BMW M4 Coupé, podrobnosti in oprema

THE M4

BMW M

BMW M4 COUPÉ PODROBNO: OBLIKA, MOTOR IN OPREMA

THE M4BMW M4 COUPÉ PODROBNO: OBLIKA, MOTOR IN OPREMA

bmw-m4-series-coupe-inform-sp-desktop_HERITAGE.jpgBMW M4 Coupé uteleša vse, kar odlikuje blagovno znamko BMW M: več kot štiri desetletja izkušenj v razvoju avtomobilov visoke zmogljivosti so privedla do popolnosti medsebojnega delovanja pogonskega sklopa, podvozja, menjalnika in krmiljenja. Posledica tega je izjemna raznolikost možnosti opreme, ki zagotavljajo optimalen užitek v vožnji v smislu oblikovanja, vozne dinamike in tehničnih inovacij.

Preberi več

BMW M4 COUPÉ – FUNKCIJE VISOKE ZMOGLJIVOSTI.

Navdih iz sveta motošporta: pregled tehnologij pogonskega sklopa in podvozja

V več kot štirih desetletjih razvoja vozil z visoko zmogljivostjo je bil cilj vedno doseči popolno prepletanje pogonske enote, podvozja, menjalnika in krmiljenja – z upoštevanjem voznikovega vtisa kot merila. BMW M4 Coupé uteleša vse, kar odlikuje blagovno znamko BMW M. Vsaka podrobnost je zasnovana za izvrstno zmogljivost in natančnost. Zasnova za dirkače, ki jo je težko preseči.
BMW M4 Coupé, 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo in paket M Competition

6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo in paket M Competition.

Vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo se ponaša z vrhunskim razvijem moči in izjemno uglajenim tekom skupaj s športnim zvokom motorja. Z dvojnim VANOS, popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov Valvetronic, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom, 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo visoke zmogljivosti v kombinaciji z izbirnim M Competition zagotavlja 331 kW (450 KM) največje moči. M-športni izpušni sistem proizvaja značilen zvok motorja. Posebej uglašeno prilagodljivo M-podvozje pa skrbi za optimalen stik s cesto, izboljšan oprijem in še bolj okretno obnašanje vozila med vožnjo.
BMW M4 Coupé, prilagodljivo M-podvozje

Prilagodljivo M-podvozje.

Z elektronskim uravnavanjem blažilnikov prilagodljivo M-podvozje samodejno zagotavlja, da je vozilo popolnoma uglašeno po meri voznih razmer. Nastavitve podvozja je mogoče spreminjati za visoko udobje ali športno dinamiko s pomočjo načinov COMFORT, SPORT in SPORT+, ki jih lahko izberete s stikalom za uravnavanje vozne dinamike.
BMW M4 Coupé, 7-stopenjski M-menjalnik z dvojno sklopko

7-stopenjski M-menjalnik z dvojno sklopko.

Pretikanja brez prekinitve vlečne sile, brez uporabe sklopke in brez upočasnjevanja: s 7-stopenjskim M-menjalnikom z dvojno sklopko in sistemom Drivelogic je to možno. Prestave lahko pretikate samodejno ali ročno s pomočjo prestavnih vzvodov na volanu ali prestavne ročice. Launch Control zagotavlja največji pospešek z mesta.
BMW M4 Coupé, 6-stopenjski ročni M-menjalnik

6-stopenjski ročni M-menjalnik.

Z znižanjem mase za 12 kg v primerjavi z običajnimi modeli in bolj kompaktno obliko je 6-stopenjski ročni M-menjalnik v BMW M4 Coupé zgledni primer inteligentne lahke konstrukcije. Inovativna torna obloga iz karbonskih vlaken v notranjosti menjalnika omogoča udobnejše pretikanje, medtem ko sistem mazanja s suhim oljnim koritom zagotavlja učinkovitejšo oskrbo z oljem.
BMW M4 Coupé, M Driver's paket

M Driver's paket.

M Driver's paket poveča največjo hitrost na 280 km/h. M Driver's paket lahko naročite ob nakupu novega vozila ali pa ga nadgradite naknadno. Ko je nameščen, ostanejo vsi ostali tehnični podatki nespremenjeni. Vključuje tudi kupon za intenzivno usposabljanje BMW M kot del BMW Driving Experience.

BMW M4 COUPÉ – OBLIKOVNE ZNAČILNOSTI.

M-posebni oblikovni elementi na zunanjosti in v notranjosti.

BMW M4 Coupé takoj uroči opazovalca. Standardne LED-luči spredaj in zadaj poudarjajo aerodinamično karoserijo. Velike odprtine za zrak skupaj z 20-palčnimi platišči iz lahke zlitine izbirnega paketa M Competition pa poudarjajo športne ambicije. Športni elementi, kot so okrogli merilniki, dajejo kokpitu ekskluzivne poudarke. Vse na tem športnem avtomobilu odraža moč in dinamiko.
BMW M4 Coupé, oblika
BMW M4 Coupé, poudarki zunanjosti paketa M Competition

Poudarki zunanjosti paketa M Competition.

