BMW M135i xDrive v kovinski barvi Black Sapphire, tričetrtinski pogled od zadaj na parkirišče pred stanovanjsko stavbo.

BMW M135I XDRIVE.

BMW M

Vse podrobnosti BMW M135i xDrive v pregledu: motor, tehnologija, oprema in tehnični podatki.

BMW M135i xDrive predstavlja športni vrhunec BMW serije 1. Z vsako podrobnostjo njegova močna oblika kaže na vodilno vlogo – podprta s celovitim paketom zelo kakovostnih funkcij in naprednih tehnologij. Raziščite podrobnosti v notranjosti in na zunanjosti, komponente vozne dinamike in inovativne funkcije opreme ali preučite tehnične podatke, da boste izvedeli več o izjemni zmogljivosti in učinkoviti porabi BMW M135i xDrive.

Preberi več
BMW M135i xDRIVE.Vse podrobnosti BMW M135i xDrive v pregledu: motor, tehnologija, oprema in tehnični podatki.

OBLIKA IN ZMOGLJIVOST.

Možnosti oblikovanja, funkcije vozne dinamike in M športno krmiljenje BMW M135i xDrive.

Nesporni vodja – BMW M135i xDrive jasno izraža svojo dinamično nagnjenost na prvi pogled. Pod razdelkom Oblika lahko odkrijete ekskluzivni izbor možnosti športne opreme za notranjost in zunanjost tega izjemnega M avtomobila BMW serije 1. V razdelku Vozna dinamika boste izvedeli več o izbirnih in standardnih komponentah s področij pogona in podvozja – za največjo zmogljivost in okretnost.
BMW M135i xDrive v kovinski barvi Black Sapphire, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo.
BMW M135i xDrive v kovinski barvi Black Sapphire z ledvičko BMW mrežaste zasnove v barvi Cerium Grey.

Ledvička BMW mrežaste zasnove.

Ledvička BMW mrežaste zasnove je v celoti na voljo v barvi Cerium Grey in ima dovršeno izdelano mrežo v notranjosti. Mrežasta struktura, navdihnjena z dirkanjem, daje globino in dodano vrednost sprednjemu delu ter s podrobnostmi določa visokokakovosten in dinamičen poudarek.
BMW M135i xDrive v kovinski barvi Black Sapphire, pogled od zadaj s paketom M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics z M značilnim podaljšanim sprednjim odbijačem z odprtinami za zrak, podaljšanim zadnjim odbijačem in masko bočnih pragov sporoča čisto dinamiko in poudarja športni značaj vozila. Obloge so lakirane v barvi karoserije in vključujejo vložke v barvi Dark Shadow.
BMW M135i xDrive v kovinski barvi Black Sapphire, pogled od zadaj z M zadnjim spojlerjem.

M zadnji spojler.

M zadnji spojler poudarja atletsko silhueto vozila in zmanjša neželeni vzgon. S tem ko proizvaja pritisno silo na zadnji premi, zagotavlja vozilu večjo stabilnost vožnje.
Notranjost BMW M135i xDrive z M varnostnimi pasovi.

M varnostni pasovi.

M varnostni pasovi z napenjalniki in omejevalniki zatezne sile varnostnih pasov se ponašajo s tkanim poudarkom v klasičnih M barvah in poudarjajo visoko kakovostno in športno vzdušje v notranjosti vozila.
Kokpit BMW M135i xDrive z M usnjenim volanom.

M usnjen volan.

M usnjen volan, vključno z večfunkcijskimi gumbi, M značko in integrirano zračno blazino za voznika, je zasnovan s tremi kraki. Volanski obroč, ki je oblečen v črno usnje Walknappa s črnimi šivi in izoblikovanima oporama za palec zagotavlja neposreden, športen občutek krmiljenja.
Notranjost BMW M135i xDrive z M športnima sedežema za voznika in sovoznika.

M športna sedeža za voznika in sovoznika.

M športna sedeža z integriranima naslonoma za glavo, globokima sedežnima školjkama ter visokimi stranicami sedežne ploskve in naslonjala zagotavljata vozniku in sovozniku izboljšano oporo, tudi pri hitri vožnji skozi ovinke. Poleg tega je mogoče sedež prilagoditi vašim telesnim meram po zaslugi integrirane nastavitve širine naslonjala.
Pogled od zadaj na BMW M135i xDrive v kovinski barvi Black Sapphire z zaključkoma izpušnih cevi levo in desno v barvi Cerium Grey.

Zaključki izpušnih cevi.

Ekskluzivno za M135i xDrive: poševna zaključka izpušnih cevi na levi in desni v barvi Cerium Grey. Na ta način zaključka izpušnih cevi vizualno poudarjata športnost M135i xDrive.
Notranjost BMW M135i xDrive z osvetljenimi notranjimi oblogami Illuminated Boston.

