IKONA+

BMW M

BMW M3 Limuzina. Radikalno več.

IKONA+

BMW M3 Limuzina. Radikalno več.

IKONA+BMW M3 Limuzina. Radikalno več.
BMW M

Pospešek 0–100 km/h v s

4,3 (4,1)

Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min

317 (431)/5.500–7.300

Kombinirana poraba v l/100 km

9,1 (8,3)

Emisije CO2 v g/km

209 (194)

Masa praznega vozila EU v kg

.635 (1.660)

Visoka zmogljivost osupljive oblike: brezkompromisen 4-vratni športni avtomobil s številnimi tehničnimi inovacijami iz sveta motošporta. Za še večjo dinamiko, še bolj agilno obnašanje vozila med vožnjo in za adrenalinske vozne trenutke, kjer je nekaj takoj jasno: tukaj gre za postavljanje lastnih rekordov – vse to in še več pooseblja vozilo BMW M3 Limuzina.

OSUPLJIV OBLIKOVNI JEZIK.

Dinamična oblika.

Vozilo BMW M3 Limuzina je izredno športno, z ikonsko navzočnostjo in visoko zmogljivostjo, ki jo zaznamuje učinkovita dinamika. Vsak oblikovni element, od velikih odprtin za zrak in izraznih litih alu. platišč do športnega zadka vozila, poudarja čisto moč tega športnega avtomobila z visoko zmogljivostjo.

Športne linije.

Stranski pogled vozila BMW M3 združuje DNK visoko zmogljivega športnega avtomobila s primernostjo za vsakdanjo uporabo štirivratne limuzine.

Močan sprednji del.

Naprej nagnjen sprednji del z rešetko hladilnika v obliki ledvičke z dvojnimi prečkami v črni barvi visok sijaj z znakom M3 in velikimi odprtinami za zrak dopolnjujejo LED žarometi dinamične oblike. Njihova filigranska oblika in navdušujoč sijaj zagotavljata samozavestno navzočnost podnevi in popolno osvetlitev ceste ponoči.

Markanten zadnji del.

Progresivna oblika zadnjih LED luči, ki poudarja suvereno držo vozila, in visoko zmogljive športne pnevmatike ustvarjajo trajen vtis ob pogledu na zadek vozila z njegovo široko držo. M zadnji spojler poveča pritisno silo in s tem še izboljša aerodinamiko. M difuzor in kotne M dvojne končne izpušne cevi se popolnoma zlijejo z zadnjim odbijačem z značilnimi odprtinami za zrak.

Aerodinamični elementi.

Obe navpični odprtini elementov Air Curtain in bočni odprtini v obliki M škrg z integriranima elementoma Air Breather zmanjšujejo zračni upor okoli okrovov koles. To izpopolni aerodinamične zmogljivosti in obenem poveča tudi utrip srca.

Ekskluzivna karbonska streha.

BMW karbonska streha iz plastike, ojačena z ogljikovimi vlakni (CFRP), kot del inteligentnega koncepta lahke gradnje prispeva k zmanjšanju skupne mase vozila in hkrati zniža njegovo težišče. To vodi k povečanju agilnosti in dinamike pri pospeševanju in zaviranju ter pri vožnji skozi ovinke.

Polne LED luči.

Tudi v zadnjih lučeh se funkcija osvetlitve izvaja izključno s pomočjo svetlobnih diod. Njihova podaljšana oblika v črki L in neprekinjena oblika luči se zlijeta z vrati prtljažnika in poudarjata značilno obliko zadnjega dela vozila.

PAKET M COMPETITION.

Zahvaljujoč večji moči motorja in posebej uglašenemu prilagodljivemu M podvozju, paket M Competition omogoča občutno povečanje vozne dinamike. M športni izpušni sistem z dvojnima zaključkoma končnih izpušnih cevi iz črnega kroma ustvarja močen, poln zvok motorja. Paket vključuje tudi ekskluzivna 20" M lita alu. platišča s kombiniranimi pnevmatikami.

DOBRODOŠLI PRI PRESEGANJU MEJA.

BMW M

DOBRODOŠLI PRI PRESEGANJU MEJA.

Da je vozilo BMW M3 Limuzina resnično vrhunski športnik, je jasno tudi zunaj dirkališča, saj vedno kaže izjemno natančno in agilno obnašanje vozila med vožnjo – predvsem v zahtevnih voznih razmerah. Pri tem močan M motor na cesto prenaša svoj potisk s pomočjo 6-stopenjskega M ročnega menjalnika ali 7-stopenjskega M menjalnika z dvojno sklopko brez prekinitev silovito, vendar vedno precizno.

VRSTNI 6-VALJNI BENCINSKI MOTOR M TWIN POWER TURBO.

3,0-litrski vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo združuje najboljše iz dveh svetov: visoko vrtilno frekvenco do 7.600 vrt/min in izvrsten razvoj moči z največjim navorom 550 Nm. Neposredno vbrizgavanje bencina preko dveh turbopolnilnikov in M značilna precizna uglasitev skrbita za to, da se motor že ob najmanjšem dotiku pedala za plin neposredno odzove s silovitim potiskom in suvereno dinamičnostjo.

Številne inovacije, kot je konstrukcija brez puš ali lažja, kovana ročična gred, nadaljujejo inteligenten koncept lahke konstrukcije, izboljšajo dinamiko in pospešek, zmanjšajo porabo in omogočajo optimalno razporeditev osne obremenitve v skorajda idealnem razmerju 50 : 50. Prednost tega je brezprimerno agilno obnašanje vozila med vožnjo, ki je izrazito poudarjeno z nezamenljivim zvokom M motorja.

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Vrednosti v oklepajih veljajo za vozila s sedemstopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko in sistemom Drivelogic.

    Podatki o porabi so določeni v skladu z merilnim ciklom vožnje ECE in so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Slike prikazujejo dodatno opremo.

    Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.

    Podatki se ne nanašajo na posamezno vozilo in niso del ponudbe, temveč služijo zgolj kot primerjava med različnimi tipi vozil. Emisije CO₂, ki nastanejo pri proizvodnji in zagotavljanju goriva oz. drugih energentov, se ne upoštevajo pri določanju emisij CO₂ v skladu z Direktivo 1999/94/ES.