BMW Z4 M40i, G29 2019 Cabrio, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Grey, tričetrtinski pogled od zadaj

THE Z4

BMW Z4 M40i, G29 2019 Cabrio, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Grey, tričetrtinski pogled od zadaj

BMW Z4 M40i: OPREMA

BMW Z4 M40i Roadster prepriča v vseh pogledih. Pridobite vse potrebne informacije o raznolikosti športno zasnovanih funkcij, tehnologijah, usmerjenih k visoki zmogljivosti, in inovativnih sistemih za pomoč vozniku.

Preberi več
THE Z4BMW Z4 M40i: OPREMA

VOZNA DINAMIKA IN OBLIKA BMW Z4 M40i.

Navdušujoča zmogljivost in estetika.

BMW Z4 M40i razkriva estetsko, navdihnjeno iz sveta motošporta, v vseh pogledih. Ledvička BMW mrežaste zasnove, elegantno oblikovan pokrov motorja in elementi zunanjosti BMW Individual Shadow Line so močni aduti dinamičnega videza. Karizma, ki jo pretvori v ognjevito predstavo na cesti. Z najsodobnejšo tehnologijo ter inovativnimi sestavnimi deli pogona in podvozja dosega impresivno raven zmogljivosti – in vozno dinamiko v razredu, katerega utemeljitelj je.

BMW Z4 M40i Roadster, G29 2019 Cabrio, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Grey, tričetrtinski pogled od spredaj
6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo v BMW Z4 M40i G29 2019

6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

Suverena moč, uglajeno miren tek in prodoren zvok so značilnosti vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics nove generacije. Z dvojnim VANOS, Valvetronic, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom pa je še posebej zmogljiv in učinkovit.
Prilagodljivo M-podvozje v BMW Z4 M40i Roadster G29 2019

Prilagodljivo M-podvozje.

Prilagodljivo M-podvozje, ki je spuščeno za 10 milimetrov, se lahko kadar koli elektronsko prilagodi, da ustreza cestnim in voznim razmeram. Vozniki lahko prav tako prilagodijo karakteristike podvozja, in sicer s pomočjo stikala za uravnavanje vozne dinamike, da omogočijo želeni slog vožnje – od udobnega do izredno športnega z izrazito agilnim obnašanjem vozila.
M-športni diferencial pri BMW Z4 M40i, G29 2019, podroben pogled

M-športni diferencial.

M-športni diferencial optimizira oprijem in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, vožnji skozi ovinek z veliko hitrostjo in pri različnih razmerah na cesti. Oprijem se optimizira s pomočjo elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjšuje razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
Športni menjalnik Steptronic v BMW Z4 M40i, G29 2019, pogled od blizu na prestavno ročico, notranjost

Športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski menjalnik Steptronic Sport z Launch Control omogoča športno menjavanje prestav tako samodejno kot ročno z izbirno ročico ali prestavnima vzvodoma na volanu – za udoben ali dinamičen način vožnje. V načinu SPORT ali SPORT+ in položaju prestavne ročice v levi stezi S/M pa so vklopi prestav nastavljeni za največjo zmogljivost.
Spremenljivo športno krmiljenje pri BMW Z4 M40i Roadster, G29 2019, volan, kokpit

Spremenljivo športno krmiljenje.

Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in okretno odzivanje krmiljenja ter zagotavlja manj fizičnega napora, ki je potreben za zasuk volana. Sistem se na premikanje volana odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji. S tem se izboljša obnašanje vozila pri bolj dinamični vožnji in zmanjša napor, ki je potreben pri parkiranju in zavijanju.
M-športne zavore pri BMW Z4 M40i, G29 2019, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Grey, stranski pogled na platišče iz lahke zlitine

M-športne zavore.

M-športne zavore imajo štiribatna nepremična zavorna sedla spredaj in enobatna plavajoča zavorna sedla zadaj v modri barvi ter so opremljene z M-oznako. Na voljo imajo velike zavorne kolute, kar zagotavlja izvrstno zmogljivost zaviranja.
Dvojna ledvička mrežaste zasnove pri BMW Z4 M40i Roadster, G29 2019, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Grey, bližnji pogled od spredaj

Ledvička BMW mrežaste zasnove.

Mrežasta zasnova ledvičke BMW, ki se razlikuje glede na motor, prispeva k dinamičnemu videzu. Osnovni model ima mrežasto ledvičko v črni barvi visokega sijaja, Sport Line in paket M Sport pa jo imata iz matiranega aluminija, medtem ko je okvir obeh v kromu. Ledvička BMW najzmogljivejšega modela M40i je v celoti v barvi Cerium Grey.
Bočna reža za zrak pri BMW Z4 M40i, G29 2019, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Grey, pogled od blizu

Bočna reža za zrak.

