BMW i

360° ELECTRIC – UDOBNA E-MOBILNOST VEDNO IN POVSOD.

Polnjenje BMW i8.

Obsežen servisni paket 360° ELECTRIC poleg različnih Assistance Services in ponudb za fleksibilno mobilnost nudi tudi inovativen koncept polnjenja. BMW i8 se lahko z BMW i Wallbox ali polnilnim kablom čisto udobno polni doma. Tudi na poti je na voljo čedalje večje število javnih polnilnic.

VSEPOVSOD ELEKTRIČEN.

   

360° Electric.

Doživite film o tem, kar ponuja 360° ELECTRIC.

POLNJENJE DOMA.

BMW i8 lahko čisto enostavno polnite doma s pomočjo BMW i Wallbox. Ta polnilna postaja, ki se namesti na steno hiše ali garaže, edinstvene oblike vozil BMW i ne dopolni le optično, temveč vozilo BMW i8 napolni tudi veliko hitreje od priloženega polnilnega kabla – BMW i8 se z BMW i Wallbox napolni do 80 % svoje kapacitete v dveh urah.*

Služba za montažna dela, ki jo zagotovi BMW i, z veseljem na kraju samem preveri, če se BMW i Wallbox ali BMW i Wallbox Pro lahko namesti na steno vaše hiše in priklopi na vaše električno omrežje. Za dobavo, montažo in zagon po želji prav tako poskrbijo pooblaščeni električarji službe za montažna dela v okviru BMW i.

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus in BMW i Wallbox Connect so polnilne postaje za uporabo doma, s katerimi lahko svoje vozilo BMW i8 ponovno napolnite varno, hitro in enostavno.

  Polnilne postaje BMW i Wallbox omogočajo nezapleten in zanesljiv postopek polnjenja. Kakor hitro je vozilo povezano z BMW i Wallbox s pomočjo polnilnega kabla, se postopek polnjenja samodejno zažene. Vozilo BMW i8 se lahko napolni do 80 % svoje kapacitete v manj kot treh urah.*

  BMW i Wallbox Connect vam nudi dodatno možnost uporabe samoproizvedene zelene elektrike, kot je sončna energija – za hitrejše in trajnostno polnjenje.

  * Odvisno od lokalne električne infrastrukture.

 • BMW Digital Charging Service

  Z BMW Digital Charging Service (DCS) postane polnjenje vašega vozila BMW i8 prek BMW i Wallbox še bolj individualno in učinkovito. Na osnovi predhodno odločene cene električne energije, DSC vedno izračuna stroškovno najučinkovitejše obdobje za polnjenje vašega vozila in nato samostojno upravlja postopek polnjenja. DCS vedno jamči, da bo ob času odhoda, ki ga nastavite, vaše vozilo vedno v celoti napolnjeno. DCS, ki je na voljo v ponudbi ConnectedDrive Services, se čisto enostavno upravlja s pomočjo vaše mobilne končne naprave in običajnega vmesnika (iDrive, portal ConnectedDrive, aplikacija BMW Connected).

 • Zelena energija

  Sklenitev pogodbe za odjem zelene energije vam daje možnost, da električni tok za polnjenje svojega BMW i8 pridobite iz obnovljivih virov – s tem ne le vsaka električna vožnja, ampak tudi vsako polnjenje poteka povsem brez emisij. S portfeljem izdelkov BMW Green Energy lahko te možnosti čisto enostavno in udobno uporabljate iz enega vira: od preusmeritve na čisto energijo iz vetrne ali vodne elektrarne, do lastnega proizvajanja energije z rešitvami „My Green Energy“ pri vas doma s pomočjo montaže sončnih kolektorjev. V ta namen vam vaš trgovec z vozili BMW i z veseljem ponudi premium solarni nadstrešek za proizvajanje lastne električne energije.

POLNJENJE NA JAVNI TOČKI.

BMW i je ustvaril inovativen koncept, ki tudi na poti nudi optimalne možnosti polnjenja za BMW i8. ChargeNow je storitev mobilnosti BMW i in največjega združenja ponudnikov javno dostopnih polnilnic, kjer se lahko polni BMW i8. Ta koncept vključuje tudi ParkNow LongTerm, ponudbo dolgoročnih parkirnih mest, vključno z možnostjo polnjenja za voznike i8, npr. v parkirnih hišah.
Navigacija v BMW i8 vam nudi podporo pri iskanju primernih možnosti za polnjenje, ki se prikažejo v vozilu, BMW i Remote App in internetnem portalu BMW ConnectedDrive.

 • ChargeNow

  ChargeNow nudi dostop do javnih polnilnic v okviru partnerjev BMW i. Zaradi enostavne in optimalne uporabe različnih ponudb in tehnologij, je BMW i v omrežje ChargeNow vključil veliko število ponudnikov. Dostop in uporaba potekata s kartico ChargeNow. Ob koncu meseca prejmete obračun, ki pregledno prikazuje vsa vaša polnjenja s kartico ChargeNow. Po zaslugi BMW i ConnectedDrive se prikažejo vse razpoložljive polnilnice iz storitev BMW i ConnectedDrive za navigacijo.

