BMW M340i xDrive Limuzina G20 Sapphire Black kovinska barva, pogled od zadaj med vožnjo

THE 3

BMW M340i xDrive Limuzina G20 Sapphire Black kovinska barva, pogled od zadaj med vožnjo

AVTOMOBILI BMW M3 LIMUZINA: MODELI IN OPREMA

THE 3AVTOMOBILI BMW M3 LIMUZINA: MODELI IN OPREMA

Moč ne bi smela biti predmet omejitev: BMW M340i xDrive in M340d xDrive Limuzina utelešata ljubezen do motošporta v čisto vsaki podrobnosti. Ekskluzivne funkcije iz kategorij oblikovanja zunanjosti in notranjosti, vozne dinamike, sistemov za pomoč vozniku in povezljivosti pa dodajo individualno mero največjega užitka v vožnji in ekskluzivnega udobja.

Preberi več

OBLIKA IN VOZNA DINAMIKA BMW M340i xDRIVE LIMUZINE IN BMW M340d xDRIVE LIMUZINE

Navdihnjen z motošportom

Izkoriščanje potenciala v celoti in v vseh podrobnostih: oblika in vozna dinamika BMW M340i xDrive in M340d xDrive Limuzine sta odločno zasnovani za največjo zmogljivost. Športni poudarki v kovinski barvi Cerium Grey in impresivna dvojna ledvička BMW mrežaste zasnove na zunanjosti skupaj z ekskluzivnimi funkcijami v notranjosti zagotavljajo edinstven videz, ki se zgleduje po motošportu. Zelo zmogljiva motorja BMW TwinPower Turbo z največjo močjo do 374 KM skupaj z originalnimi komponentami podvozja oddelka BMW M GmbH prinašata ta izjemen značaj na cesto v brezkompromisnem slogu – z optimalnim prenosom moči, oprijemom in dovršenim obnašanjem vozila med vožnjo.
Oblika in vozna dinamika BMW M340i xDrive Limuzine G20, kovinska barva Sapphire Black, tričetrtinski pogled od spredaj
Paket M Aerodynamics pri BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, pogled od blizu

Paket M Aerodynamics

Paket M Aerodynamics z M posebnim podaljšanim sprednjim odbijačem z odprtinami za zrak, podaljšanim zadnjim odbijačem in bočnima pragovoma v barvi karoserije ter difuzorskim vložkom v kovinski barvi Dark Shadow posreduje čisto dinamiko in športnost. Komponente pa ne izpopolnijo le videza, ampak izboljšajo tudi aerodinamiko vozila.
19-palčna M lita alu. platišča pri BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, pogled od blizu

19-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 792 M dvobarvna.

19-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 792 M dvobarvna Cerium Grey s kombiniranimi in praznovoznimi pnevmatikami, brušena, velikost spredaj 8 J x 19 s pnevmatikami 225/40 R19, velikost zadaj 8,5 J x 19 s pnevmatikami 255/35 R19.
BMW Individual Shadow Line visokega sijaja pri BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, pogled od blizu

BMW Individual Shadow Line visokega sijaja

BMW Individual Shadow Line visokega sijaja vključuje številne podrobnosti opreme v črni barvi visokega sijaja. Mednje spadajo pokrovi vdolbin za okna, obrobe stekel in okenske letve, B-stebrička, pa tudi okvirja, podnožji in oblogi zunanjih ogledal.
Ekskluzivni zaključki izpušnih cevi pri BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, pogled od zadaj

Ekskluzivni zaključki izpušnih cevi

Ekskluzivno za M340i xDrive in M340d xDrive Limuzino: levi in desni zaključek izpušnih cevi proste oblike in v barvi Cerium Grey. Na ta način zaključka izpušnih cevi vizualno poudarjata športnost M340i xDrive in M340d xDrive Limuzina.
M športna sedeža in M varnostna pasova v BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, notranjost

Športni sedeži in M varnostni pasovi.

Športna sedeža za voznika in sovoznika imata na voljo optimalno oporo in vrsto možnosti za nastavitve, vključno s širino naslonjala. M varnostna pasova z napenjalnikoma in omejevalnikoma zatezne sile se ponašata s tkanim poudarkom v klasičnih M-barvah.
M usnjen volan v BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, notranjost

M usnjen volan

M usnjen volan z multifunkcijskimi gumbi, M-značko in integrirano zračno blazino za voznika se ponaša s trikrako zasnovo. Volanski obroč, oblečen v črno usnje Walknappa s črnimi šivi in izoblikovanima oporama za palec, pa zagotavlja neposreden, športen občutek krmiljenja.
Posebna instrumentna plošča v BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, notranjost

M posebna instrumentna plošča

Poleg podatkov vožnje, kot sta hitrost in število vrtljajev, M posebna instrumentna plošča prav tako prikazuje dodatne informacije za posebej športno vožnjo.
Bencinski motor TwinPower Turbo v BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, pogled od blizu

