Trije BMW M2 Competition drsijo bočno na stezi pred nočno kuliso velemesta.

ISTA ULICA. DRUGAČNA IGRA.

M87C

Novo vozilo BMW M2 Competition Coupé.

ISTA ULICA. DRUGAČNA IGRA.

Novo vozilo BMW M2 Competition Coupé.

ISTA ULICA. DRUGAČNA IGRA.Novo vozilo BMW M2 Competition Coupé.

Športni avtomobil, ki spremeni vsako ulico. BMW M2 Competition Coupé vas prevzame z izjemno kombinacijo zmogljivosti, okretnosti in natančnosti. Velike vstopne odprtine za zrak v podaljšanem sprednjem odbijaču signalizirajo koncentrirano moč novega vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja z dvema turbopolnilnikoma in največjo močjo 410 KM*. BMW M2 Competition Coupé je vedno jamstvo za največjo zmogljivost in težnjo, da postavite nove rekorde. Pravi M avtomobil, narejen za zmagovalce.

* Začasni, še ne potrjeni podatki, pridržana pravica do sprememb.

BMW M2 Competition :
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 9.9 / 10.0
Emisije CO2 v g/km (skupno): 225.0 / 228.0

Preberi več
BMW M

5 GLAVNIH DEJSTEV.

 • 01 Dvojni turbo z optimizirano maso za največji razvoj moči
 • 02 Največja moč 302 kW (410 KM)*
 • 03 Največji navor 550 Nm*
 • 04 Od 0 do 100 km/h v 4,2 sekunde z M DCT*
 • 05 Najvišja vrtilna frekvenca 7,600 1 vrt/min*
Dva BMW M2 Competition na stezi pred nočno kuliso velemesta z vidika ceste.
Bel BMW M2 Competition drsi bočno na stezi pred nočnim mestnim obzorjem.

DVA TURBOPOLNILNIKA. EN CILJ.

BMW M2 Competition Coupé ne potrebuje ciljne črte, da bi bil prvi. S svojim ogromnim potencialom zmogljivosti in izjemno okretnostjo pušča tekmece daleč za seboj. Zahvaljujoč dvema turbopolnilnikoma z optimizirano maso, se visokozmogljivi motor odziva z izredno neposrednim odzivom in neukrotljivo vrtilno frekvenco – kot nalašč za hitre sprinte in športne zavoje. Zvok M športnega izpušnega sistema lahko prilagodite vsakemu načinu vožnje s pritiskom gumba – močan in odločen v vsakem trenutku. Koncept hlajenja, ki se je dokazal na dirkališču, zagotavlja optimalno obratovalno temperaturo, M-specifično podvozje pa poskrbi za natančno obnašanje kupeja med vožnjo. Avtomobil za vse, ki želijo peljati dirko na čelu.

Dva BMW M2 Competition v dirkalnih razmerah ponoči, pogled iz kokpita.
Kokpit in M športni sedeži BMW M2 Competition, nočno mestno obzorje v ozadju.

PRVI ŠTARTNI POLOŽAJ. Z VSO MOČJO NAPREJ.

Kokpit, kot bi bil narejen za dirkališče: M-specifična instrumentna plošča z rdečimi kazalci, sredinsko postavljenim merilnikom za olje in napisom M2 Competition je dosledno usmerjena k vozniku. Tudi M usnjen volanski obroč je optimiziran za visoko zmogljivost. Posamezni vozni profili se lahko konfigurirajo s pomočjo gumbov M1/M2, medtem ko prestavna vzvoda na volanu v povezavi z M menjalnikom z dvojno sklopko omogočata menjavo prestav v sekundi. Opremo nadalje dopolnita še opcijska M športna sedeža: v črnem usnju Dakota z osvetljenim logotipom M2 ne ponujata le izjemnega videza, temveč tudi odlično oporo – M oblikovanje v ciljni ravnini, ki ga navdihuje motošport.

TAKO ZVENIJO ZMAGOVALCI.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html