BMW M340i xDrive Touring, tričetrtinski posnetek od spredaj med vožnjo pred mestnim ozadjem

THE 3

BMW M

BMW SERIJE 3 TOURING: MODELI & OPREMA

BMW M340i xDrive in M340d xDrive Touring samozavestno združujeta športnost z inovativno vsestranskostjo. Ravno zaradi tega velik izbor M-značilnih funkcij iz kategorij vozne dinamike in oblikovanja, skupaj z naprednim in zmogljivim motorjem BMW M TwinPower Turbo, zagotavlja optimalno športno individualnost.

Preberi več
THE 3BMW SERIJE 3 TOURING: MODELI & OPREMA

VOZNA DINAMIKA BMW M340i xDRIVE TOURING IN BMW M340d xDRIVE TOURING.

Spremeni pričakovanje v užitek v vožnji.

Od ljubezni do motošporta: s komponentami M-podvozja iz ponudbe originalne opreme BMW, BMW M340i xDrive in M340d xDrive Touring zagotavljata vznemirjenje na najvišji ravni. Razvite za najvišje zahteve v dinamiki, navdihujejo z impresivno zmogljivostjo in dovršenimi voznimi lastnostmi. Prilagodljivo M-podvozje s spremenljivim športnim krmiljenjem, podprto z M-športnim diferencialom z elektronskim nadzorom zapore diferenciala, na primer zagotavlja športen užitek v vožnji v kombinaciji z večjo okretnostjo, optimalnim oprijemom in najboljšo možno vodljivostjo.

BMW M340i xDrive Touring, vozna dinamika
BMW M340i xDrive Touring, vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

6-valjni motorji BMW M TwinPower Turbo.

M340i xDrive poganja 3,0-litrski vrstni 6-valjni bencinski motor s tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Z največjo močjo 275 kW (374 KM) in največjim navorom 500 Nm ima zelo športne vozne zmogljivosti. Od 0 do 100 km/h namreč pospeši v samo 4,4 sekunde.
BMW M340i xDrive Touring, M-športni diferencial

M-športni diferencial.

M-športni diferencial optimizira oprijem in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, pri vožnji skozi ovinek z veliko hitrostjo in različnih razmerah na cesti. Oprijem se optimizira s pomočjo elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjša razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
BMW M340i xDrive Touring, 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic nudi neverjetno športno pretikanje. Ali samodejno ali ročno z uporabo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu – za udobno jadranje ali zelo dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levem položaju S/M so vklopi prestav nastavljeni za najboljšo zmogljivost.
BMW M340i xDrive Touring, ekskluzivni zaključki izpušnih cevi

Ekskluzivni zaključki izpušnih cevi.

Ekskluzivno za M340i xDrive in M340d xDrive Touring: leva in desna izpupna cev v prosti obliki in barvi Cerium Grey. Na ta način izpušne cevi definirajo vizualnost in poudarijo športnost M340i xDrive in M340d xDrive Touring.
BMW M340i xDrive Touring, M-športne zavore

M športne zavore.

M-športne zavore imajo štiribatna nepremična zavorna sedla spredaj in enobatna plavajoča zavorna sedla zadaj v modri barvi in so opremljene z M-oznako. Na voljo imajo velike zavorne kolute, kar zagotavlja izvrstno zmogljivost zaviranja.
BMW M340i xDrive Touring, spremenljivo športno krmiljenje

Spremenljivo športno krmiljenje.

Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in okretno odzivanje krmiljenja ter zagotavlja manj fizičnega napora, ki je potreben za zasuk volana. Sistem se na premikanje volana odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji. S tem se izboljša obnašanje vozila pri bolj dinamični vožnji in zmanjša napor, ki je potreben pri parkiranju in zavijanju.
BMW M340i xDrive Touring, prilagodljivo M-podvozje

Prilagodljivo M-podvozje.

