ČAS ZA NOVI IDEAL.

BMW i

Oblika BMW i8.

ČAS ZA NOVI IDEAL.

Oblika BMW i8.

Športno vozilo na prvi pogled. Ekstremno nizek in širok od spredaj, ploska silhueta, močno oblikovane površine in precizne linije. Pri podrobnejšem pogledu najbolj premišljen nov koncept vozila. Z obliko, predano eni funkciji. Trajnost in učinkovitost v dinamiki in športnosti iščeta svoji zaveznici. BMW i8 na cesti jasno demonstrira interakcijo teh idealov: tesno s cestiščem in v najboljši, značilni obliki BMW.

ČAS ZA NOVI IDEAL.Oblika BMW i8.

Športno vozilo na prvi pogled. Ekstremno nizek in širok od spredaj, ploska silhueta, močno oblikovane površine in precizne linije. Pri podrobnejšem pogledu najbolj premišljen nov koncept vozila. Z obliko, predano eni funkciji. Trajnost in učinkovitost v dinamiki in športnosti iščeta svoji zaveznici. BMW i8 na cesti jasno demonstrira interakcijo teh idealov: tesno s cestiščem in v najboljši, značilni obliki BMW.

BMW i

OBLIKOVNA FILOZOFIJA.

Celotno oblikovanje BMW i8 dosledno sledi oblikovni filozofiji BMW i, ki ustvarja edinstveno povezavo med revolucionarno trajnostjo in premium značajem. K tej zasnovi sodi tako imenovani oblikovni poudarek Black Belt. Ta nezamenljiv, črn oblikovani element se pri vseh modelih BMW i razteza od sprednjega dela, vzpenja preko strehe in spušča v zadek. Za BMW i so značilni tudi elementi, kot dinamična oblika Stream Flow, poudarka Air Curtain in izrazite podrobnosti, med drugim, LED dnevna luč v markantni obliki črke U in LED enoti zadnjih luči. V notranjosti se oblikovna filozofija BMW i odlikuje s ciljno uporabo trajnostno proizvedenih, lahkih materialov. Kjer koli je mogoče, se dosledno stavi na komponente, proizvedene iz obnovljivih surovin.

ZUNANJOST.

Dolga medosna razdalja, kratki previsi karoserije in stabilna lega kot bi prežal na cesti: BMW i8 s seboj prinaša vse značilnosti polnokrvnega športnika. Sprednji del se predstavlja zelo nizko in široko. Vse je usmerjeno za optimalno aerodinamiko. Hkrati ploska in izrazita dvojna ledvička razkriva gene BMW. Tako imenovani Black Belt v obliki črke V se od pokrova motorja dinamično razteza preko celotne karoserije v zadek.
Pri pogledu s strani močna klinasta oblika, raztegnjene linije in ploska silhueta poudarjajo navzočnost posebne dinamike. Z obliko plastenja, kjer se linije prekrivajo in zapletajo s površinami, nastane izjemno športen videz iz vsakega zornega kota. Površine se harmonično združijo in skrbijo za kompaktno, agilno zunanjost. Vse se zdi, kot da je iz enega odlitka – kar BMW i8 daje njegovo edinstveno, močno dojemanje oblike.

 • Barve zunanjosti

  BMW i8 je na voljo v štirih različnih barvnih odtenkih:
  Sophisto Grey briljantni učinek z modrim poudarkom BMW i ali kovinski Frozen Grey
  Kovinski Ionic Silver z modrim poudarkom BMW i
  Protonic Blue s kovinskim poudarkom Frozen Grey
  Crystal White biserni učinek z modrim poudarkom BMW i ali kovinski Frozen Grey

LED OBLIKA LUČI Z LASERSKO LUČJO.

