MOČ+

BMW M

3,0-litrski vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

MOČ+

3,0-litrski vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

MOČ+3,0-litrski vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

Srce novega vozila BMW M4 Coupé: vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo z ogromno močjo in nezamenljivim zvokom. Prepletanje optimalno uglašenih motošportnih tehnologij omogoča potisno silo 317 kW (431 KM), ki se lahko s paketom M Competition v okviru dodatne opreme še dodatno poveča na 331 kW (450 KM).

Read more
BMW M

OD 0 DO 100 V 4,1 SEKUNDE.

OD 0 DO 100 V 4,1 SEKUNDE.

3,0-litrski vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo združuje najboljše iz dveh svetov: visoko vrtilno frekvenco do 7.600 vrt/min in izvrsten razvoj moči z največjim navorom 550 Nm. Neposredno vbrizgavanje bencina preko dveh turbopolnilnikov in M značilna precizna uglasitev skrbita za to, da se motor že ob najmanjšem dotiku pedala za plin neposredno odzove s silovitim potiskom in suvereno dinamičnostjo. Številne inovacije, kot je konstrukcija brez puš ali lažja, kovana ročična gred, nadaljujejo inteligenten koncept lahke konstrukcije, izboljšajo dinamiko in pospešek, zmanjšajo porabo in omogočajo optimalno razporeditev osne obremenitve v skorajda idealnem razmerju 50 : 50. Prednost tega je brezprimerno agilno obnašanje vozila med vožnjo, ki je izrazito poudarjeno z nezamenljivim zvokom M motorja.

Glede na pogoje in uporabo, lahko lastnosti, značilne za uporabljene materiale, povzročijo hrup delovanja, zlasti v vlažnih pogojih, preden vozilo ustavi. Vpliv vlage in cestne soli lahko povzroči, da je zaviranje enakovredno običajnemu zavornemu sistemu. To se lahko kratek čas doživi kot zmanjšanje zavornega učinka in se lahko uravnava z večjim pritiskom pedala, kjer je to potrebno.

Read more

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M4 Coupé:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 9,1 (8,3)
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 209 (194)

  Podatki v oklepajih se nanašajo na vozilo s 7-stopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko in sistemom Drivelogic.

  Kot osnova za določanje porabe velja merilni cikel vožnje ECE. Slike prikazujejo dodatno opremo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Podatki se ne nanašajo na posamezno vozilo in niso del ponudbe, temveč služijo zgolj kot primerjava med različnimi tipi vozil. Emisije CO2, ki nastanejo pri proizvodnji in zagotavljanju goriva oz. drugih energentov, se ne upoštevajo pri določanju emisij CO2 v skladu s smernico 1999/94/ES.