DOZA ADRENALINA S ŠTIRIMI SEDEŽI.

BMW M4 CS.

DOZA ADRENALINA S ŠTIRIMI SEDEŽI.

BMW M4 CS.

DOZA ADRENALINA S ŠTIRIMI SEDEŽI.BMW M4 CS.
BMW M

Pospešek 0-100 km/h v s (BMW M4 CS1)

3,9*

Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min (BMW M4 CS1)

338 (460)/6.250*

Kombinirana poraba v l/100 km (BMW M4 CS1)

8,4*

Kombinirane emisije CO2 v g/km (BMW M4 CS1)

197*

Novo vozilo BMW M4 CS je posebna izdaja oddelka BMW M GmbH v okviru tradicije avtomobilov visoke zmogljivosti, ki izvira iz legendarnega BMW M3 Evolution z oznako E30. BMW M4 CS, ki je na voljo le v omejenem številu vozil, združuje športne gene BMW M4 GTS s primernostjo za vsakodnevno uporabo štirisedežnega BMW M4 Coupé. Z inovativno tehnologijo oddelka M in komponentami lahke konstrukcije iz karbona je ta vrhunski športnik prevozil legendarno severno pentljo z odličnim časom 7 minut in 38 sekund pri neomejenih kvalitetah vsakodnevne uporabe. Visoka zmogljivost za na cesto. Izpopolnjena.

 

BMW M4 CS (1):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,4
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 197

VZNEMIRLJIVA OBLIKA. OSUPLJIVE VOZNE LASTNOSTI.

Čista dinamika.

Markanten sprednji del prek ploske dvojne ledvičke s črno lakiranimi prečkami in značilnima LED dvojnima žarometoma dokazuje brezkompromisno športnost. Tridelni podaljšan sprednji odbijač z velikimi vstopnimi odprtinami za zrak poudarja dinamiko in prispeva k učinkovitemu hlajenju 6-valjnega visokozmogljivega motorja in M zavor s sestavljeno konstrukcijo oziroma dodatnih keramičnih zavor M Carbon*. Nov sprednji razdelilnik iz lahkega karbona, posebej prilagojen modelu, je dovoljen za uporabo tudi na javnih cestah in občutno zmanjša vzgon na sprednji premi, kar pomeni še bolj izrazito vozno dinamiko.

* Odvisno od pogojev in uporabe lahko posebne lastnosti materialov, zlasti na mokrem cestišču preden se vozilo ustavi, povzročijo hrup pri obratovanju. Vpliv vlage in soli za posipavanje cest pa lahko povzroči, da poteka zaviranje podobno običajnemu zavornemu sistemu. To se lahko za kratek čas pojavi v obliki zmanjšanja zavornega učinka in se po potrebi izravna z močnejšim pritiskom zavornega pedala.
Read more

Gonilna sila.

Vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo v BMW M4 CS omogoča vozne lastnosti, ki so primerljive z odličnim športnim avtomobilom. Ta visoko zmogljiv motor s 460 konjskimi močmi in 600 Nm navora pospeši od 0 do 100 km/h v 3,9* sekunde, njegova največja hitrost pa je pri tem omejena na osupljivih 280 km/h.
Read more

Lahka atletska konstrukcija.

Inovativne komponente lahke konstrukcije zaznamujejo atletske poteze vozila BMW M4 CS. Pokrov motorja, ki je znan že od BMW M4 GTS, je izdelan iz karbonskih vlaken, zaradi česar je še dodatnih 25 odstotkov lažji od sicer že izpopolnjenega aluminijastega pokrova BMW M4 Coupé. Karbonska streha, ki je na sredini nekoliko spuščena, v primerjavi s kovinsko različico privarčuje šest kilogramov in s tem zniža težišče za izvrstno agilnost. Tudi spojler na pokrovu prtljažnika, ki je primeren za vsakodnevno uporabo, je izdelan iz karbona in v primerjavi z M4 s paketom Competition občutno zmanjša vzgon na zadnji premi.
Read more

Odličen oprijem na cesti.

Nova lita alu. platišča z desetimi prečkami v barvi Orbit Grey, ki so bila razvita posebej za BMW M4 CS, so bila oblikovana po uspešnem dirkalniku M4 iz nemškega prvenstva turnih avtomobilov (DTM). Kovana in glede mase izpopolnjena platišča so serijsko opremljena s kombiniranimi pnevmatikami Michelin Pilot Sport Cup 2 z velikostjo 265/35 R 19 spredaj in 285/30 R 20 zadaj. Za še večjo primernost za vsakodnevno uporabo pa so po izbiri na voljo tudi športne pnevmatike Michelin z močnejšimi profiliranjem.
Read more

Značilen zadek.