 • ParkNow LongTerm

  ParkNow LongTerm daje uporabnikom BMW i dolgotrajne možnosti parkiranja in polnjenja v parkirni hiši v bližini njihovega bivališča oz. delovnega mesta.
  Ponudba je usmerjena predvsem na tiste uporabnike, ki nimajo osebnega dostopa do infrastrukture za polnjenje.
  Bodisi celodnevno, ponoči bodisi med delovnim časom – s ParkNow LongTerm boste našli pravo rešitev zase.

POLNJENJE MED VOŽNJO.

V ne električnem režimu vožnje se visokonapetostna baterija polni neposredno preko bencinskega motorja, da se zagotovi funkcija začasnega povečanja moči, ko je to potrebno. Večina energije se shrani v načinu SPORT, kjer tudi regeneracija energije v fazah potisnega pogona in zaviranja doseže svoj maksimum. V načinih COMFORT in ECO PRO se v visokonapetostni zbiralnik pretoči občutno manj energije. In če ste z BMW i8 na poti v načinu HYBRID, se visokonapetostna baterija polni izključno preko regeneracije zavorne energije.

INDIVIDUALNO OBNAŠANJE VOZILA MED VOŽNJO.

Realna poraba BMW i8 je v celoti odvisna od osebnega obnašanja uporabnika med vožnjo. Zaradi električne pogonske komponente ima individualno obnašanje med vožnjo večji vpliv na porabo bencina, kot pri običajnih vozilih. S polno napolnjenostjo baterije se lahko v celoti izkoristi maksimalen električen doseg 37 km. Pri pritisnjenem gumbu eDrive je možna električna vožnja s hitrostjo do 120 km/h. V načinih COMFORT in ECO PRO se preko inteligentne strategije obratovanja avtomatsko vklopi bencinski motor, tudi zaradi ponovnega polnjenja baterije. V načinu SPORT je bencinski motor neprekinjeno v uporabi. Glede na vrsto vožnje in dolžino poti to vpliva na porabo BMW i8 – kolikor pogosteje se visokonapetostna baterija polni preko polnilnega kabla ali BMW i Wallbox, toliko več poti lahko prevozite samo z elektriko in s tem znižate skupno porabo.

 • Urbana vožnja

  Pri vožnji v mestu BMW i8 v celoti izkoristi prednosti vtičnega hibrida. Kratke razdalje se lahko prevozijo samo na elektriko, medtem ko obratovanje v načinu HYBRID omogoča kombinirano porabo 2,1 l/100 km pri emisijah CO2 49 g na km. S tem se BMW i8 v mestu lahko poimenuje kot pravi trilitrski avto.

 • Vsakodnevna vožnja

  Če BMW i8 uporabljate za vsakodnevno vožnjo na delo in pri tem naredite pribl. 60 do 80 km, znaša poraba bencina okoli 5 l/100 km. To pomeni, da se vsak dan lahko veselite užitka v vožnji s polnokrvnim športnikom in hkrati shajate s porabo bencina majhnega avta.

 • Vožnja na velike razdalje

  BMW i8 tudi na velikih razdaljah kaže novo obliko učinkovitosti. Odvisno od aktualne napolnjenosti visokonapetostne baterije se poraba bencina spreminja, vendar pri naslednji vožnji na dopust ostane pod 8 litri.

 • Športna vožnja

  Če v načinu SPORT prikličete polno moč BMW i8, bencinski motor podpre baterijo v postopku polnjenja in tako pomaga, da je v vsakem trenutku zajamčena polna sistemska moč. S tem skupna poraba iz prakse ne preseže 12 litrov – to pa je vrednost, ki je približno eno tretjino pod porabo običajnega športnega vozila s primerljivo zmogljivostjo.

DODATNE PONUDBE.

BMW i je s 360° ELECTRIC razvil trajnostni servisni koncept, ki vam pred in po nakupu BMW i8 jamči celovito oskrbo – in s katerim ostanete mobilni v vsaki situaciji.

 • Assistance Services

  Z BMW i Assistance Services široka paleta storitev, ki so bile posebej razvite za BMW i, že pred začetkom vožnje z BMW i8 skrbi za to, da se v vsaki vožnji lahko uživa čim bolj sproščeno.

 • BMW Add-on Mobility

  BMW i vam nudi pravo rešitev mobilnosti za vsako situacijo. Z BMW Add-on Mobility se odločite za fleksibilen dostop do vozil BMW z določenim številom dni uporabe, ki jih lahko vedno izkoristite takrat, ko so pred vami dolge razdalje. Na primer, vožnja v smučarsko letovišče z BMW X3. Vaš trgovec z vozili BMW i vam z veseljem pripravi individualno ponudbo.