Bočni reži za zrak, nameščeni za sprednjima blatnikoma, skupaj z zračnima zavesama v podaljšanem sprednjem odbijaču z odprtinami za zrak bistveno zmanjšata turbulenco vzdolž blatnikov in natančno usmerita zračni tok, s čimer zmanjšata zračni upor. Hkrati pa poudarjata atletski značaj vozila kot čudovita okrasna elementa.
Paket M Aerodynamics pri BMW Z4 M40i, G29 2019, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Grey, stranski pogled

Paket M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics z M-posebnim podaljšanim sprednjim odbijačem z odprtinami za zrak, podaljšanim zadnjim odbijačem in bočnima pragovoma v barvi karoserije ter difuzorskim vložkom v kovinski barvi Dark Shadow izraža čisto dinamiko in športnost. Komponente ne izpopolnijo zgolj videza, temveč izboljšajo tudi aerodinamiko vozila.
Zaključki izpušnih cevi pri BMW Z4 M40i, G29 2019, lakiranje BMW Individual v kovinski barvi Frozen Grey, bližnji pogled od zadaj

Zaključki izpušnih cevi proste oblike.

Okrogla zaključka izpušnih cevi v kromu visokega sijaja na levi in desni strani zadka poudarjata športen videz vozila.
M-športni sedeži v BMW Z4 M40i, G29 2019, notranjost

M-športni sedeži.

M-športna sedeža z integriranima naslonoma za glavo, globokima sedaloma ter visokimi stranicami sedežne ploskve in naslonjala zagotavljata vozniku in sovozniku izboljšano oporo, tudi pri hitri vožnji skozi ovinke. Poleg tega lahko voznikov in, odvisno od opreme, sovoznikov sedež pa lahko sedež prilagodite meram svojega telesa po zaslugi integrirane nastavitve širine naslonjala.
M-usnjen volan v BMW Z4 M40i, G29 2019, kokpit

M-usnjen volan.

M-usnjen volan z multifunkcijskimi gumbi in M-značko ima športno obliko s tremi kraki. Volanski obroč, oblečen v črno usnje Walknappa z izoblikovanima oporama za palec, ponuja športen, neposreden občutek krmiljenja in tako zagotavlja dinamično vozno izkušnjo.

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU V BMW Z4 M40i.

Digitalne storitve in inteligentni sistemi za pomoč vozniku.

BMW Z4 M40i ponuja veliko število inteligentnih sistemov za pomoč vozniku. Inovativne tehnologije od parkirnega asistenta do osebnega glasovnega asistenta povečujejo udobje in varnost med vožnjo. Obenem pa omogočajo tudi delno avtonomno vožnjo glede na razmere.

Operacijski sistem BMW različice 7, BMW Z4 Roadster

Operacijski sistem BMW različice 7.

Inovativni koncept upravljanja operacijskega sistema BMW različice 7 omogoča še bolj enostavno upravljanje funkcij vozila, na primer s pomočjo govora, zaslona na dotik in upravljalnika iDrive – zelo intuitivno. V ta namen je bila funkcionalnost upravljalnika ustrezno nadgrajena. Zdaj lahko meni Aplikacije izberete neposredno.
Izvedite več
BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Z4 M40i, G29, 2019, nadzorni prikazovalnik

BMW Intelligent Personal Assistant.

»Hej BMW. Kdo si?« Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil vaš BMW opremljen tudi z osebnim pomočnikom? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vseh okoliščinah. Lahko mu dodelite tudi svojo osebno aktivacijsko besedo. In lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da še bolje spoznate svoj BMW.
Connected Music, BMW Z4 Roadster

Connected Music.

Poslušajte svojo najljubšo glasbo kjerkoli že ste. Klasična glasba na avtocesti, džez v času prometnih konic in pop, ko križarite po cesti. S Connected Music lahko neposredno pretakate 30 milijonov skladb brez kakršnih koli omejitev, s pomočjo glasbenih partnerjev BMW, kot je Spotify, in z uporabo kartice SIM, nameščene v vozilu.
Izvedite več

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO2.

BMW Z4 M40i:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,4
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 168

Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.
 

Preberi več

Poraba goriva in emisije СО₂.

 • BMW Z4 M40i:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8.4 / 8.5
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 191 / 193

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.