BMW M240i Coupé, F22, 2017, kovinska barva Sunset Orange, tričetrtinski pogled od zadaj med mirovanjem pred stepsko pokrajino

THE 2

BMW M

BMW M240i COUPÉ: MODELI IN OPREMA

THE 2BMW M240i COUPÉ: MODELI IN OPREMA

Odkrijte BMW M240i Coupé podrobno: Izvedite več o visoko razvitih komponentah pogonskega sklopa in podvozja, zmogljivem motorju in športnih oblikovnih značilnostih. Zagotovite si vpogled v inovativne digitalne storitve in sisteme za pomoč vozniku BMW.

Preberi več

BMW M240i COUPÉ NA KRATKO.

Hitra dejstva: pogonski sklop, podvozje in zmogljivost.

BMW M240i COUPÉ

Popolna združitev športnosti in primernosti za vsakodnevno uporabo.
  • 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo z 250 kW (340 KM)
  • 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic
  • 250 kW (340 KM), 500 Nm, 0 – 100 km/h v 4,6 sekunde
BMW M240i Coupé F22 2017, kovinska barva Sunset Orange, tričetrtinski pogled od spredaj

BMW M240i COUPÉ.

Oblika in vozna dinamika BMW M240i Coupé.

Športni značaj BMW M240i Coupé zaznamujejo visoko razvite komponente pogonskega sklopa in podvozja, pa tudi izrazite M-posebne oblikovne značilnosti na zunanjosti in v notranjosti – za močno zmogljivost in še močnejši videz.
Vozna dinamika BMW M240i Coupé F22 2017, kovinska barva Sunset Orange, stranski pogled
6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo v BMW M240i Coupé F22 2017, kovinska barva Sunset Orange

6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

Šest valjev, 3,0-litrska delovna prostornina. Edinstvena okretnost in odlična vsakodnevna uporabnost. Združeni v enem pogonskem sistemu, ki jasno kaže svojo izjemno športno DNK. Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo navdušuje s spontanim odzivom in visokim navorom tudi v nizkem območju vrtilne frekvence motorja. Rezultat je 500 Nm največjega navora in pospešek, ki vam bo vzel sapo. Značilen zvok vozila BMW M240i Coupé pa še dodatno poudarja izjemen talent svoje pogonske enote.
M-športno podvozje BMW M240i Coupé F22 2017, kovinska barva Sunset Orange, podroben pogled

M-športno podvozje.

Pri avtomobilih z zadnjim pogonom se za pribl. 10 milimetrov spuščena lega M-športnega podvozja odlikuje s posebej športno nastavitvijo. Na voljo ima krajše vzmeti, bolj togo nastavitev blažilnikov in trše stabilizatorje. To vodi k še bolj neposrednim nastavitvam, ki omogočajo posebej dinamičen slog vožnje.
Spremenljivo športno krmiljenje BMW M240i Coupé F22 2017, kovinska barva Sunset Orange, podroben pogled

Spremenljivo športno krmiljenje.

Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in okretno odzivanje krmiljenja ter zagotavlja manj fizičnega napora, ki je potreben za zasuk volana. Na premikanje volana se odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji. S tem se izboljša obnašanje vozila pri bolj dinamični vožnji in zmanjša napor, ki je potreben za krmiljenje pri parkiranju in obračanju.
Športni menjalnik Steptronic v BMW M240i Coupé F22 2017, notranjost

Športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno pretikanje. Tako samodejna kot ročna različica s pomočjo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov omogočata vse od udobnega jadranja do zelo dinamičnega sloga vožnje. V načinu vožnje SPORT in s prestavno ročico avtomatskega menjalnika v levi stezi S/M pa je pretikanje nastavljeno za najboljšo možno zmogljivost.
Paket M Aerodynamics v BMW M240i Coupé F22 2017, podroben pogled od spredaj

Paket M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics poudarja športnost vozila in spreminja njegov količnik zračnega upora. Paket vključuje podaljšan sprednji odbijač z večjimi odprtinami za zrak, posebna bočna pragova in zadnji odbijač z difuzorskim vložkom. Zaključki izpušnih cevi so kromirani.
M-posebni oblikovni elementi v BMW M240i Coupé F22 2017, podroben pogled notranjosti

M-posebni oblikovni elementi v notranjosti.

