BMW i

INOVACIJE, KI JIM LAHKO ZAUPATE.

Varnost v BMW i8.

Za BMW i8 je bil razvit varnostni koncept, ki je optimalno prilagojen vozilu. Zelo stabilna potniška celica iz karbonskih vlaken ne varuje le potnikov. Temveč pred zunanjimi vplivi ščiti tudi visokonapetostno baterijo, ki se nahaja med obema deloma modula Drive. Inovativni asistenčni sistemi za voznika iz BMW ConnectedDrive pomagajo vozniku, da ohrani pregled in se v vsakem trenutku odzove situaciji primerno. V sili širok spekter povezanih storitev skrbi za to, da je vaša mobilnost vedno zagotovljena.

ASISTENČNI SISTEMI ZA VOZNIKA.

Z dodatno opremo Driving Assistant ima BMW i8 na voljo množico asistenčnih sistemov s kamero.
Če se zazna oseba ali ovira, opozorilo o zaznanem pešcu ali pred naletom z mestno funkcijo zaviranja samostojno zavira pri hitrosti med 10 in 60 km/h. Opozorilo pred naletom dodatno nudi zaščito pred trkom s spredaj vozečim vozilom pri višjih hitrostih. Če trka ni več mogoče preprečiti, funkcije zaviranja pomagajo, da se naletna hitrost občutno zmanjša.
Sistema Surround View in Side View s kamero nudita maksimalno udobje in olajšata parkiranje. Druge funkcije, kot asistent za dolgo luč in Speed Limit Info, skrbijo za večjo varnost in udobje med vožnjo.

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

Dodatno razpoložljiv BMW Head Up projektor posreduje za vožnjo pomembne informacije neposredno v vaše vidno polje in s tem poveča vašo koncentracijo na dogajanje v prometu.
Glede na opremo vozila se lahko poleg napotkov navigacijskega sistema, med drugim posredujejo tudi podatki Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja. Po želji si lahko prikličete napotke o informativno-razvedrilnih vsebinah, kot so informacije o radijski postaji in skladbi, vnose v telefonski imenik in klicne sezname.
Na sprednjem steklu projicirani simboli se prikažejo v barvah z briljantno ločljivostjo, tako da se prometna signalizacija upodobi povsem realistično. Prikazi se prikažejo na ergonomsko posebej udobnem mestu sprednjega stekla, lahko pa si jih prilagodite tudi individualno.
Jakost projekcije se avtomatsko prilagodi zunanjim svetlobnim pogojem. Na voljo sta tudi dnevni in nočni prikaz.

LITIJ-IONSKA VISOKONAPETOSTNA BATERIJA.

LITIJ-IONSKA VISOKONAPETOSTNA BATERIJA.

Visoka življenjska doba baterije.

Litij-ionska visokonapetostna baterija povezuje oba dela modula Drive in je s tem optimalno zavarovana pred vplivi od zunaj. Posebej razvit ogrevalni in hladilni sistem skrbi za čim manjša temperaturna nihanja, kar občutno podaljša življenjsko dobo baterije.

Battery Guard.

Battery Guard nudi podporo pri nadzoru visokonapetostne baterije in vas obvesti v primeru odstopanja od načrtovanega postopka polnjenja ali če je bila npr. luč v vozilu prižgana predolgo. S tem se prepreči morebitna popolna izpraznjenost baterije. V primeru nesreče se povezava z visokonapetostno baterijo avtomatsko prekine in tako zagotovi, da dotok energije v vozilo ni več možen. Za visokonapetostno baterijo v BMW i8 obstaja jamstvo za obdobje 8 ali 100.000 prevoženih km, odvisno od tega, kaj nastopi prej.

ASSISTANCE SERVICES.

Z BMW i Assistance Services široka paleta storitev, ki so bile posebej razvite za BMW i, že pred začetkom vožnje z BMW i8 skrbi za to, da se v vsaki vožnji lahko uživa čim bolj sproščeno. Storitve BMW i ConnectedDrive vam ne nudijo podpore le pri nadzoru napolnjenosti baterije in postopkih polnjenja preko pametnega telefona. Temveč se uporabljajo tudi v storitvah BMW i ConnectedDrive za navigacijo, ko se na aktualni poti stalno spremlja in upošteva doseg in zunanji dejavniki, kot npr. zastoji.
Po zaslugi obsežnih storitev paketa BMW TeleServices ste takoj obveščeni, ko nastopi čas za servisni termin. Da vam v takšnih primerih ne bi bilo potrebno razmišljati o nastalih stroških, se lahko odločite za paket vzdrževanja in popravila. In nenazadnje Mobility Assistance zagotavlja, da tudi v primeru servisa popravila ali okvare vedno ostanete mobilni.