Notranje obloge IIlluminated Boston.

Notranje okrasne obloge IIlluminated Boston s poudarkom Mesh na armaturni plošči in oblogi na vratih dajejo notranjosti progresivno ozračje z močnim občutkom vrednosti. Lesketajoči se vzorec diskretno osvetljene obloge ustvarja tako privlačno kot tudi prijetno vzdušje v vozilu.
4-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo v BMW M135i xDrive.

Motor BMW M135i xDrive.

Vrhunski športnik, ki zagotavlja čisti užitek v vožnji: 4-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo v BMW M135i xDrive je še posebej zmogljiv, saj je opremljen z novimi bati, večjim turbopolnilnikom, optimizirano napeljavo za posesani zrak, visokozmogljivim sistemom hlajenja in izpušnim sistemom M Performance s krmiljenjem ventilov.
BMW M135i xDrive s športnim menjalnikom Steptronic.

Športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno pretikanje. Ali samodejno ali ročno z uporabo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu – za udobno jadranje ali zelo dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levem položaju S/M so vklopi prestav nastavljeni za najboljšo zmogljivost.
BMW M135i xDrive z M športnim podvozjem.

M športno podvozje.

M športno podvozje zniža vozilo za približno deset milimetrov. Ima krajše vzmeti in bolj togo nastavitev blažilnikov, kot tudi in trše stabilizatorje. V kombinaciji dobimo še bolj neposredno zasnovo podvozja, ki omogoča posebej dinamičen slog vožnje.
BMW M135i xDrive z M športnimi zavorami.

M športne zavore.

M športne zavore z večbatnimi zavornimi sedli v temno modri barvi in z M oznako zagotavljajo izvrstno zmogljivost zaviranja. Prilagojene so izjemno dinamičnemu potencialu vozila in omogočajo bistveno bolj športen slog vožnje in odlično zaviranje na mokrih površinah.
BMW M135i xDrive z M športnim krmiljenjem.

M športno krmiljenje.

M športno krmiljenje s funkcijo Servotronic omogoča neposredno in okretno odzivanje krmiljenja ter zagotavlja manj fizičnega napora, ki je potreben za sukanje volana. Vaše vozilo se lahko krmili bolj natančno, kar zagotavlja zelo športne vozne lastnosti, zlasti na ovinkastih cestah.
BMW M135i xDrive z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive.

BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Za še boljšo okretnost pa na primer elektronsko nadzorovana porazdelitev moči izravna prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih.
BMW M135i xDrive v kovinski barvi Black Sapphire s paketom M Performance, tričetrtinski pogled od spredaj.

BMW M135i xDRIVE S PAKETOM M PERFORMANCE.

Paket M Performance dodatno krepi športni potencial vozila. Zmanjšanje mase, doseženo z ukrepi na podvozju, v notranjosti in z uporabo 18-palčnih kovanih platišč iz lahke zlitine, zagotavlja največjo zmogljivost pri pospeševanju in znatno poveča vozno dinamiko. Hkrati pa paket M Performance z osupljivimi oblikovnimi elementi v črni barvi, kot so pokrovi zunanjih ogledal, ledvička BMW mrežaste zasnove, zaključki izpušnih cevi, omogoča, da je povečana zmogljivost jasno vidna tudi od zunaj.

 

 

INOVATIVNE TEHNOLOGIJE.

Povezljivost in digitalne storitve v BMW M135i xDrive.

Od vašega značaja v digitalni obliki BMW Intelligent Personal Assistant prek prosto programljivega BMW Live Cockpit Professional do praktične rešitve Remote Software Upgrade: najnovejše tehnologije povezljivosti in inovativne digitalne storitve vam zagotavljajo največ povezljivosti in udobja v vašem BMW M135i xDrive.
BMW M135i xDrive z BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje visokokakovostno prikazno omrežje, ki obsega 10,25-palčni nadzorni prikazovalnik visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in digitalno 10,25-palčno instrumentno ploščo. Operacijski sistem BMW 7 se lahko upravlja tudi s pomočjo upravljalnika iDrive na dotik.
BMW M135i xDrive z BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW Intelligent Personal Assistant.

»Hej BMW. Kdo si?« Ali ne bi bilo neverjetno, če bi bil vaš BMW opremljen tudi z osebnim pomočnikom? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vsaki situaciji. Lahko mu dodelite tudi svojo osebno aktivacijsko besedo. In lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da še bolje spoznate svoj BMW.
BMW M135i xDrive z Remote Software Upgrade.

Remote Software Upgrade.

