STRASTNO IZZIVANJE OMEJITEV.

BMW M240i Coupé.

STRASTNO IZZIVANJE OMEJITEV.

BMW M240i Coupé.

STRASTNO IZZIVANJE OMEJITEV.BMW M240i Coupé.

Neukročen in dinamičen, od nič do sto pospeši v 4,8 sekunde. BMW M240i Coupé je oblikovan za brezkompromisno zmogljivost. Posebej uglašeno M športno podvozje, optimizirane visoko zmogljive komponente in osupljiva izhodna moč vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja M Performance TwinPower Turbo s 340 KM čistega užitka v vožnji proizvedejo poznane stranske učinke: povišane vrednosti adrenalina v krvi in polno mero vznemirjenja. Tudi na videz so radikalne, športne ambicije vozila BMW M240i Coupé takoj jasne – ekskluzivne oblikovne funkcije M Performance izražajo samozavesten videz.

 

BMW M240i Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 8.7 / 8.7
Emisije CO2 v g/km (skupno): 197.0 / 198.0

Preberi več
BMW M

IGRA MOČI 6-VALJEV.

IGRA MOČI 6-VALJEV.

Šest valjev, 3,0-litrska prostornina. Edinstvena agilnost in velika vsakodnevna uporabnost. Združen v enem pogonskem sistemu z jasno izraženim izjemno športnim DNA. Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo navdihuje s spontano odzivnostjo in velikim navorom tudi pri nizkih vrtljajih motorja. Tako doseže do 500 Nm navora in pospeške, ki vzamejo sapo. Značilen zvok modela BMW M240i Coupé tudi akustično poudari izjemen talent pogonske enote.

Preberi več

PREDSTAVLJA IZREDNO ŠPORTNI VIDEZ.

Poleg značilne dvojne ledvičaste maske in v celoti LED-žarometov so na sprednjem delu vozil BMW serije 2 tudi opazno večje odprtine za zrak v sklopu standardnega M aerodinamičnega paketa z oblikovnimi elementi v barvi Ferric Grey. Izrazita 18-palčna platišča Double-spoke v barvi Jetblack 719 M zagotavljajo vznemirljivo prepletanje zaviranja in pospeševanja s serijsko vgrajenimi M športnimi zavorami. Aerodinamično oblikovani pokrovi vzvratnih ogledal v barvi Ferric Grey in oznaka modela na zadnji strani poudarijo veliko podobnost z avtomobili BMW M. K temu prispevajo tudi zaključki izpušnih cevi na obeh straneh v črnem kromu: ti so najprej znak zmogljivega delovanja ter hkrati znak prilagojenega izpušnega sistema brez srednjega glušnika in z nadzorom pretoka zraka.

ZAZNAMOVAN Z VRHUNSKO ZMOGLJIVOSTJO. TUDI V NOTRANJOSTI.

Opremljen za zmogljivost.

Ekskluzivni oblikovni elementi M Performance v notranjosti vozilaBMW M240i Coupé združujejo športno vzdušje in izjemen slog. Najmodernejša instrumentna plošča z digitalno oznako modela nudi optimalno preglednost vseh ustreznih informacij.

Preberi več

Športni sedeži.

Usedite se in izstrelite: kot vse drugi podrobni elementi notranjosti tudi ergonomsko oblikovani sedeži s šivom M modela pomenijo željo po doseganju vrhunske zmogljivosti in hkrati vozniku nudijo najudobnejše sedenje. Oblazinjene podloge M Performance za kolena voznika nudijo višjo raven udobnosti – zlasti na dolgih potovanjih, kjer optimizirajo položaj voznikovih nog.

Preberi več

Eleganten vstop v vozilo.

Neprekosljiv prvi vtis: ob vstopu v vozilo privlačne letve na pragovih vrat z oznako modela naredijo edinstven vtis in ne dopuščajo dvoma, v katerem razredu potujete.

Preberi več

VZNEMIRLJIVA ZMOGLJIVOST. NAJVEČJA NATANČNOST.

Močna dinamika postane vznemirljiv užitek v vožnji: s specifičnimi nastavitvami podvozja M Performance je model BMW M240i vrhunski atlet v svojem razredu. Nastavitve obsegajo individualno konfigurirane sisteme vzmetenja in blažilnikov ter specifično elastokinematiko sprednje preme. K temu pripomore tudi prilagodljivo športno krmiljenje, ki omogoča izjemno natančno upravljanje velike moči vozila.

 • Spremenljivo športno krmiljenje

  Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic skrbi za neposreden in agilen odziv krmiljenja in zagotavlja obračanje volana z manj fizičnega napora. Na kot zasuka volana se odziva s kombiniranimi razmerji krmiljenja. To izboljšuje vodljivost pri dinamični vožnji in zmanjšuje napor, ki je potreben za krmiljenje pri parkiranju in obračanju.

 • M športno podvozje

  M športno podvozje ima športno nastavljeno vzmetenje in je pri vozilih z zadnjim pogonom tudi za približno 10 milimetrov nižje. Opremljeno je s krajšimi vzmetmi, tršimi nastavitvami blažilnikov in tršimi stabilizatorji. Skupaj nudijo neposrednejše nastavitve, ki omogočajo posebno dinamičen slog vožnje.

 • xDrive

  Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive gladko in prilagodljivo porazdeljuje moč pogona na sprednja in zadnja kolesa za boljši oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Za še večjo agilnost to elektronsko upravljano porazdeljevanje moči tudi preprečuje pod- in nadkrmarjenje v zavojih.

 • 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

  8-stopenjski športni menjalnik Steptronic omogoča izjemno športno prestavljanje. To velja tako za samodejno kot za ročno prestavljanje z menjalno ročico ali vzvodi ob volanu – za udobno potovanje ali nadvse dinamičen slog vožnje. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levem položaju S/M je prestavljanje zasnovano za maksimalno zmogljivost.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M240i Coupé:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8.7 / 8.7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 197.0 / 198.0

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Na porabo goriva, emisije CO2 in emisije onesnaževal zunanjega zraka posameznega osebnega avtomobila poleg njegove učinkovitosti pri porabi goriva vplivajo tudi način vožnje in drugi ne tehnični dejavniki. Vrednosti so določene na podlagi osnovne konfiguracije, ki upošteva izbrano opremo vozila ter določeno velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html