 • Asistenca za polnjenje

  BMW i ConnectedDrive preko BMW i Remote App in tudi v BMW i8 kaže aktualno napolnjenost baterije in preostali čas polnjenja do končanega polnjenja. Časi polnjenja se prav tako lahko konfigurirajo, kot je želeni trenutek vklopa za klimatizacijo, da BMW i8 že pred začetkom vožnje zagotovi optimalno temperaturo v notranjosti. Če postopek polnjenja ne poteka pravilno, voznik preko BMW i App avtomatsko prejme ustrezno opozorilno sporočilo − pri kritični napolnjenosti preko SMS ali e-pošte.

 • BMW TeleServices

  S tem obsežnim paketom v okviru storitev za stranke, BMW i8 komunicira neposredno z voznikom ali pooblaščenim servisom BMW i. Ta opozarja na potrebna vzdrževalna ali servisna dela in takoj posreduje za to pomembne podatke naprej. Voznik je avtomatsko obveščen, takoj ko nastopi servisni termin, in lahko kadar koli tudi sam stopi v stik s svojim pooblaščenim servisom BMW i ter ročno prenese podatke vozila. S tem se lahko vsa morebitna vprašanja hitreje razjasnijo bodisi preko telefona bodisi neposredno pri pooblaščenem servisu BMW i.

 • Mobility Assistance

  Z Mobility Assistance ostanete mobilni, če se morate kdaj svojemu vozilu odpovedati zaradi servisnega termina ali popravila. Z nakupom BMW i8 ste upravičeni do obsežnega paketa mobilnosti BMW i Mobile Care za primer okvare. Ta v vseh nepredvidljivih dogodkih, ki zadevajo vozilo ali infrastrukturo za polnjenje, skrbi za strokovno svetovanje preko telefona, po potrebi pa tudi za pomoč s hitro asistenco na kraju samem.

 • Paketi vzdrževanja in popravil

  V okviru dodatne opreme so vam na voljo naslednji paketi z različnimi obsegi storitev: Service Inclusive (vzdrževanje), Service Inclusive Plus (vzdrževanje in popravila obrabljivih delov) ali Repair Inclusive (podaljšano jamstvo).
  Z BMW i Service Inclusive/Service Inclusive Plus lahko popolnoma uživate v užitku v vožnji v svojem novem vozilu BMW i. Odvisno od izbranega paketa to pomeni, da so stroški vključeni za vzdrževanje, preglede ali popravila obrabljivih delov, vključno z originalnimi nadomestnimi deli BMW i. To ne velja izključno za vašo državo, temveč za ves svet, z vsemi sodelujočimi servisnimi partnerji BMW i vred. Če bi si kdaj zaželeli prodati svoje vozilo BMW i8, se paket BMW i Service samodejno prenese na naslednjega lastnika, s čimer se poveča vrednost vašega vozila pri nadaljnji prodaji.
  Zraven tega vam Repair Inclusive ponuja možnost – odvisno od zakupljenega paketa – izvedbe popravil brez kakršnih koli dodatnih stroškov po zakonsko določenem obdobju jamstva 24 mesecev.

BMW i SERVICE INCLUSIVE.

BMW i Service Inclusive dopolni BMW i Assistance Services z obsežnim paketom vzdrževanja in popravila za brezskrbno vožnjo. Z enkratnim plačilom so krite številne storitve BMW i Service, vključno potrebni originalni deli BMW i. In to po vsem svetu pri vseh pooblaščenih servisih BMW i. S tem pridobite popolno preglednost stroškov in skozi celotno trajanje pogodbe ste zaščiteni pred dvigom cen ali nepričakovanimi izdatki. Vsak paket BMW i Service Inclusive velja od dne prve registracije do izteka dogovorjenega trajanja oz. doseženih prevoženih kilometrov.
Seveda je nadgradnja želene ponudbe izdelkov glede prevoženih kilometrov, trajanja in obsega storitev možna kadar koli. Pri menjavi lastništva je vaš paket BMW i Service Inclusive v celoti prenosljiv na novega/o lastnika/co. Vaš trgovec z vozili BMW i vam z veseljem svetuje glede obsegov razpoložljivih servisnih storitev.

 • Paket BMW i Service Inclusive

  BMW i Service Inclusive vključuje skupaj s pregledom vozila vse obsege v skladu s servisno knjigo, vključno z zamenjavo mikrofiltra in zavorne tekočine v okviru servisnih in vzdrževalnih del.

 • Paket BMW i Service Inclusive Plus

  Paket BMW i Service Inclusive Plus jamči brezmejen užitek v vožnji. Portfelj izdelkov paketa BMW i Service Inclusive dopolni z zamenjavo obrabljivih delov, kot so zavorne obloge in zavorni koluti ter zamenjavo metlic brisalnikov enkrat letno.