KONJSKA MOČ+

BMW M

Vozna dinamika vozila BMW M4 Coupé.

KONJSKA MOČ+

Vozna dinamika vozila BMW M4 Coupé.

KONJSKA MOČ+Vozna dinamika vozila BMW M4 Coupé.

V več kot štirih desetletjih razvoja vozil z visoko zmogljivostjo je bil cilj vedno doseči popolno prepletanje pogonske enote, podvozja, menjalnika in krmiljenja – z upoštevanjem vtisa voznika kot merila. Vozilo BMW M4 Coupé pooseblja vse, kar je značilno za vozila BMW M. Vsaka podrobnost je nastavljena na izvrstno zmogljivost in natančnost. Nastavitev za dirkače, ki jo je težko preseči.


BMW M4 Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,8 (8,3)
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 204 (194)


Vrednosti v oklepajih veljajo za vozila s sedemstopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko in sistemom Drivelogic.

 

Podatki o porabi so določeni v skladu z merilnim ciklom vožnje ECE in so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Slike prikazujejo dodatno opremo.

BMW M

NA DIRKALNI STEZI.

Vozilo BMW M4 Coupé je prestalo na stotine ur testiranj na dirkališču, da bi izboljšali številne inovacije iz sveta motošporta do zrelosti za proizvodnjo. Rezultati so izjemni: skoncentrirana moč z osupljivim pospeškom se sreča z izjemno agilnim in nadvse natančnim krmiljenjem – vseh voznih razmerah in na vseh površinah ceste. Naval adrenalina je zagotovljen skupaj z nasmehom na obrazu.

 

 

PAKET M COMPETITION.

Čisti dirkaški občutek: s paketom Competition prinaša BMW M4 Coupé še večjo zmogljivost na cesto po zaslugi večje moči motorja, posebej uglašenega prilagodljivega M podvozja, nove nastavitve dinamičnega nadzora stabilnosti (DSC), aktivnega M diferenciala in 20" M litih alu. platišč s kombiniranimi pnevmatikami.

 • Poudarki vozne dinamike v paketu M Competition

  Moč 6-valjnega bencinskega motorja M TwinPower Turbo se povzpne na 331 kW (450 KM). M športen izpušni sistem proizvaja močan in značilen zvok motorja, ki vedno znova vzbuja občutek kurje polti. M lahki športni sedeži so opremljeni z naslonjali z nastavljivo širino in z vzdolžnimi odprtinami. Tudi varnostna pasova na sprednjih sedežih sta opremljena z elegantnim M videzom. Posebej uglašeno prilagodljivo M podvozje skrbi za optimalen stik s cesto, večjo trakcijo in še bolj agilno obnašanje vozila med vožnjo.

 • Poudarki zunanjosti v paketu M Competition

  Zunanjost paketa M Competition navduši z ekskluzivno kovanimi in poliranimi 20" M litimi alu. platišči Star-spoke 666 M s kombiniranimi pnevmatikami. Športen značaj se dodatno poudari z opremo BMW Individual Shadow Line visok sijaj, ki se razteza od sprednje okrasne rešetke in elementov v obliki škrg na boku do oznake modela v črni barvi visok sijaj, doseže svoj višek s končnimi izpušnimi cevmi iz črnega kroma.

RAZLIČICE MENJALNIKOV V VOZILU BMW M4 COUPÉ.

6-stopenjski M ročni menjalnik in 7-stopenjski M menjalnik z dvojno sklopko v okviru dodatne opreme v vozilu BMW M4 Coupé omogočata vozniku, da izbere, kako želi pospešiti od 0 do 180. Oba zagotavljata največji možen užitek v vožnji.

 • 6-stopenjski M ročni menjalnik

  Z znižanjem mase za 12 kg v primerjavi z običajnimi modeli vozil in bolj kompaktno obliko 6-stopenjski M ročni menjalnik v vozilu BMW M4 Coupé ponazarja inteligentno lahko konstrukcijo. V konstrukciji menjalnika skrbijo nove karbonske torne obloge za dodaten plus pri udobju prestavljanja, sistem mazanja s suhim oljnim koritom pa zagotavlja zadostno oskrbo z oljem.

 • 7-stopenjski M menjalnik z dvojno sklopko

  Menjavanje prestav brez prekinitve v vlečni sili, brez uporabe sklopke in brez upočasnjevanja: s 7-stopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko in sistemom Drivelogic je to možno. Prestave se lahko menjajo avtomatsko ali ročno s pomočjo prestavnih vzvodov na volanu ali prestavne ročice. Launch Control jamči maksimalno pospeševanje iz stoječega starta.

AKTIVNI M DIFERENCIAL.

AKTIVNI M DIFERENCIAL.

Aktivni M Diferencial izpopolni trakcijo in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, veliki hitrosti pri vožnji skozi ovinek in različnih razmerah na cesti. Izpopolnitev trakcije se izvaja prek elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjša razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.

PRILAGODLJIVO M PODVOZJE.

PRILAGODLJIVO M PODVOZJE.