Prilagodljivo M-podvozje, ki je znižano za 10 milimetrov, se lahko kadar koli elektronsko prilagodi, da ustreza cestnim in voznim pogojem. Vozniki lahko prav tako prilagodijo karakteristike podvozja, in sicer s pomočjo stikala za uravnavanje vozne dinamike, da omogočijo želeni slog vožnje – od udobnega do izredno športnega z izrazito okretnim obnašanjem vozila.
BMW M340i xDrive Touring, blaga hibridna tehnologija

Blaga hibridna tehnologija.

Blaga hibridna tehnologija se uporablja za obnavljanje zavorne energije in podpira motor z notranjim izgorevanjem med pospeševanjem z električno močjo. To zmanjšuje porabo goriva in emisije, hkrati pa vam daje dinamično prednost. Zaradi blage hibridne tehnologije je samodejna funkcija Start/Stop še hitrejša in udobnejša. Trenutno na voljo za BMW M340d xDrive Touring.

OBLIKA BMW M340i xDRIVE TOURING IN BMW M340d xDRIVE TOURING.

Športen podolgem in počez.

Vrhunskega športnika boste prepoznali že na prvi pogled. Prav tako pa tudi pristno M-obliko. Razvite za vznemirljive trenutke in občutek motošporta, ekskluzivno oblikovne komponente športnega oddelka BMW M vtisnejo BMW M340i xDrive in M340d xDrive Touring značaj pravega športnika tudi od zunaj.

BMW M340i xDrive Touring, paket M Aerodynamics

Paket M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics z M-značilnim podaljšanim sprednjim odbijačem z odprtinami za zrak, podaljšanim zadnjim odbijačem in bočnima pragovoma v barvi karoserije ter difuzorskim vložkom v kovinski barvi Dark Shadow zagotavlja čisto dinamiko in športnost. Komponente ne izpopolnijo zgolj videza, temveč izboljšajo tudi aerodinamiko vozila.
BMW M340i xDrive Touring, 19-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 792 M dvobarvna

19-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 792 M dvobarvna.

19-palčna M lita alu. platišča Double-spoke 792 M dvobarvna Cerium Grey s kombiniranimi in praznovoznimi pnevmatikami, polirana, velikost spredaj 8 J x 19 s pnevmatikami 225/40 R19, velikost zadaj 8,5 J x 19 s pnevmatikami 255/35 R19.
BMW M340i xDrive Touring, BMW Individual Shadow Line visokega sijaja

BMW Individual Shadow Line visokega sijaja.

BMW Individual Shadow Line visokega sijaja vključuje številne podrobnosti opreme v črni barvi visokega sijaja. Mednje spadajo pokrovi vdolbin za okna, obrobe oken in okenske letve, B-stebrička, pa tudi okvirja, podnožji in oblogi zunanjih ogledal.
BMW M340i xDrive Touring, ekskluzivni zaključki izpušnih cevi

Ekskluzivni zaključki izpušnih cevi.

Ekskluzivno za M340i xDrive in M340d xDrive Touring: levi in desni zaključek izpušnih cevi proste oblike na voljo v barvi Cerium Grey. Na ta način izpušne cevi vizualno poudarjajo športnost M340i.
BMW M340i xDrive Touring, M-športni sedeži in M-varnostni pasovi

Športni sedeži in M-varnostni pasovi.

Športna sedeža za voznika in sovoznika zagotavljata optimalno oporo in različne možnosti nastavitve, vključno s širino naslonjala. M-varnostni pasovi z napenjalniki in omejevalniki zatezne sile varnostnih pasov se ponašajo s tkanim poudarkom v klasičnih M-barvah.
BMW M340i xDrive Touring, M-usnjen volan

M-usnjen volan.

M-usnjen volan, vključno z večfunkcijskimi gumbi, M-značko in integrirano zračno blazino za voznika, je zasnovan s tremi kraki. Volanski obroč, oblečen v črno usnje Walknappa s črnimi šivi in izoblikovanima oporama za palec pa zagotavlja neposreden, športen občutek krmiljenja.
BMW M340i xDrive Touring, M-značilna instrumentna plošča

M-značilna instrumentna plošča.

