ADRENALIN+

BMW M

BMW M4 Coupé. Radikalno več.

ADRENALIN+

BMW M4 Coupé. Radikalno več.

ADRENALIN+BMW M4 Coupé. Radikalno več.
BMW M

Pospeševanje 0-100 km/h v sek (BMW M4 Coupé)

4,3 (4,1)

Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min (BMW M4 Coupé)

5,550–6,500

Poraba v l/100 km, skupno (BMW M4 Coupé)

10.0 / 10.3

Emisije CO2 v g/km, skupno (BMW M4 Coupé)

227.0 / 235.0

Visoko zmogljiv športnik za cesto in dirkališče, za popolno drsenje, vožnjo skozi ovinke pri visokih hitrostih in dolge ravnine, ki so vmes. Za adrenalinske vozne trenutke, ko se roki oprimeta oprijemljivega volana, prsti pa visoko odzivne prestavne vzvode. Voznik v M športnih sedežih postane eno z vozilom. Športni avtomobil, ki sproži naval adrenalina – vozilo BMW M4 Coupé.

OSUPLJIV OBLIKOVNI JEZIK.

Navdušujoča oblika.

Brezpogojno športen z dinamičnim slogom in občutno intenziteto, ki ji na cesti ni para. Osupljiv sprednji del z velikimi odprtinami za zrak sporoča izjemno moč vozila BMW M4 Coupé, prav tako tudi izrazna lita alu. platišča in mišičast zadek.
Preberi več

Športna linija kupeja.

Ukrivljena oblika z značilno rahlo spuščajočo se strešno linijo kupeja, združena z ekskluzivnimi litimi alu. platišči in aerodinamično izpopolnjenimi M zunanjimi ogledali, izžareva čisto športno privlačnost. Podaljšano silhueto zaključuje značilen zadek vozila, ki izraža skoncentrirano moč.
Preberi več

Močan sprednji del.

Naprej nagnjen sprednji del z rešetko hladilnika v obliki ledvičke z dvojnimi prečkami v črni barvi visok sijaj in velikimi odprtinami za zrak poudarjajo LED žarometi z natančno grafiko. Njihova filigranska oblika in navdušujoč sijaj zagotavljata samozavestno navzočnost podnevi in popolno osvetlitev ceste ponoči.
Preberi več

Markanten zadnji del.

Izrazito razširjeni okrovi koles izražajo izjemno moč vozila BMW M4 Coupé. S karbonskimi vlakni ojačena vrata prtljažnika z integriranim zadnjim spojlerjem združujejo funkcijo in obliko. Prenovljene LED zadnje luči poudarjajo suvereno držo športnega kupeja, najsi so vključene ali izključene. M difuzor in kotne M dvojne končne izpušne cevi se popolnoma zlijejo z zadnjim odbijačem z značilnimi odprtinami za zrak.
Preberi več

Aerodinamični elementi.

Obe navpični odprtini elementov Air Curtain in bočni odprtini v obliki M škrg z integriranima elementoma Air Breather zmanjšujejo zračni upor okoli okrovov koles. Za izpopolnjene aerodinamične zmogljivosti, ki pospešijo tudi utrip srca.
Preberi več

Ekskluzivna karbonska streha.

BMW karbonska streha iz plastike, ojačena z ogljikovimi vlakni (CFRP), kot del inteligentnega koncepta lahke gradnje prispeva k zmanjšanju skupne mase vozila in hkrati zniža njegovo težišče. To vodi k povečanju agilnosti in dinamike pri pospeševanju in zaviranju ter pri vožnji skozi ovinke.
Preberi več

Polne LED luči.

Tudi v zadnjih lučeh se funkcija osvetlitve izvaja izključno s pomočjo svetlobnih diod. Njihova podaljšana oblika v črki L in neprekinjena oblika luči se zlijeta z vrati prtljažnika in poudarjata značilno obliko zadnjega dela vozila.
Preberi več

PAKET M COMPETITION.