BMW i8 je osnovno na voljo z LED sprednjima žarometoma, ki se odlično podata posebnemu konceptu športnega vozila. Vsi sestavni deli enote luči so opremljeni z LED tehniko. Sprednja luč je na voljo z okvirjem v obliki črke U, značilnim za BMW i, kjer je prostor za dnevno luč in integriran smernik. S tehnologijo laserske luči* za dolgo luč iz ponudbe dodatne opreme, je na voljo dodaten, širši okvir kot oblikovna diferenciacija. Izvedba z laserjem občutno poveča doseg dolge luči in izboljša njeno svetilnost. Pasivno osvetljen moder trak signalizira inovativno tehnologijo enote luči. Poleg tega bočna maska žarometa pri izvedbi z lasersko lučjo ni temna, ampak kovinska visok sijaj. Celoten vtis koncepta luči: nezamenljiv BMW i8.
* Na voljo od novembra 2014.

KRILNA VRATA.

Razmah v nove višave: poseben značaj športnega vozila v BMW i8 je s spektakularnimi krilnimi vrati nezamenljiv na prvi pogled. Izstopajoča krilna vrata določajo optični poudarek in se odlično integrirajo v tekoče linije aerodinamične karoserije. Pri odpiranju se zavihtijo navzgor. Od znotraj vrata poudarjajo celoten športen značaj notranjosti. Po zaslugi konstrukcije iz aluminija, karbonskih vlaken in termoplastike, so za okoli polovico lažja od običajno vgrajenih vrat. Posledično sta odpiranje in zapiranje od znotraj posebej udobni. Ročaj je ergonomsko nameščen na notranji strani stene vrat in prav tako deluje kot okrasni element.

NOTRANJOST.

V notranjosti BMW i8 se brezhibno nadaljuje dosledna športnost zunanjosti. Vsi elementi so nameščeni lahkotno in dinamično. Princip plastenja skrbi v notranjosti za moderno povezavo funkcionalnosti in jasnega oblikovanja. Tudi princip lahke konstrukcije najde svojo konkretizacijo, s tem da npr. karbonski deli v območju vstopa poudarjajo majhno maso BMW i8.
Klasičen značaj športnega vozila in značilna usmerjenost k vozniku BMW prideta na potezo v isti meri. Sredinska konzola se nagiba k vozniku. Vsi instrumenti in instrumentna plošča s svojima dvema velikima, digitalnima zaslonoma se upravljajo z lahkoto. Položaj sedeža vseh potnikov je posebej nizek, medtem ko po meri izdelani lahki sedeži nudijo zanesljivo oporo in visoko udobje tudi pri dinamični vožnji skozi ovinke. Na sredinski konzoli, ki vozilo optično razdeli na dva dela, je upravljalnik iDrive udobno dosegljiv.

 • Trajnostni materiali

  Barvno in materialno oblikovanje podpira osrednjo idejo inteligentnega, trajnostnega koncepta športnega vozila. S ciljno uporabo surovin, kot posebej lahka umetna masa iz recikliranih plastenk in drugi materiali, pridobljeni z učinkovitim izkoriščanjem virov, se trajnost močno občuti. Hkrati notranjost z vsako svojo podrobnostjo signalizira moderno športnost in premium značaj, kar močno pride do izraza v vseh treh zelo kakovostnih konceptih oblikovanja notranjosti.

 • Ambientna razsvetljava

  Z dodatno opremo ambientne razsvetljave si voznik v notranjosti BMW i8 ustvari svojo individualno svetlobno razpoloženje. Razsvetljava v LED tehniki poudarja luksuzen ambient, hkrati služi kot funkcionalen vir svetlobe in po želji se lahko preklaplja med modro EfficientDynamics, rumenorjavo in belo barvo. V notranjosti tako nastane poseben učinek žarenja, ki sega od obrisov vrat, preko instrumentne plošče in volana do prostora za noge.

OBLIKOVANJA NOTRANJOSTI.

Nezamenljiva, športno-moderna in trajnostna: osrednja ideja športnega vozila prihodnosti se zrcali tudi v oblikovanju barv in materialov v notranjosti. S HALO, CARPO in NESO so na izbiro zelo kakovostne izvedbe opreme. Vse tri dokazujejo, da se trajnost in premium kakovost v nobenem primeru ne izključujeta – prav nasprotno, lepo se ujemata z obetavno prihodnostjo. Najboljši primer za to je uporaba lahkih, recikliranih materialov v notranjosti in usnja, ki je bilo strojeno čisto rastlinsko iz ekstrakta oljčnega lista.