Poleg podatkov same vožnje, kot so hitrost in vrtljaji, nudi M-značilna instrumentna plošča še dodatne informacije za posebej športno vožnjo.

ASSISTANCE SYSTEMS AND CONNECTIVITY FOR THE BMW M340i xDRIVE TOURING AND THE BMW M340d xDRIVE TOURING.

Intuitivno in predvidljivo.

BMW M340i xDrive in M340d xDrive Touring si prizadevata, da vas varno pripeljeta do vaših ciljev – in da vašo vožnjo spremenita v športno doživetje. Da bi to dosegla, inteligentne funkcije Driving Assistant Professional in parkirnega asistenta že omogočajo delno avtomatizirano vožnjo. Poleg aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, vklj. z opozorilom pred naletom, pešci in kolesarji s funkcijo zaviranja, vas asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu podpira pri hitrosti vse do 210 km/h. Parkirni asistent še nadalje tlakuje pot k avtonomni vožnji, medtem ko asistent pri vzvratni vožnji vozilo čisto samostojno zapelje na parkirno mesto in ga nato tudi zapusti. Za optimalno udobje in največjo varnost – v vseh voznih razmerah. Pomoč za doseganje tega ponuja BMW Intelligent Personal Assistant, ki deluje kot vaš stalni spremljevalec. Skrbno beleži vaše osebne odločitve in nastavitve ter vas tako z vsakim dnem bolje spoznava. Ko je potrebno, nadzoruje navigacijo, razvedrilne vsebine in pisarniška opravila ter vedno pozna najhitrejšo pot do vaše najljubše italijanske restavracije. Kot pravi pomočnik odgovarja na vprašanja, ki se nanašajo na vozilo, da bi bolje poznali svoj BMW M340i xDrive ali M340d xDrive Touring in njegove številne inovativne možnosti in funkcije.

BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, sistemi za pomoč vozniku in povezljivost
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost pri vožnji v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta pri menjavi voznega pasu in asistenta za zaustavitev v sili ter asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu

Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami.

Asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami lahko aktivirate, da vas podpira v monotonih prometnih razmerah. Pomaga vam ohranjati vozilo na sredini voznega pasu, vas podpira na ozkih mestih in z aktivnim vodenjem po poti olajša navigacijo na avtocestah.
BMW M340i xDrive Touring BMW M340d xDrive Touring BMW Drive Recorder

BMW Drive Recorder.

BMW Drive Recorder vam omogoča snemanje okolice vozila in predvajanje videoposnetka na osrednjem nadzornem prikazovalniku ali z izvozom na USB tudi na drugi elektronski napravi. Pomembne informacije vozila, kot sta hitrost in položaj GPS, se sinhrono shranjujejo z videoposnetkom. BMW Drive Recorder ima dve podfunkciji, to sta Event Recorder in Crash Recorder.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, opozorilo v križišču s funkcijo zaviranja v mestu

Opozorilo v križišču s funkcijo zaviranja v mestu.

Opozorilo v križišču s funkcijo zaviranja v mestu zaznava semaforje, prometne znake in vozila, ki prečkajo križišče, ter se lahko izogne nesrečam. Če se trčenju ni mogoče izogniti, sistem pomaga zmanjšati naletno hitrost.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, Parking Assistant Plus

Parking Assistant Plus.

Parkirni asistent Plus znatno olajša parkiranje in manevriranje vozila. Med drugim vključuje sistem Surround View, vključno s Top View, Panorama View, Remote View 3D, pa tudi pomoč pri bočnem parkiranju, funkcijo zaviranja v sili aktivnega nadzora razdalje pri parkiranju, parkirni asistent s smernim vodenjem in asistent za vzvratno vožnjo.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, asistent pri vzvratni vožnji

Asistent pri vzvratni vožnji.

