Siv M5 Competition in moder BMW M5 vozita na avtocesti pred puščavsko pokrajino

ZAČNIMO Z NEVERJETNIM.

Siv M5 Competition in moder BMW M5 vozita na avtocesti pred puščavsko pokrajino

Novo vozilo BMW M5 z M xDrive.

Siv BMW M5 Competition vozi na avtocesti pred puščavsko pokrajino

OSTER KOT ŠE NIKOLI.

Siv BMW M5 Competition vozi na avtocesti pred puščavsko pokrajino

Novo vozilo BMW M5 Competition.

ZAČNIMO Z NEVERJETNIM.

Novo vozilo BMW M5 z M xDrive.

OSTER KOT ŠE NIKOLI.

Novo vozilo BMW M5 Competition.

Vznemirljiv in elegantno oblikovan. Močnejši kot kdaj koli prej. BMW M5 nove generacije je odraz vrhunskega inženirskega znanja in inovativne vozne inteligence. Za doslej neslutene razsežnosti vozne dinamike vse do mejnega območja. Z množico najmodernejših tehnologij, ki naredijo vsakodnevno poslovno rutino še bolj varno in udobno. Inovativni sistem štirikolesnega pogona M xDrive novega vozila BMW M5 z do 625 KM* (460 kW)* spremeni voznika v suverenega pilota športne limuzine visoke zmogljivosti z neverjetno močjo, natančnostjo in okretnostjo – čisti M užitek v vožnji na novi ravni.

* Te vrednosti se nanašajo na vozilo BMW M5 Competition.

BMW M5 mit M xDrive (2)(3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10,8–10,7
CO2-Emission in g/km (kombiniert): 246–243

BMW M5 Competition (2)(3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10,8–10,7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 246–243

Read more

ZAČNIMO Z NEVERJETNIM.

NAJVIŠJA ZMOGLJIVOST
KRAT 5.

 • 01 Največja moč 460 kW* (625 KM)*
 • 02 Največji navor 750 Nm
 • 03 Od 0 do 100 km/h v 3,3 s*
 • 04 Največja hitrost 305 km/h z M Driver’s Package
 • 05 Izvrstna vozna dinamika zahvaljujoč M xDrive

* Te vrednosti se nanašajo na vozilo BMW M5 Competition.

Read more

VISOKOZMOGLJIVA POSLOVNA OPRAVA.

Dizajn novega BMW M5 z M xDrive.

Siv BMW M5 Competition v stranskem pogledu od zadaj na temnem ozadju

M oblika.

Jasna M-specifična oblika vozila BMW M5 signalizira dosledno dinamiko že z nekaj potezami – iz vsakega zornega kota. Deli zunanjosti BMW Individual Shadow Line visokega sijaja pa poudarjajo atletski značaj vozila. Folija z napisom M5 Competition v območju bočnih pragov je na voljo kot dodatna oprema.

Read more
M zunanje ogledalo sivega BMW M5 Competition

M zunanje ogledalo.

M-specifično zunanje ogledalo z obliko dvojnega rebra in integriranim LED smernikom je aerodinamično izpopolnjen sestavni del, ki odraža športno-dinamičen oblikovni koncept BMW M.

Read more
M ledvička sivega BMW M5 Competition v pogledu od spredaj

M ledvička.

M ledvička z oznako modela M5 in dvojnimi prečkami v črni barvi visokega sijaja jasno sporoča, da se za markantnim sprednjim delom nahaja zelo zmogljiv M motor, ki razvije osupljivo moč.

Read more
M pokrov motorja sivega BMW M5 Competition pri pogledu od zgoraj

M pokrov motorja.

Dve značajski črti oblikujeta lahek pokrov motorja iz aluminija novega vozila BMW M5. Oblika karbonske strehe pa povzema M-specifično linijo, ki se dosledno steka v zadek.

Read more
M karbonska streha sivega BMW M5 Competition pri pogledu od zgoraj

M karbonska streha.

V okviru koncepta inteligentne lahke konstrukcije, M karbonska streha iz plastike, ojačene z ogljikovimi vlakni (CFRP), in aluminijast pokrov motorja prispevata k zmanjšanju skupne mase vozila in s tem izboljšata vozno dinamiko.

Read more
M škrga sivega BMW M5 Competition

M škrga.

M-značilni element v obliki škrge črne barve visokega sijaja z oznako modela M5 poudarja kot močan tridimenzionalni športni poudarek dinamično kombinacijo tehnične popolnosti in čustvene oblike, ki je od nekdaj označevala M vozila.

Read more
20" lito alu. platišče 789 M sivega BMW M5 Competition

20" lito alu. platišče 789 M, kovano.

Ekskluzivno kovana 20-palčna lita alu. platišča 789 M dvobarvnega videza s kombiniranimi pnevmatikami poudarjajo atletiko vozila BMW M5 Competition v dinamičnem oblikovanju Y-krakov.

Read more
M dvojna zaključka izpušnih cevi BMW M5 Competition z vidika ceste

M dvojna zaključka izpušnih cevi.