 • NESO

  Nobeno oblikovanje notranjosti, prihodnosti športne mobilnosti ne predstavlja nazorneje kot NESO. Reciklirani materiali, čisti kontrasti in poudarki iz blaga na vratih ter bočnih oblogah ustvarjajo živahen ambient in vabijo k dobremu počutju. Trajnostni koncept BMW i8 se s tem jasno poudari. Vabljivo nasprotje s površinami v črnem usnju Exclusive in črnem usnju Walknappa predstavlja posebej lahkotno usnje Spheric v svetli barvi Carum Grey – celotna notranjost deluje čisto, lahkotno in moderno.

 • CARPO

  Oprema iz polnega usnja CARPO združuje skrbno obdelano lahkotno usnje Spheric za sedežne prevleke s perforiranimi poudarki, črno usnje Exclusive na instrumentni plošči in oblogah vrat in črno usnje Walknappa. S tem nastane eleganten in športen vtis, ki se čudovito zlije v celoten koncept BMW i8. Usnjen volan s poudarki v Pearl Gloss Chrome in Satin Silver ter zelo kakovostno lakirane okrasne površine v kovinski temno sivi barvi Amido zaokrožujejo koncept.

  CARPO je na voljo v treh različicah. Izvedba z Ivory White poudarja klasičen barvni kontrast s črnimi površinami v usnju Exclusive. Dinamično zaobljene, svetle usnjene površine na vratih, instrumentni plošči in sedežih poudarjajo lahkotnost in transparentnost notranjosti. V različici z usnjem v antracitnem odtenku Amido dobi kombinacija z usnjem Exclusive športen in moderen značaj. Pri različici Carum Grey tvorijo svetle, perforirane površine in naravno usnje antracitne barve moderen kontrast, ki poudarja lahkotnost in dosledno športnost notranjosti. K ekskluzivnim obsegom oblikovanja se štejejo keramična prestavna ročica, prefinjeni predpražniki in lasersko vgraviran napis „i8“ na vstopni letvi. Z dodatnimi trakovi varnostnih pasov v modri barvi BMW i se določajo namenski poudarki.

 • HALO

  Oprema HALO definira luksuz na nov trajnosten način. Oprema iz polnega usnja združuje premium vtis z naravno estetiko. Rastlinsko strojeno usnje Exclusive v barvi Dalbergia Brown ima poudarke v barvi Carum Grey. Skupaj z modrimi poudarki BMW i na šivih, varnostnih pasovih in usnjenem volanu se dodatno poudarita visoka kakovost in po meri oblikovana notranjost. Močni kontrasti med svetlo in temno barvo na vratih, bočnih oblogah in instrumentni plošči delujejo zelo športno. Nadaljnji poudarki določajo podrobnosti v kovinski barvi Amido, kar odraža inovativno tehničen vidik BMW i.

SET PRTLJAGE LOUIS VUITTON.

Izjemni kosi prtljage za izjemen avtomobil: Louis Vuitton je posebej za BMW i8 oblikoval moderno serijo prtljage, ki je v skladu s potniško celico v celoti izdelana iz karbonskih vlaken. Tkanina iz ekstremno lahkega in hkrati zelo trdnega, tehnološko naprednega materiala se odlikuje z enormno odpornostjo proti udarcem in drgnjenju. Enako kot BMW i8 serija prtljage navdušuje s svojo edinstveno obliko – elegantna, moška in nezamenljiva.
Zaradi optimalne izkoriščenosti prostora je bila serija prtljage izdelana po meri. Velika potovalka, ki se lahko nosi v roki ali preko ramena, se precizno prilega prtljažniku BMW i8. Vreča za obleko najde prostor na zadnji polici. Stabilen poslovni kovček s trdo lupino, idealen tudi za prenosni računalnik, se prilega zadnjemu sedežu. Majhna potovalka pa svoje mesto najde na poslovnem kovčku. Vsi kosi serije prtljage so opremljeni z usnjenimi ročaji, obeski z imenom in obešanko slavnega oblikovalca Louisa Vuittona.