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

M340i xDrive poganja 3,0-litrski vrstni 6-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Z največjo močjo 275 kW (374 KM) in največjim navorom 500 Nm ima zelo športne vozne zmogljivosti. Od 0 do 100 km/h pospeši v samo 4,4 sekunde. M340d xDrive ima vgrajen 6-valjni dizelski motor in navdušuje z največjo močjo 250 kW (340 KM) in največjim navorom 700 Nm. Od 0 do 100 km/h pospeši v samo 4,6 sekunde.
M športni diferencial pri BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, pogled od zadaj

M športni diferencial

M športni diferencial optimizira oprijem in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, vožnji skozi ovinek z veliko hitrostjo in različnih razmerah na cesti. Oprijem se optimizira s pomočjo elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjšuje razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
8-stopenjski športni menjalnik Steptronic v BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, pogled od blizu

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno menjavanje prestav Samodejno ali ročno z uporabo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu – za udobno jadranje ali zelo dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levi stezi S/M so vklopi prestav nastavljeni za najboljšo zmogljivost.
M športne zavore pri BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, pogled od blizu

M športne zavore

M športne zavore imajo štiribatna nepremična zavorna sedla spredaj in enobatna plavajoča zavorna sedla zadaj v modri barvi in so opremljene z M-oznako. Na voljo imajo velike zavorne kolute, kar zagotavlja izvrstno zmogljivost zaviranja.
Spremenljivo športno krmiljenje pri BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, kokpit

Spremenljivo športno krmiljenje

Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in okretno odzivanje krmiljenja ter zagotavlja manj fizičnega napora, ki je potreben za zasuk volana. Na premikanje volana se odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji. S tem se izboljša obnašanje vozila pri bolj dinamični vožnji in zmanjša napor, ki je potreben za krmiljenje pri parkiranju in obračanju.
Prilagodljivo M-podvozje v BMW M340i xDrive Limuzini G20, kovinska barva Sapphire Black, pogled od blizu

Prilagodljivo M-podvozje

Prilagodljivo M-podvozje, ki je znižano za 10 milimetrov, se lahko kadar koli elektronsko prilagodi, da ustreza cestnim in voznim pogojem. Vozniki lahko prav tako prilagodijo karakteristike podvozja, in sicer s pomočjo stikala za uravnavanje vozne dinamike, da omogočijo želeni slog vožnje – od udobnega do izredno športnega z izrazito okretnim obnašanjem vozila.
BMW M340i xDrive Limuzina, blaga hibridna tehnologija

Blaga hibridna tehnologija.

Blaga hibridna tehnologija se uporablja za obnavljanje zavorne energije in podpira motor z notranjim izgorevanjem med pospeševanjem z električno močjo. To zmanjšuje porabo goriva in emisije, hkrati pa vam daje dinamično prednost. Zaradi blage hibridne tehnologije je samodejna funkcija Start/Stop še hitrejša in udobnejša. Trenutno na voljo za BMW M340d xDrive Limuzina.

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU IN POVEZLJIVOST ZA BMW M340i xDRIVE LIMUZINO IN BMW M340d xDRIVE LIMUZINO.

Intuitivno in predvidljivo

Športni užitek v vožnji brez kompromisov: BMW M340i xDrive in M340d xDrive Limuzina poleg vozne dinamike po zgledu motošporta ponujata tudi prvovrstne sisteme za pomoč vozniku in povezljivost. Inteligentne funkcije sistemov Driving Assistant Professional in Parking Assistant na primer že omogočajo polavtonomno vožnjo. Poleg aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, vklj. z opozorilom pred naletom, pešci in kolesarji s funkcijo zaviranja, vas asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu podpira pri hitrosti vse do 210 km/h. Parkirni asistent še nadalje tlakuje pot k avtonomni vožnji, medtem ko asistent pri vzvratni vožnji vozilo čisto samostojno zapelje na parkirno mesto in ga nato tudi zapusti. Za optimalno udobje in največjo varnost – v vseh voznih razmerah Pomoč za doseganje tega ponuja BMW Intelligent Personal Assistant, ki deluje kot vaš stalni spremljevalec. Skrbno beleži vaše odločitve in nastavitve ter vas tako z vsakim dnem vse bolj spoznava. Ko je potrebno, nadzoruje navigacijo, razvedrilne vsebine in pisarniška opravila ter vedno pozna najhitrejšo pot do vaše najljubše italijanske restavracije. Kot nepogrešljivi pomočnik pa odgovarja tudi na vprašanja, ki se nanašajo na vozilo, da bi bolje poznali svoj BMW M340i xDrive ali M340d xDrive Limuzino ter njegove številne inovativne možnosti in funkcije.
Sistemi za pomoč vozniku in povezljivost v BMW M340i xDrive Limuzini G20
Driving Assistant Professional v BMW M340i xDrive Limuzini G20, pogled od blizu

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in največjo varnost pri vožnji v kritičnih in monotonih voznih razmerah, in sicer z asistentom pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, vklj. s podporo na ozkih voznih pasovih, asistentom za zaustavitev v sili, lokalnim opozarjanjem na nevarnosti, asistentom pri ohranjanju voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom in drugimi varnostnimi funkcijami.
BMW Drive Recorder v BMW M340i xDrive Limuzini G20, pogled od blizu

BMW Drive Recorder

BMW Drive Recorder omogoča snemanje videoposnetka okolice vozila in njegovo predvajanje na nadzornem prikazovalniku ali prek izvoza USB tudi na vaši napravi. Pomembne informacije vozila, kot sta hitrost in položaj GPS, se sinhrono shranjujejo z videoposnetkom. BMW Drive Recorder ima dve podfunkciji, to sta Event Recorder in Crash Recorder.
Opozorilo v križišču s funkcijo zaviranja v mestu v BMW M340i xDrive Limuzini G20, pogled od blizu

Opozorilo v križišču s funkcijo zaviranja v mestu.

