BMW M

NEVIDNI KOPILOTI.

Asistenčni sistemi za voznika iz BMW ConnectedDrive v BMW M2 Coupé.

V M avtomobilu gre le za eno stvar: za čisti užitek v vožnji. Vse ostalo se lahko prenese na pomočnike. Inteligentni sistemi, kot sta Driving Assistant in opozorilo za zapustitev voznega pasu, prepoznajo potencialne nevarnosti. Z navigacijskim sistemom Professional se boste brez težav znašli tudi za ograjo dirkališč, vzvratna kamera pa vam omogoča še enostavnejše parkiranje in manevriranje.

NAVIGACIJSKI SISTEM PROFESSIONAL.

Navigacijski sistem Professional, vključno z vmesnikom USB, 8,8" LCD barvnim zaslonom in radiem BMW Professional s pogonom DVD, ima na voljo tridimenzionalni prikaz zemljevida in velikost pomnilnika 20 GB. Upravljanje poteka intuitivno z upravljalnikom iDrive Touch ali prek zaslona na dotik. Posodobitve zemljevidov* so tri leta na voljo brezplačno.

 • Upravljalnik iDrive Touch

  Upravljalnik iDrive Touch, ki je sestavni del navigacijskega sistema Professional, omogoča intuitivno in udobno upravljanje sistema iDrive. S pomočjo sledilne ploščice, ki je integrirana v upravljalniku, lahko npr. naslovne podatke za navigacijski sistem čisto enostavno vnašate z lastnim rokopisom in vsebino udobno spremljate na nadzornem prikazovalniku.

 • Posodobitve zemljevidov

  Pri trgovcih z vozili BMW so posodobitve zemljevidov tri leta brezplačne. V okviru BMW ConnectedDrive sistem v izbranih evropskih državah tri leta samostojno posodablja zemljevid do štirikrat letno.

DRIVING ASSISTANT.

Varnostna oprema Driving Assistant opozarja pred nehotenim zapuščanjem voznega pasu in trki ter v sili samodejno zavira vozilo.

Opozorilo za zapustitev voznega pasu.

Opozorilo za zapustitev voznega pasu prepozna cestne oznake in z vibriranjem volanskega obroča opozori voznika, če pri hitrosti nad pribl. 70 km/h vozilu grozi nenamerna zapustitev voznega pasu. Pri vklopljenem smerniku, torej pri namerni menjavi voznega pasu, se opozorilo ne izvaja.

Opozorilo pred naletom.

Medtem ko opozorilo pred naletom s funkcijo zaviranja v mestu prepoznava vozila, se opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja v mestu odziva na pešce. Če spredaj vozeče vozilo močno zavira, BMW pri aktiviranem opozorilu pred naletom takoj reagira. Postopoma, najprej preko opozorilnega simbola, nato preko utripanja opozorilnega simbola in zvočnega piska, na koncu, pri hitrosti do 60 km/h, pa tudi preko rahlega zaviranja.

Opozorilo o zaznanem pešcu.

Pri opozorilu o zaznanem pešcu, ki deluje pri hitrosti med 10 in 60 km/h, sledi pri resni nevarnosti enostopenjsko opozorilo. Če sistem sproži opozorilo pred grozečim trkom, se zavore hkrati prednastavijo na hitro odzivnost. V sili sistem aktivira zavore. V mraku in megli lahko pride do omejitve delovanja sistema.

VZVRATNA KAMERA.

VZVRATNA KAMERA.

Vzvratna kamera omogoča boljšo orientacijo pri vzvratni vožnji na parkirni prostor v okviru hitrostnega območja pod 15 km/h. Na nadzornem prikazovalniku prikazuje območje za vozilom. Interaktivne črte voznega pasu za razdaljo in obračalni krog podpirajo voznika pri manevriranju, medtem ko so ovire označene z barvo.

 • Poraba goriva in emisije CO2 za BMW M2 Coupé:

  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,5 do 7,9

  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 199 do 185

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.