M-značilna dvojna zaključka izpušnih cevi, difuzor na sredini in črn podaljšan zadnji odbijač visokega sijaja nedvomno dokazujejo športne ambicije vozila BMW M5 Competition.

Read more

KOKPIT PRVEGA NAMESTO POSLOVNEGA RAZREDA.

Oblika novega vozila BMW M5 z M xDrive.

„Novi BMW M5 z M xDrive se pelje kot vozilo na zadnji pogon, le da ima več trakcije.“
Frank van Meel, predsednika upravnega odbora BMW M GmbH.

OSUPLJIVO SUVEREN.

Kako se ogromna moč novega vozila BMW M5 neposredno in natančno pretvori v največjo vozno dinamiko? Z inovativnimi tehnologijami z navdihom iz sveta dirkalnega športa.

Read more

Zelo precizno prestavljanje.

8-stopenjski menjalnik M Steptronic s sistemom Drivelogic se odlikuje z zelo kratkimi prestavnimi časi in številnimi možnostmi prestavljanja: od ekstremno športnega in dinamičnega do udobnega in varčnega. Prestave avtomatskega menjalnika se lahko menjajo tudi ročno prek prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu.
Read more

Najboljše upočasnjevanje.

Pri keramični zavori M Carbon je posredovanje zavorne sile še bolj neposredno, medtem ko je odporna proti koroziji, še bolj toplotno odporna, neobčutljiva na obrabo in prispeva k manjši skupni masi, kar se pozitivno odraža na agilnost, dinamiko in pospešek. Posebna tehnična oprema je vidna navzven prek zavornih sedel v zlati mat barvi z M logotipom.

Odvisno od pogojev in uporabe lahko posebne lastnosti materialov povzročijo hrup med obratovanjem, zlasti na mokrem cestišču preden se vozilo ustavi. Vpliv vlage in soli za posipavanje cest lahko povzroči, da zavorni učinek ustreza običajnemu zavornemu sistemu. To se lahko za kratek čas pojavi v obliki zmanjšanja zavornega učinka, ki se lahko izravna z močnejšim pritiskom zavornega pedala, kadar je to potrebno.
Read more

Odlične vozne lastnosti.

M Servotronic posreduje ustrezno servopodporo v vsaki vozni situaciji, s tem da optimalno prilagaja krmilno silo trenutni hitrosti. Poleg tega zagotavlja neposreden in natančen občutek krmiljenja pri vsaki hitrosti. Sistem je nastavljen M-specifično in nudi tri različne karakteristične diagrame, ki se lahko prikličejo s pritiskom gumba.
Read more

Optimalna porazdelitev moči.

Aktivni M diferencial izpopolni trakcijo in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, veliki hitrosti pri vožnji skozi ovinek in različnih razmerah na cesti. Izpopolnitev trakcije se izvaja prek elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjša razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
Read more

Z nižjo maso. In močnejšim zvokom.

M dvojna zaključka izpušnih cevi BMW M5 Competition z vidika ceste

Z nižjo maso. In močnejšim zvokom.

M športni izpušni sistem.

M športni izpušni sistem ima značilnosti zvoka, ki se lahko prilagajajo prek integrirane tehnike lopute izpušne cevi. Programa SPORT in SPORT+, ki se lahko izbereta s pomočjo gumbov vozne dinamike, sta poudarjena s še bolj intenzivnim zvokom motorja, medtem ko program, ki je usmerjen k udobju, daje prednost bolj diskretni akustiki motorja. Poleg tega pa se lahko z novim gumbom za uravnavanje zvoka zniža stopnja hrupa.

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

Vozilo BMW M5 postavlja nove standarde glede povezljivosti in asistence za voznika. Inovativni koncept upravljanja, multifunkcijska instrumentna plošča in projicirani zaslon navdušijo s svojim neverjetno intuitivnim upravljanjem, digitalnimi storitvami in povsem novimi M-specifičnimi grafikami. Odslej boste seznanjeni z vsemi informacijami, ki so pomembne za vožnjo, v delčku sekunde: od prikaza prestave, navigacijskih napotkov ali hitrosti prek načina štirikolesnega pogona do osebno izbrane nastavitve. Številni inteligentni asistenčni sistemi vam po želji stojijo ob strani v funkciji kopilota.

Siv BMW M5 Competition vozi na avtocesti pred puščavsko pokrajino

BMW M5 COMPETITION

BMW M5 COMPETITION

 

 

 

Read more

Glede na pogoje in uporabo, lahko lastnosti, značilne za uporabljene materiale, povzročijo hrup delovanja, zlasti v vlažnih pogojih, preden vozilo ustavi. Vpliv vlage in cestne soli lahko povzroči, da je zaviranje enakovredno običajnemu zavornemu sistemu. To se lahko kratek čas doživi kot zmanjšanje zavornega učinka in se lahko uravnava z večjim pritiskom pedala, kjer je to potrebno.

Read more

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko spreminja med konfiguracijo.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (2), so začasne.

  Vrednosti za vozila, ki so označena s (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.