Zunanjost paketa M Competition naredi izjemen vtis z ekskluzivnimi kovanimi in poliranimi 20-palčnimi M litimi alu. platišči Star-spoke 666 M s kombiniranimi pnevmatikami. Športen značaj je dodatno poudarjen z BMW Individual Shadow Line visokega sijaja z razširjenim obsegom, ki zajema dele od sprednje ledvičke in bočnih rež v obliki škrg do oznake modela v črni barvi visokega sijaja in doseže svoj višek s končnimi izpušnimi cevmi iz črnega kroma.
BMW M4 Coupé, ekskluzivna karbonska streha

Ekskluzivna karbonska streha.

V okviru inteligentnega koncepta lahke konstrukcije BMW karbonska streha iz plastike, ojačene z ogljikovimi vlakni (CFRP), prispeva k zmanjšanju skupne mase vozila in hkrati zniža njegovo težišče. To vodi do povečanja okretnosti in dinamike pri vožnji skozi ovinke ter pospeševanju in zaviranju.
BMW M4 Coupé, LED-zadnje luči

LED-zadnje luči.

Sodobna LED-tehnologija zagotavlja optimalno vidljivost z največjo učinkovitostjo in dolgo življenjsko dobo. Veliki smerniki in hitro odzivne LED-zavorne luči povečujejo varnost. Značilnost, ki določa značaj vozila ponoči in podnevi, pa je prepoznavna oblika zadnjih luči v obliki črke L.
BMW M4 Coupé, zasenčena luč žarometov

Zasenčena snop žarometov.

Prilagodljivi LED-žarometi omogočajo vozniku vidljivost globoko v ovinek, kakor hitro začne obračati volan. Luči, ki sledijo obratu volana, tako zagotovijo optimalno osvetlitev bližnje okolice in s tem izboljšajo aktivno varno vožnjo.
BMW M4 Coupé, BMW Selective Beam

BMW Selective Beam.

Glede na svetlobne pogoje in prometne razmere BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolge luči) samodejno uravnava dolge luči. Sistem zazna prisotnost spredaj vozečih vozil ali promet z nasprotne smeri in prilagodi dolge luči, da prepreči zaslepitev drugih udeležencev v prometu.
BMW M4 Coupé, k vozniku usmerjen kokpit

K vozniku usmerjen kokpit.

Kokpit, kot bi bil izdelan za dirkališče. Vsaka podrobnost je ergonomsko izpopolnjena in usmerjena neposredno k vozniku. V središču je eleganten M-usnjen volan, ki je prevlečen z mehkim usnjem Nappa. Gumba M Drive je mogoče uporabiti za aktiviranje posameznih nastavitev, športno oblikovana prestavna vzvoda skupaj z izbirnim M-menjalnikom z dvojno sklopko, pa omogočata pretikanje v delčkih sekunde. Instrumentna plošča v osupljivi M-obliki zagotavlja popoln pregled nad vsemi pomembnimi podatki za vožnjo.
BMW M4 Coupé, M-sedeži

M-sedeži.

M-sedeži školjkaste oblike z integriranimi nasloni za glavo in osvetljenim M-logotipom v višini ramen zagotavljajo odlično bočno oporo in poskrbijo za doseganje novih osebnih rekordov. Uporaba materialov lahke konstrukcije pomaga zmanjšati maso vozila. Za dodatno podporo športni vožnji pa je na voznikovi strani sredinske konzole nameščena kolenska blazina.
BMW M4 Coupé, notranjost, oblazinjenje

Notranjost visoke kakovosti.

Pristno ekskluzivnost boste prepoznali tudi na drugi pogled. Notranje obloge iz karbonskih vlaken z okrasnimi letvami v črnem kromu to čudovito ponazarjajo s svojo edinstveno površinsko obdelavo, ki izžareva največjo dinamiko. Športno, a individualno notranjost pa zagotavlja tudi zelo kakovostno polno oblazinjenje iz usnja Merino dvobarvne izvedbe Sakhir Orange/Black.
BMW M4 Coupé, vstopne letve M4

Vstopne letve M4.

Še preden sedete v ergonomske M-sedeže v BMW M4 Coupé, vaš pogled pritegnejo ekskluzivne vstopne letve, izdelane iz ekskluzivnega aluminija z logotipom modela M4.
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, karbonska streha z M-črtami
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, platišča in pnevmatike
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, Laguna Seca Blue
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, sedeži M Sport dvobarvne izvedbe Silverstone/Black z modrimi kontrastnimi šivi
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, Velvet Blue
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, sedeži M Sport dvobarvne izvedbe Silverstone/Black z vijoličastimi in oranžnimi kontrastnimi šivi
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, Imola Red II
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, sedeži M Sport dvobarvne izvedbe Red/Black z rdečimi in rumenimi kontrastnimi šivi
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, kokpit
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, vstopna letev
BMW M4 Coupé, M Heritage Edition, posebna izdaja, M-oznaka

BMW M4 EDITION ///M HERITAGE.