Mišičast zadek BMW M4 CS je zaznamovan s karbonskim spojlerjem na pokrovu prtljažnika, ki zmanjša vzgon na zadnji premi in s tem izboljša vozne lastnosti zlasti pri visokih hitrostih. M difuzor iz umetne mase, ojačene s karbonskimi vlakni (CFK), skrbi za markanten zaključek zadnjega dela vozila. M dvojna zaključka končnih izpušnih cevi iz legiranega jekla športnega izpušnega sistema BMW M4 CS sta opremljena z M logotipom. Zadnje luči v obliki črke L so kot pri BMW M4 GTS opremljene s futuristično tehniko OLED, da navdušijo z dinamično svetlobno animacijo ter 3D-učinkom.
Read more

ŠPORTEN OD GLAVE DO PETA.

BMW M4 CS navduši s športno ekskluzivnostjo tudi v notranjosti. Že preden vstopite v vozilo vas pozdravi s prefinjenima vstopnima letvama iz aluminija z napisom M4 CS. V središču kokpita, ki je usmerjen k vozniku, se nahaja M usnjen volan. Dodatno je razpoložljiv tudi M volan iz alkantare z ekskluzivnimi M okrasnimi šivi v antracitni in modro rdeči barvi vključno z oznako, ki kaže položaj urnega kazalca na 12 h, kar zagotavlja največji možen oprijem v vsaki vozni situaciji. Volan nudi neoviran pogled na okrogle instrumente v značilni M izvedbi. Prefinjene notranje okrasne obloge, prevlečene z alkantaro, imajo vdelan ekskluziven napis "CS".

 

M športna sedeža lahke konstrukcije, ki sta znana že od BMW M4 Coupé s paketom Competition, sta v BMW M4 CS oblazinjena z usnjem Merino in alkantaro. Tudi pri ekstremno dinamični vožnji na dirkališču jamčita odlično bočno oporo, hkrati pa nudita izvrstno potovalno udobje na dolgih razdaljah. Notranjost BMW M4 CS je zaznamovana s celo vrsto inovativnih komponent lahke konstrukcije. Izpopolnjena sredinska konzola tehta pribl. 30 % manj od primerljivega serijskega vgradnega dela in je prevlečena z alkantaro ter prešita s kontrastnimi šivi v temno sivi barvi. Lahke obloge na vratih, bočne obloge in zanki za zapiranje vrat z M črtami zaokrožujejo edinstven ambient posebne izdaje.

VKLJUČEN ANIMIRAN POUDAREK.

Oblika luči OLED.

 

Zadnje luči BMW M4 CS so opremljene z napredno svetlobno tehniko iz organskih svetlobnih diod (OLED), ki oddajajo močno in izredno homogeno svetlobo. Zadnje luči s svojimi dinamičnimi svetlobnimi animacijami s 3D-učinkom lepo poudarjajo širino zadka, zaradi česar deluje športni kupe še bolj markantno in nezamenljivo tako podnevi kot ponoči.

Glede na pogoje in uporabo, lahko lastnosti, značilne za uporabljene materiale, povzročijo hrup delovanja, zlasti v vlažnih pogojih, preden vozilo ustavi. Vpliv vlage in cestne soli lahko povzroči, da je zaviranje enakovredno običajnemu zavornemu sistemu. To se lahko kratek čas doživi kot zmanjšanje zavornega učinka in se lahko uravnava z večjim pritiskom pedala, kjer je to potrebno.

Read more

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M4 CS:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,4*
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 197*

  * Začasni, še ne uradno potrjeni podatki, pridržana pravica do sprememb.

  Kot osnova za določanje porabe velja merilni cikel vožnje ECE. Slike prikazujejo dodatno opremo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Podatki se ne nanašajo na posamezno vozilo in niso del ponudbe, temveč služijo zgolj kot primerjava med različnimi tipi vozil. Emisije CO2, ki nastanejo pri proizvodnji in zagotavljanju goriva oz. drugih energentov, se ne upoštevajo pri določanju emisij CO2 v skladu s smernico 1999/94/ES.