IZVOR M.

BMW M

BMW M2 Coupé.

IZVOR M.

BMW M2 Coupé.

IZVOR M.BMW M2 Coupé.

Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min

272 (370)/6500

Največji navor (Nm) pri 1/min

465/1400-5560

Pospešek 0–100 km/h v s

4,5 (4,3 z dodatnim 7-stopenjskim menjalnikom M DCT z Drivelogic)

Največja hitrost v km/h

250 (270 z M Driver’s paketom)

Oblika in zasnova prvega BMW M2 Coupé se lahko izpeljeta iz zgodovinskih korenin BMW M GmbH. Vozilo združuje visoko zmogljivost in klasičen zadnji pogon s preciznostjo in agilnostjo modernega M avtomobila. Značilna podaljšana odbijača spredaj in zadaj izpopolnita zračni tok in aerodinamiko. Športno uglašeno podvozje in močan vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo pa omogočata zmogljivost, ki jemlje dih.

VOZNA DINAMIKA IN UČINKOVITOST.

6-stopenjski M ročni menjalnik ali M menjalnik z dvojno sklopko in sistemom Drivelogic, aktivni M diferencial in spontana odzivnost z največjim navorom 500 Nm – jasne lastnosti polnokrvnega športnika, ki so povsem v skladu s tradicijo BMW M GmbH.

Dirkaški značaj.

Užitek v vožnji z BMW M2 Coupé temelji na visoko razviti tehnologiji, ki je bila preizkušena pod ekstremnimi pogoji. Rezultat je avtentično vozno doživetje, kot ga lahko ponudi le M avtomobil: s skoraj optimalno porazdelitvijo mase v razmerju 50 : 50, izvrstnim podvozjem in opremo z navdihom iz sveta motošporta.

7-stopenjski M DCT z Drivelogic.

S 7-stopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko in sistemom Drivelogic lahko prestavljajte brez prekinitve vlečne sile, aktiviranja sklopke in odvzemanja plina. Menjavanje prestav poteka avtomatsko ali ročno prek prestavnih vzvodov na volanu oz. prestavne ročice. Launch Control pa zagotavlja optimalno pospeševanje iz mesta.

Aktivni M diferencial.

Aktivni M diferencial izpopolni trakcijo in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, veliki hitrosti pri vožnji skozi ovinek in različnih razmerah na cesti. Izpopolnitev trakcije se izvaja prek elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjša razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.

M komponentne zavore.

Z uporabo različnih materialov dosežejo M zavore s sestavljeno konstrukcijo izvrstne vrednosti upočasnjevanja, visoko stabilnost, dolgo življenjsko dobo in nižjo maso, kar se pozitivno odraža pri agilnosti, dinamiki in pospešku. M posebne zavore z visoko zmogljivostjo označujejo zavorna sedla v kovinski modri barvi z M logotipom.

KJER JE PREVEČ RAVNO PRAV.

BMW-M.com – novo spletno mesto o najmočnejši črki na svetu.

OBLIKA.

Oblika BMW M2 Coupé uteleša čisto moč in dinamiko. Športna linija kupeja, mišičaste površine in kopit z avtentičnimi podrobnostmi iz dirkalnega športa označujejo atletski videz.

  • Poraba goriva in emisije CO2 za BMW M2 Coupé:

    Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,5 do 7,9

    Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 199 do 185

    Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.