BMW M

VARNOST BREZ MEJA.

Udobje in varnost v BMW M2 Coupé.

Pri aktivni in pasivni varnosti ni prostora za popuščanja. BMW M2 Coupé je s številnimi tehnologijami pripravljen na vsak izziv. Hkrati M usmerjenost k vozniku omogoča bliskovito hitre reakcije in visoko raven udobja v vsakdanu in na dirkališču. S prilagojenimi servisnimi paketi po meri iz BMW Service Inclusive pa je v vsakem trenutku zagotovljeno brezhibno stanje vozila.

M USMERJENOST K VOZNIKU.

K ergonomskemu konceptu M avtomobila spada ekskluziven kokpit z značilno M usmerjenostjo k vozniku. Pri tem so vsi upravljalni elementi dosledno usmerjeni k vozniku. V ospredju je, enako kot v dirkalnem športu, intuitiven, popolni nadzor nad vozilom, združen z najkrajšimi reakcijskimi časi.

Občutek sedenja v kokpitu, odlična ergonomija sedeža, kolenska blazina, neposredni dostop do vseh pomembnih upravljalnih elementov, BMW Head Up projektor z M specifičnimi obsegi, M prestavna ročica in M specifičen kombinirani instrument so osrednji sestavni deli športno ergonomske usmerjenosti k vozniku. Na M usnjenem volanu se nahajata prestavna vzvoda po vzoru iz dirkalnega športa, ki omogočata hitro in udobno prestavljanje.

Komfortne, komunikacijske in razvedrilne funkcije, kot so npr. klimatska naprava, navigacija in radio, se upravljajo desno od voznika, da lahko do njih udobno dostopa tudi sovoznik. S tem se lahko voznik osredotoči na tisto, kar je zares pomembno – skrajni užitek v vožnji.

PASIVNA VARNOST.

Paket inteligentnih varnostnih ukrepov pri vsakem modelu vozil BMW skrbi za ciljno zmanjšanje tveganj v primeru nesreče – in za dober občutek, da ste v vsakem trenutku optimalno zaščiteni. Velike nosilne strukture, ki prenašajo visoke obremenitve, in inteligentna uporaba posebnih jekel z visoko trdnostjo, skrbijo pri majhni masi za največjo stabilnost varnostne potniške celice.

Energija trka se preusmeri mimo potniške celice na druga področja karoserije, kot je talna konstrukcija, bočni okvir, pregrada v motornem prostoru ali streha, in absorbira preko deformacijskih con v sprednjem in zadnjem delu vozila. Pri bočnem trku zagotavljajo zaščito ojačene strukture v B-stebričkih in pragovih, bočni elementi za ublažitev trka z visoko trdnostjo v vratih in stabilni prečni nosilci sedežev.

V sprednjem delu se nahajajo številne funkcije za zaščito pešcev. Med nosilcem in oblogo odbijača je vgrajen blažilnik udarcev, ki kar najbolj zmanjša poškodbe pri trku. Za zmanjšanje energije trka je pokrov motorja opremljen z deformacijskimi elementi, ki služijo kot zmečkljive cone.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

Z BMW Service Inclusive si vam za časovno obdobje po vaši izbiri ni več potrebno beliti glave glede stroškov za vzdrževanje in pregled. Kajti z BMW Service Inclusive so te storitve krite, vključno z originalnimi deli BMW. BMW Service Inclusive ni na voljo le v vaši državi, temveč pri vseh sodelujočih, pogodbenih mehaničnih delavnicah BMW in pooblaščenih servisih BMW po celem svetu. V primeru prodaje BMW se paket BMW Service Inclusive avtomatsko prenese na novega lastnika in s tem poveča vrednosti vozila pri prodaji. Najbolj ustrezen paket BMW Service Inclusive si lahko individualno izberete sami.

Z BMW Service Inclusive so kriti redni servisi, ki vključujejo menjavo motornega olja z oljnim filtrom in količinami za dolivanje, servis/menjavo mikrofiltra, filtra za gorivo, zračnega filtra in vžigalnih svečk, kakor tudi menjavo zavorne tekočine, servisni pregled vozila in druge obsege del v skladu s smernicami BMW.

Odločite se za paket BMW Service Inclusive Plus in poleg servisnih storitev BMW Service Inclusive dodatno prejmite še naslednja popravila obrabljivih delov: menjava sprednjih in zadnjih zavornih oblog/kolutov, menjava sklopke (po potrebi) in menjava metlic brisalnikov (po potrebi, v okviru menjave motornega olja). BMW Service Inclusive je na voljo za časovno obdobje od 3 do 10 let ali od 40.000 do 200.000 prevoženih km.

  • Poraba goriva in emisije CO2 za BMW M2 Coupé:

    Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,5 do 7,9

    Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 199 do 185

    Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.