Ekskluzivni M-posebni oblikovni elementi v BMW M240i Coupé združujejo športno vzdušje in izjemen slog. Ultra sodobna instrumentna plošča se ponaša z digitalno oznako modela in ponuja optimalen pregled vseh informacij, pomembnih za vožnjo.
Športni sedeži v BMW M240i Coupé F22 2017, notranjost

Športni sedeži.

Sedite in se odpeljite: kot vse druge podrobnosti v notranjosti, ergonomsko oblikovani športni sedeži s šivi M-modela nakazujejo prizadevanje za doseganje vrhunske zmogljivosti, obenem pa vam ponujajo največje udobje sedenja. Oblazinjeni M-ščitniki za kolena zagotavljajo odlično raven udobja in zlasti na dolgih potovanjih izboljšajo položaj voznikovih nog.
Vstopne letve z oznako M240i v BMW M240i Coupé F22 2017, kovinska barva Sunset Orange, podroben pogled

Vstopne letve z oznako M240i.

Neprecenljiv prvi vtis: že ko vstopite, zagledate izrazne vstopne letve z oznako modela, ki zagotavljajo izjemne poudarke in ne puščajo dvoma o tem, v kateri ligi potujete.

BMW M240i COUPÉ: POVEZLJIVOST IN POMOČ VOZNIKU.

Inovativne tehnologije in sistemi za pomoč vozniku za največje udobje in varnost.

BMW M240i Coupé ne odlikuje le visoka zmogljivost. Prav tako ponuja širok nabor pametnih sistemov za pomoč vozniku, funkcij povezljivosti in digitalnih storitev.

Driving Assistant za M-avtomobile BMW serije 2 Coupé F87 2018, podroben pogled notranjosti

Driving Assistant.

Driving Assistant združuje opozorilo za zapustitev voznega pasu in opozorilo pred naletom. Pri vožnji s hitrostjo med 10 in 60 km/h opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja v mestu sproži opozorilo, če obstaja tveganje trka z vozili ali pešci, in zavira vozilo v nujnem primeru. Pri hitrostih nad pribl. 70 km/h opozorilo za zapustitev voznega pasu pritegne pozornost voznika k nenamerni zapustitvi voznega pasu s pomočjo rahlega vibriranja volana.
Concierge Service za M-avtomobile BMW serije 2 Coupé F87 2018, podroben pogled notranjosti

Concierge Service.

Storitev Concierge Service poveže voznika z referentom klicnega centra BMW s pritiskom gumba. Slednji lahko poišče določeno restavracijo, najbližji bančni avtomat ali dežurno lekarno in pošlje naslovne podatke neposredno v navigacijski sistem BMW.
Real Time Traffic Information za M-avtomobile BMW serije 2 Coupé F87 2018, podroben pogled notranjosti

Real Time Traffic Information.

Real Time Traffic Information (RTTI) zbira trenutne prometne informacije o avtocestah, glavnih in podeželskih cestah ter najpomembnejših cestah v mestih. Informacije o zastojih in nevarnosti posreduje skoraj v realnem času. Prav tako predlaga najboljše alternativne poti. Vključena pa je tudi funkcija On-Street Parking Information, ki omogoča, da je iskanje parkirnega mesta bolj učinkovito.
Predpriprava za Apple CarPlay® za M-avtomobile BMW serije 2 Coupé F87 2018, podroben pogled notranjosti

Predpriprava za Apple CarPlay®.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij iPhona, ko pa jih lahko še naprej uporabljate kot običajno? Predpriprava za Apple CarPlay® vam omogoča oddaljen dostop do telefonije, pa tudi uporabo aplikacij, kot so iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify in Apple Music. Za dostop do Siri, Applove glasovne pomočnice, lahko uporabite tudi gumb za glasovni nadzor na volanu.

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • BMW M240i Coupé:
    Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.4 / 7.4
    Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 197.0 / 198.0

    BMW M2 Competition:
    Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8.5 / 8.6 [8.0 / 8.4]
    Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 224 / 228 [218 / 223]

    BMW M2 CS:
    Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek trenutno še ni na voljo
    Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek trenutno še ni na voljo

    Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazan razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

    Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.bmw.si/emisije.

    Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo (vsaj med drugim) na emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.