BMW M4 Coupé je izpilil svoj kultni značaj: DNK motošporta opredeljuje BMW M4 Edition ///M Heritage vse do najmanjše podrobnosti. Tri ekskluzivne barve zunanjosti Laguna Seca Blue, kovinska Velvet Blue in Imola Red II, ki so na voljo za 750 modelov omejene izdaje, se nanašajo na legendarne M-črte, ki so prav tako vidno vključene v karbonsko streho. 20-palčna lita alu. platišča 666 v barvi Orbit Grey ustvarjajo poseben kontrast notranjemu oblazinjenju iz usnja Merino s tremi izraznimi barvnimi shemami: modri kontrastni šivi za M-športne sedeže dvobarvnega oblazinjenja Silverstone/Black so idealno usklajeni z barvo zunanjosti Laguna Seca Blue, vijoličasti in oranžni kontrastni šivi pa s kovinsko barvo zunanjosti Velvet Blue. Podobno športna in ekskluzivna notranjost rdeče in črne barve z rdečimi in rumenimi kontrastnimi šivi pa je rezervirana za vozila v barvi zunanjosti Imola Red II. Strogo omejena BMW M4 Edition ///M Heritage, ki jo bodo začeli proizvajati od meseca novembra 2019, je prepoznavna po ekskluzivnih napisih na notranjih oblogah iz karbonskih vlaken, katerih struktura se zgleduje po M-črtah, oznaki na vstopnih letvah na pragovih vrat in barvno usklajenih šivih na naslonih za glavo.

BMW M4 COUPÉ.

Povezljivost.

V BMW M4 Coupé vas tako na cesti kot na dirkališču podpira široka paleta inovativnih tehnologij, ki zagotavljajo večje udobje in varnost, obenem pa postavljajo nove standarde. Zabeležite lahko vse informacije, ki so pomembne za vožnjo, v delčkih sekunde in uživate v povezani komunikaciji, informacijah in razvedrilnih vsebinah na najvišji možni ravni. Užitek v vožnji še nikoli ni bil tako pionirski.
BMW M4 Coupé, projektor BMW Head-Up z M-posebnimi funkcijami

Projektor BMW Head-Up z M-posebnimi funkcijami.

Polno barvni projektor BMW Head Up z M-posebnimi funkcijami projicira vse pomembne informacije za vožnjo neposredno v voznikovo vidno polje. S pritiskom gumba lahko voznik preklopi na M-posebni prikaz, ki vključuje prikazovalnik izbire prestave, vrtljaje v obliki dinamične krivulje, pa tudi prestavne lučke, ki nakazujejo optimalni trenutek za pretikanje.
BMW M4 Coupé, aplikacija BMW M Laptimer

Aplikacija BMW M Laptimer.

Doživite užitek v vožnji do desetinke sekunde in m/s²: aplikacija BMW M Laptimer je vrhunsko orodje za analiziranje podatkov na dirkališču, vključno s samodejnim izračunom časov kroga. Aplikacija beleži podatke senzorjev neposredno v vašem BMW in te vrednosti nato uporablja pri analizi vašega sloga vožnje. S tem lahko povečate natančnost in spretnosti ter posledično izboljšate svoje čase kroga. Svoje vožnje pa lahko beležite tudi zunaj dirkališča, kot na potovanjih z vašo dirkaško skupnostjo.
BMW M4 Coupé, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®.

Zakaj ne bi uporabljali funkcij svojega iPhona v BMW, ko pa jih lahko še naprej uporabljate kot običajno? Predpriprava za Apple CarPlay® vam omogoča oddaljen dostop do telefonije in aplikacij, kot so iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify in Apple Music. Za dostop do Siri, Applove glasovne pomočnice, lahko uporabite tudi gumb za glasovni nadzor na volanu.
BMW M4 Coupé, telefonija z brezžičnim polnjenjem

Telefonija z brezžičnim polnjenjem.

Telefonija z brezžičnim polnjenjem vključuje brezžično polnilno postajo in dodatne vmesnike USB. Povezava s strešno anteno izboljša sprejem mobilnega signala. Prek povezave Bluetooth lahko hkrati povežete dva mobilna telefona in avdio predvajalnik. Oprema vključuje tudi: Bluetooth Office in tehnično zmogljivost za dostopno točko Wi-Fi.
Tehnični podatki za BMW M4 Coupé

TEHNIČNI PODATKI ZA BMW M4 COUPÉ.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M4 Coupé:
  Poraba Goriva v l/100km (kombinirana): 9,7 - 10, 3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 221 - 235

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html