in izberejo primerna parkirna mesta. Ko vklopite smernik in držite pritisnjeno tipko PDC, sistem prevzame izbiro prestave, krmiljenje, dodajanje plina in zavoro ter tako popolnoma samodejno parkira.

DODANA VREDNOT ZA VAŠO MOBILNOST.

CHARGENOW.

ChargeNow – upravlja ga 100-odstotno hčerinsko podjetje BMW "Digital Charging Solutions GmbH" – ponuja celovito storitev za polnjenje v stalno rastoči in trenutno največji mreži javnih polnilnih postaj na svetu. Polnilne postaje omrežja ChargeNow se prikažejo v navigacijskem sistemu, prek aplikacije in na spletu.

Read more

PARKNOW.

ParkNow je inovativna digitalna parkirna storitev podjetja BMW Group, ki omogoča brezgotovinsko parkiranje ob robu ceste in v parkirnih hišah prek aplikacije. Priročna funkcija za začetek in konec parkiranja z do minute natančnim zaračunavanjem pomeni, da ne boste več prejemali glob ali plačali preveč.

Read more

REACHNOW.

ReachNow offers a portfolio of extended OnDemand mobility solutions for the BMW Group in the USA and China.
Read more

DRIVENOW.

DriveNow je fleksibilna souporaba vozil podjetja BMW Group. Stranke lahko spontano rezervirajo in si izposodijo vozila, kadar in kjer jih potrebujejo. Razpoložljiva vozila so na voljo prek aplikacije DriveNow, spletne strani ali neposredno na ulici. Obračunavanje voženj poteka na minuto natančno.

Read more

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,1
  Električni doseg v km (kombiniran): 359
  Električni doseg v praksi v km: do 260

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 z Range Extender* (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 13
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,5
  Električni doseg v km (kombiniran): 235
  Skupni električni doseg v praksi v km: do 380

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3s (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,6–14,0
  Električni doseg v km (kombiniran): 330–345
  Električni doseg v praksi v km: do 260

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3s z Range Extender* (2):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 14
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,5
  Električni doseg v km (kombiniran): 220
  Skupni električni doseg v praksi v km: do 380

  * Vrednosti so izmerjene v skladu s preskusnim ciklom NEDC.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, izbrane poti, vremenskih razmer, uporabe ogrevanja/hlajenja in predhodnega temperiranja.

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko spreminja med konfiguracijo.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (2), so začasne.

  Vrednosti za vozila so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.