FASCINACIJA+

BMW M

Oblika vozila BMW M4 Cabrio.

FASCINACIJA+

Oblika vozila BMW M4 Cabrio.

FASCINACIJA+Oblika vozila BMW M4 Cabrio.

Vozilo BMW M4 Cabrio je takoj prepoznavno kot visoko zmogljiv športni avtomobil z odprto streho. Močan sprednji del in podaljšan pokrov motorja z izboklino podarjata športni silhueti izrazno dinamiko. V notranjosti vozila prevladuje športno ekskluzivna atmosfera. K vozniku usmerjen kokpit je opremljen z okroglimi instrumentnimi prikazi v videzu dirkalnika in zagotavlja izboljšano berljivost. Vse to ustvarja popolne pogoje za dvig vožnje z odprto streho na novo raven.

BMW M4 Cabrio :
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 10.2 / 10.5
Emisije CO2 v g/km (skupno): 233.0 / 239.0
 

Številke v oklepajih se nanašajo na vozila s sedemstopenjskim M-menjalnikom z dvojno sklopko z Drivelogic.

Preberi več
BMW M

OSUPLJIV OBLIKOVNI JEZIK.

Temperamentna oblika.

Vozilo BMW M4 Cabrio navdušuje s svojim čistim športnim videzom, dinamično silhueto in zložljivo trdo streho, ki zagotavlja neomejen užitek v vožnji vse leto. Drugi oblikovni poudarki, kot so rešetka hladilnika v obliki ledvičke z dvojnimi prečkami z znakom M4, bočni odprtini v obliki M škrg ali kotne M dvojne končne izpušne cevi, popolnoma zaokrožujejo užitek v vožnji z odprto streho.
Preberi več

Kupejevske linije.

Zahvaljujoč svojim podaljšanim linijam z oblikovanimi boki, je vozilo BMW M4 Cabrio videti mišičasto in športno. Dolgo silhueto zaključuje značilen zadek vozila s široko držo, ki izraža skoncentrirano moč. Tako z odprto kot z zaprto trdo streho.
Preberi več

Močan sprednji del.

Naprej nagnjen sprednji del vozila BMW M4 Cabrio z rešetko hladilnika v obliki ledvičke z dvojnimi prečkami v črni barvi visok sijaj in velikimi odprtinami za zrak poudarjajo LED žarometi. Njihova filigranska oblika in navdušujoč sijaj zagotavljata samozavestno navzočnost podnevi in popolno osvetlitev ceste ponoči.
Preberi več

Markanten zadnji del.

Izrazito razširjeni okrovi koles izražajo izjemno moč vozila BMW M4 Cabrio. Prenovljene LED zadnje luči poudarjajo suvereno držo zadnka vozila, najsi so vključene ali izključene. Kotne M dvojne končne izpušne cevi in M difuzor se popolnoma zlijejo z zadnjim odbijačem z značilnimi odprtinami za zrak.
Preberi več

Aerodinamični elementi.

Obe navpični odprtini elementov Air Curtain in bočni odprtini v obliki M škrg z integriranima elementoma Air Breather zmanjšujejo zračni upor okoli okrovov koles. Za izpopolnjene aerodinamične zmogljivosti, ki pospešijo tudi utrip srca.
Preberi več

Zložljiva trda streha.

Kakor hitro se zložljiva trda streha avtomatsko odpre – v pribl. 20 sekundah tudi pri hitrosti do 18 km/h – doživite občutek največjega užitka v vožnji, združenega z intenzivnostjo kabrioleta. Tudi z zaprto streho je vidno privlačen, daje dodatno varnost in vzdržuje prijetno akustiko tudi pri višjih hitrostih.
Preberi več

Polne LED luči.

Tudi v zadnjih lučeh se funkcija osvetlitve izvaja izključno s pomočjo svetlobnih diod. Njihova podaljšana oblika v črki L in neprekinjena oblika luči se zlijeta z vrati prtljažnika in poudarjata značilno obliko zadnjega dela vozila.
Preberi več

IZRAZNA KOLESA.

Kolesa z optimalno maso za vozilo BMW M4 Cabrio zagotavljajo samozavesten videz. Že v okviru osnovne opreme so vključena navdušujoča 18'' lita. alu platišča z obliko V-spoke, medtem ko v okviru dodatne opreme prepričajo 19'' M lita alu. platišča z obliko Double-spoke. Po izbiri v barvi Ferric Grey ali črni razkrivajo pogled na M karbonsko-keramične zavore ali M kompozitne zavore z M logotipom. Enako velja za 20'' lita alu. platišča z obliko Star-spoke v okviru dodatne opreme, ki so dodatno na voljo v črni barvi. Kar koli že izberete, kombinirane pnevmatike v okviru osnovne opreme s svojimi širšimi zadnjimi kolesi poudarjajo športen videz zadka vozila BMW M4 Cabrio in obenem izboljšajo nadzor nad krmiljenjem in oprijem.

TRDA STREHA.

Zložljiva trda streha združuje užitek v vožnji z odprto streho s prednostmi trde strehe, ki je primernejša za zimske vremenske izzive. Streha se hitro odpre in zapre – tudi pri počasni vožnji do hitrosti 18 km/h. Od zunaj izstopa nizka in razpotegnjena strešna linija, ki je značilna za kupe, v notranjosti pa je ohranjena udobna prosta višina za vsakega potnika.

KOLEKCIJA BMW INDIVIDUAL.

Poseben način, na katerega lahko izrazite svojo osebnost – delavnica BMW Individual izpolnjuje to željo na edinstven način s kolekcijo BMW Individual. Oblikujte svoje vozilo BMW M4 Cabrio, da bo tako individualno, kot ste vi.

DELI BMW M PERFORMANCE

Dinamika, inovativne tehnologije in več desetletij izkušenj v motošportu se odražajo skozi BMW M. Deli BMW M Performance podarjajo vozilu BMW M4 Cabrio še več dinamike in ekskluzivnosti. Ne glede na to, ali gre za zunanjost ali notranjost vozila: možnosti so praktično neomejene.

Glede na pogoje in uporabo, lahko lastnosti, značilne za uporabljene materiale, povzročijo hrup delovanja, zlasti v vlažnih pogojih, preden vozilo ustavi. Vpliv vlage in cestne soli lahko povzroči, da je zaviranje enakovredno običajnemu zavornemu sistemu. To se lahko kratek čas doživi kot zmanjšanje zavornega učinka in se lahko uravnava z večjim pritiskom pedala, kjer je to potrebno.

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

    Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

    Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

    Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

    Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html