Čisti dirkaški občutek: S paketom M Competition prinaša M4 Coupé, po zaslugi večje moči motorja, posebej uglašenega prilagodljivega M podvozja, nove nastavitve dinamičnega nadzora stabilnosti (DSC), aktivnega M diferenciala in 20" M litih alu. platišč s kombiniranimi pnevmatikami, še večjo zmogljivost na cesto.

Moč 6-valjnega bencinskega motorja M TwinPower Turbo se povzpne na 331 kW (450 KM). M športen izpušni sistem proizvaja močan in značilen zvok motorja z zajamčenim dejavnikom kurje polti. M športna sedeža z lahko konstrukcijo za voznika in sovoznika sta na voljo z nastavitvijo širine naslonjala in navpično perforacijo. M varnostni pasovi kažejo prefinjene M črte. Posebej uglašeno prilagodljivo M podvozje skrbi za optimalen stik s cesto, večjo trakcijo in še bolj agilne vozne lastnosti. Paket M Competition navduši na zunanjosti z ekskluzivnimi, kovanimi in brušenimi 20" M litimi alu. platišči Star-spoke 666 M s kombiniranimi pnevmatikami. Športen značaj se dodatno poudari z opremo BMW Individual Shadow Line visok sijaj z razširjenimi obsegi, ki se razteza od sprednje okrasne rešetke in elementov v obliki škrg na boku do oznake modela v črni barvi visok sijaj in doseže svoj višek s končnimi izpušnimi cevmi iz črnega kroma.

NA DIRKALNI STEZI.

BMW M

NA DIRKALNI STEZI.

Vozilo BMW M4 Coupé je prestalo na stotine ur testiranj na dirkališču, da bi izboljšali številne inovacije iz sveta motošporta do zrelosti za proizvodnjo. Rezultati so izjemni: skoncentrirana moč z osupljivim pospeškom se sreča z izjemno agilnim in nadvse natančnim krmiljenjem – v vseh voznih razmerah in na vseh površinah ceste. Naval adrenalina je zagotovljen skupaj z nasmehom na obrazu.

Preberi več

VRSTNI 6-VALJNI BENCINSKI MOTOR M TWIN POWER TURBO.

3,0-litrski vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo združuje najboljše iz dveh svetov: visoko vrtilno frekvenco do 7.600 vrt/min in izvrsten razvoj moči z največjim navorom 550 Nm. Neposredno vbrizgavanje bencina preko dveh turbopolnilnikov in M značilna precizna uglasitev skrbita za to, da se motor že ob najmanjšem dotiku pedala za plin neposredno odzove s silovitim potiskom in suvereno dinamičnostjo.

Številne inovacije, kot je konstrukcija brez puš ali lažja, kovana ročična gred, nadaljujejo inteligenten koncept lahke konstrukcije, izboljšajo dinamiko in pospešek, zmanjšajo porabo in omogočajo optimalno razporeditev osne obremenitve v skorajda idealnem razmerju 50 : 50. Prednost tega je brezprimerno agilno obnašanje vozila med vožnjo, ki je izrazito poudarjeno z nezamenljivim zvokom M motorja.

Glede na pogoje in uporabo, lahko lastnosti, značilne za uporabljene materiale, povzročijo hrup delovanja, zlasti v vlažnih pogojih, preden vozilo ustavi. Vpliv vlage in cestne soli lahko povzroči, da je zaviranje enakovredno običajnemu zavornemu sistemu. To se lahko kratek čas doživi kot zmanjšanje zavornega učinka in se lahko uravnava z večjim pritiskom pedala, kjer je to potrebno.

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko spreminja med konfiguracijo.

    Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. Pri teh vozilih se lahko za izračun davka ali drugih dajatev, ki se nanašajo (tudi) na emisije CO2, vrednosti razlikujejo od navedenih podatkov, odvisno od nacionalne zakonodaje.

    Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

    Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.