Opozorilo v križišču s funkcijo zaviranja v mestu prepoznava semaforje, prometne znake in prečni promet ter se lahko izogne nesrečam. Če se trčenju ni mogoče izogniti, sistem pomaga zmanjšati naletno hitrost.
Parkirni asistent Plus v BMW M340i xDrive Limuzini G20, pogled od blizu

Parkirni asistent Plus

Parkirni asistent Plus znatno olajša parkiranje in manevriranje vozila. Med drugim vključuje sistem Surround View, vključno s Top View, Panorama View, Remote View 3D, pa tudi pomoč pri bočnem parkiranju, funkcijo zaviranja v sili aktivnega nadzora razdalje pri parkiranju, parkirni asistent z vzdolžnim in prečnim vodenjem ter asistent za vzvratno vožnjo.
Samodejni Speed Limit Assist v BMW M340i xDrive Limuzini G20, pogled od blizu

Samodejni Speed Limit Assist

Samodejni Speed Limit Assist dinamično prilagaja aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti glede na prihajajoče omejitve hitrosti. Določi jih vzdolž verjetne poti s pomočjo navigacijskega sistema in jih preveri s kamero. Pridobljene informacije se stalno posodabljajo v celotnem voznem parku.
Connected Command v BMW M340i xDrive Limuzini G20, pogled od blizu

Connected Command

Bi se radi popolnoma osredotočili na cesto pred seboj? Potem lahko nekaj nadzora odstopite svojim potnikom. S Connected Command je to preprosto. S pomočjo aplikacije BMW Connected imajo potniki z vašim dovoljenjem dostop do sistemov za razvedrilo in navigacijo. Prav tako pa lahko prilagajajo pomembne funkcije klimatske naprave.
Concierge Service v BMW M340i xDrive Limuzini G20, pogled od blizu

Concierge Service

Ali bo jutri v Rimu sončno? Kdaj imam let? Storitev Concierge Service vam pomaga med potovanjem in vam lahko nudi podporo pri kakršnikoli zahtevi s pritiskom gumba. Ali je to rezervacija v restavraciji, hotelu ali kinu. Lahko jo uporabite tudi za plačila. Kjerkoli že ste, karkoli potrebujete, vam storitev Concierge Service vedno stoji ob strani.
Caring Car v BMW M340i xDrive Limuzini G20, pogled od blizu

Caring Car

Želite prispeti na cilj polni energije? Bi se radi sprostili, ko ste pod stresom? Ni problema s Caring Car. Ko rečete: »Hej, BMW. Utrujen sem,« ali »Hej, BMW. Sem pod stresom«, bo vaš BMW Intelligent Personal Assistant zagnal program Vitalize ali Relax. Oba stimulirata vaše čute z usklajevanjem medsebojnega delovanja različnih notranjih funkcij.
Remote Software Upgrade v BMW M340i xDrive Limuzini G20, pogled od blizu

Remote Software Upgrade

Ali želite, da je vaš BMW posodobljen z najnovejšo programsko opremo? Z Remote Software Upgrade bo vaš BMW vedno posodobljen – ne da bi morali obiskati svojega servisnega partnerja BMW. Nadgradnje se namestijo po zraku (over the air), prav tako kot za vaš pametni telefon. Na ta način imate lahko aktivirane tudi druge funkcije v vozilu.
Digitalni ključ v BMW M340i xDrive Limuzini G20, pogled od blizu

Digitalni ključ

Zakaj bi jemali ključ s seboj, če imate pri sebi pametni telefon Android? Digitalni ključ ali ključna kartica omogoča zaklepanje in odklepanje vašega BMW-ja in celo zagon motorja brez potrebe po fizičnem ključu. Na svoj pametni telefon si ga lahko prenesete prek aplikacije BMW Connected ter ga delite z družinskimi člani in prijatelji.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO2

BMW M340i xDrive Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,3–7,0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 167–159

BMW M340d xDrive Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): x,x–x,x
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): xxx–xxx

Vrednosti vozil, ki so označene z (2), so začasne.

Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazan razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba goriva in emisije СО₂.

 • BMW M340i xDrive Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.9 / 8.7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 181 / 197

  BMW M340d xDrive Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek trenutno ni na voljo.
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek trenutno ni na voljo.

  * Na voljo od 04/2020. Podatki so začasni.

  Vrednosti vozil, ki so označene z (2), so začasne.

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazan razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.