Z elektronskim uravnavanjem blažilnikov prilagodljivo M podvozje avtomatsko zagotovi, da je vozilo optimalno uglašeno po meri voznih razmer. Nastavitve podvozja se lahko nastavijo za visoko udobje ali športno dinamiko s pomočjo načinov COMFORT, SPORT in SPORT+, ki se izberejo s stikalom za uravnavanje vozne dinamike.

ZA DIRKALNI OBČUTEK 365 DNI NA LETO.

Prenos inovativne dirkaške tehnologije na proizvodnjo običajnih športnih avtomobilov je ključna kompetenca podjetja BMW M GmbH. Zato vozilo BMW M4 Coupé dosega popolno ravnotežje med adrenalinsko zmogljivostjo in vsakodnevno uporabnostjo.

 • Launch Control

  Launch Control zagotavlja največje pospeševanje iz mesta. Pri tem se avtomatsko uravna idealna vrtilna frekvenca speljevanja, M menjalnik z dvojno sklopko pa določa točke vklopa prestav tako, da je pri prestavljanju navzgor vedno na voljo optimalna priključna vrtilna frekvenca.

 • M Driver's paket

  M Driver's paket zviša največjo hitrost na 280 km/h. M Driver's paket se lahko naroči ob nakupu novega vozila ali nadgradi naknadno. Ko je nameščen, ostanejo vsi ostali tehnični podatki nespremenjeni. To vključuje tudi kupon za BMW M intenzivno usposabljanje kot del BMW Driving Experience.

 • M Drive

  M Drive omogoča individualno konfiguracijo načina DSC, prikaza Head Up projektorja in osebnih profilov voznika – od udobne vožnje do športne in zelo odzivne nastavitve za uporabo na dirkališču –, s tem da prilagodi delovanje motorja, blažilnikov, menjalnika in karakteristike krmiljenja. Aktiviranje je enostavno s pritiskom enega izmed dveh gumbov M Drive, ki sta integrirana na multifunkcijskem volanu.

 • M Servotronic

  M Servotronic prilagaja krmilno silo optimalno glede na voženo hitrost in skrbi za neposredno in precizno krmiljenje pri velikih hitrostih. Poleg tega nudi skrajno udobje preko manjšega fizičnega napora pri premikanju volana in zagotavlja maksimalno agilnost pri parkiranju ter manevriranju ali vožnji skozi ozke, zavite ulice in ovinkaste ceste.

 • M Dynamic Mode

  M Dynamic Mode kot funkcija dinamičnega nadzora stabilnosti (DSC) omogoča določeno stopnjo zdrsovanja koles, s čimer znatno izboljša vozno dinamiko. DSC preprečuje podkrmiljenje in prekrmiljenje, M Dynamic Mode pa omogoča, da se v celoti izkoristi največji prečni in vzdolžni dinamični potencial. Pri tem pa se ohrani podpora, ki jo nudi sistem DSC.

MOČNE ZAVORE.

Pomembno za vozno doživetje visoke dinamike v vozilu BMW M4 Coupé: zavorni sistemi. S svojo preciznostjo in zmogljivostjo omogočata M kompozitna zavora in M karbonsko-keramična zavora v okviru dodatne opreme vrhunske dosežke v dinamiki in moči.

 • M kompozitna zavora

  Z uporabo različnih materialov doseže M komponentna zavora, poleg izvrstnih številk upočasnjevanja, visoko stabilnost, dolgo življenjsko dobo in nižjo maso, kar se pozitivno odraža na agilnosti, dinamiki in pospešku. Zavorna sedla v kovinski modri barvi z M logotipom označujejo to M specifično zavorno napravo z visoko zmogljivostjo.

 • M karbonsko-keramična zavora

  Pri M karbonsko-keramični zavori je intervencija zavorne sile še bolj neposredna, je odporna proti koroziji, še bolj toplotno odporna, neobčutljiva na obrabo in prispeva k manjši skupni masi, kar se pozitivno odraža na agilnost, dinamiko in pospešek. Posebna tehnična oprema je preko zavornih sedel v zlati mat barvi z M logotipom vidna navzven.


  Odvisno od pogojev in uporabe lahko posebne lastnosti materialov povzročijo hrup pri obratovanju, zlasti na mokrem cestišču preden se vozilo ustavi. Vpliv vlage in soli za posipavanje cest lahko povzroči, da je zaviranje enakovredno običajnim zavornim sistemom. To se lahko za kratek čas pojavi v obliki zmanjšanja zaviranja in se lahko izravna z večjim pritiskom na stopalko, kadar je to potrebno.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Vrednosti v oklepajih veljajo za vozila s sedemstopenjskim M menjalnikom z dvojno sklopko in sistemom Drivelogic.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Podatki se ne nanašajo na posamezno vozilo in niso del ponudbe, temveč služijo zgolj kot primerjava med različnimi tipi vozil. Emisije CO₂, ki nastanejo pri proizvodnji in zagotavljanju goriva oz. drugih energentov, se ne upoštevajo pri določanju emisij CO₂ v skladu z Direktivo 1999/94/ES.