Asistent pri vzvratni vožnji si zapomni zadnjih 50 m prevožene poti naprej do hitrosti 35 km/h, da lahko, če je potrebno, ponovi isto pot tudi vzvratno. Ni vam treba sukati volana in se lahko osredotočite na spremljanje okolice vozila.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, samodejni Speed Limit Assist

Samodejni Speed Limit Assist.

Samodejni Speed Limit Assist dinamično prilagaja aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti glede na prihajajoče omejitve hitrosti. Določi jih vzdolž verjetne poti s pomočjo navigacijskega sistema in jih preveri s kamero. Pridobljene informacije se stalno posodabljajo v celotnem voznem parku.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, Connected Command

Connected Command.

Bi se radi popolnoma osredotočili na cesto pred seboj? Potem odstopite nekaj nadzora svojim potnikom. S Connected Command je to preprosto. Z aplikacijo BMW Connected lahko potniki z vašim dovoljenjem dostopajo do razvedrilnih in navigacijskih sistemov. Prav tako lahko prilagajajo pomembne funkcije klimatske naprave.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, Concierge Service

Concierge Service.

Ali bo jutri v Rimu sončno? Kdaj imam let? Storitev Concierge Service vam pomaga med potovanjem in vam lahko nudi podporo pri kakršnikoli zahtevi s pritiskom gumba. Ali je to rezervacija v restavraciji, hotelu ali kinu. Lahko jo uporabite tudi za plačila. Kjerkoli že ste, karkoli potrebujete, vam storitev Concierge Service vedno stoji ob strani.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, Caring Car

Caring Car.

Želite prispeti na cilj polni energije? Bi se radi sprostili, ko ste pod stresom? Ni problema s Caring Car. Ko rečete: »Hej, BMW. Utrujen sem,« ali »Hej, BMW. Čutim, da sem pod stresom,« bo vaš BMW Intelligent Personal Assistant zagnal program Vitalize ali Relax. Oba stimulirata vaše čute z usklajevanjem medsebojnega delovanja različnih notranjih funkcij.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Ali želite, da je vaš BMW posodobljen z najnovejšo programsko opremo? Z Remote Software Upgrade bo vaš BMW vedno kot nov. Nadgradnje se namestijo po zraku (OTA), prav tako kot za vaš pametni telefon. Na ta način imate lahko aktivirane tudi druge funkcije v vozilu.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje zelo kakovostno prikazno omrežje, ki obsega 10,25-palčni nadzorni prikazovalnik visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalno 12,3-palčno instrumentno ploščo. Operacijski sistem BMW 7 lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, BMW Maps

BMW Maps.

V času načrtovanja in priprave, med vožnjo in tudi pri parkiranju: BMW Maps vam zagotavlja najboljšo navigacijsko izkušnjo. Naj bo vaše potovanje še bolj udobno in osebno – zahvaljujoč intuitivnemu upravljanju in navigaciji, popolnoma prilagojeni vozniku.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, Connected Music

Connected Music.

Poslušajte svojo najljubšo glasbo kjerkoli že ste. Klasična glasba na avtocesti, džez v času prometnih konic in pop, ko križarite po cesti. S Connected Music lahko neposredno pretakate 30 milijonov skladb brez kakršnih koli omejitev, s pomočjo glasbenih partnerjev BMW, kot je Spotify, in z uporabo kartice SIM, nameščene v vozilu.
BMW M340i xDrive Touring, BMW M340d xDrive Touring, Connected Drive Store

ConnectedDrive Store.

Vstopite v digitalni svet BMW. ConnectedDrive Store vam omogoča, da zakupite digitalne storitve. Kadarkoli. Po zraku.
BMW M340i xDrive Touring, technical data, consumption

TEHNIČNI PODATKI.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M340i xDrive Touring:­
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8.2 / 8.9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 187 / 202

  BMW M340d xDrive Touring:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek trenutno ni na voljo.
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek trenutno ni na voljo.