Ali želite, da je vaše vozilo BMW opremljeno z najnovejšo programsko opremo? Z Remote Software Upgrade bo vaše vozilo BMW vedno kot novo. Udobno, zanesljivo in brez stresa – ne da bi morali obiskati svojega trgovca z vozili BMW. Posodobitve se namestijo po zraku (over the air), prav tako kot na vašem pametnem telefonu.
Remote Services v BMW M135i xDrive.

Remote Services.

Ali sem zaklenil vrata svojega avtomobila? Kje točno je parkiran? Z Remote Services lahko dostopate do svojega vozila na daljavo s pomočjo aplikacije BMW Connected. Vklopite žaromete, klimatsko napravo v vozilu ali zaklenite svoje vozilo BMW, kjer koli že ste, s pomočjo svojega pametnega telefona.
Telefonija z brezžičnim polnjenjem v BMW M135i xDrive.

Telefonija z brezžičnim polnjenjem.

Telefonija z brezžičnim polnjenjem mobilnega telefona vključuje brezžično polnilno postajo in drugi mikrofon za boljšo kakovost glasu pri prostoročnem telefoniranju za voznika in sovoznika. Povezava s strešno anteno skrbi za boljši sprejem mobilne telefonije. Prek Bluetooth se lahko hkrati povežejo dva mobilna telefona in en avdio predvajalnik. Vključena je tudi tehnična zmogljivost za dostopno točko Wi-Fi.
BMW M135i xDrive z dostopno točko Wi-Fi.

Dostopna točka Wi-Fi.

Sodelujte v videokonferenčnih klicih na tabličnem računalniku ali pretočno predvajajte zadnjo epizodo najljubše serije na pametnem telefonu. Z dostopno točko Wi-Fi lahko dostopate do interneta s hitrostjo LTE (če je na voljo) s pomočjo kartice SIM, ki je vgrajena v vašem vozilu. Vi in vaši sopotniki lahko odslej brskate po spletu na do desetih napravah.
BMW M135i xDrive integracijo pametnih telefonov.

Integracija pametnih telefonov.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če pa ga lahko uporabljate kot običajno? Z integracijo pametnih telefonov vaše vozilo podpira Apple CarPlay in Android Auto s pomočjo brezžične povezave med vašim pametnim telefonom in vozilom. To vam omogoča udobno uporabo znanih funkcij in različnih aplikacij v vozilu.

TEHNIČNI PODATKI ZA BMW M135i xDRIVE.

Pokaži več

Motor

Vaji/ventili na valj 3 / 4
Tehnična zmogljivost v cm3 1.499
Vrtina/gib v mm 94,6 / 82
Moč motorja z notranjim izgorevanjem v kW (KM) 80 (109) / 4300-6500
Najv. navor (Nm) pri vrt/min 190 / 1380-3800
Kompresija : 1 11

Zmogljivost

Največja hitrost 200
Pospešek 10,6

Meritve

Dolžina/Širina/Višina 4.319 / 1.799 / 1.434
Širina vključno z zunanjimi ogledali (voznikova/sovoznikova stran) v mm 2081 (1045 / 1036)
Medosna razdalja v mm/obračalni krog v m 2.670 / 11,4
Ground clearance in mm 153
Meritev
Meritev

Masa

Masa praznega vozila kg 1.395
Najv. masa v kg 1.850
Dopustna obremenitev v kg 530
Dovoljena osna obremenitev spredaj/zadaj v kg 980 / 940
Dovoljena masa nezaviranega prikopnika v kg 695 / 75
Dovoljena skupna masa priklopnika z zavoro do 12 % / 8 % naklona v kg 1.100 / 1.100
Kapaciteta prtljažnika min.-max. v l 380 - 1200

Kolesa

Sprednja pnevmatika 205/55 R16 91 W
Zadnja pnevmatika 205/55 R16 91 W
Sprednje platišče 7Jx16 LM
Zadnje platišče 7Jx16 LM

CO2 emisije

Kombinirana v l/100 km 5,7 - 6,6
Prostornina posode za gorivo v l 42

Emisije CO2

Kombinirana v g/km 129 - 151

Primerjaj tehnične podatke

Platišča in pnevmatike BMW, oznaka EU za pnevmatike, pogled od blizu

PLATIŠČA IN PNEVMATIKE BMW.

Naše pnevmatike so povržene strogim postopkom preskušanja, ki zajemajo do 50 različnih meril kakovosti, kar je precej več od predpisanih zahtev enotne uredbe o označevanju pnevmatik, ki velja po vsej Evropi. Tukaj boste našli vse informacije o lastnostih pnevmatik, ki se uporabljajo pri BMW.

Poraba goriva in emisije CO₂ za BMW M135i xDrive.

  • BMW M135i xDrive:
    Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo
    Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo

    Vrednosti vozil, ki so označene z (2), so predhodne.