ŠPORTNO VOZILO PRIHODNOSTI.

BMW i

BMW i8.

ŠPORTNO VOZILO PRIHODNOSTI.

BMW i8.

ŠPORTNO VOZILO PRIHODNOSTI.BMW i8.
BMW i

Pospešek 0–100 km/h v s

4.4

Kombinirana poraba v l/100km

2.1

Kombinirane emisije CO2 v g/km

49

Električen doseg v km

do 37

Športno vozilo, zamišljeno na novo. Bolj učinkovito – npr. zaradi inteligentne lahke konstrukcije iz karbonskih vlaken in aerodinamičnega oblikovanja. Bolj trajnostno – z zelo učinkovito tehnologijo BMW eDrive in obnovljivimi materiali v notranjosti. Brez izgub pri dinamiki in njegovem športnem videzu. Brez sklepanja kompromisov. Optimalna kombinacija užitka v vožnji in odgovornosti. BMW i8 je priključni hibrid, ki v sebi združuje prednosti inovativne tehnologije elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem. Rezultat je izjemno vozno doživetje – pri ekstremno majhni porabi in nizkih emisijah.

Nova definicija športnega vozila: BMW i8.

Progresiven užitek v vožnji.

BMW i8 je pripravljen, da korenito spremeni svoj razred vozil. Kot prvo športno vozilo z vrednostmi porabe in emisij majhnega avta. Moč priključnega hibrida, med drugim, leži v odlični sinhronizaciji elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem, ki na cesti opozori nase z maksimalno učinkovitostjo in dinamiko. Prvo športno vozilo, ki pospeši celo duh časa.

Oblika.

BMW i8 s svojim celotnim konceptom uteleša uresničeno vizijo modernega in trajnostnega športnega vozila. Zelo vznemirjajoča oblika v trenutku demonstrira, katere kvalitete lahko ponudi BMW i8. Pri tem pa se ne zanaša le na svoj značaj športnega vozla. Njegova estetika sledi tudi funkcionalnim ciljem: več aerodinamike za maksimalno učinkovitost.

Pogon.

BMW i8 ponuja veliko več od gole športnosti. S svojim edinstvenim pogonskim konceptom na novo izumlja športno mobilnost. Kajti zmogljiv vtični hibridni sistem s kombinacijo tehnologije BMW eDrive in 1,5-litrskega 3-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo, združuje prednosti elektromotorja in bencinskega motorja v neprimerljivo vozno doživetje.

LED oblika luči z lasersko lučjo.

Dodatna tehnologija laserske luči za dolgo luč poveča domet in izboljša osvetlitev cestišča. Pri tem je potreben le delček energije običajnih žarometov.

4,4 S

Izjemna kombinacija elektromotorja in zmogljivega bencinskega motorja tvori osnovo za najbolj inovativno športno vozilo našega časa – BMW i8. Športen značaj vozila je občuten v vsakem trenutku: precizno součinkovanje zgorevalnega motorja in električnega pogona v isti meri skrbi za učinkovitost in dinamiko.